Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Αναμένεται η τελική έγκριση για τη χαλάρωση των capital controls

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ που αφορά τη χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών άμεσα, πιθανότατα και εντός της ημέρας. Η χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών είναι μια από τις προϋποθέσεις για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.
Αυτό άλλωστε έχει επισημάνει και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του στον ΣΕΒ τόνισε  «η υλοποίηση των σχετικών μέτρων άρσης των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, σε συνδυασμό με τη βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης και των συνθηκών ρευστότητας, αναμένεται να συμβάλει στην εξομάλυνση των οικονομικών συνθηκών μέσω της διευκόλυνσης τόσο των επιχειρήσεων όσο και των ιδιωτών στις συναλλαγές τους».
Η δέσμη μέτρων για τη χαλάρωση των capital controls περιλαμβάνει:
•την εξαίρεση του «νέου χρήματος», δηλαδή χρημάτων που θα επιστρέψουν στο τραπεζικό σύστημα μέσω καταθέσεων, από τους περιορισμούς
•τη δυνατότητα ανάληψης 840 ευρώ ανά 15νθήμερο έναντι των 420 ανά εβδομάδα που ισχύει σήμερα
•την πλήρη απελευθέρωση της πρόωρης αποπληρωμής δανείων,
•Την αύξηση από το 10% στο 30% του ορίου που κάποιος μπορεί να κάνει ανάληψη για χρήματα που καταθέτει στις τράπεζες από το εξωτερικό. Τα χρήματα αυτά σήμερα μπορούν να επανεξαχθούν στο σύνολό τους, αλλά η ανάληψη στο εσωτερικό περιορίζεται στο 10% και το όριο αυτό θα φτάσει το 30%.

Ιερομνήμη Πωγωνίου: Θεατρική παράσταση το Σάββατο 13 Αυγούστου, ώρα 21:00

Συνάντηση της ΠΣΕ με την Κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη

\
Αριθ. Πρωτ.  2951      Αθήνα 22-7-2016
Δελτίο Τύπου
Συνάντηση της ΠΣΕ με την  Κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη

Αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη, από τον Πρόεδρο Γιώργο Δόση και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, επισκέφτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου την Ηπειρώτισσα Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.
Στη συνάντηση  αυτή, η αντιπροσωπεία της κορυφαίας οργάνωσης των  αποδήμων Ηπειρωτών ενημέρωσε την Κυβερνητική εκπρόσωπο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το οργανωμένο αποδημικό κίνημα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΠΣΕ και οι οργανώσεις μέλη της. Επίσης  ενημέρωσαν, για τον προγραμματισμό δράσεων της ΠΣΕ για την περίοδο 2016-2017, με αποκορύφωμα  τη διερεύνησης και τον προγραμματισμό   της δυνατότητας  διοργάνωσης του 8ου Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου, υπό την αιγίδα του Ηπειρώτη Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον Αύγουστο του 2017, σε μία πόλη με ακμάζων ηπειρώτικο  στοιχείο της Μακεδονίας ή της Θράκης.
Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος δήλωσε στην ανττιπροσωπεία της ΠΣΕ, ότι παρακολουθεί με έκδηλο ενδιαφέρον τις λειτουργίες και δράσεις της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, πολλές από τις οποίες συμμετέχει και η ίδια, δήλωσε συμπαρατάσης στην επίλυση των αναφερομένων προβλημάτων και ότι θα συνδράμει  και η ίδια στο μέτρο  των δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων της στην επίλυση τους και κατέθεσε τη πρόθεση και θέληση της να βοηθήσει στην διοργάνωση του 8ου Παγκόσμιου Πανηπειρώτικου Συνεδρίου, που θεωρεί σημαντικό γεγονός και μεγάλης σημασίας για την Ήπειρο και το παγκόσμιο ηπειρώτικο αποδημικό κίνημα. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι, θα μεταφέρει στον Πρωθυπουργό την επιθυμία της ΠΣΕ να τεθεί η εκδήλωση υπό την αιγίδα του και ότι ευελπιστεί, αυτό, δεδομένου του ενδιαφέροντος του, για την πατρώα γη, θα είναι υλοποιήσιμο και θα αγκαλιστεί από την κυβέρνηση, για την  ευόδωση ενός παραγωγικού και αποτελεσματικού Συνεδρίου.

Το  Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: Παραδοσιακό τραπέζι, την Τετάρτη 27 Ιουλίου στο κυλικείο της εκκλησίας

Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με την Τ.Κ. Παρακαλάμου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο διοργανώνουν  Παραδοσιακό τραπέζι το μεσημέρι την Τετάρτη 27 Ιουλίου ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονα,  στο κυλικείο της εκκλησίας.

Θα προσφερθεί γιαχνί και κοφτός.

ASSOS Cafe Bar στον Παρακάλαμο

Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δυο δημοτικές βραδιές, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου



Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διοργανώνει δυο δημοτικές βραδιές, την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28  Ιουλίου στο Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου
Κλαρίνο: ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΡΒΑΣ
Τραγούδι: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΜΑΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΖΙΑΦΚΟΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Σουβλάκι 1 ευρώ!!!

Δελβινάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 50χρονος που αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης και βούλευμα για υπεξαίρεση

Συνελήφθη, χθες (21-7-2016) το μεσημέρι στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης καθώς και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής εκσκαφέων από εργοτάξιο εταιρίας στου Κωστακιούς Άρτας

Δράστες είναι τρεις ημεδαποί, 25, 36 και 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπή τροχοφόρων

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση κλοπής δύο εκσκαφέων από εργοτάξιο εταιρίας στην περιοχή των Κωστακιών Άρτας.
Δράστες είναι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 25, 36 και 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της κλοπής τροχοφόρων.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, το βράδυ της 15/16-07-2016 στους Κωστακιούς Άρτας, οι τρεις κατηγορούμενοι αφού παραβίασαν την πόρτα εργοταξίου εταιρίας, εισήλθαν στο εσωτερικό και αφαίρεσαν δύο εκσκαφείς.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών από τη Ζίτσα και το Πωγώνι: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Καλπάκι για την κατάργηση του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας & Αξιοποίησης Ποταμού Καλαμά, την Παρασκευή 22 Ιουλίου ώρα 7.30 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ
ΟΧΙ στην κατάργηση
του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας & Αξιοποίησης Ποταμού Καλαμά

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου ώρα 7.30 μ.μ. συνεδριάζει στο Καλπάκι, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων στον Παιδικό Σταθμό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου, με 5ο θέμα  της Ημερήσιας διάταξης την Κατάργηση του «Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας και Αξιοποίησης ποταμού Καλαμά».
Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου προτείνει την κατάργησή του επικαλούμενη την αδυναμία εκπλήρωσης των σκοπών του, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για την Προστασία και Αξιοποίηση του Καλαμά, παρά τις μεγαλόσχημες διακηρύξεις του νεοεκλεγέντος πέρυσι Δ.Σ.
Θυμίζουμε πως στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας στις 8/7/2016 πάρθηκε η απόφαση για επανεξέταση του ζητήματος σε ένα μήνα. Σας κάνουμε γνωστό πως οι υπόλοιποι τρεις δήμοι (Φιλιατών, Σουλίου και Ηγουμενίτσας) που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο δεν έχουν προγραμματίσει ακόμα συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων τους για αυτό το θέμα.
Ο Σύνδεσμος όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αντίθετα είναι επιτακτική ανάγκη να δραστηριοποιηθεί επιτέλους ουσιαστικά και να σταματήσει να κλείνει τα μάτια μπροστά στα τεράστια προβλήματα του Καλαμά.
-Πού πήγαν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις για τη σωτηρία και αξιοποίηση του Καλαμά;
-Ποιους και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κατάργηση του Συνδέσμου;
Για όλους αυτούς τους λόγους -και όχι μόνο-
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στο Καλπάκι στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για να απαιτήσουμε τη διατήρηση του Συνδέσμου.

21-7-2016

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών από τη Ζίτσα και το Πωγώνι

Συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη για την πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα στον επόμενο γύρο του Europa league

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξ.  Καχριμάνη για την πρόκριση του ΠΑΣ Γιάννινα στον επόμενο γύρο του Europa league
O Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά την αποψινή πρόκριση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα στον επόμενο γύρο του Europa League, προέβη στην παρακάτω συγχαρητήρια δήλωση:
«Θερμά συγχαρητήρια για την πανηγυρική  πρόκριση της ποδοσφαιρικής εκπροσώπου της Ηπείρου στον επόμενο γύρο του Europa League. Κάνατε υπερήφανους τους Ηπειρώτες και όλη τη φίλαθλη Ελλάδα. Με οδηγό τις δυο   αναμετρήσεις με τους Νορβηγούς, την εμπειρία που αποκτήθηκε και  με πίστη,  αγωνιστικότητα και ομαδικότητα,  ο ΠΑΣ είμαι βέβαιος ότι μπορεί να δώσει συνέχεια και με την επόμενη αντίπαλο,  την Ολλανδική Άλκμααρ,  στο ευρωπαϊκό όνειρο που φέτος άρχισε να γίνεται πραγματικότητα».