Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Δυνατό τεστ εν όψη κυπέλλου για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο νεαροί, για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (22-08-2014) το μεσημέρι στο Νεοχωράκι Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, αντίσταση και απείθεια.
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, να επιβαίνουν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα και σε σήμα στάσης των αστυνομικών, δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και διέφυγαν, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας, η μοτοσικλέτα εξετράπη της πορείας της στο Νεοχωράκι Άρτας και οι δύο επιβαίνοντες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί, αλλά συνελήφθησαν προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι κατά τις νυκτερινές ώρες της 20/21-08-2014 εισήλθαν από ανοικτό φεγγίτη σε συνεργείο αυτοκινήτων στην Άρτα και αφαίρεσαν την ανωτέρω μοτοσικλέτα, μικρό χρηματικό ποσό και ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ηγουμενίτσα: Συλλήψεις παρανόμων μεταναστών

Οκτώ (08) παράνομοι μετανάστες, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Το σκασμένο λάστιχο αποκάλυψε 20 κιλά χασίς στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων - Τρικάλων στο ύψος του Δρίσκου

Ο δράστης είχε τοποθετήσει τις ναρκωτικές ουσίες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μέσα σε λάστιχο του οχήματος

Κατασχέθηκαν συνολικά (19.655) γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (22-08-2014) το βράδυ στο 10ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Μετσόβου (περιοχή Λιγκιάδων), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 53χρονος υπήκοος Αλβανίας, έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε, κρυμμένα σε νταλίκα, (19.655) γραμμάρια κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν για έλεγχο ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (νταλίκα), το οποίο οδηγούσε ο 53χρονος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, μέσα σε λάστιχο του οχήματος, δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (19.655) γραμμαρίων.
Το συγκεκριμένο φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο έφερε αλβανικές πινακίδες, κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΑΡΕΤΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 24 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου, στο χωριό Αρετή Πωγωνίου.

ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΠΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 24 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου, στο χωριό Κάτω Μερόπη  Πωγωνίου.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Παραδοσιακό πανηγύρι την Κυριακή 24 Αυγούστου

Παραδοσιακό πανηγύρι  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Αυγούστου, στο χωριό Βασιλικό  Πωγωνίου.

«Πόρτα» για 152.819 «αιώνιους» φοιτητές

Διαγράφονται οριστικά 2.745 "αιώνιοι" από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και 110 από το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου!

Στη διαγραφή 152.819 «αιωνίων» φοιτητών προχωρούν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν τα Ιδρύματα στο υπουργείο Παιδείας. Εκκρεμούν τα στοιχεία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, του Ιονίου, των Καλών Τεχνών και της Γεωπονικής.
Αντίθετα, σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, μια τελευταία ευκαιρία να πάρουν το πτυχίο τους θα δοθεί σε 25.639 φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΤΕΙ, οι οποίοι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στις εξεταστικές του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου.

Σε έξι δόσεις η καταβολή του ΕΝΦΙΑ

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 η πληρωμή
Σε έξι δόσεις θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι τον φόρο ακινήτων ΕΝΦΙΑ, όπως αποφασίστηκε από τον υπουργό Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη δόση -εκτός απροόπτου- θα πληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος του Φεβρουαρίου.
Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε διορθώσεις των τιμών υπολογισμού του φόρου για τα οικόπεδα 4.000 οικισμών, ώστε η φορολογητέα αξία τους να υπολογίζεται με την ευνοϊκότερη τιμή ζώνης μεταξύ της τιμής ζώνης που χρησιμοποιήθηκε για τον ΕΝΦΙΑ και την τιμή ζώνης που χρησιμοποιήθηκε για τον ΦΑΠ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Δευτέρα 25 Αυγούστου, ώρα 09.00 π.μ.

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Ε.Π.Ζ., η οποία θα διεξαχθεί  την  25η Αυγούστου  2014 ημέρα Δευτέρα & ώρα 09.00 π.μ., στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.
                                               
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ  25-08-2014

Θέμα 1ο :. Σχετικά με έγκριση τροποποίησης ρυμοτομικού σχεδίου Δελβινακίου στο Ο.Τ.31.

 Ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής


 ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ