Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Ακύρωση όλων των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων λόγω πένθους

Μετά το σημερινό αναπάντεχο χαμό του νεαρού συγχωριανού μας Τσιάνου Αλέξη με απόφαση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Παρακαλάμου, του Δ.Σ. του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά, του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο» και του Δήμου Πωγωνίου ματαιώνονται οι παρακάτω προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

  1. Παραδοσιακό τραπέζι του Αγίου Παντελεήμονα, το Σάββατο 27 Ιουλίου.
  2. Το διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονος,  το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28  Ιουλίου στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.
  3. Η θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» από το θίασο ΘΕΟΡΑ τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.
  4. Τα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο» την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Ένας νεκρός σε τροχαίο στην περιοχή Περιβλέπτου

Έχασε πριν λίγη ώρα τη ζωή του, σε τροχαίο με μηχανή στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κόνιτσας στην περιοχή της Περιβλέπτου, ο 26χρονος Τσιάνος Ε. Αλέξης, κάτοικος Παρακαλάμου.

*********
*Επιθυμία της οικογενείας του συγχωριανού μας Αλέξη, όσοι θέλουν αντί στεφάνων το χρηματικό ποσό να δοθεί για το «Χαμόγελο του παιδιού».



********
*Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή και ώρα 6 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Παρακαλάμου.



 

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Παραδοσιακό τραπέζι, το Σάββατο 27 Ιουλίου στο κυλικείο της εκκλησίας

Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν  Παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι Σάββατο 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα,  στο κυλικείο της εκκλησίας.

ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου

Παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26  Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής, στο χωριό Κρυονέρι  Πωγωνίου.

Θεία Λειτουργία την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013, ημέρα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο  εξωκλήσι της  Αγίας Παρασκευής στον Παρακάλαμο.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ: Ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας της στη θέση του προπονητή με τον κ. Νάκα Παναγιώτη

Μετά την κατά γενική ομολογία πετυχημένη περσινή χρονιά, η διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της στη θέση του προπονητή με τον κ. Νάκα Παναγιώτη για την νέα σεζόν.

«Όχι» από την τρόικα σε νέα παράταση των φορολογικών δηλώσεων

Καμία περαιτέρω ... επιμήκυνση του χρόνου κατάθεσης δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, λένε οι ελεγκτές και υποστηρίζουν ότι είπαν «ναι» σε παράταση του χρόνου κατάθεσης των δηλώσεων φορολογίας όσων είχαν ΑΦΜ που έληγε σε 1 και 2 επειδή η λήξη της προθεσμίας συνέπιπτε με την υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ.
Αποφασισμένη να βάλει τέλος στις παρατάσεις των φορολογικών δηλώσεων, αλλά και στις υπόλοιπες, όπως για παράδειγμα τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ, είναι η τρόικα σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».
Η τετραήμερη παράταση που δόθηκε χθες για την υποβολή των δηλώσεων φορολογουμένων, των οποίων το ΑΦΜ τελειώνει σε 1 και 2, έγινε κατ' εξαίρεσιν αποδεκτή από τους ελεγκτές της τρόικας, καθώς οι αρχικές ημερομηνίες συνέπιπταν με τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ.
Η τρόικα φέρεται να ξεκαθάρισε στο οικονομικό επιτελείο ότι δεν θα κάνει ξανά δεκτό αντίστοιχο αίτημα. Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα, οι ελεγκτές εμφανίζονται να αποκλείουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες μετά τις 10-15 Αυγούστου για όλους τους φορολογουμένους, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ.
Οι πιστωτές πιέζουν να προχωρήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, ώστε να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στον προϋπολογισμό που υπερβαίνει στον τομέα των εσόδων τα 1,6 δισ. ευρώ.

Μπαίνουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί στη διαθεσιμότητα

Με τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας και θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο θα ανακοινώνεται η ένταξη και όσων εκπαιδευτικών είχαν εξαιρεθεί από την διαθεσιμότητα, δηλαδή όσοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικό.
Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και άλλες ειδικότητες που είχαν εξαιρεθεί όπως τους δημοτικούς αστυνομικούς.
Η τρόικα υποστήριξε πως ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην διαθεσιμότητα είναι μικρότερος από αυτόν που είχε συμφωνηθεί. Πρόκειται για το 22ο και τελευταίο προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης.
Ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που δήλωνε ότι δεν θα μπει κανένας άλλος εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα αναγκάζεται να προσθέσει κι άλλους στον μακρύ κατάλογο των 1.600 καθηγητών.
Η επίμαχη τροπολογία θα κατατεθεί σήμερα και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης.

ΟΧΙ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ!

Εθνικός ο ρόλος και η προσφορά της βιομηχανίας στην ακριτική Ήπειρο...
 
Κ. ΚΑΨΑΛΗΣ (Δήμαρχος Πωγωνίου): Απ’ αυτή ζουν δεκάδες ντόπιες οικογένειες…
Κ. ΝΤΙΝΑΛΕΞΗΣ (Πρόεδρος - Διευθ. Σύμβουλος): Eίναι αυτοδύναμη και ενισχύει την παραμεθόριο…

Σημαντικό εθνικό ρόλο παίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις του Κράτους που λειτουργούν σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας, όπως είναι αυτές της Ηπείρου στην ελληνοαλβανική μεθόριο.
Κι αυτό γιατί εξυπηρετούν τους εναπομείναντες κατοίκους, οι οποίοι κυριολεκτικά «φυλούν Θερμοπύλες» σε δύσκολους καιρούς, ενώ από την άλλη προσφέρουν μια τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία, η οποία δεν έχει και πολλά στηρίγματα στις μέρες μας.
Δυστυχώς, όμως, η Πολιτεία δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται αυτό και στο πλαίσιο της πολιτικής συμμαζέματος του δημοσίου τομέα την οποία υλοποιεί, βάζει άκριτα «λουκέτο» σε δομές του, χωρίς να συνεκτιμά την ιδιαίτερη γεωγραφική θέση και το ρόλο που κάποιες απ’ αυτές επιτελούν.

Συνελήφθη 20χρονος για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε δύο νεαρούς στην πλατεία Πάργης στα Ιωάννινα

Συνελήφθη την Τρίτη (23-07-2013) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Ειδικότερα, ο 20χρονος δράστης κατηγορείται ότι την 1:30 ώρα περίπου, στην πλατεία Πάργης στα Ιωάννινα, τραυμάτισε με σουγιά, δύο 21χρονους ημεδαπούς, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, ενώ στη συνέχεια διέφυγε με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Λίγη ώρα αργότερα, ο 20χρονος, κινούμενος με τη δίκυκλη μοτοσικλέτα, εξετράπη της πορείας του στον κόμβο της Εγνατίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ενώ αστυνομικές δυνάμεις που είχαν στο μεταξύ ενημερωθεί για το περιστατικό, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν.
Οι παθόντες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα» όπως και ο 20χρονος δράστης, ο οποίος παραμένει φρουρούμενος για νοσηλεία.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε ο σουγιάς, με μήκος λάμας πέντε εκατοστών και ένα σφυρί.
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.