Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα-Εργοτέλης 0-0

Σε υποτονικό κλίμα ΠΑΣ Γιάννινα και Εργοτέλης κόλλησαν στο μηδέν στους «Ζωσιμάδες»

Στις μισοάδειες εξέδρες των «Ζωσιμάδων» οι γηπεδούχοι παρατάχτηκαν με κομμένα τα φτερά λόγω της μη αδειοδότησης που τους στερεί τη δυνατότητα να παίξουν στα πλέι-οφ, οι δε φιλοξενούμενοι λόγω του μαθηματικού υποβιβασμού.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, ειδικά από το πρώτο τέταρτο και μετά, όπου βρήκε τα πατήματά του και άρχισε να κυκλοφορεί καλά τη μπάλα.
Βελτιωμένος ο Εργοτέλης στο δεύτερο μέρος,  έχασε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Μπέριος, Ναδάλες, Ακόστα (81' Κρητικός), Κοροβέσης (71' Γιάκος), Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Ίλιτς,  Μανιάς (76' Σαπαλίδης).
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Λουβιόν, Πίτσος, Λυκογιάννης, Μποέ, Καζναφέρης (57' Χαλκιαδάκης), Χαντί (87' Ουλά), Γιουσούφ, Κούτρης (81' Γκέντσογλου), Ολαϊτάν.

Έχασε στο Παρακάλαμο από την Α.Ε. Καρυών ο Αγροτικός Αστέρας (0-1)-Την ήττα γνώρισε στην Περίβλεπτο η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (3-1)

*Την ήττα γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής στον Παρακάλαμο ο Αγροτικός Αστέρας, από την Α.Ε. Καρυών με 0-1.
Οι φιλοξενούμενοι   πέτυχαν το γκολ που τους χάρισε το τρίποντο στο 56' με τον Κόκκορη Χαράλαμπο.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσιότζιος Μιχαήλ, Τσεκούρας Παναγιώτης (Ζέκιος Αθανάσιος 73΄), Σκόρδος Κων/νος, Νάτσης Σταύρος, Ζόta Αρσέν (Μήτσης Πέτρος 46΄), Χαρίσης Θεόδωρος, Χαλιγιάννης Βασίλειος, Μπίκας Κων/νος, Άμρο Χρήστος (Δρίβας Λάζαρος 65΄), Ντρουμπάλης Αναστάσιος, Σαντεντίν Δημήτριος

*Την ήττα γνώρισε στην Περίβλεπτο η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου από τον τοπικό Π.Α.Σ. με  3-1.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11' με το Μίχο Αντώνιο.
Ο  Κολόκας Σταύρος  έκανε το 2-0 στο 23'.
Οι φιλοξενούμενοι  μείωσαν με τον Μακολλάρι Μαρινγκλέν  σε 1-2 στο 33'.
Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Πασχάλης Ιωάννης  στο 72'. 
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:
Νούσης Χρήστος, Γκόγκος Κωνσταντίνος-Νέκταρι (Κούρος Γιώργος 83΄), Γκορίτσας Σπυρίδων-Ζήσιμος, Γκορίτσας Παναγιώτης, Γραμμόζης Γεώργιος, Meynti Δίμο-Κωσταντίνος, Μπάσιος Χρήστος, Στεφάνου Χρήστος, Ντόντης Βασίλειος, Μακολλάρι  Μαρινγκλέν, Καραμάνης  Αλέξανδρος,

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής (Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνικής):
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ 3-0 α.α.  
Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-Π.Α.Σ.ΑΛΜΥΡΟΣ  0-3 α.α.  
Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ-Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 1-1
ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. 1-1
Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 4-0
ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ  1-0
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ-Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 0-1  
Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ-Π.Α.Ο.ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 0-0
Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 3-1


Βαθμολογία (32η αγωνιστική Α΄ Όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
1. Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 90
2. Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 83
3. Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 71 
4. Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 65 
5. Α.Π.Ο.Ε.Λ. 54 
6. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 50
7. Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ 48 
8. ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 47  
9. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ 45 
10. Π.Α.Ο. ΚΟΝΙΤΣΑΣ 42
11. Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ 41 
12. ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 40
13. ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 39  
14. Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 36
15. ΑΕΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ 32  
16. Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ 31
17. Α.Ε. ΛΑΨΙΣΤΑΣ  7 
18.  Π.Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 95 -5

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαβάζει το βιβλίο: «Η τέταρτη διάσταση της Πολιτικής Οικονομίας, τα αίτια της κατάρρευσης και η έξοδος από την κρίση» που συγγραφέας του είναι ο Βοστινιώτης Παναγιώτης

Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος βρέθηκε την ημέρα της Πρωτομαγιάς ο Γιάνης Βαρουφάκης στρέφοντας πάνω του τα φλας των φωτογράφων.
Η φωτογραφία του http://www.enikos.gr/politics/314134,Sthn-Klay8mwnos-o-Baroyfakhs--FWTO--TWRA.html?fb_ref=Default δείχνει τον κ. Βαρουφάκη την ημέρα της Πρωτομαγιάς, να κρατάει στο χέρι του ένα βιβλίο.
Το βιβλίο έχει τίτλο:
"Η τέταρτη διάσταση της Πολιτικής Οικονομίας, τα αίτια της κατάρρευσης και η έξοδος από την κρίση" και ο συγγραφέας του είναι ... ο Βοστινιώτης Παναγιώτης.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο στον κ. Βοστινιώτη Παναγιώτη, Οικονομολόγο, Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Κακαβιά Πωγωνίου: Σύλληψη αλλοδαπής με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθη χθες (02-05-2015) το απόγευμα, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, μία 23χρονη υπήκοος Αλβανίας, για κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 23χρονη, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στο σημείο εξόδου, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς, ένα διαβατήριο των αλβανικών αρχών, το οποίο έφερε επικολλημένη κλεμμένη ελληνική άδεια διαμονής.
Κατασχέθηκε το παραπάνω διαβατήριο.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κακαβιάς.

Νέα Σινώπη Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για κλοπές από κατάστημα

Συνελήφθησαν, χθες (02-04-2015) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας και το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής κατά συναυτουργία και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο κατηγορούμενοι, κατά το χρονικό διάστημα από 21/04 έως 01/05/2015, εισήλθαν δύο φορές σε κατάστημα στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.
Επίσης, στην κατοχή του 25χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν (4) άτομα για εκκρεμή εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις

Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο:
Συνελήφθη, χθες (02-05-2015) το πρωί στην Καστανή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του 6ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, για ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
Συνελήφθη, χθες (02-05-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω δικαστικής απέλασης καθώς και καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης δυο (2) ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Συνελήφθησαν, χθες (02-05-2015) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27 και 34 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και σε βάρος τους εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης δυο (2) μηνών για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών, ενώ σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ποινής φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών, για διακεκριμένες κλοπές κατ΄ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. 

Οδηγός με όλες τις αλλαγές στις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Έως και 55 δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, αποδείξεις και λοιπά αποδεικτικά έγραφα και στοιχεία) απαιτούνται φέτος για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στο τι και πώς θα πρέπει να δηλωθεί φέτος για τα εισοδήματα του 2014.
Ειδικότερα, θα πρέπει να δηλωθούν όλα τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν μέσα στο 2014, είτε αυτά έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς, είτε φορολογούνται βάσει των γενικών διατάξεων, είτε απαλλάσσονται φορολόγησης. Στα εισοδήματα που πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά είναι και τα μερίσματα από κέρδη επιχειρήσεων, τόκοι από καταθέσεις και δάνεια, καθώς επίσης και κέρδη ή ζημιές από πωλήσεις επιχειρήσεων, ακινήτων, μετοχών, ομολόγων, εντόκων γραμματίων, αμοιβαίων κεφαλαίων και παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Έφτασαν τις 360.000 αιτήσεις για τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Όπως αναφέρει το «Έθνος» έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής συνολικά 360.000 αιτήσεις, με το ρυθμιζόμενο ποσό να ξεπερνάει τα 5 δις ευρώ και τις εισπράξεις τα 250 εκατ. ευρώ,
Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα στους οφειλέτες του Δημοσίου για να εκμεταλλευτούν την ρύθμιση των 100 δόσεων με την προκαταβολή, η οποία παρατάθηκε μέχρι τις 26 Μαΐου, διαγράφοντας πρόστιμα και προσαυξήσεις.
 Σε διάστημα 11 ημερών από την εφαρμογή της ρύθμισης των 100 δόσεων, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, υποβλήθηκαν 240.000 αιτήσεις που καλύπτουν ποσό των 2 δις ευρώ, όταν όλες μαζί οι προηγούμενες ρυθμίσεις συμπεριλαμβανομένων και του τετραμήνου του  2014 της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, συμπεριέλαβαν 2,2 δις ευρώ.