Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Εφημερίδα Αδελφότητας Βήσσανης Πωγωνίου (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος-Νοέμβριοςς 2017)










Ελεούσα Ιωαννίνων: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομη ανάληψη μετρητών με τραπεζική κάρτα 53χρονου ημεδαπού

Συνελήφθη, χθες (15-12-2017) το μεσημέρι στην Ελεούσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή και παράνομη ανάληψη χρηματικού ποσού από αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών (Α.Τ.Μ.).
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 21χρονος άντρας, χθες μετά τα μεσάνυκτα εισήλθε, από ανασφάλιστη πόρτα, σε σπίτι 53χρονου ημεδαπού στην Ελεούσα Ιωαννίνων και αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το πορτοφόλι του παθόντα, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό, δύο τραπεζικές κάρτες ανάληψης μετρητών και άλλα προσωπικά του έγγραφα.
Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την μία εκ των κλεμμένων τραπεζικών καρτών, προέβη στην παράνομη ανάληψη του χρηματικού ποσού των (600) ευρώ από αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών (Α.Τ.Μ.).
Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν το κλεμμένο κινητό καθώς και το ανωτέρω αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεων του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθησαν, χθες (15-12-2017) αργά το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 21 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεων του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι επέβαιναν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
(220) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία γνησιότητας
μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή των Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων και συνελήφθησαν πέντε ημεδαποί, μέλη της ομάδας

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και παραβάσεων της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα
Στο πλαίσιο ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και λαθραίου καπνού, κυνηγετικό όπλο και χρηματικό ποσό
Διακριβώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, εγκληματική ομάδα ημεδαπών που εμπλέκεται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, χθες (15-12-2017) το πρωί, σε χωριά του Δήμου Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων, πέντε ημεδαποί, ένας 62χρονος (με αρχηγικό ρόλο) καθώς και τέσσερα ενεργά μέλη της ομάδας, ηλικίας 49, 53, 43 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για - τα κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης της Νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα καθώς και του τελωνειακού κώδικα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές Νοεμβρίου 2017, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση του 62χρονου αρχηγού, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με σκοπό την καλλιέργεια και αποξήρανση δενδρυλλίων κάνναβης και τη μετέπειτα διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Βόρειων και Κεντρικών Τζουμέρκων.
Στην κατοχή των δραστών καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
επτά συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (158,5) γραμμαρίων,
δύο συσκευασίες με ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους (463) γραμμαρίων,
κυνηγετικό όπλο,
το χρηματικό ποσό (450) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,
μεταλλικός τρίφτης κάνναβης και
έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Προς δημοπράτηση και ο Σ.Μ.Α. Άρτας

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθεί και ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Αποριμμάτων (Σ.Μ.Α.) της Άρτας, καθώς η Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου παρείχε τη σύμφωνη γνώμη της  για το σχέδιο τευχών διακήρυξης του έργου «Κατασκευή Σ.Μ.Α. Άρτας».
 Το έργο εντάσσεται στην πράξη «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Περιφέρειας Ηπείρου», με προϋπολογισμό 531.500 ευρώ. Πρόκειται για το έκτο κατά σειρά έργο του Δικτύου Σ.Μ.Α. Ηπείρου που δημοπρατείται, μετά τη σύμφωνη γνώμη της υπηρεσίας για τους Σ.Μ.Α. Ιωαννίνων, Μετσόβου, Πωγωνίου, Ζίτσας και Γ. Καραϊσκάκη.
Επίσης, η Ε.Υ.Δ.  διατύπωσε  θετική γνώμη για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία δημοπράτησης των έργων:
«Βελτίωση υποδομών της δομής παροχής βασικών αγαθών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 18.531,60 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Νικ. Σκουφά
«Ενίσχυση υποδομών εκπαίδευσης υγείας και πρόνοιας Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 22.154,29 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Ηγουμενίτσας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (18-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή.
Τρίτη (19-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Δίστρατο – Ανεμορράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος.
Τετάρτη (20-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή.
Πέμπτη (21-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – ΔιάσελλοΔημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Παρασκευή (22-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αστροχώρι - Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη - Καστανιά – Μηλιανά – Γρεβιά – Πηγές.

Σάββατο (23-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέτα – Κλειστό –Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση Ε.Μ.Υ. για επιδείνωση του καιρού

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ενημερώνει ότι από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το οποίο, από το απόγευμα σήμερα κατά τόπους θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ αύριο Σάββατο αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις κατά τόπους καταιγίδες και νότιους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.
Ως εκ τούτου εφιστάται η προσοχή των Δήμων, των αρμόδιων υπηρεσιών ως και των πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην Έκθεση Reisen Hamburg στο Αμβούργο

Η Περιφέρεια Ηπείρου για 2η φορά θα συμμετάσχει στην Έκθεση Reisen Hamburg η οποία θα διεξαχθεί από 7 έως 11 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμβούργο της Γερμανίας και η οποία είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένη στον Εναλλακτικό Τουρισμό.
Πρόκειται για μια στοχευμένη επιλογή της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της  πολιτικής της να προωθήσει τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, ποδηλασία, road-trips, ταξίδια γευσιγνωσίας, κρουαζιέρες, ιαματικό τουρισμό κλπ, για τις οποίες διαπιστώνεται αυξανόμενο ενδιαφέρον στο γερμανικό κοινό όλων σχεδόν των ηλικιών που διαθέτει υψηλό εισόδημα και μεγάλη αγοραστική δύναμη.
Επισημαίνεται ότι την προηγούμενη διοργάνωση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες. Επίσης συμμετείχαν περί τους 800 εκθέτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Για την Ήπειρο και την Ελλάδα, η Έκθεση αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία προβολής, καθώς είναι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ έκθεση (b2c, business to consumer) και οι εκθέτες μπορούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ να έρθουν σε επαφή με πελάτες για να κλείσουν τα πακέτα των διακοπών τους.
Η  Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο Περίπτερό της φορείς και  επιχειρηματίες του τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Ήπειρο και επιθυμούν να συμμετάσχουν, καθώς και να μεταφέρει διαφημιστικό υλικό σε προβλεπόμενες ποσότητες. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στo e-mail: i.gkartzonikas@php.gov.gr  (υπόψη Ηλία Γκαρτζονίκα, γραφείο 141, τηλ 2651087141).
Επίσης όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μέσω αποστολής διαφημιστικού υλικού, το οποίο θα πρέπει να είναι στη γερμανική γλώσσα για να είναι εύχρηστο (ή στην αγγλική αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στη γερμανική), μπορούν να το αποστείλουν στο Τμήμα Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου (γραφείο 141) ως την ίδια ημερομηνία.
Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες για την Έκθεση: Reisen Hamburg www.reisenhamburg.de


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (18-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (19-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (20-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (21-12-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (22-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.

Σάββατο (23-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σκεπαστό – Σκαφιδωτή – Τσεκούρι – Βουβοπόταμος – Μουζακέικα – Αηδόνι – Σταυροχώρι – Κορωνόπουλο – Κορώνη – Κυψέλη – Τζάρα – Θέμελο – Χόχλα – Κουκούλι.

11 τρόποι για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

Είναι μία παράμετρος της υγείας που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένη. Όπως όμως ανακαλύπτουν πολλά ζευγάρια, η γονιμότητα δεν είναι κάτι τόσο απλό όσο το «κάνω σεξ, μένω έγκυος».
Στην πραγματικότητα, ακόμα και φαινομενικά αθώοι παράγοντες μπορεί να αποδιοργανώσουν τον οργανισμό και τη γονιμότητα των γυναικών, αλλά και των ανδρών.
Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Δρ. Ιωάννης Π. Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ, εξηγεί με ποιους τρόπους μπορείτε να την αυξήσετε.
1. Να τρώτε καλά. Η επαρκής πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης. Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας περιλαμβάνει αρκετές πρωτεΐνες, σίδηρο, βιταμίνη C, ψευδάργυρο και βιταμίνη D, διότι οι ανεπάρκειες σε αυτά τα θρεπτικά συστατικά σχετίζονται με παρατεταμένους έμμηνους κύκλους (και επομένως λιγότερο συχνή ωορρηξία) και αυξημένο κίνδυνο αποβολής. Συμβουλευθείτε τον γυναικολόγο σας για το αν χρειάζεστε ένα καθημερινό διατροφικό συμπλήρωμα. Και φροντίστε να τρώτε καθημερινά πλούσια σε πρωτεΐνες τρόφιμα, όπως είναι το ψάρι, το άπαχο κρέας, τα λίγων λιπαρών γαλακτοκομικά, τα αυγά και τα όσπρια.
2. Μην πίνετε τακτικά αλκοόλ. Πολλές έρευνες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση αλκοόλ με μειωμένη ικανότητα εγκυμοσύνης, ενώ μπορεί να βλάψει και το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Το αλκοόλ αλλάζει τα επίπεδα οιστρογόνων στο αίμα, γεγονός που μπορεί να επέμβει στην εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου. Ωστόσο οι συνέπειες αυτές παρατηρούνται με τη συστηματική κατανάλωση. Ένα σποραδικό ποτήρι κρασί με το φαγητό, είναι απίθανο να βλάψει τη γονιμότητα.
3. Προσοχή στην καφεΐνη. Αν και τα ερευνητικά δεδομένα δεν είναι οριστικά, θα ήταν καλή ιδέα να περιορίσετε την κατανάλωση καφεΐνης στο διάστημα που προσπαθείτε να μείνετε έγκυος και στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ως φαίνεται η καφεΐνη επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών του γυναικείου φύλου και αυξάνει το χρονικό διάστημα που απαιτείται έως ότου επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Ένα ή το πολύ δύο φλιτζάνια καφές (περίπου 200 mg καφεΐνης) την ημέρα είναι υπεραρκετά.