Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Πρέβεζα: Σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -66- συσκευασίες (φιξάκια) με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -483,7- γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση


Η διακίνηση των ναρκωτικών γινόταν με τη μέθοδο διανομών παραγγελιών (delivery)

Συνελήφθησαν, χθες (11-10-2018) το βράδυ στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 27 και 25 ετών καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Επίσης, οι ίδιες βαρύνουν και έναν 25χρονο ημεδαπό συνεργό τους, ο οποίος αναζητείται.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της 26χρονης, στο οποίο εργάζονταν και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες, όπου βρέθηκαν κρυμμένες στο πατάρι του καταστήματος, -66- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -483,7- γραμμαρίων, έτοιμες προς πώληση.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης των συλληφθέντων, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα παρακάτω:
η αποθήκευση και η απόκρυψη των ναρκωτικών ουσιών γινόταν στην παραπάνω κρύπτη και στη συνέχεια ο 27χρονος παρέδιδε τα ναρκωτικά σε μικρές αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) στον 25χρονο, ο οποίος τα διακινούσε με τη μέθοδο διανομών παραγγελιών (delivery).
o 27χρονος από κοινού με τον 25χρονο εισέπρατταν και διαχειρίζονταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώλησή τους ενώ τη συγκεκριμένη ποσότητα ναρκωτικών που βρέθηκε στην κρύπτη, ο 27χρονος την προμηθεύτηκε από 25χρονο, ο οποίος αναζητείται.
Οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν στο σπίτι του 27χρονου συλληφθέντα, άλλες τρεις συσκευασίες με ποσότητα κάνναβης, βάρους (5,1) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.