Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 14ης/04-06-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 04-06-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 27-05-2014 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 14/04-06-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
723. Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διενέργειας του δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, για την επιλογή αναδόχου παροχής υπηρεσίας του Υποέργου με τίτλο «Τεχνικός Σύμβουλος για το έργο "Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου"», προεκτιμώμενης αμοιβής € 613.610,10 με ΦΠΑ, της Πράξης «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (Α.Σ.Α.) Περιφέρειας Ηπείρου».
724. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στην Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας επί της γέφυρας Άννινου», προϋπολογισμού 33.500,00 € με Φ.Π.Α.
725. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 28-04-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση και προστασία πρανών από τα νερά του ποταμού Σαρανταπόρου στη Χ.Θ. 93+000 της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης και λοιπές εργασίες αποκατάστασης της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Τμήμα Κόνιτσα – Όρια Ν. Ιωαννίνων)», προϋπολογισμού € 403.000,00 με ΦΠΑ.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση
της  Οικονομικής Επιτροπής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα διεξαχθεί  την  08η  Ιουνίου 2015, ημέρα   Δευτέρα & ώρα 13.30
το μεσημέρι  στο Δημαρχείο-ΚΑΛΠΑΚΙ.

Ο  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

Ανταλλαγή Νέων στο Δήμο Πωγωνίου από τις 5 μέχρι και τις 13 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+

Το Κέντρο Νέων Ηπείρου στο πλίσιο του Προγράμαμτος Erasmus+ από τις 5 μέχρι και τις 13 Ιουνίου θα υλοποιήσει την Ανταλλαγή Νέων Project “HEALTH” (Happy and Exiting Activities Leading Towards Health) στον Δήμο Πωγωνίου.
Η Ανταλλαγή Νέων θα φέρει κοντά 25 νέους από την Ελλάδα, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ιταλία και τη Ρουμανία με σκοπό να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις που θα έχουν ως στόχο να παρακινήσουν τους νέους να δώσουν προσοχή στην κατάσταση της υγείας τους, να δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν ιδέες για την προώθηση του υγιούς και του δραστήριου τρόπου ζωής και να συνειδητοποιήσουν ότι η ανάγκη για έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής είναι κάτι κοινό για όλους τους νέους ανθρώπους.

Παραμυθιά Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω του ταχυδρομείου

Συνελήφθη, σήμερα (05.06.2014) το πρωί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 30χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω του ταχυδρομείου.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ο 30χρονος μετέβη στα ΕΛ.ΤΑ. Παραμυθιάς, προκειμένου να παραλάβει ένα φάκελο.
Αμέσως μετά την παραλαβή του φακέλου, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, διότι σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (17,3) γραμμαρίων, κρυμμένη μέσα σε σελίδες βιβλίου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

Άρτα: Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για κλοπή

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής αυτοκινήτου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 32χρονου άνδρα και μίας 29χρονης γυναίκας, για κλοπή.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες βραδινές ώρες της 25-04-2015 αφαίρεσαν από την πόλη της Άρτας ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Ιωάννινα: Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για λαθρομεταφορά μεταναστών

Συνελήφθη, σήμερα (05.06.2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για λαθρομεταφορά μεταναστών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

7η Ηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου στα Άνω Πεδινά

Στα Άνω Πεδινά Ζαγορίου, και συγκεκριμένα στο χώρο της Λαμπριάδειου Σχολής,  πραγματοποιείται το διήμερο 5 και 6 Ιουνίου η 7η Ηπειρωτική Γιορτή Μανιταριού.
Η γιορτή, την οποία  διοργανώνουν οι  Μανιταρόφιλοι Ηπείρου και ο Δήμος Ζαγορίου, περιλαμβάνει εκδρομές για περισυλλογή άγριων μανιταριών και τρούφας και επεξήγησή τους, έκθεση μανιταριών και σεμινάρια μανιταριών από Ιταλούς, Βούλγαρους και Έλληνες μυκητολόγους.
Η υποδοχή των επισκεπτών θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στη Λαμπριάδειο Σχολή.
Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα θα γίνουν θεματικές ομιλίες και θα παίξουν μουσική γνωστά συγκροτήματα, όπως οι «ΜΟΥΚΛΙΟΜΟΣ» και οι «ΜΑΝΙΤΑΡΟΚ».
Η είσοδος είναι 2 ευρώ και θα προσφερθεί μανιταρόσουπα σε όλους.
Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι σκεπασμένος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/6/2015
20:00: Υποδοχή επισκεπτών, Μανιταροκουβέντα
Διασκέδαση με λαϊκό μουσικό σχήμα (Στον χώρο της γιορτής θα λειτουργήσει ψησταριά)
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/6/2015
09:30: Συγκέντρωση στην είσοδο της Λαμπριαδείου Σχολής,
καθορισμός ομάδων μανιταροεξόρμησης και
υπεύθυνων αρχηγών τους
10:00: Αναχώρηση ομάδων γι ανεύρεση και
συλλογή μανιταριών της ευρύτερης περιοχής
13:30: Επιστροφή, αναγνώριση & καταγραφή
των συλλεχθέντων μανιταριών, έκθεσή
τους στο Περίπτερο του Συλλόγου στον χώρο της εκδήλωσης.
14:30-17:00 : Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση
17:30 -19:30 : Παιδικό Εικαστικό Μανιταροεργαστήρι στον προαύλιο χώρο της
Λαμπριαδείου Σχολής
18:00: Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ζαγορίου.
Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου
18:15-21:15: ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ
Genus Helvella in Europe (Carlo Aniello /Monica Slavova)
The new rearrangements in the old Boletus (Boris Azyov)
H Τρούφα ως ευκαιρία για την περιφέρεια (Βασίλης Μυλωνάς)
Μανιταρογνωσία-Μανιταροφιλία στην Ελλάδα (Γεώργιος Κωνσταντινίδης)
21:30: Δωρεάν προσφορά μανιταρόσουπας
Μουσική εκδήλωση σε στεγασμένο χώρο με τα γνωστά συγκροτήματα
ΜANITAROCK (έντεχνο Ελληνικό τραγούδι) και ΜΟΥΚΛΙΟΜΟΣ
(jazz & δημοτική μουσική), διασκέδαση, χορός
(Στον χώρο της γιορτής θα λειτουργήσει
ψησταριά)
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/6/2015
Λήξη γιορτής, αποχαιρετισμός, αναχώρηση επισκεπτών.

Οι Απόδημοι Μόντρεαλ ενισχύουν τις πρωτοβουλίες Εθελοντικού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου

Διευρύνεται το "μέτωπο" Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων της Ηπείρου. 
Στο πλαίσιο αυτό η Ομογένεια του Μόντρεαλ Καναδά, σε συνεργασία με τους Εθελοντές του Κόσμου και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Καραμπίνα απέστειλε καινούργιο χειμερινό  ιματισμό, τα οποία ήδη παραλήφθηκαν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τα οποία και θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών κοινωνικών φορέων και ιδρυμάτων.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού κ.  Ι. Καραμπίνας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους Απόδημους του Μόντρεαλ για την προσφορά τους, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αξιέπαινες και αποδεικνύουν ότι οι Απόδημοι ενεργοποιούνται και συμπαρίστανται έμπρακτα στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας και ειδικότερα ορισμένες κατηγορίες συμπατριωτών μας. 

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 25,6% η ανεργία τον Μάρτιο

Στο 25,6% διαμορφώθηκε το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας τον Μάρτιο του 2015, έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 26,9% τον Μάρτιο του 2014 και του αναθεωρημένου προς τα πάνω 25,6% τον Φεβρουάριο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Το σύνολο των απασχολουμένων το Μάρτιο του 2015 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.518.858 άτομα.
Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.211.507 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.368.392 άτομα.
Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 14.056 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2014 (αύξηση 0,4%) και μειώθηκαν κατά 16.092 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015 (μείωση 0,5%).
Αντίστοιχα, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 79.395 άτομα σε σχέση με το Μάρτιο του 2014 (μείωση 6,2%) και κατά 4.283 άτομα σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015 (μείωση 0,4%).

Εορτασμός της «Ημέρας των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Στις 7 Ιουνίου 2015, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σας ενημερώνει ότι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Ιωάννινα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και ώρα 10.00, θα ακολουθήσει δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ιδία ημέρα:
 Στην Ηγουμενίτσα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας και ώρα 09.45.
 Στην Πρέβεζα, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Χαραλάμπους και ώρα 10.00.
 Στην Άρτα, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και ώρα 10.00.
Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων, συνδικαλιστικοί φορείς, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε καθώς και όσοι επιθυμούν.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρακτικές εξετάσεις για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β, την Δευτέρα 8 Ιουνίου

Το τμήμα Επαγγέλματος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνει ότι η διεξαγωγή των πρακτικών εξετάσεων, για τους υποψηφίους απόκτησης αδειών Χειριστών ΜΕ Ειδικότητας 1 Ομάδων Α & Β  κ.κ. Παναγιώτη Σταύρου του Ιωάννη και Γκοτζαμάνη Θεόδωρου του Δημητρίου θα πραγματοποιηθούν στις 8 Ιουνίου 2015, ώρα 15.00, στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κοζάνης.
Παρακαλούνται οι υποψήφιοι που έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν τόσο τις σχετικές αιτήσεις όσο και τα σχετικά παράβολα εξετάσεων, να μεριμνήσουν για την έγκαιρη προσέλευσή τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στα Τμήματα Επαγγέλματος των Διευθύνσεων Ανάπτυξης Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ηπείρου (Ταχ. δ/νση: Πλ. Πύρρου 1Α, ΤΚ 45211, Ιωάννινα/ Αμβρακίας 23, ΤΚ 47100, Άρτα/ Σπηλιάδου 8, ΤΚ 48100, Πρέβεζα/ Π. Τσαλδάρη 18, ΤΚ 46100, Ηγουμενίτσα, Τηλ.: 2651364163, 2681363115, 2682360247, 2665099971, Τηλεομοιοτυπία: 2651027965, 2681075505,2682360249, 2665360174, Δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: g.gkatzianis@php.gov.gr , ladavou@peartas.gov.gra.katsaiti@php.gov.gr , i.spiropoulos@php.gov.gr ).
Αρμόδιοι υπάλληλοι για την διεξαγωγή των εξετάσεων είναι οι κ.κ. Γεώργιος Γκατζιάνης και κ. Χρήστος Γεωργούλας (γραφείο 146, Περιφέρεια Ηπείρου, τηλ.: 2651364163).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr