Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Άρτα: Βρέθηκε σωρός άνδρα από περιπατητές


Βρέθηκε από περιπατητές την Μεγάλη Τρίτη 3-04-2018 το απόγευμα σε δασώδη περιοχή στο Λόφο Περάνθης Άρτας, σορός αγνώστου ανδρός, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης.
Στο σημείο κλήθηκε και προσήλθε ο κ. Ιατροδικαστής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας καθώς και συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλωνας Σμύρνης 0-1

Ο Απόλλωνας Σμύρνης νίκησε 1-0 στους Ζωσιμάδες τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Κύργιας ύστερα από εκτέλεση κράτησε από τη φανέλα τον Μιχαήλ στο 29' και καταλογίστηκε πέναλτι.
Ο Πέδρο Κόντε είχε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
Η εκτέλεσή του δεν ήταν όμως καλή και ο Χουάντερσον απέκρουσε.
Στο 32΄ ο Στάθης εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά κοντά στο κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα, έφτασε στον Ναδάλες ο οποίος ήταν αφύλαχτος και σκόραρε μέσα από την μικρή περιοχή.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας (78' Τσικάρσκι), Λίλα, Γιάκος (74' Χέλκβιστ), Μανθάτης, Βιντάλ (46' λ. τρ. Νικολιάς), Χαλκιαδάκης, Κόντε.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Χουάντερσον, Στάθης, Κύργιας, Ζησόπουλος, Ναδάλες, Παπάζογλου, Χουάρες (79' Μενδρινός), Τσουκαλάς, Κονέ, Αλμπάνης (83' Στόουκς), Ελμπάζ (75' Κούρος).

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα


Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, επιστρέφονται από την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις, ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες 3 Απριλίου 2018, μόνο για παραβάσεις παράνομης στάθμευσης.
Συγκεκριμένα: του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (παράνομη στάθμευση) και της παραγράφου 3 του άρθρου 4 (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ.
Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Συνελήφθησαν άμεσα δύο αλλοδαποί για κλοπή από σπίτι στην Μπαλτούμα Ιωαννίνων


Συνελήφθησαν, χθες (02-04-2018) το μεσημέρι στην Μπαλτούμα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 44 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι εντοπίστηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, διότι ο 44χρονος εισήλθε σε σπίτι, ιδιοκτησίας 82χρονης ημεδαπής, από ανασφάλιστη πόρτα και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ο 32χρονος συνεργός του επιτηρούσε το χώρο ως τσιλιαδόρος.
 Το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του 44χρονου δράστη, αποδόθηκε στην παθούσα.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου.

Δήμος Πωγωνίου: Διανομή πέστροφας σε οικονομικά αδύναμους δημότες


Πακέτα με πέστροφες που προέρχονται από την προσωπική του επιχείρηση προσέφερε στο Δήμο Πωγωνίου ο κ. Χρήστος Λαδιάς που διατηρεί ιχθυοκαλλιέργεια στην Κόνιτσα.
Οι πέστροφες θα μοιραστούν από τους Αντιδημάρχους σε οικονομικά αδύναμους δημότες που έχουν γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Τα πακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας Δήμου Πωγωνίου κ. Μιχάλης Σιούτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Λαδιά για την ευγενική χειρονομία και εξέφρασε την ελπίδα η κίνησή του να βρει κι άλλους μιμητές.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για το Πάσχα

«Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες,
Το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου είναι μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Ας συναισθανθούμε φέτος το Θείο Δράμα και ας σταθούμε αλληλέγγυοι σε όσους το έχουν ανάγκη, ανοίγοντας το δρόμο στην προσφορά και την αγάπη.
Το αναστάσιμο μήνυμα ας είναι πηγή δύναμης για όλους μας ώστε να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες προκλήσεις της εποχές και το Άγιο Φως ας φωτίσει τις καρδιές όλων μας.
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Γκόγκος Ν. Χρήστος: Ευχές για το Πάσχα

Μετά την Σταύρωση ακολουθεί η Ανάσταση.
Με την πεποίθηση ότι ο μόνος λόγος της Αλήθειας του κυρίου μπορεί να μας δείξει το σωστό δρόμο, εύχομαι να συμβεί και στη χώρα μας που ζει την δική της σταύρωση.
Το άγιο φως της Ανάστασης να χαρίσει ελπίδα, αδελφοσύνη, αισιοδοξία και δύναμη σε όλους τους Έλληνες.                                          
Στους απανταχού Πωγωνήσιους εύχομαι από καρδιάς το φως της Ανάστασης να φωτίζει την ζωή μας και να μας οδηγεί στο δρόμο της αγάπης και της αλληλεγγύης. 
Χρόνια πολλά!                                 
Καλό Πάσχα σε όλους!                         

Χρήστος Ν. Γκόγκος    
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου

Ευχές από το Τμήμα Επικοινωνίας της ΕΡΤ3


Αναστάσιμες ευχές από τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη


Εύχομαι σε όλους σας καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!

Σύλληψη διακινητή αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 50χρονου διακινητή αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω 50χρονος ως οδηγός μετέφερε εντός της καμπίνας και συγκεκριμένα ξαπλωμένους στο κρεβάτι πάνω από το παρμπρίζ, δύο (02) αλλοδαπούς κατόχους δελτίων αιτούντος διεθνή προστασία, με σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα.

Το Ν.Τ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ιωαννίνων σας εύχεται καλό Πάσχα σε όλους!


Το Δ.Σ. του Ν.Τ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Ιωαννίνων σας εύχεται καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους με υγεία και ευτυχία.

Αυξημένα μέτρα της τροχαίας ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα


Ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα σε ετοιμότητα βρίσκονται η Τροχαία και η Αστυνομία, έχοντας λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.
 Από την Μεγάλη Πέμπτη τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων.
Η απαγόρευση σχεδιάζεται ως εξής:
1. Τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018, για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 15:00 έως 22:00 και την Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 για το ρεύμα εξόδου και από ώρα 06:00 έως 16:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
• Στον Αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660).
• Στον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625) μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τη Λάρισα (Χ.Θ. 367+319) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359).
• Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο.
• Στον Αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι -Χαλκίδα), από τη διασταύρωσή της με τον Αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300).
• Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα (Χ.Θ. 97+650).
• Στον Αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (Χ.Θ. 0+000) έως το τέλος της Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991).
• Στον Αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), στο ρεύμα προς Καλαμάτα, από τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας).
• Στον Αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000).
2. Τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2018 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 12:00 έως 22:00, θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

Ενημέρωση των καταναλωτών, από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών για το Πασχαλινό τραπέζι


Με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, μας δίνει πληροφορίες, που αφορούν τα κύρια είδη διατροφής του Πασχαλινού τραπεζιού.
Πραγματοποιούμε τις αγορές των τροφίμων μας, μόνο από ελεγχόμενους χώρους, όπως καταστήματα λιανικής πώλησης, σούπερ μάρκετ, Κεντρικές Αγορές, Λαϊκές Αγορές κ.ά. και όχι από πλανοδίους πωλητές, καθώς έτσι διασφαλίζουμε ότι έχουν ελεγχθεί. 
Η επιχείρηση που διαθέτει τρόφιμα πρέπει να τηρεί τους κανόνες υγιεινής, που αφορούν τις συνθήκες συντήρησης των τροφίμων, την καθαριότητα των χώρων, του προσωπικού, των εργαλείων, καθώς και την κατάλληλη επισήμανσή τους.
Κρέατα
• Τα κρέατα συντηρούνται στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στα εντόσθια των αμνοεριφίων, που είναι πολύ ευαίσθητα σε θερμοκρασίες εκτός ψυγείου.
• Δεν πρέπει να αγοράζουμε κρέατα, από παραγωγούς ή πλανόδιους προμηθευτές.
• Πρέπει να αγοράζουμε κρέατα, που είναι τοποθετημένα, σε ψυγεία ή ψυγεία «βιτρίνες» και όχι αυτά, που είναι εκτός ψυγείου εκτεθειμένα σε σκόνη, ρύπανση, έντομα και μικρόβια.
• Βασική ένδειξη της καταλληλότητας του σφαγίου ή του κρέατος, που αγοράζουμε, είναι η ύπαρξη σφραγίδων, σε διάφορα τμήματά του, η οποία δηλώνει ότι έχει γίνει ο απαιτούμενος υγειονομικός έλεγχος. Κάθε σφάγιο (αμνός, ερίφιο), υποχρεωτικά, πρέπει να φέρει σφραγίδες, και στα δύο ημιμόρια.  (Ημιμόριο είναι το τεμαχισμένο τμήμα του σφάγιου, που  διαχωρίσθηκε στη μέση, κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης).
• Τα εντόπια και τα προερχόμενα, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμνοερίφια έχουν σφραγίδα, με χρώμα «τυρκουάζ» και σχήμα ωοειδές, όπου αναγράφεται ο αριθμός έγκρισης του σφαγείου. Σε άλλη σφραγίδα  σχήματος ορθογώνιου παραλληλόγραμμου, πρέπει να αναγράφεται η χώρα προέλευσης, π.χ. «HELLAS» ή «EL» ή «GR» για τα ντόπια, ή τα αρχικά του ονόματος άλλης κοινοτικής χώρας.
• Τα αμνοερίφια εισαγωγής, δηλαδή τα προερχόμενα από τρίτες χώρες - εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης- έχουν σφραγίδα, με χρώμα «καστανό» και σχήμα ωοειδές. Το όνομα της χώρας προέλευσης αναγράφεται επίσης στο εσωτερικό άλλης σφραγίδας σχήματος ορθογωνίου παραλληλόγραμμου.
• Αν αγοράσουμε «εντεράκια», για το παραδοσιακό μας κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, αυτά δεν πρέπει να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού, της όψης, της οσμής που γνωρίζουμε και να μην είναι εκτεθειμένα, στο περιβάλλον, στη σκόνη και στα έντομα.  Φροντίζουμε να τα καθαρίσουμε πολύ καλά.
• Λόγω της μεγάλης ζήτησης εντοσθίων, για την παρασκευή Πασχαλιάτικων εδεσμάτων (κοκορέτσι, μαγειρίτσα κ.α.), γίνεται εισαγωγή ανάλογων ποσοτήτων κατεψυγμένων εντοσθίων, τα οποία ενδέχεται να πωλούνται, μετά από απόψυξη ως νωπά, παραπλανώντας τον καταναλωτή.
• Αν αγοράσουμε κατεψυγμένη συκωταριά, πρέπει να προσέξουμε την ημερομηνία κατάψυξης και λήξης του προϊόντος. Δεν πρέπει να αγοράζουμε αποψυγμένα εντόσθια που εκτίθενται για πώληση, εκτός ψυγείου. Η απόψυξη τους γίνεται στο ψυγείο ή κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης. (όχι ζεστό)
• Η διάκριση των κατεψυγμένων εντέρων από τα νωπά είναι εύκολη, γιατί τα νωπά εντόπια έντερα είναι ακαθάριστα, δηλαδή υπάρχει το εντερικό περιεχόμενο τους, ενώ τα κατεψυγμένα εισαγωγής που αποψύχθηκαν, είναι καθαρισμένα.
• Ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέχει την πινακίδα πώλησής τους και να αξιώνει την ευδιάκριτη αναγραφή των ενδείξεων. Αν αμφιβάλει ή διαπιστώνει παρατυπίες να τις καταγγέλλει στο ΚΕ.Π.ΚΑ. ή στις Αρμόδιες Αρχές.
• Οι πινακίδες πώλησης των κρεάτων πρέπει να αναγράφουν, ευδιάκριτα και υποχρεωτικά, τις εξής ενδείξεις:
• Το είδος του ζώου π.χ. ερίφιο, αμνός, κ.τ.λ.
• Το τεμάχιο του κρέατος π.χ. μπούτι, σπάλα κ.α.,
• Την προέλευσή του π.χ. εντόπιο, FYROM κ.α.,
• Αν είναι νωπό ή κατεψυγμένο,
• Την τιμή πώλησης, ανά κιλό.
Λαχανικά
Τα λαχανικά, που θα χρησιμοποιήσουμε θέλουν πολύ καλό πλύσιμο, με άφθονο νερό.
Σοκολάτες
Οι καταναλωτές πρέπει να δώσουμε προσοχή, στην αγορά των σοκολατένιων αυγών. Να προσέχουμε την ετικέτα, για να διαπιστώνουμε, αν πρόκειται για αληθινή σοκολάτα ή απομίμησή της καθώς και την ημερομηνία λήξης. Προσοχή, στα σοκολατένια αυγά, που περιέχουν παιχνίδια για παιδιά. Αυτά τα παιχνίδια μπορεί να μην πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας, που ορίζει η Ε.Ε., για τα παιχνίδια.

Πασχαλινό μήνυμα του Αντιδήμαρχου Πωγωνίου κ. Φωτίου Αθανάσιου στο www.tzourlakos.com/


Πασχαλινό μήνυμα του Αντιδήμαρχου Πωγωνίου κ. Φωτίου Αθανάσιου στο www.tzourlakos.com/

Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στο www.tzourlakos.com/


Πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στο www.tzourlakos.com/

Πασχαλινό μήνυμα του επικεφαλής της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' του Δήμου Πωγωνίου κ. Καραγιάννη Παναγιώτη στο www.tzourlakos.com/


Πασχαλινό μήνυμα του επικεφαλής της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'' του Δήμου Πωγωνίου  κ. Καραγιάννη Παναγιώτη στο www.tzourlakos.com/

Πασχαλινό μήνυμα του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη στο www.tzourlakos.com/


Πασχαλινό μήνυμα του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου  κ. Ντότη Δημήτρη στο www.tzourlakos.com/

Μποντίνης Γρήγορης: Πασχαλινές ευχές


Για αυτές τις Άγιες Μέρες του Πάσχα, εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους δημότες μας και στους απανταχού Πωγωνίσιους, το Άγιο Φως της Ανάστασης να φέρει χαρά-ελπίδα και αισιοδοξία.
Ο Θείος Λόγος και θυσία της Σταύρωσης ας καθοδηγούν την σκέψη για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ & ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου

Ιερά Μονή Σωσίνου: Ο Εσπερινός της Αγάπης, την Κυριακή 8 Απριλίου


Ο καθιερωμένος πλέον Εσπερινός της Αγάπης θα τελεστεί και φέτος την Κυριακή του Πάσχα στην Ιερά Μονή Σωσίνου με ώρα έναρξης 6:00 μ.μ. και απόλυσης μετά από μισή ώρα περίπου.

Γιορτινές ευχές της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Παρακάλαμος: Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου στο PLEGMA cafe bar


Η «εξέλιξη» τη γυναικείας υγείας απαιτεί νέες πρακτικές


Ένας νέος, μη κερδοσκοπικός φορέας που θα βοηθά τις γυναίκες να έχουν πρόσβαση σε έγκυρα ιατρικά δεδομένα και στις σύγχρονες μεθόδους περίθαλψης άρχισε τη λειτουργία του στην Αθήνα.
Το Ίδρυμα Εξέλιξης της Γυναικείας Υγείας (Women’s Health Evolution Foundation-W.H.E.F.) στελεχώνει ένας δυναμικός πυρήνας από επιστήμονες υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων, κυρίως γυναίκες, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τις γυναίκες να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις και να δραστηριοποιούνται για να προασπίσουν την υγεία τους σε όλα τα στάδια της ζωής τους.
Η επίσημη παρουσίαση του W.H.E.F. έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Εκάλη Club, με προσκεκλημένες 50 γυναίκες-εκπροσώπους του επιχειρηματικού, ιατρικού, δημοσιογραφικού και φαρμακευτικού κόσμου.
«Τι προκαλεί τις καρδιακές παθήσεις; Ή την υπογονιμότητα, την κατάθλιψη, τον διαβήτη, τον καρκίνο; Οι απαντήσεις μοιάζουν μάλλον εύκολες: οι κλειστές αρτηρίες, η προχωρημένη ηλικία ή κάποια ασθένεια του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος όπως η ενδομητρίωση, η ψυχική διαταραχή, ο τρόπος ζωής ή τα γονίδια», είπε κατά την ομιλία της η πρόεδρος του W.H.E.F. κα Χαρούλα Μαθιοπούλου- Μπιλάλη MSc MMedSc, μοριακή βιολόγος με εξειδίκευση στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή.
Ωστόσο, «τι είναι αυτό που κάνει τις αρτηρίες να κλείνουν;», συνέχισε.