Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου με συμβουλές, με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, στην Περιφέρειά μας, από επιτήδειους που επικοινωνούν τηλεφωνικά με άτομα, κυρίως τρίτης ηλικίας και προσπαθούν να τους αποσπάσουν χρήματα, με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με σοβαρό ή θανάσιμο τραυματισμό, για το οποίο ευθύνεται, κρατείται σε Αστυνομικές Υπηρεσίες και χρειάζεται μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου υπενθυμίζει ξανά ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). 
Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Η ομιλία του Γιάννη Καραγιάννη στη Βουλή για την κύρωση του Προϋπολογισμού

Ο προϋπολογισμός του 2016 διαμορφώθηκε μέσα σε συνθήκες διαχείρισης κρίσης, μιας κρίσης που έρχεται από το παρελθόν, όταν σε περιόδους ανάπτυξης, η ελληνική οικονομία παρήγαγε ελλείμματα αντί πλεονασμάτων, μιας κρίσης που έχει συγκεκριμένα αίτια και γνωστές υπογραφές.
Και είναι αυτοί που με τις υπογραφές τους οδήγησαν τη χώρα στην αποεπένδυση και στον παρασιτισμό, αυτοί που διέλυσαν την πρωτογενή παραγωγή και επένδυσαν στη δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών, οι ίδιοι που σήμερα μας εγκαλούν για έλλειμμα κοινωνικής πολιτικής.
Παρ' όλα αυτά και μέσα στο δεδομένο πλαίσιο δημοσιονομικής στενότητας, ο προϋπολογισμός του 2016 δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, για αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, με τη στροφή προς την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Η ενίσχυση του αγροτο-διατροφικού τομέα και η παροχή κινήτρων για εξωστρέφεια σε καινοτόμες επιχειρήσεις, θα κλείσει την ψαλίδα του εμπορικού ισοζυγίου. Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, το σταθερό φορολογικό περιβάλλον και η απλοποίηση των επενδυτικών διαδικασιών, θα συμβάλουν σημαντικά στην αλλαγή του επενδυτικού κλίματος.
Την υπό εξέλιξη ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ακολουθεί η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά ανοίγει η μείζονος σημασίας συζήτηση για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
Η επιτυχής έκβαση αυτών των τριών διαδικασιών μαζί με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις (διαφάνεια, αντιμετώπιση διαφθοράς, διαπλοκής, παραοικονομίας) και επενδύσεις θα δημιουργήσουν επιταχυντικές δυναμικές στην Ελληνική οικονομία.
Ολόκληρη η ομιλία σε βίντεο: 

Τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (07-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (08-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
Τετάρτη (09-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
Πέμπτη (10-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια - Στεφάνη
Παρασκευή (11-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά-Γωνιά-Δρυμώνας-Κερασώνας-Άγιος Γεώργιος-Παντάνασσα-Πέτρα
Σάββατο (12-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο - Χόχλα – Κουκούλι.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 13:30 μ.μ. στο Δημαρχείο-Καλπάκι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

         Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την    8η  Δεκεμβρίου 2015, ημέρα   Τρίτη  & ώρα  13.30 το μεσημέρι  στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Αρτοκλασία της Αδελφότητας Κραψιτών Αθηνών, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

Δράσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Δράσεις για τη διάδοση του εθελοντισμού θα υλοποιήσει στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων η Περιφέρεια Ηπείρου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου).
Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ηγουμενίτσα με τη συμμετοχή μαθητών σχολείων της πόλης, σε συνεργασία με την Π.Ε. Θεσπρωτίας και την περιφερειακή σύμβουλο κ. Αντιγόνη Φίλη. 
Οι μαθητές ζωγράφισαν πανό με μηνύματα για τον εθελοντισμό, τα οποία θα "ντύσουν" το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας.
Παράλληλα, στο σύνολο των Π.Ε. και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Φιλανθρωπικό Σωματείο "Άρτος -Δράση" έχει ξεκινήσει συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας. 
Η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια τα τρόφιμα θα διατεθούν μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας σε ιδρύματα της περιοχής, καθώς και σε οικογένειες που υποστηρίζει το Σωματείο "Άρτος - Δράση".

ΑΣΕΠ: Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στις προκηρύξεις 5Κ/2015 και 1Γ/2015

Λόγω της αδυναμίας απόκρισης του πληροφοριακού συστήματος του ΑΣΕΠ εξαιτίας του ασυνήθιστα μεγάλου αριθμού υποψηφίων, που ταυτόχρονα εισήλθαν στις online υπηρεσίες του, παρατείνεται, εκ νέου, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων ως ακολούθως:
•στην Προκήρυξη 5Κ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εξακοσίων ενενήντα (690) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, μέχρι την 9η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη.
•στην Προκήρυξη 1Γ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 8/29-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με γραπτό διαγωνισμό τριάντα δύο (32) θέσεων του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μέχρι την πάροδο την 11η Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Παρασκευή.
Η συμμετοχή στις εν λόγω διαδικασίες ολοκληρώνεται με την αποστολή της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά στο ΑΣΕΠ, η οποία παρατείνεται ως εξής:
•για την Προκήρυξη 5Κ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 6/27-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) μέχρι την πάροδο της 11ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρας Παρασκευής και
•για την Προκήρυξη 1Γ/2015 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 8/29-10-2015, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) μέχρι την πάροδο της 15ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρας Τρίτης.
Ιδιαίτερα επισημαίνεται ότι κύρια προτεραιότητα του ΑΣΕΠ αποτελεί η εξυπηρέτηση των πολιτών και η διασφάλιση της συμμετοχής όλων των ενδιαφερομένων στις διαδικασίες του, επιλύοντας τα προβλήματα που εκάστοτε προκύπτουν με ρεαλισμό και φυσικά κοινωνική ευαισθησία.
Σχετικά επισημαίνονται τα ακόλουθα:
Οι υποψήφιοι για την πλήρωση θέσεων των ως άνω προκηρύξεων πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω της επιλογής Online Υπηρεσίες.
Για γενικές διευκρινίσεις σχετικά με την Προκήρυξη και τη συμμετοχή σε αυτή (δικαιολογητικά, τίτλοι σπουδών κτλ.) οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά (2131319100, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:00 μέχρι 14:00) ή μέσω email στο enimerosi@asep.gr  
Για τυχόν τεχνικές διευκρινίσεις και μόνο σχετικά με τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διοίκησης του ΑΣΕΠ τηλεφωνικά:
Τις εργάσιμες ημέρες:
• Κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 172 και 137)
Τις αργίες:
• Κατά τις ώρες 12:00 μέχρι 18:00 (Τηλ. 2131319124, 131, 141, 172 και 137)
ή μέσω email στο helpdesk@asep.gr  

Τονίζεται στους υποψηφίους ότι για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, να μην περιμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση.

Bridging Europe: Διπλάσια ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ.

Άνετο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe, με το κυβερνών κόμμα να προηγείται με 12,6 μονάδες.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεση ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: 25,8%
Ν.Δ.: 13,2%
Χρυσή Αυγή: 6,6%
ΚΚΕ: 6,2%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,3%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,6%
Ένωση Κεντρώων: 2,8%
Λαϊκή Ενότητα: 2,8%
Ποτάμι: 2,1%
Ως προς την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, το 42% κρίνει θετικά τη μέχρι τώρα ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, έναντι του 33% που έχει αρνητική γνώμη.

Η ομιλία του Βασίλη Τσίρκα, βουλευτή Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016

Την πεποίθηση ότι η κοινωνία και οι ανάγκες της μπαίνουν ξανά στο επίκεντρο, εξέφρασε με την ομιλία του στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016, ο Βασίλης Τσίρκας.
Ο βουλευτής Ν. Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι «σε αυτόν τον προϋπολογισμό για πρώτη φορά αποτυπώνεται η μεγάλη προσπάθεια της αριστερής διακυβέρνησης να αφήσει ένα διαφορετικό στίγμα σε εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες».
Στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη μνεία  στην προσπάθεια της κυβέρνησης  να φωτίσει τον δρόμο της εξόδου από την κρίση σε ορίζοντα τετραετίας.  Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως ο επόμενος  προϋπολογισμός  θα είναι ακόμη περισσότερο αναδιανεμητικός, περισσότερο δίκαιος, περισσότερο προσανατολισμένος στην παραγωγική ανασυγκρότηση, περισσότερο προσανατολισμένος στην αναπτυξιακή διαδικασία και τη μείωση της ανεργίας των νέων. 
Ο Βασίλης Τσίρκας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις επιδόσεις στην οικονομία που διαψεύδουν όσους έσπευσαν να μιλήσουν για καταστροφή. Όπως ανέφερε, ο προϋπολογισμός για το έτος 2016 προβλέπει, για πρώτη φορά από το 2008, αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, όπως, επίσης, και αναδιανομή πόρων για τη στήριξη των οικονομικά αδυνάτων. Παράλληλα,  ο κοινωνικός προϋπολογισμός για το έτος 2016 είναι αυξημένος κατά 823 εκατομμύρια Ευρώ, που αφορούν στην κάρτα ανασφάλιστων, τη δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία και την κάλυψη των ανασφάλιστων υπερηλίκων.        
Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία του εν λόγω προϋπολογισμού, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ξαναβάζει στο επίκεντρο την κοινωνία και τις ανάγκες της. Θα απευθυνθούμε πρώτα και κύρια στην κοινωνία για να εξασφαλίσουμε τη συναίνεσή της στην εργώδη προσπάθειά μας να ανοίξουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Τον δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της αναπτυξιακής προοπτικής, της καταπολέμησης της ανεργίας. Τον δρόμο ενός παράλληλου προγράμματος που ήδη μέρος του έχει περάσει από αυτή τη Βουλή».

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των Προεδρείων των Επιτροπών Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, συμμετείχε στην κοινή συνεδρίαση των Προεδρείων των Επιτροπών Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αντιπροσωπεία (Monitoring Group – Ομάδα Παρακολούθησης) της Διακομματικής Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Τα Εργασιακά Ζητήματα».