Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών από τη Ζίτσα και το Πωγώνι: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Καλπάκι για την κατάργηση του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας & Αξιοποίησης Ποταμού Καλαμά, την Παρασκευή 22 Ιουλίου ώρα 7.30 μ.μ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ
ΟΧΙ στην κατάργηση
του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας & Αξιοποίησης Ποταμού Καλαμά

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου ώρα 7.30 μ.μ. συνεδριάζει στο Καλπάκι, στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων στον Παιδικό Σταθμό, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου, με 5ο θέμα  της Ημερήσιας διάταξης την Κατάργηση του «Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων Προστασίας και Αξιοποίησης ποταμού Καλαμά».
Η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου προτείνει την κατάργησή του επικαλούμενη την αδυναμία εκπλήρωσης των σκοπών του, πράγμα που σημαίνει πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για την Προστασία και Αξιοποίηση του Καλαμά, παρά τις μεγαλόσχημες διακηρύξεις του νεοεκλεγέντος πέρυσι Δ.Σ.
Θυμίζουμε πως στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Ζίτσας στις 8/7/2016 πάρθηκε η απόφαση για επανεξέταση του ζητήματος σε ένα μήνα. Σας κάνουμε γνωστό πως οι υπόλοιποι τρεις δήμοι (Φιλιατών, Σουλίου και Ηγουμενίτσας) που συμμετέχουν στο Σύνδεσμο δεν έχουν προγραμματίσει ακόμα συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων τους για αυτό το θέμα.
Ο Σύνδεσμος όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αντίθετα είναι επιτακτική ανάγκη να δραστηριοποιηθεί επιτέλους ουσιαστικά και να σταματήσει να κλείνει τα μάτια μπροστά στα τεράστια προβλήματα του Καλαμά.
-Πού πήγαν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις για τη σωτηρία και αξιοποίηση του Καλαμά;
-Ποιους και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί η κατάργηση του Συνδέσμου;
Για όλους αυτούς τους λόγους -και όχι μόνο-
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στο Καλπάκι στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για να απαιτήσουμε τη διατήρηση του Συνδέσμου.

21-7-2016

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών από τη Ζίτσα και το Πωγώνι