Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Γεροπλάτανος Πωγωνίου: Δυο συλλήψεις για μεταφορά ποσότητας κάνναβης συνολικού βάρους (128.200) γραμμαρίων

Συνελήφθησαν, σήμερα (08-02-2017) το πρωί στη διασταύρωση Γεροπλάτανου, ένας 28χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν με 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα (το ένα ως προπομπός) ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους (128.200) γραμμαρίων.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ηγουμενίτσα: Εντοπισμός και κατάσχεση τριακοσίων ογδόντα δύο κιλών και εννιακοσίων τριάντα γραμμαρίων (382,930 kgr) ακατέργαστης κάνναβης

 
Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη ενός 41χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Η επιχείρηση που εντάσσεται στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων, διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, με οδηγό τον ανωτέρω.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε, ότι μεταξύ του φορτίου το οποίο αποτελείτο από σάκους με λιπάσματα, υπήρχε κρυμμένη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συσκευασμένη σε εβδομήντα (70) σάκους, συνολικού μεικτού βάρους τριακοσίων ογδόντα δύο κιλών και εννιακοσίων τριάντα γραμμαρίων (382,930kgr).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία ο 41χρονος ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκε η ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Φ/Γ όχημα.

Έως 31 Μαρτίου οι αιτήσεις για άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου

Μέχρι 31 Μαρτίου 2017 θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέα άδεια ΕΔΧ αυτοκινήτου ή να  μετατρέψουν την υφιστάμενη άδεια. 

Πληροφορίες:

Αθωώθηκε ο 48χρονος Αλβανός για το φονικό στην Δημόκορη Πωγωνίου

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο ένα 48χρονος υπήκοο Αλβανίας που κατηγορούνταν για την άγρια δολοφονία 82χρονου ηλικιωμένου στην Δημόκορη Πωγωνίου, την 1η Απριλίου 2012.
Ο  ηλικιωμένος άνδρας, είχε βρεθεί νεκρός στο κρεβάτι του, καλυμμένος με κουβέρτες και έφερε χτυπήματα στο κεφάλι και στον τράχηλο.
Ο 48χρονος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2016, από αστυνομικούς του τμήματος Κακαβιάς και με βάση ένταλμα σύλληψης του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών Ιωαννίνων που αφορούσε στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στην ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κανένα στοιχείο ικανό να αποδείξει την ενοχή του. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με κλεμμένα - πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

 Συνελήφθησαν, σήμερα (08.02.2017) νωρίς το πρωί στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 42 και 36 ετών, για κατοχή πλαστών - κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν πλαστά - κλεμμένα.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία πλαστή ρουμανική ταυτότητα και μία κλεμμένη ελληνική άδεια οδήγησης ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Ν.Τ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ Ιωαννίνων: Κοπή Πίτας 2017 - Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19:00

Πρόσκληση κοπής πίτας
Γενική Συνέλευσης Ν.Τ. Ιωαννίνων

Αγαπητοί συνάδελφοι,
σας καλούμε σήμερα Τετάρτη 08/02/2017 και ώρα 19:00 στα Γραφεία μας στην  Μιχαήλ Αγγέλου 15 στον 3ο όροφο για την ετήσια κοπή πίτας της ένωση μας.
Η παρουσίαση σας είναι απαραίτητη και σημαντική για το κλάδο μας.

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Ν.Τ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ Ιωαννίνων
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ      ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΟΥΤΑΣ

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα απογευματινές ώρες χθες, στη νέα παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, Δ/Κ όχημα με 17χρονο οδηγό, συγκρούστηκε με Ι/Χ όχημα  με 19χρονο οδηγό, το οποίο προπορευόταν.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 17χρονου,ο οποίος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του Ε.Κ.Α.Β στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.

 Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Χολόλιθοι: Πώς να προστατεύσετε τον οργανισμό σας

Ελάχιστες είναι οι γνώσεις των περισσοτέρων ανθρώπων για τη χοληδόχο κύστη, παρά το υψηλό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που πάσχει από χολολιθίαση (12%), την πιο συχνή πάθησή της. 
Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε καν που βρίσκεται αυτό το μικρό όργανο, μέχρι τη στιγμή που θα νοιώσουν πόνο στο σημείο. 
Παρότι ο ρόλος του είναι σημαντικός, όταν προκαλεί συμπτώματα μπορεί να αφαιρεθεί, χωρίς να προκύψουν ουσιαστικά προβλήματα στη λειτουργία του οργανισμού.
«Στη χοληδόχο κύστη, που έχει σχήμα αχλαδιού και βρίσκεται κάτω από το δεξί λοβό του ήπατος, αποθηκεύεται η χολή -που παράγεται από το ήπαρ- πριν απελευθερωθεί στο λεπτό έντερο για να βοηθήσει στην πέψη των λιπών. Το συχνότερο πρόβλημα του οργάνου είναι η δημιουργία χολόλιθων εξαιτίας, κυρίως, της παρατεταμένης παραμονής της χολής στη χοληδόχο κύστη.
Επιρρεπείς στην ανάπτυξη χολολιθίασης είναι όσοι υποφέρουν από ορισμένα νοσήματα και όσοι λαμβάνουν φάρμακα συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως αντισυλληπτικά. Ωστόσο, ο κίνδυνος είναι μικρός και δεν θα πρέπει να αποτρέψει κάποιον από τη λήψη της απαιτούμενης φαρμακευτικής αγωγής.  Η διατροφή, το πλεονάζον βάρος, αλλά και η απότομη απώλεια βάρους έχουν επίσης κριθεί ένοχα για εμφάνιση της πάθησης.
Η αφαίρεση της χοληδόχου κύστεως σε ένα κατά τα άλλα υγιές άτομο δεν προκαλεί συνήθως κανένα πρόβλημα. Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν και χωρίς τη χοληδόχο κύστη», μας εξηγεί ο γενικός χειρουργός  Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).
Ποιοι είναι όμως οι προδιαθεσικοί παράγοντες για την ανάπτυξη χολόλιθων; Σύμφωνα με τον Δρ. Ξιάρχο, η ηλικία, η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη, η υψηλή χοληστερόλη και η απότομη απώλεια βάρους αποτελούν τους κυριότερους. 
Ειδικότερα:

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Έκτακτη συγκέντρωση μελών, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 19:00 στο ΚΔΑΠ


Ανακοίνωση

Το Δ.Σ του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά καλεί όλα τα μέλη σε έκτακτη συγκέντρωση την Τετάρτη  8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19:00 στο ΚΔΑΠ, στον Παρακάλαμο.

Παρακαλούνται όλα τα εγγεγραμμένα  μέλη να προσέλθουν.

Στέφανος Φούσας: «Ιατρικός και αθλητικός τουρισμός πυλώνες ανάπτυξης της Ηπείρου»

Δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία του Στέφανου Φούσα στις κερκίδες του γηπέδου «Οι Ζωσιμάδες», στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό.
Ο άλλοτε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και νυν ε. καθηγητής καρδιολογίας δεν κρύβει ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής του «Άγιαξ της Ηπείρου».
Στη διάρκεια της αναμέτρησης υπήρξε ιδιαίτερα εκδηλωτικός ενώ όπως αποκάλυψαν πηγές από την ομήγυρή του, ο Διευθυντής του Τζανείου Νοσοκομείου, χαρακτήρισε πολύ καλή ομάδα τον ΠΑΣ, με μοναδικούς φιλάθλους, οραματιστή Πρόεδρο και δημιουργικό προπονητή.
Φρόντισε μάλιστα να επισημάνει με εμφατικό τρόπο ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ενώνει τους απανταχού γιαννιώτες αλλά και ότι αδικήθηκε στο συγκεκριμένο ματς από το αποτέλεσμα αλλά και από τον κακό αγωνιστικό χώρο, ο οποίος δεν αρμόζει στην ιστορία και την ποιότητα των κυανόλευκων.

Εξάλλου, ο κ. Φούσας αποδίδει ξεχωριστή σημασία πέρα από τον ιατρικό και στον αθλητικό τουρισμό, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της Ηπείρου, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την Αυστραλία, της οποίας η οικονομία βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό των σπορ.

Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ασπροπύργου: Αποκριάτικο γλέντι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηπειρωτών

Απολογισμός Οδικής Ασφάλειας για τον Ιανουάριο 2017 στην Ήπειρο

Με στόχο την διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στα ζητήματα οδικής ασφάλειας δημοσιοποιούνται συγκεντρωτικά-συγκριτικά στοιχεία που αφορούν, τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον Ιανουάριο του 2017, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Ηπείρου, σημειώθηκαν 5 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 10 το 2016 ). 
Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
κανένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα (έναντι 3 το 2016)
1 τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου (όπως και το 2016)
4 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου (έναντι 6 το 2016)
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών, καταγράφηκαν συνολικά 9 παθόντες (έναντι 20 το 2016). Ειδικότερα, καταγράφηκαν:
κανένας νεκρός (έναντι 3 το 2016)
1 σοβαρά τραυματίας (όπως το 2016)
8 ελαφρά τραυματίες (έναντι 16 το 2016)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων-δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
υπερβολική ταχύτητα
κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
παραβίαση προτεραιότητας
ολισθηρότητα του οδοστρώματος
έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν συνολικά (3.591) παραβάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα και επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση από το Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020" για την "Ενίσχυση Υποδομών Μεταφορών"

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου εκδόθηκε πρόσκληση για τον Άξονα Προτεραιότητας "Ενίσχυση Υποδομών Μεταφορών" με δυνητικό δικαιούχο το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ενδεικτική δημόσια δαπάνη 500.000 ευρώ.
H δράση στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της ενεργητικής ασφάλειας των μεταφορών και αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων παροχής πληροφόρησης προς τους χρήστες του οδικού δικτύου και στην προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για την πρόληψη των κινδύνων οδικής ασφάλειας και τη διαχείριση των οδικών ατυχημάτων.
Ενδεικτικά μπορούν να χρηματοδοτηθούν:
 •Ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτήρησης του οδικού δικτύου και πληροφόρησης των χρηστών αυτού
 • Συστήματα Ευφυών Μεταφορών με την εγκατάσταση τεχνολογιών υποβοήθησης της οδήγησης (συστήματα πληροφόρησης, προειδοποίησης κινδύνου),  υποβοήθησης ή ελέγχου κυκλοφορίας κλπ. για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών μετακίνησης με την παροχή ενεργητικής οδικής ασφάλειας
 • Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων (ενημέρωση κυκλοφοριακής ροής, ειδοποίηση συμβάντων κ.λ.π.)
 • Συσκευές ελέγχου-μέτρησης ταχύτητας οχημάτων
 • Συστήματα επιτήρησης των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, ειδικά στην περίπτωση των επικίνδυνων παραβάσεων, όπως η ανάπτυξη µη κατάλληλων  ταχυτήτων, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η µη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, η επικίνδυνη  οδήγηση και η µη κανονική οδήγηση
 •Οχήματα για την μετάβαση τροχονόμων σε σημεία ελέγχων της τροχαίας (σύμφωνα με το ισχύον πρότυπο προδιαγραφών ρύπων  της Ευρωπαϊκής  Ένωσης)
 •Οχήματα (γερανοφόρα) για την απομάκρυνση εμποδίων από το οδόστρωμα, ή ακινητοποιημένων οχημάτων εμπλακέντων σε ατύχημα (σύμφωνα με το ισχύον πρότυπο προδιαγραφών ρύπων  της Ευρωπαϊκής Ένωσης)
 •Ασύρματοι πομποδέκτες των ανωτέρω περιγραφομένων οχημάτων
Οι επιλεχθείσες δράσεις που αφορούν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας θα πρέπει να είναι σύμφωνες με το πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής οδικής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr