Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

"Νέα Εποχή για το Πωγώνι" και "Ντόπιοι Μακεδόνες"

Ύστερα από προτροπή και πρόσκληση του κυρίου Ντότη Δημήτρη, αρχηγού του συνδυασμού   «Νέα Εποχή για το Πωγώνι» και έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου κυρίου Καψάλη αύριο στην εκδήλωση τιμής και μνήμης του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου Παύλου Μελά θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο κύριος Μπάμπης Καψάλης, προσωπικός φίλος του κυρίου Ντότη και πρωτεργάτης του Πολιτιστικού Συλλόγου προστασίας και ανάδειξης μακεδονικής κληρονομιάς "Ντόπιοι Μακεδόνες".


Πρέβεζα: Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -66- συσκευασίες (φιξάκια) με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -483,7- γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση


Η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν με τη μέθοδο διανομών παραγγελιών (delivery)

Συνελήφθησαν, χθες (11-10-2018) το βράδυ στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 25 ετών καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, οι ίδιες βαρύνουν και έναν 25χρονο ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της 26χρονης, στο οποίο εργάζονταν και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν κρυμμένες στο πατάρι του καταστήματος, -66- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -483,7- γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης των συλληφθέντων, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα παρακάτω:
η αποθήκευση και η απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών γινόταν στην παραπάνω κρύπτη και στη συνέχεια ο 27χρονος παρέδιδε τα ναρκωτικά σε μικρές αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) στον 25χρονο, ο οποίος τα διακινούσε με τη μέθοδο διανομών παραγγελιών (delivery).
o 27χρονος από κοινού με τον 25χρονο εισέπρατταν και διαχειρίζονταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώλησή τους ενώ τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στην κρύπτη, ο 27χρονος την προμηθεύτηκε από 25χρονο, ο οποίος αναζητείται.
Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν στο σπίτι του 27χρονου συλληφθέντα, άλλες τρεις συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης, βάρους (5,1) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου


Μεγάλη είναι η συμμετοχή των σχολείων στις επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου.
Σήμερα ενημερώθηκαν για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οι μαθητές του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων που, υπό την καθοδήγηση του Αστυνόμου Α’ της Διεύθυνσης Τροχαίας Ιωαννίνων κ. Επαμεινώνδα Ζήκου, τον εφήρμοσαν στην πράξη οδηγώντας τα ειδικά ηλεκτροκίνητα οχήματα που διαθέτει ο Δήμος Πωγωνίου.
Σκοπός του Πάρκου είναι η εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση και την απόκτηση σωστής οδικής συμπεριφοράς.
Όσα σχολεία επιθυμούν να επισκεφθούν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Πωγωνίου, μπορούν να προγραμματίσουν την εκδρομή τους στο τηλ. 2653360129 και στην κ. Σοφία Τσέπα.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
*Χθες το μεσημέρι σε χωριό του Δήμου Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του 43χρονου, διαπιστώθηκε ότι κατείχε παράνομα τέσσερα κυνηγετικά όπλα, εκ των οποίων τα δύο έφεραν επιπρόσθετα παραποιημένο αριθμό αναγνώρισης και κάννης. Τα παραπάνω όπλα κατασχέθηκαν.
*Χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε κατείχε μία συσκευασία και ένα δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους, (66,7) γραμμαρίων.
*Χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης δεκαέξι μηνών και χρηματικής ποινής (4.400), για παράβαση της νομοθεσίας «περί επιταγών».
*Χθες αργά το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, κατελήφθη να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
*Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για παράβαση του ΚΟΚ.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 34χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος χθες το πρωί εισήλθε σε ιατρείο στην πόλη της Άρτας και αφαίρεσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανάδειξη αναδόχων για έργα στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου


Αποκατάσταση οδού από κόμβο Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας προς Παρακάλαμο έως κόμβο Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κακαβιάς

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ανέδειξε αναδόχους για έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.
Αναλυτικά:
 «Αποκατάσταση οδού προς τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις περιοχής Κεστρίνης», προϋπολογισμού 248.000 €. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
 «Αποκατάσταση ζημιών επαρχιακής οδού Παραμυθιά – Ελευθεροχώρι – Πετούσι», προϋπολογισμού € 95.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
 «Τσιμεντόστρωση αγροτικής οδού στην Τ.Κ. Πλακωτής», προϋπολογισμού 100.000 € .Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
 «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Ρετσιανά–Καστανιά–Στρογγυλόκαμπος ΠΕ Άρτας»,προϋπολογισμού 250.000 €. Ανάδοχος Παναγ. Κάτερος.
 «Βελτίωση – συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων και αυλείου χώρου στην έδρα του αλιευτικού συνεταιρισμού λιμνοθάλασσας Λογαρού», προϋπολογισμού 72.000 €. Ανάδοχος Περικλής Ζώτου.
  «Βελτίωση πρόσβασης  σε αγροδιατροφικές μονάδες συνοικισμού Χανόπουλου ΠΕ Άρτας»,προϋπολογισμού 74.000,00 € με Φ.Π.Α. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
  «Συντήρηση βελτίωση Ε.Ο. Ιωαννίνων - Άρτας από κόμβο Εγνατίας Οδού έως Κόμβο Ιονίας Οδού», προϋπολογισμού 200.000€. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ
 «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακής οδού Άνω Ραβένια – Κάτω Ραβένια (β Φάση)», προϋπολογισμού € 150.000. Ανάδοχος η RVR ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ
  «Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης πρανών επαρχιακής οδού 3α στον οικισμό Γερακάρι», προϋπολογισμού 42.000 €. Ανάδοχος Κων. Κουγκούλης.
 «Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα στην 7η επαρχιακή οδό Μυροδάφνη - Πέντε Πηγάδια-Όρια Νομού Ιωαννίνων» προϋπολογισμού 90.000,00 € με Φ.Π.Α. Ανάδοχος Κων. Γκεσούλης.
 «Βελτίωση οδού από διακλάδωση Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας προς Ι.Μ. Ασπραγγέλων», προϋπολογισμού 120.000,00 € με Φ.Π.Α. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.
 «Ηλεκτροφωτισμός στις διασταυρώσεις οδού Θεσπρωτικού - Παππαδατών Π.Ε. Πρέβεζας με την 13η επαρχιακή οδό και με την Περιφερειακή οδό Ριζοβουνίου και βελτίωση δικτύου ηλεκτροφωτισμού της 2ης και της 10ης επαρχιακής οδού», προϋπολογισμού € 86.000,00 με ΦΠΑ. Ανάδοχος Γεώργιος Μυριούνης.
Επίσης, ανέδειξε τον ανάδοχο (Δημήτριος Τάτσης) της Προμήθειας και εγκατάστασης μηχανημάτων για τα σκοπευτήρια του αθλητικού ομίλου ΜΠΟΥΝΤΟ (BUDO)», προϋπολογισμού 30.000€.
Δημοπρατήσεις νέων έργων
Από την Ο.Ε. εγκρίθηκε η δημοπράτηση των έργων:
 «Συντήρηση - αποκατάσταση της επαρχιακής οδού Αθαμάνιο - Τετράκωμο»,προϋπολογισμού 130.000€.
 «Αποκατάσταση ζημιών επαρχιακής οδού Ελευθεροχωρίου - Σαλονίκης - Βερενίκης - Ελαταριάς», προϋπολογισμού € 120.000.
  «Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 100.000.
  «Ασφαλτόστρωση οδού από θέση Παλαιομηχανή έως θέση Γιώργα στο Δ.Δ. Χειμαδιού»,προϋπολογισμού € 40.000.
  «Αποκατάσταση οδού από κόμβο Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας προς Παρακάλαμο έως κόμβο Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού 74.400€.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι  κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
 Προανάκριση διενεργείται από  το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας.  

ΟΠΕΚΑ: Ποιες μητέρες δικαιούνται το επίδομα των 1.000 ευρώ


Το επίδομα θα δοθεί σε 1.250 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.

Η υποβολή των αιτήσεων από τις δικαιούχους γίνεται ηλεκτρονικά σε οποιοδήποτε ΚΕΠ και ξεκινά την 15/10/2018 και θα διαρκέσει μέχρι και την 9/11/2018.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες που, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είναι συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους της ρύθμισης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν τουλάχιστον 4 τέκνα τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον είναι άνεργα ή σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα πρέπει να είναι δικαιούχοι περίθαλψης με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα και ειδικότερα τα τέκνα με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. 
Ως ημέρα συμπλήρωσης του 18ου ή του 24ου έτους ηλικίας των τέκνων, θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους 2018, ανεξάρτητα από το μήνα γέννησης.
Σε κάθε μία από τις πολύτεκνες μητέρες που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις θα καταβληθεί χρηματικό βοήθημα ύψους χιλίων ευρώ (1.000€). 
Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ότι σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ξεπεράσουν τις 1.250, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΕΚΑ.

Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου: «ΤΣΙΠΟΥΡΑ 2018» το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, ώρα 20:00


Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ζεφυρίου διοργανώνει την πολιτιστική εκδήλωση ''ΤΣΙΠΟΥΡΑ 2018''  το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20:00.
Έχει καθιερωθεί πλέον η γιορτή τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου.
Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια για την διαφύλαξη της παράδοσης ενός από τα πλέον δημοφιλή παραδοσιακού ποτού, το τσίπουρο.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα είναι σίγουρη η επιτυχία της Εκδήλωσης αφού οι απόδημοι ηπειρώτες του Ζεφυρίου αλλά και οι φίλοι της περιοχής δίνουν το παρών στην Εκδήλωση και διασκεδάζουν με το κλάμα  κλαρίνου αλλά και με τους γρήγορους σκοπούς.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί στη Δ/ση Μεταφορών της Π.Ε. Ιωαννίνων


Οι εξετάσεις για Ειδική Άδεια Ταξί θα διενεργηθούν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. στην αίθουσα εξετάσεων της Διεύθυνσης Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων, Δόμπολη 30. 
Για τη συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υπογράψουν την κατάσταση συμμετεχόντων που έχει καταρτισθεί στη Διεύθυνση (αρμόδιος υπάλληλος κ. Βασίλειος Δόσης) μέχρι την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ώρα 12 μ.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

24ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο: Νέες λύσεις σε παλαιά προβλήματα για άνδρες και γυναίκες!


Νέα αποτελεσματικά όπλα για την καταπολέμηση τόσο του μεταστατικού καρκίνου του προστάτη όσο και βελτιωμένα μέσα για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων, διαθέτει πλέον στην φαρέτρα της η επιστήμη της Ουρολογίας.
Οι παραπάνω επιστημονικές εξελίξεις και πολλές ακόμη σημαντικές ανακοινώσεις, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, θα παρουσιαστούν στο 24ο Πανελλήνιο Ουρολογικό Συνέδριο (huacongress2018.gr), το οποίο θα διεξαχθεί στο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα (11-14 Οκτωβρίου 2018). 
Μεταξύ άλλων θα αναλυθούν θέματα όπως:
Όταν ο καρκίνος του προστάτη προκαλεί μεταστάσεις
Ένας στους επτά άνδρες θα παρουσιάσει καρκίνο στον προστάτη, στον αδένα που αποτελεί τον πιο σημαντικό ρυθμιστή του ανδρικού αναπαραγωγικού συστήματος, καθώς παράγει υγρά που εμπλουτίζουν το σπέρμα. Αν και ο ένας στους τρεις καρκίνους του προστάτη δεν χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση και τα ποσοστά ίασης από τη νόσο σε αρχικό στάδιο ξεπερνούν συνολικά το 95%, ο καρκίνος του προστάτη παραμένει η δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στους άνδρες.
Ο καρκίνος του προστάτη συνήθως χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:
1) υψηλού κινδύνου.
2) χαμηλού κινδύνου.
Η νόσος μπορεί να κοστίσει τη ζωή όταν καταγραφεί ως «επιθετική» κατά την αρχική διάγνωση και όταν, παρά την αρχική αγωγή, εξελιχθεί και προκαλέσει μεταστάσεις (οστικές, λεμφαδενικές, σπλαγχνικές) μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια.
Αντιμετώπιση του μεταστατικού καρκίνου
Στα αρχικά στάδια της νόσου οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές με τον συνεχώς εξελισσόμενο εξοπλισμό θεραπεύουν σε μεγάλο ποσοστό την νόσο με άριστα αποτελέσματα.