Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Κατανομή της πρώτης δόσης των ΚΑΠ στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων

 


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιου τέθηκε σε εφαρμογή το νέο σύστημα απόδοσης της τακτικής επιχορήγησης των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατανομή της πρώτης δόσης των ΚΑΠ, που προορίζεται για τις λειτουργικές δαπάνες των δήμων.

Με το νέο σύστημα κατανομής των ΚΑΠ, που θεσπίστηκε μετά από πρόταση της ΚΕΔΕ,  άλλαξε ο τρόπος και τα κριτήρια κατανομής, με συγκεκριμένη ποσοτικοποίηση ανάλογα με τον πληθυσμό, τη νησιωτικότητα, το δίκτυο της αγροτικής οδοποιίας καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε δήμου.

Η κατανομή στους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων  είναι η ακόλουθη:

-ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 176.658,08

-ΔΩΔΩΝΗΣ 287.110,60

-ΖΑΓΟΡΙΟΥ 228.281,20

-ΖΙΤΣΑΣ 333.067,28

-ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 1.232.425,35

-ΚΟΝΙΤΣΑΣ 244.651,94

-ΜΕΤΣΟΒΟΥ 161.956,51

-ΠΩΓΩΝΙΟΥ 270.580,25

Μαζαράκι Πωγωνίου: «Έφυγε» από την ζωή, o συνδημότης Ζηκόπουλος Π. Νικόλαος

 


«Έφυγε»  από την ζωή σε ηλικία 68 ετών, o συνδημότης Ζηκόπουλος Νικόλαος του Πολυχρόνη.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου  2024 και ώρα 1:00 μ.μ. από το Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαζαρακίου Δήμου Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Π.Α.Σ. Αλμυρός-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 0-4

 


*Η Αναγέννηση  επικράτησε στο γήπεδο Βουνοπλαγιάς του  τοπικού  Π.Α.Σ. Αλμυρού με 4-0 για την 14η αγωνιστική στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνικής.

Το πρώτο και το δεύτερο γκολ της Αναγέννησης πέτυχε ο Ταχιάς Γεώργιος.

Ο Λάμπρος Μάριος Σταμάτης με ''ψαλιδάκι'' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.

Το τελικό 0-4 έκανε με σουτ ο Καπίας Στέφανος.    

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής στην ΙΕΚ Δέλτα Α΄ ερασιτεχνική 

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ

ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ-ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΔΡΟΣΟΧΩΡΙΟΥ

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 0-4

Κυριακή  14 Ιανουαρίου 2024     

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ (15:00)

Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ (15:00)

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟΥ (17:15)

13η αγωνιστική (εξ αναβολής)

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024       

Α.Σ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ (15:00)     

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΤΙΤΑΝ ΛΟΓΓΑΔΩΝ (17:00)   

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ (17:00)

Δήμος Ζίτσας: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Ιερεμία

 

Με θρησκευτική κατάνυξη και τη δέουσα λαμπρότητα ο Δήμος Ζίτσας γιόρτασε για πρώτη φορά τον πολιούχο του Άγιο Ιερεμία.

Ένα χρόνο μετά την αγιοκατάταξη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμία Α΄, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και λίγους μήνες από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για την ανακήρυξή Του ως πολιούχου το Δήμου Ζίτσας, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου ημέρα εορτασμού της μνήμης Του στον τόπο καταγωγής Του τη Δημοτική Κοινότητα Ζίτσας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμου.

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου τη μνήμη του πολιούχου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος,  οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Σιαφάκας, Βασίλης Χαρλάς, Κατερίνα Μπαλάφα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζίτσας Σπύρος Παντούλας, ο Διοικητής της 8ης Ταξιαρχίας Γεώργιος Παππάς, η Αστυνομική Υποδιευθύντρια Ιωαννίνων Βικτωρία Μπουντούρη,  ο Διοικητής  του Τμήματος Άμεσης Δράσης Κώστας Γεωργίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ζίτσας Κώστας Μάντζιος, εκπρόσωπος της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων πύραρχος Περικλής Μπόττης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Τοπικοί Σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής.    

Στον Θείο Λόγο του ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων αναφέρθηκε στον βίο και την Αγιοσύνη του Αγίου Ιερεμία και ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ζίτσας για  τη συμβολή του ώστε να κηρυχθεί πολιούχος και προστάτης του Δήμου Ζίτσας ο Άγιος Ιερεμίας. Ο Μητροπολίτης χάρισε στο Δήμαρχο αντίγραφο της εικόνας του Αγίου Ιερεμία που υπάρχει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Ζίτσα πριν την αγιοποίησή Του. «Το γεγονός αυτό καταδεικνύει πως ο Πατριάρχης Ιερεμίας Α΄, στη συνείδηση των κατοίκων της περιοχής  ήταν ήδη Άγιος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ανέφερε, « Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς να γιορτάζουμε για πρώτη φορά στον τόπο καταγωγής του τον πολιούχο του Δήμου, Άγιο Ιερεμία. Υποδεχθήκαμε με μεγάλη ικανοποίηση το Μητροπολίτη Ιωαννίνων καθώς και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και μαζί με τους συνδημότες μας τιμήσαμε τη μνήμη Του. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα μας εστάλη από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικό έγγραφο με το οποίο μας ανακοινώνει πως με απόφασή μας μπορούμε να ορίσουμε την 13η Ιανουαρίου επίσημη αργία για το Δήμο Ζίτσας. Έτσι, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προχωρήσουμε τις διαδικασίες αποδίδοντας τη δέουσα τιμή στον πολιούχο Άγιό μας».

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Μεταγραφική ενίσχυση με τον έμπειρο αμυντικό Χρήστο Τσίο

 


Η Α.Ε.Δ ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την προσθήκη ενός ποδοσφαιριστή στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Τα λόγια είναι περιττά για τον Χρήστο Τσίο!

Ο έμπειρος και «σκληρός» αμυντικός με παρουσία πολλών ετών στο ερασιτεχνικό των Ιωαννίνων και σε ομάδες όπως (Θύελλα Ελεούσας, ΠΑΣ Κράψη, Ροδοτόπι, Κρύα, Λογγάδες, Ζωοδόχος, Αμπελόκηπους) έρχεται για να θωρακίσει την άμυνα της ομάδας.

Καλώς ήρθες Χρήστο!

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν άμεσα έξι άτομα στα Ιωάννινα για κλοπή κατ’ εξακολούθηση

 


Κατηγορούνται και οι γονείς δύο εκ των συλληφθέντων για παραμέληση της εποπτείας τους

Συνελήφθησαν χθες (12-01-2024) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης  Ασφάλειας Ιωαννίνων έξι ημεδαποί.

Πρόκειται για δύο άνδρες και τέσσερις γυναίκες, εκ των οποίων ένας ανήλικος και μία ανήλικη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αναζητήσεων δραστών, που εμπλέκονταν σε κλοπή αλκοολούχων ποτών αξίας 300 ευρώ από σούπερ μάρκετ, η οποία έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε χώρο στάθμευσης κοντινού πολυκαταστήματος Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα από τα παραπάνω άτομα, ενώ προσέγγιζαν αυτό τα υπόλοιπα δύο.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα ποτά από το σούπερ μάρκετ καθώς και ρούχα που είχαν αφαιρέσει από το δεύτερο πολυκατάστημα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνους των καταστημάτων.

Επιπλέον, μία από τις συλληφθείσες κατηγορείται για παραμέληση της εποπτείας ενός εκ των ανήλικων ατόμων, ενώ συνελήφθη ακόμη μία γυναίκα για παραμέληση του άλλου ανήλικου.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΕΔΔΗΕ: Παραμένουν στα ίδια επίπεδα οι χρεώσεις χρήσης δικτύου

 


Με αφορμή δημοσιεύματα με αναφορές για επερχόμενες αυξήσεις στις Χρεώσεις Χρήσης Δικτύου (ΧΧΔ), διευκρινίζονται τα εξής:

Ο ΔΕΔΔΗΕ υπέβαλε στη ΡΑΑΕΥ αίτημα αναθεώρησης του ετήσιου εγκεκριμένου εσόδου του, το οποίο περιλαμβάνει πρόσθετα έσοδα στην κατηγορία των μη ελεγχόμενων δαπανών και συγκεκριμένα περί τα 40,3 εκ. ευρώ εκ των οποίων περί τα 24,4 εκ. ευρώ αφορούν στις πρόσθετες δαπάνες για τις ζώνες πυροπροστασίας και περί τα 15,9 εκ. ευρώ στο πρόσθετο κόστος της μηνιαίας καταμέτρησης.

Η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας έχουν ως στόχο να ανταποκριθεί ο ΔΕΔΔΗΕ στις εκ του νόμου υποχρεώσεις του για την ασφαλή και απρόσκοπτη τροφοδότηση και λειτουργία του Δικτύου Διανομής, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα και την ασφάλειά του έναντι της συνεχώς επιταχυνόμενης εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι μηνιαίες καταμετρήσεις, στοχεύουν στο να ανταποκριθεί αποτελεσματικά ο ΔΕΔΔΗΕ στις ανάγκες για τον ανασχεδιασμό της αγοράς ενέργειας και των πρόσφατων αλλαγών στο πλαίσιο τιμολόγησης των καταναλωτών στο ανταγωνιστικό σκέλος της αγοράς.

Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου «Η Αρετή»: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

 

Η Αδελφότητα Βήσσανης Πωγωνίου  «Η Αρετή» κόβει την  Πρωτοχρονιάτικης πίτας της, την Κυριακή  21 Ιανουαρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ. στην  «Μάνα» μας,  Μάρνης 38, 6ος Όροφος, Πλατεία Βάθη.

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Ανακοίνωση για την αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων υποδυόμενων το Gov.gr

 


Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται αυξημένες αναφορές για αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing σε χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ειδικότερα, αποστέλλονται ψευδή μηνύματα σε πολίτες, τα οποία προσομοιώνουν αίτημα από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου, το gov.gr, που καλούν τους πολίτες να δουν έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην προσωπική τους Θυρίδα.

H Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει χρήσιμες οδηγίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των πολιτών.

Το Phishing συνιστά ενέργεια εξαπάτησης των χρηστών του διαδικτύου, κατά την οποία ο αποστολέας υποδύεται μία αξιόπιστη οντότητα, οργανισμό ή πρόσωπο που καλεί τον αποδέκτη του μηνύματος να ακολουθήσει τις οδηγίες που του δίνονται. Αυτές οι οδηγίες μπορεί να ζητούν από τον αποδέκτη να ακολουθήσει κάποιον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) ή και να παραχωρήσει δεδομένα του, όπως ευαίσθητα ιδιωτικά στοιχεία, κωδικούς, στοιχεία ταυτότητας ή διαβατηρίου, τραπεζικό λογαριασμό, τραπεζική κάρτα και άλλα.

Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ώρα 12:30 μ.μ., στην αίθουσα Δεξιώσεων ΑΙΓΛΗ (Σπύρου Νούση 7, Αχαρναί)

 


Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών κόβει την  Πρωτοχρονιάτικης πίτας της, την Κυριακή  14 Ιανουαρίου 2024, ώρα 12:30 μ.μ., στην αίθουσα Δεξιώσεων ΑΙΓΛΗ (Σπύρου Νούση 7, Αχαρναί).

Ζωντανή μουσική από την μοναδική Ηπειρώτικη ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα, πλαισιωμένη από τον Δημήτρη Κωνσταντή, Διονύση Ζώη και Γιώργο Γκόγκο!

Τιμή Πρόσκλησης: 25 ευρώ

Παιδικό Μενού: 15 ευρώ

Πλήρες μενού με απεριόριστο κρασί και αναψυκτικά.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (15 – 21/01/2024)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (15 έως 21 Ιανουαρίου 2024) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  15/01/2024         

Βουτσαράς – Κούρεντα – Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.   18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 16/01/2024         

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  17/01/2024         

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι. 18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    18/01/2024

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/01/2024     

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  20/01/2024

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.    08:00-13:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  15/01/2024          

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό.        18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 16/01/2024      

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες-Ξηρόβαλτος-Ορεινό-Σταυροσκιάδι-Δρυμάδες-Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  17/01/2024         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ  18/01/2024         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.       08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/01/2024

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  20/01/2024         

Σενίκο-Δομολεσσά-Μικροχώρι-Κερασέα-Λωζανά-Ραδoβίζι-Διχούνι.  08:00–13:00

Κουκλιοί Πωγωνίου: «Έφυγε» από τη ζωή ο συνδημότης Βάσσιος Χαρίλαος

 


«Έφυγε»  από την ζωή, σε ηλικία 80 ετών,  ο συνδημότης Βάσσιος  Χαρίλαος.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  Κουκλιών Πωγωνίου.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.