Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΠΟΣΚΕ: Δεν λήγουν οι συμβάσεις των γιατρών τέλη Ιουνίου


Από αναληθείς έως ύποπτες για εκφοβισμό των γιατρών είναι ορισμένες ανακοινώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό, κατά τις οποίες οι συμβάσεις των ιατρών θα λήξουν στο τέλος του Ιουνίου. Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος, βάσει του νόμου 4410/16 άρθρο 52 οι συμβάσεις των Ιατρών (οικογενειακών και μη) παρατείνονται μετά την 01/07/2016 και έως ότου υπογραφούν οι νέες.
«Από τη στιγμή που δεν έχουν ευοδωθεί οι προσδοκίες του Υπουργείου για στελέχωση των ΤΟΜΥ (37% μόνο έχουν κάνει αίτηση) και η προκήρυξη για οικογενειακούς ιατρούς είναι άγονη, δεδομένου ότι μόλις 650 ιατροί έχουν κάνει αίτηση για 2.800 θέσεις, είναι κατανοητό πού στοχεύουν αυτές οι δημοσιεύσεις. 

Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων: Μουσικοχορευτική εκδήλωση το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας»


Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ.Ο.Ι.) γιορτάζει τα ΔΕΚΑ χρόνια παρουσίας του στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας και διοργανώνει διήμερη μουσικοχορευτική εκδήλωση στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».
Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 και ώρα 19:00.
Τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Χ.Ο.Ι. τιμούν τις πολιτιστικές τους καταβολές χορεύοντας και τραγουδώντας.
Κυριακή, 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30.
Ο Χ.Ο.Ι. παρουσιάζει ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, με χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα.
Τιμή εισιτηρίου για κάθε μέρα: 3 ευρώ.

Η παρέμβαση του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στο στρογγυλό τραπέζι της Γεωργίας με Νίκο Καζαντζάκη και Αργοναυτική εκστρατεία


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΤΙΦΛΙΔΑ

«Οι δεσμοί της Ελλάδας με την Γεωργία περνούν και μέσα από την ιστορία, η οποία έχει ως πρωταγωνιστές είτε τους μυθικούς ήρωες της Αργοναυτικής εκστρατείας, είτε σύγχρονα πρόσωπα με ιδιαίτερη βαρύτητα, όπως ο Νίκος Καζαντζάκης.
Είναι η Γεωργία, που ακόμα και σήμερα προστατεύει και προβάλλει τα στοιχεία του Ποντιακού Ελληνισμού, όπως αποδείχθηκε στη θαυμάσια μουσικοχορευτική παράσταση, η οποία έγινε στο Μέγαρο Μουσικής της Τιφλίδας, για να κλείσουν έτσι οι εκδηλώσεις του εορτασμού των 100 χρόνων της χώρας.
Είναι η Γεωργία που πέρασε πολλά, άντεξε, και σήμερα εντυπωσιάζει με την ανάπτυξή της. Έτοιμη να μπει στις δύο μεγάλες συμμαχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ».
Αυτό ήταν ένα απόσπασμα, από την παρέμβαση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Στρογγυλό Τραπέζι που διοργανώθηκε στο κτίριο της Βουλής της Γεωργίας, με συντονιστή τον Πρόεδρο της Γεωργίας κ.Giorgi Margvelashvili και με τη συμμετοχή όλων των Προέδρων, Πρωθυπουργών και ΥΠΕΞ από τις χώρες που τίμησαν την εκατονταετηρίδα της Γεωργιανής Δημοκρατίας.
Στο περιθώριο αυτών των πανηγυρικών εκδηλώσεων, ο ΥΦΥΠΕΞ είχε διμερείς συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας κ. Mikheil Janelidze, και με τον Γεωργιανό Υφυπουργό Εξωτερικών, Αρμόδιο για θέματα Διασποράς κ. Zviad Gonadze.
Σημαντική ήταν και η συνομιλία του με τον Προέδρο της Αρμενίας κ. Armen Sarkissian, που αφορούσε την τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Αρμενίας και Κύπρου για θέματα Διασποράς, υπό το πρίσμα της νέας Αρμενικής κυβέρνησης και την τοποθέτηση του κ. Mkhitar Hayrapetyan, που ορίστηκε ως αρμόδιος Υπουργός για θέματα Διασποράς.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή


Οι συλληφθέντες διέρρηξαν αρχικά σταθμευμένο αυτοκίνητο απ’ όπου αφαίρεσαν μεταξύ άλλων κάρτα αναλήψεως μετρητών και στη συνέχεια με τη χρήση της κλεμμένης κάρτας πραγματοποίησαν συναλλαγή

Συνελήφθησαν, χθες (27-05-2018) το βράδυ στην Εθνική Οδό Άρτας - Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 24, 20 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα στη Στεφάνη Πρέβεζας, οι τρεις δράστες από κοινού, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 40χρονης ημεδαπής απ’ όπου αφαίρεσαν ένα τσαντάκι το οποίο περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο, μία κάρτα ανάληψης μετρητών καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της παθούσας.
Στη συνέχεια, οι τρεις άνδρες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε κατάστημα στην περιοχή της Άρτας όπου εκεί με τη χρήση της κλεμμένης κάρτας πραγματοποίησαν συναλλαγή αξίας (21) ευρώ ενώ αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσουν ακόμα δύο συναλλαγές.
Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα οι αιτήσεις για το για το επίδομα παιδιού 2018 (Α21)


Σε λειτουργία τίθεται την επόμενη εβδομάδα η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21.
Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού 2018, οι οποίοι θα έχουν υποβάλλει την φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλλουν και την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα την οποία αναπτύσσει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.
Η εξάντληση του τρίτου 10ημέρου του Μαΐου κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα να είναι επαρκώς δοκιμασμένη και απολύτως διαλειτουργική με άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά μητρώα του κράτους, όπως για παράδειγμα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, με τα οποία θα αλληλεπιδρά, ώστε να μειώνει την γραφειοκρατία και τον απαιτούμενο χρόνο επεξεργασίας της αίτησης.
Υπενθυμίζεται πως η πληρωμή της Β΄ δόσης 2018 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου, δηλαδή στις 25-27 Ιουνίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει την αίτηση του νέου Α21 έως και την 20η Ιουνίου 2018 και θα δικαιούνται το επίδομα βάσει των εξαρτώμενων τέκνων και του εισοδήματος που είχαν το 2017 (σύμφωνα με την φετινή φορολογική δήλωση).

Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, παρουσιάζει το αφιέρωμα «Μετανάστευση, ξενιτιά, μνήμη, τραγούδι» τη Δευτέρα 4 Ιουνίου, και ώρα 19:00΄, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα


Η Αδελφότητα Θεοδωριανιτών Άρτας, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση και τον Επιστημονικό Σύλλογο «Ένωση Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων», παρουσιάζει το αφιέρωμα «Μετανάστευση, ξενιτιά, μνήμη, τραγούδι», με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου “A Weft of Memory” (Το υφάδι της μνήμης), των Vasiliki και Thomas Scotes.
Στην εκδήλωση προβάλλεται το ντοκυμαντέρ της Athena Scotes “Last Song to Xenitia” (Τελευταίο τραγούδι για την ξενιτιά) και ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση.
Στην εκδήλωση θα ακουστούν και τραγούδια της Vasiliki Scotes μελοποιημένα από τον Λάκη Χαλκιά.
Είσοδος ελεύθερη
 Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα 4 Ιουνίου, και ώρα 19:00 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να απευθυνθείτε τηλεφωνικώς στη διεύθυνση πολιτιστικών της Ελληνοαμερικάνιης Ένωσης  (210 3680052), στο mail: culture@hau.gr , καθώς και στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης: www.hau.gr/culture

Σύλληψη αλλοδαπού και του διακινητή του στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη 18χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, καθώς και του 47χρονου διακινητή του.
Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 47χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος μετέφερε τον18χρονο κρυμμένο εντός του επικαθήμενου κάτω από το φορτίο , με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.

Αληθινό μαστό μετά από μαστεκτομή προσφέρει η μικροχειρουργική



                          “REALBREASTΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ”

«Αληθινό μαστό- RealBreast»  με αυτολόγο μόσχευμα-κρημνό-(ιστός -δέρμα και λίποςμαζί με τα αγγεία του) αποκτά πλέον η πλειοψηφία των γυναικών που κάνει αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή, χάρις στην εξέλιξη της μικροχειρουργικής!
«Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό καθώς ο νέος μαστός που δημιουργείται από  ιστό της γυναίκας δείχνει σαν φυσικός  μαστός, συμπεριφέρεται σαν μαστός, ενώ η γυναίκα τον αισθάνεται σαν μαστό» αναφέρει ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Γραββάνης, Διευθυντής της Πλαστικής Χειρουργικής του Θεραπευτηρίου Μετροπόλιταν.
O Δρ. Γραββάνης, έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό μικροχειρουργικών αποκαταστάσεων μαστού στην Ελλάδα και έχοντας συμβάλλει στην διεθνή βιβλιογραφία όσον αναφορά τον κοιλιακό κρημνό DIEP, ήταν εκπαιδευτής στο Διεθνές Σεμινάριο International Oldenburg – Groningen Perforator Flap Course που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Groningen της Ολλανδίας 19-21 Απριλίου 2018.
Σύμφωνα με τον διαπρεπή Έλληνα επιστήμονα οι κρημνοί των διατιτραινουσών αρτηριών (perforator flaps) έφεραν επανάσταση στην αποκατάσταση ιστικών ελλειμμάτων διότι εξασφαλίζουν ελάχιστη νοσηρότητα από την δότρια περιοχή καθώς αποτελούνται μόνο από δέρμα και λίπος, διατηρώντας την ανατομία και νεύρωση των υποκείμενων μυών.
 Ο κρημνός DIEP (Deep Inferior Epigastric perforator, διατιτραίνων κοιλιακός κρημνός) είναι μέθοδος εκλογής για εξιδεικευμένους Πλαστικούς Χειρουργούς - Μικροχειρουργούς για φυσικό αποτέλεσμα αποκατάστασης μαστού ακολουθώντας το αξίωμα «likewithlike”, δηλαδή αποκατάσταση με παρόμοιο ιστό.