Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Πρέβεζα: Συνελήφθη 76χρονος ημεδαπός για απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη, σήμερα (20-01-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 76χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απρόσφορη απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της Μαργαρώνας Πρέβεζας, ο 76χρονος εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα) και κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα, πρότεινε το όπλο του εναντίον 63χρονου ημεδαπού, πατώντας τρεις φορές τη σκανδάλη, χωρίς το όπλο να εκπυρσοκροτήσει.
Ο δράστης αφοπλίστηκε από τον παθόντα και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή.
Η κυνηγετική καραμπίνα, την οποία ο 76χρονος κατείχε παράνομα και δύο φυσίγγια, κατασχέθηκαν.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν επιπρόσθετα στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκαν:
δύο τμήματα κάνης κυνηγετικού όπλου, διαμετρήματος 12 cal
ένα κοντάκι κυνηγετικού όπλου
δεκαέξι (16) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Γιάννενα: Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό

Κινητοποίηση από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Γιάννενα.
Μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, αλλά και θέματα που απασχολούν τους κλάδους τους ξεκίνησε μπροστά από την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και κατευθύνθηκε στο κέντρο των Ιωαννίνων, στο κτήριο της Περιφέρειας Ηπείρου.

Χαιρετισμό στην προσυγκέντρωση έδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Αντάμωμα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016, ώρα 21.00' στο Αρχοντικό Hall, Καρπενησίου 20, Περιστέρι

Αγαπητοί μου φίλοι,
Σας περιμένουμε στον ετήσιο χορό.
Όσοι επιθυμείτε και έχετε διάθεση να γλεντήσετε με τους Σαρακατσαναίους, στην Αθήνα, εμείς σας περιμένουμε, το Σάββατο 23 Γενάρη 2016,στην αίθουσα ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΧΩΛ, Καρπενησίου 20, στο Περιστέρι, κοντά στο γήπεδο του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, μέχρι την Τετάρτη 20 Γενάρη, στο τηλ. 210-5240777.

Με εκτίμηση


Δημ. Π. Κάτσενος

Η Πίτα του Ηπειρώτη, 5 και 6 Μαρτίου 2016, στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου (TAEK WON DO)

Αριθ. Πρωτ.    Αθήνα 19-1-2016

Προς
Τα Διοικητικά Συμβούλια
α. των Ηπειρωτικών Σωματείων (μελών της ΠΣΕ)
β. των Ηπειρωτικών Πολιτιστικών Οργανώσεων
Αγαπητοί Συμπατριώτες,
Σας γνωρίζουμε ότι η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος θα πραγματοποιήσει διήμερη εκδήλωση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016» το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαρτίου 2016 στο Κλειστό Στάδιο Παλαιού Φαλήρου (TAEK WON DO).
Τα χορευτικά συγκροτήματα θα πάρουν μέρος τη δεύτερη ημέρα, Κυριακή πρωί 6 Μαρτίου στην «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2016» (Πίτα Ηπειρώτη).
Σας παρακαλούμε, εάν επιθυμείτε να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα και να συμμετάσχει στην εκδήλωση το χορευτικό σας συγκρότημα, να συμπληρώσετε και να μας αποστείλετε την συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι 02-02-2016.
Παρακαλούμε οι δηλώσεις να αποστέλλονται στο email: info@panepirotiki.com  ή στο fax: 210-3243281 και να επιβεβαιώνετε την αποστολή στο τηλ.: 210-3243822.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα σας σταλεί όταν συμπληρωθούν οι αιτήσεις συμμετοχής.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος           Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Αρ. Δόσης   Ελευθερία Σιαμέτη

  

Αριθ. Πρωτ. Αθήνα

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2016
(Πίτα Ηπειρώτη)
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ

Μέσα από αυτή τη μεγαλειώδη γιορτή της Ηπείρου ένας από τους στόχους μας είναι η παρουσίαση και ανάδειξη της αυθεντικής μουσικής και χορευτικής παράδοσης της Ηπείρου.
Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούμε τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 2016» Η να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω ζητήματα που αφορούν στην παρουσίασή τους και διέπουν τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Το χορευτικό σχήμα να είναι σύμφωνα με τον τρόπο που επιβάλλει η παράδοση της Ηπείρου. Συγκεκριμένα οι άνδρες και οι γυναίκες θα πρέπει να βρίσκονται είτε σε χωριστούς ομόκεντρους κύκλους (εξωτερικά οι άνδρες - εσωτερικά οι γυναίκες ή εξωτερικά οι γυναίκες – εσωτερικά οι άνδρες), είτε να προηγούνται οι άνδρες και να ακολουθούν οι γυναίκες στον ίδιο κύκλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανιστεί μικτός κύκλος ανδρών – γυναικών.
Δεν επιτρέπονται χορογραφίες και προσθήκες στους χορούς (ομαδικές στροφές, ομαδικά ψαλίδια, ομαδικά χτυπήματα κλπ.) που δε συνάδουν με την παράδοσή μας. Αποδώστε τους χορούς με έμφαση στο ύφος και στην αυθεντικότητα της περιοχής που συμμετέχετε.
Δώστε έμφαση στους αυτοσχεδιασμούς του πρωτοχορευτή και της πρωτοχορεύτριας. Επιδιώξτε να είναι σύμφωνοι με την ταπεινότητα και τη λεβεντιά που ταιριάζει στην παράδοσή μας.
Οι ενδυμασίες πρέπει να είναι πιστά αντίγραφα των αυθεντικών κάθε περιοχής ή ακόμη, αν είναι δυνατόν, αυθεντικές.
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στον τρόπο ένδυσης για αποφυγή παραποιήσεων. Δώστε προσοχή στα κεφαλοδεσίματα των γυναικών να είναι σύμφωνα με την ενδυμασία και την περιοχή και τα μαλλιά των γυναικών να κρύβονται όπου απαιτείται.
Προσοχή ιδιαίτερη πρέπει να δοθεί στα υποδήματα. Απαιτείται για τους άνδρες και τα αγόρια να είναι μαύρου ή εναλλακτικά σκούρου καφέ χρώματος και για τις γυναίκες η γνωστή μπαρέτα. Δεν επιτρέπονται σε καμιά περίπτωση οι ψηλοτάκουνες και μυτερές γόβες καθώς και τα αθλητικά παπούτσια οποιουδήποτε χρώματος.
Παρακαλούμε ο αριθμός των χορευτών σε κάθε ομάδα να είναι μεταξύ 20 και 30. Να δηλώνεται ο ακριβής αριθμός τους και να μην αλλάζει την τελευταία στιγμή. Συγκροτήματα κάτω των 20 χορευτών θα ενοποιούνται με άλλο χορευτικό.
Στα τμήματα των ενηλίκων να μη συμμετέχουν παιδιά. Τα παιδιά θα εντάσσονται στα παιδικά τμήματα.
Σε περίπτωση ακύρωσης της εμφάνισής σας να το δηλώνεται εγκαίρως, γιατί η θέση μένει κενή και επίσης αποκλείονται άλλα χορευτικά.
Παρακαλούμε να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, γιατί το Στάδιο και η Πανηπειρωτική δεν φέρουν καμιά ευθύνη. Υπενθυμίζεται ότι τα έξοδα συμμετοχής στην εκδήλωση βαραίνουν εξ ολοκλήρου τους συλλόγους σας.
Αφού στείλετε την αίτηση συμμετοχής σας έως 02-02-2016, επιβεβαιώστε και τηλεφωνικά τη λήψη της στα τηλ. της γραμματείας μας 210-3241137 & 210-3243822
Η ένταξη των χορευτικών σε ενότητες θα καθοριστεί με ΚΛΗΡΩΣΗ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος         Η Γενική Γραμματέας
Γιώργος Αρ. Δόσης     Ελευθερία Σιαμέτη

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ»: Νέες επιστολές προς Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Πωγωνίου και Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. της Κίνησης συντάχθηκαν και στάλθηκαν οι παρακάτω επιστολές:
 Απαντητική στην Περιφέρεια Ηπείρου  για την υπόδειξη αγωγού


Απαντητική στο Δήμο Πωγωνίου για βιολογικό Παρακαλάμου


Προς Σύνδεσμο Παρακαλάμιων Δήμων για σταθμούς μέτρησης/φρεάτια ελέγχου


Επαναληπτική προς Π.Ε.Θεσπρωτίας  για φράγμα Ράγιου

Δήμος Πωγωνίου: Ανακοίνωση για δρομολόγιο του ΚΤΕΛ προς Δολιανά

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων αποφάσισε την επέκταση του δρομολογίου Παλαιοπύργου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη προς Δολιανά, Καλπάκι, Ιωάννινα.
Οι ώρες είναι:
·  8:20 από Δολιανά προς Ιωάννινα
·  13:30 από Ιωάννινα

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου πανηγύρισε τον Άγιο Γεώργιο εξ Ιωαννίνων με εορταστικές εκδηλώσεις και τη συμμετοχή εκατοντάδων Ηπειρωτών της Δυτικής Αττικής

Με περίσσεια κατάνυξη, παρουσία πλήθους Ηπειρωτών της Δυτικής Αττικής, αλλά και κατοίκων της περιοχής και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνας  Κωνσταντίνου, πραγματοποιήθηκε ο αρχιερατικός εσπερινός για τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο των Ιωαννίνων για τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριασίου Πεδιου.

Την περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου που φυλάσσονται μόνιμα στο παρεκκλήσι που έχει χτίσει ο Σύλλογος λάμπρυναν με την παρουσία τους η φιλαρμονική του Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας και αγήματα από την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα, Σύλλογο Αγιο Αλέξανδρο Γκορυτσάς Ασπροπύργου,Κερκυραϊκή Ένωση, Σύλλογο Μικρασιατών, Θεσσαλική ένωση θριασίου, Σύλλογο Συμιακών, Σύλλογο γυναικών Μαγούλας και φυσικά αντιπροσωπευτικά αγήματατων τεσσάρων χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας κας Γιάννας Κριεκούκη και των Προέδρου και Αντιπροέδρου
  της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας,  Γεώργιου Δόση και Κώστα Κωνή.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (19-01-2016) μετά τα μεσάνυχτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο δράστης διέρρηξε κυλικείο που βρίσκεται σε κτίριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αφαίρεσε από το εσωτερικό του, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, ένα στερεοφωνικό συγκρότημα και διάφορα προϊόντα.
Ο δράστης έγινε αντιληπτός από τον φύλακα του Πανεπιστημίου και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του κυλικείου ενώ στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (σφυρί, σταυροκατσάβιδο, μάλλινα γάντια, κόφτης).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συλλήψεις δύο ατόμων στα Ιωάννινα και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν, χθες (19-01-2016) στα Ιωάννινα και στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο άτομα, για καταδικαστικές αποφάσεις.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
  • Xθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών, για κλοπή.
  • Χθες το πρωί στην Κεστρίνη Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρα μας ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από κατάστημα στην Άρτα

Για τη διάπραξη της συγκεκριμένης κλοπής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 20χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής από κατάστημα (αναψυκτήριο) στην Άρτα.
Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού Ρομά, διότι από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε κλοπή, που έγινε το βράδυ της 15-01-2016, από κατάστημα (αναψυκτήριο) στην Άρτα, από όπου αφαιρέθηκε μία τσάντα, η οποία περίεχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Μέτσοβο: Νεκρός 27χρονος σε ατύχημα με snowmobile

Χθες (19-01-2016) και ώρα 15.30΄, στο 78,5ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τρικάλων - Ιωαννίνων, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 27χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, ο 27χρονος, ο οποίος ήταν συνεπιβάτης σε μηχανάκι χιονιού (snowmobile), που οδηγούσε 26χρονος ημεδαπός, έπεσε από αυτό, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Μετσόβου. 

Οι Ηπειρώτες Ροδόπης εόρτασαν τον προστάτη τους Αγίου Γεώργιο ο Εξ Ιωαννίνων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή της Πίτας του τοπικού Συλλόγου Ηπειρωτών.
Την ιερά μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις τίμησαν την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016 στον ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νόμου Ροδόπης χοροστατούντως του Πρωτοσύγγελου Βαρθολομαίου. παρουσία του Πρόεδρου,  του Διοικητικού συμβουλίου και των μελών του συλλόγου.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην ζωή του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων που τιμούν ιδιαιτέρως οι Ηπειρώτες αδελφοί μας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης τέλεσε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του.
Οι Ηπειρώτες της Ροδόπης τελούν κάθε χρόνο την εορτή αυτή προς τιμή του Πολιούχου των Ιωαννίνων. 
Οι πρώτοι Ηπειρώτες που βρέθηκαν στην Ροδόπη προσέφεραν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου εικόνα του Νεομάρτυρα Γεωργίου, η οποία έχει ιστορηθεί το 19ο αιώνα.