Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ποια δάνεια και πώς θα πουληθούν σε funds

Η πώληση αυτών των δανείων θα ρυθμιστεί με άλλες διατάξεις οι οποίες θα εκδοθούν μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου του 2016.

Τις αγοραπωλησίες «κόκκινων» δανείων σε δύο δόσεις με πρώτα τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια και όσα στεγαστικά δεν αφορούν πρώτη κατοικία και το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τα Distress Funds, αλλά και τις εξειδικευμένες εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο για τα 13 προαπαιτούμενα του Δεκεμβρίου που κατατέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή.
Με διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι εξαίρεση στον κανόνα της πώλησης δανείων αποτελούν τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα καταναλωτικά δάνεια και τα στεγαστικά δάνεια για πρώτη κατοικία . Η πώληση αυτών των δανείων θα ρυθμιστεί με άλλες διατάξεις οι οποίες θα εκδοθούν μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου του 2016.
Σε άλλη διάταξη επισημαίνεται ότι προϋπόθεση για την πώληση δανείου είναι να έχουν περάσει 12 μήνες από την στιγμή που ο δανειολήπτης έχει λάβει εξώδικο με το οποίο ο δανειστής το έχει καλέσει να ρυθμίσει τις οφειλές του.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (άνδρας-γυναίκα), ηλικίας 36 και 25 ετών, για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

Οι δράστες πραγματοποίησαν συναλλαγές με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα σε καταστήματα στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας ενώ λάμβαναν ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα 

Κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα, σύνεργα παραχάραξης και χρήματα

Συνελήφθησαν, προχθές (11-12-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 36 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, προχθές, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε έξι καταστήματα στην Ηγουμενίτσα, την Άρτα και το Καναλλάκι Πρέβεζας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγές, χρησιμοποιώντας παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, ενώ έλαβαν ως ρέστα γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.
Μετά από σχετικές καταγγελίες των περιστατικών και στο πλαίσιο επιστάμενων αναζητήσεων, εντοπίστηκε στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας το ανωτέρω όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι και συνελήφθησαν.
Όπως διαπιστώθηκε από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες δεκαπέντε περιπτώσεις συναλλαγών με πλαστά χαρτονομίσματα στους Νομούς Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Στην κατοχή των δραστών και μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας στα σπίτια τους στην Κέρκυρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
πέντε πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ καθώς και προϊόντα που αγοράστηκαν από αυτά
το χρηματικό ποσό των (2.090) ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων
διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την παραχάραξη των χαρτονομισμάτων (ένας εκτυπωτής, ένας φορητός υπολογιστής και ένα tablet), τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακή εξέταση.

H προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας και παραπέμφθηκαν στην κ. Ανακρίτρια Άρτας.

Στις Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης στο Αλύκο της Αλβανίας παρευρέθηκε το Σάββατο 12-12-15 ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε το Σάββατο 12-12-2015 στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους τέσσερεις νέους του χωριού Αλύκο της Αλβανίας, οι οποίοι  σκοτώθηκαν από το καθεστώς Αλία στην προσπάθεια τους να περάσουν το 1990 στην Ελλάδα.

Εδώ και 25 χρόνια η Ομογένεια στη γείτονα χώρα τιμά τη μνήμη των νεκρών, καθώς επίσης και τον ξεσηκωμό όλων των κατοίκων του Αλύκου και των γύρω χωριών, την ημέρα της κηδείας. 
Η αυθόρμητη εξέγερση, αποτελεί την πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη αντιστασιακή πράξη απέναντι στο βάρβαρο καθεστώς της εποχής.

Αύξηση 14% το επίδομα θέσης στο Δημόσιο

Ευνοημένοι θα είναι οι προϊστάμενοι διοίκησης από το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, οι διατάξεις του οποίου είναι ενσωματωμένες στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα το βράδυ η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως το επίδομα θέσης προσαυξάνεται κατά 14% στη συγκεκριμένη κατηγορία των δημοσίων υπαλλήλων. 
Ταχύτερη θα είναι η μισθολογική εξέλιξη των πτυχιούχων ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Επιπλέον, κατά 20% υψηλότερος θα είναι ο βασικός μισθός των αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Γενικών Διευθύνσεων και Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των κατόχων μεταπτυχιακών – διδακτορικών τίτλων.
Παράλληλα θεσπίζεται μπόνους για τους πιο αποδοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εκτιμάται ότι αποτελούν το 5-15% του συνόλου, το οποίο –όμως– θα δοθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2018, μετά από δύο ατομικές αξιολογήσεις. Εξάλλου, στο νέο Μισθολόγιο εντάσσονται και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που ανήκουν στο Δημόσιο, φέρνοντας έτσι μειώσεις μισθών σε ορισμένες κατηγορίες στελεχών τους.

Το Γυμνάσιο Δολιανών διοργανώνει πάρτι στο "PLEGMA cafe bar", την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

ΙΝ.ΚΑ. Ηπείρου: Συμβουλές ενόψει εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

To Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου επισημαίνει ορισμένα βασικά σημεία για να αποφύγουν τις δυσάρεστες καταστάσεις οι καταναλωτές.
Βασικές αρχές είναι η καταγραφή των αναγκών μας ώστε να αγοράσουμε αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε και η έρευνα αγοράς.
Αναλυτικότερα:
1.Προγραμματίστε και καταγράψτε τις ανάγκες σας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
2. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξετε σε ότι αφορά τα παιδιά. Προσπαθήστε να τα πείσετε για την αναγκαιότητα ή μη της αγοράς παιχνιδιών ή ρούχων.
3. Οι ανάγκες για τη αγορά τροφίμων ελάχιστα αυξάνονται λόγω των ημερών. Αγορά τροφίμων, λοιπόν, με μέτρο και σύνεση.
4. Αγοράζετε τρόφιμα από καταστήματα που εμπιστεύεστε. Μην ξεχνάτε ότι, τις παραμονές των εορτών οι τιμές πέφτουν.
5. Ελέγχετε την ημερομηνία λήξης, την ακέραια συσκευασία, τα συστατικά στην ετικέτα και μεριμνήστε για την συντήρηση των τροφίμων.

''Ηπειρώτικο παιδικό παραδοσιακό φεστιβάλ'', από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19.00΄, στο Πολιτιστικό Κέντρο ''Μίκης Θεοδωράκης'', στο Δημαρχειακό Μέγαρο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κύπρου 58, Αργυρούπολη

Πρόσκληση

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, διοργανώνει Ηπειρώτικο παιδικό παραδοσιακό φεστιβάλ, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο ''Μίκης Θεοδωράκης'', στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Κύπρου 58, Αργυρούπολη.
Συμμετέχουν παιδικά χορευτικά συγκροτήματα Ηπειρώτικων συλλόγων από διάφορες περιοχές της Αττικής.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης
Ο Πρόεδρος


Γιώργος Κωτσαντής

Τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (14-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα.
Τρίτη (15-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Τετάρτη (16-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη-Μεσόπυργος-Μηλιανά-Γρέβια- Πηγές.
Πέμπτη (17-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανιά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.
Παρασκευή (18-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή - Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό - Ροδαυγή – Πιστιανά.

Κυριακή (20-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκούπα – Δαφνωτή – Άγναντα – Καταρράκτης – Κτιστάδες – Μελισσουργοί. 

Τα δρομολόγια που θα ακολουθήσει η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (14-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι - Αγιά
Τρίτη (15-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά
Τετάρτη (16-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα
Πέμπτη (17-12-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια - Στεφάνη
Παρασκευή (18-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα

Σάββατο (19-12-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος-Μουζακέικα-Αηδόνι-Σταυροχώρι-Κορωνόπουλο-Κορώνη-Κυψέλη-Τζάρα-Θέμελο-Χόχλα-Κουκούλι. 

Βιοκίνη: Το νέο αυτόλογο όπλο των αθλιάτρων για τους μυϊκούς τραυματισμούς

Άμεση και ασφαλή επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από  μυϊκό τραυματισμό προσφέρει στους επαγγελματίες αθλητές  η νέα θεραπεία με Βιοκίνη( ενισχυμένος ορός από το αίμα του αθλητή)!
Τα πρώτα αποτελέσματα από τη χρήση της νέας θεραπείας είναι εντυπωσιακά και παρουσιάστηκαν  πρόσφατα στο 4ο  Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Αθλητιάτρων, το οποίο διοργανώθηκε στο CampNouυπό την αιγίδα της Barcelona F.C. στην Ισπανία.
    «Μέχρι χτες οι μυϊκοί τραυματισμοί- η πιο συχνή κάκωση των αθλητών-αντιμετωπιζόταν με αντιφλεγμονώδη και φυσιοθεραπευτική αγωγή. Η αποθεραπεία όμως απαιτούσε μεγάλο χρονικό διάστημα επιστροφής στη ενεργό δράση"αναφέρειο διαπρεπής ορθοπεδικός χειρουργός και αθλητίατρος  Δρ Σταύρος Αλευρογιάννης, MD, MSc, PhD,  και συνεχίζει:
 "Η  θεραπεία με Βιοκίνη δημιουργεί νέα δεδομένα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με πρόσφατη συγκριτική μελέτη αποκατάστασης μυϊκής θλάσης β' βαθμού σε επαγγελματίες αθλητές, φαίνεται ότι υπάρχει  στατιστικά σημαντική χρονική διαφορά επανόδου στο 100% της αθλητικής  δραστηριότητας των αθλητών που αντιμετωπίστηκαν με τη χρήση του αυτόλογου ενισχυμένου ορού(Βιοκίνη) ταυτόχρονα με πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, σε σχέση με αυτούς που αντιμετωπίστηκαν μόνο με αντιφλεγμονώδη και φυσιοθεραπευτική αγωγή".