Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηπείρου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»: Ευχαριστήριο στη Δημοτική αρχή για την άψογη συνεργασία και την υποστήριξη της στην κοινή προσπάθεια μας ώστε να γίνει πραγματικότητα η 1η Εμποροπανήγυρη Καναλακίου

Δελτίο τύπου

Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηπείρου «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ευχαριστεί τη Δημοτική αρχή για την άψογη συνεργασία και την υποστήριξη της στην κοινή προσπάθεια μας ώστε να γίνει πραγματικότητα η 1η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ από τις 15 /6/15 μέχρι και τις 19/6/15
Ξεπερνώντας εμπάθειες και αντιπάθειες καταφέραμε να βάλουμε το θεμέλιο λίθο για ένα μεγάλο Εμπορικό, Πολιτιστικό και Τουριστικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ντόπιο αγοραστικό κοινό που στήριξε έμπρακτα τις Ελληνικές βιοτεχνίες και επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Εμποροπανήγυρη καθώς και τους περαστικούς που μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Επίσης σημαντική ήταν και η συμβολή της αστυνομίας η οποία φρόντιζε ανελλιπώς για την σωστή και ασφαλή λειτουργία του δρόμου μπροστά από την Εμποροπανήγυρη.

Τέλος τα θερμά μας συγχαρητήρια στον τοπικό τύπο ο οποίος με γνώμονα τη διαφάνεια και το καλό του τόπου έκανε γνωστό το μεγάλο εμπορικό γεγονός σε όλη τη περιοχή της Ηπείρου.  

"ΓΕΝΕΣΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ": Η Διεύθυνση εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια, στους μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015

Η Διεύθυνση του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια, στους υποψήφιους μαθητές μας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, που με σκληρή και επίπονη προσπάθεια κατάφεραν με τις υψηλές βαθμολογίες που πέτυχαν, να κάνουν για ακόμη μία χρονιά πράξη, την είσοδό τους στις σχολές πρώτης προτίμησής τους.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και στις οικογένειες των μαθητών, που με τη στήριξη και τη συμπαράσταση που τους παρείχαν, συνέβαλαν στην επίτευξη μιας ακόμη επιτυχίας.

Επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων για παιδιά αγροτών και υπαλλήλων του πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Από την Περιφέρεια Ηπείρου γνωστοποιείται η απόφαση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) για την επαναλειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεών του για το 2015.
Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων), καθώς και υπάλληλοι του πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ. (Κεντρικές & Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες), των Ν.Π.Δ.Δ., του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, των Δ.Α.Ο.Κ. των Αιρετών Περιφερειών.
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, στις κατασκηνώσεις μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών, όπως αυτό βεβαιώνεται με πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο δημόσιο έγγραφο (π.χ. βιβλιάριο ασθενείας, αστυνομική ταυτότητα, κλπ.).
Για το επόμενο διάστημα ορίζονται οι κατασκηνωτικές περίοδοι:
• 12 Ιουλίου - 25 Ιουλίου (ηλικίας 7-12 ετών αγόρια - κορίτσια)
• 25 Ιουλίου - 7 Αυγούστου (ηλικίας 13-15 ετών αγόρια - κορίτσια)
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στις πλησιέστερες υπηρεσίες αγροτικού τομέα του τόπου που κατοικούν, το αργότερο 5 ημέρες πριν την έναρξη κάθε κατασκηνωτικής περιόδου.
Σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν τη δυναμικότητα της κατασκήνωσης, θα γίνεται επιλογή με κλήρωση.

Υποδείγματα αιτήσεων και πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου www.minagric.gr

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για την 5η/26-06-2015 Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης

Σας καλούμε στις 26 Ιουνίου 2015 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00 μ.μ. στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Διοικητήριο Περιφέρειας Ηπείρου Πλ. Πύρρου 1 Ιωάννινα, 2ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση αποφάσεων 4ου Πρακτικού της Συνεδριάσεων της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου.
1. Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου ως Επικεφαλής –Εταίρος στις Κοινωνικές Συμπράξεις του Επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους 2014-2020» (ΤΕΒΑ-FEAD) για τις Π.Ε. Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
2. Τροποποίηση της από 01-10-2012 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου που αφορά το έργο: «Κανονική λειτουργία του ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας (Νομός Ιωαννίνων) της Περιφέρειας Ηπείρου» ως προς το άρθρο 7 αυτής «ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ».

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες

Συνελήφθη, χθες (24-06-2015) στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Άνω Πωγωνίου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες.
Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στη διασταύρωση Δολιανών, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε λίγο αργότερα το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.
Μετά από επισταμένες αναζητήσεις, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στο Καλπάκι Ιωαννίνων ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα προωθούσε στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 38 και 28 ετών.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίοι αναζητούνται, κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου ενώ οι συλληφθέντες (διακινητής και λαθρομετανάστες) θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.   

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση αποφάσεων της 16ης/23-06-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής

Από τη Γραμματεία της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι στη Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 23-06-2015, λήφθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 15-06-2015 συνεδρίασης.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 16/23-06-2015
Αρ. Απόφασης / Θέμα
836. Κατάρτιση του σχεδίου της 4ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2015 και υποβολή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
837. Έγκριση δαπάνης για την μετατόπιση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στο έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση κόμβου Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας προς Μουσιωτίτσα».
838. Έγκριση δαπάνης για την επέκταση δικτύου χαμηλής τάσης της ΔΕΔΔΗΕ, για την εγκατάσταση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον υπό κατασκευή κόμβο για Αμμουδιά της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας.
839. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κακαβιάς», προϋπολογισμού € 80.000,00 με ΦΠΑ.
840. Κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Συντήρηση Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Άρτας», προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ.
841. Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-05-2015 ανοιχτής δημοπρασίας για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εγκατάσταση φωτεινής σηματοδότησης εναλλακτικής διέλευσης οχημάτων στο Τ.Δ. Πάργας του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 68.000,00 με ΦΠΑ.

Κομπότι Άρτας: Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, που διωκόταν δυνάμει δύο καταδικαστικών αποφάσεων, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, σήμερα (24.06.2015) το μεσημέρι στο Κομπότι Άρτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, ο 56χρονος διωκόταν με δυο αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης δύο ετών, για μη απόδοση Φ.Π.Α. και μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Την Παρασκευή τα ονόματα των δικαιούχων της αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης

Κατατέθηκαν πάνω από 300.000 αιτήσεις

Αναμένεται την Παρασκευή να ανακοινωθούν τα ονόματα εκείνων που δικαιούνται να ενταχθούν από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Συνολικά έχουν κατατεθεί 300.226 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τη διαδικασία, έως και τις 3 Ιουλίου θα μπορούν να κατατίθενται ενστάσεις από αυτούς που απορρίφθηκαν.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μέσα στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου μέσω ΚΕΠ θα λάβουν την κάρτα φοίτησης οι 148.349 οικογένειες των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, ενώ όπως επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλβάνη, από το πρόγραμμα δεν καλύπτεται ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της ακραίας φτώχειας, καθώς συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν ΑΦΜ και ΑΚΜΑ και έχουν κάνει φορολογικές δηλώσεις.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να δουν τις λίστες με τους ωφελούμενους καθώς και πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας www.ypakp.gr  και στο www.anthropocrisis.gr  , ενώ θα εξυπηρετούνται και από το ΚΕΠ.

«Νάια Δωδώνης-Αγώνες για τον Δία» το Σάββατο 27 Ιουνίου στην Αρχαία Δωδώνη

Εκδηλώσεις με τίτλο «Νάια Δωδώνης-Αγώνες για τον Δία» οργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, το Σάββατο 27 Ιουνίου.
Το πρωί (09:30-13:30) θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης Επιστημονική Συνάντηση με έξι ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες (Pierre Cabanes, Κωνσταντίνα Γραβάνη, Κωνσταντίνος Ζάχος, Νικόλαος Κατσικούδης, Κωνσταντίνος Σουέρεφ, Σωτήριος Τσέλικας), οι οποίες αφορούν στους Νάιους Αγώνες της Δωδώνης κατά την αρχαιότητα.
Στο τέλος, θα αποδοθεί τιμή στον Ομότιμο Καθηγητή Ιστορίας της Αρχαιότητας του Πανεπιστημίου Paris X-Nanterre κ. Pierre Cabanes, για τη συμβολή του στην έρευνα των Ναΐων Αγώνων της Δωδώνης. Παράλληλα, θα προβληθούν δύο σύντομες ψηφιακές ταινίες για την Αρχαία Δωδώνη.

Το απόγευμα στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης θα πραγματοποιηθούν σύγχρονα αγωνίσματα που παραπέμπουν στους Νάιους Αγώνες στο αρχαίο στάδιο (18:30-20:00) και αμέσως μετά ελληνική μουσική από τον «Λύραυλο» και την Αντιγόνη Κατσούρη με παραδοσιακά και αρχαιοελληνικής έμπνευσης όργανα στο αρχαίο θέατρο (20:30-21:30).

Οδυνηρές-σωματικά και ψυχικά, οι συνέπειες της έκτρωσης σε ανήλικες

Οδυνηρές σωματικές και  ψυχολογικές συνέπειες έχει η έκτρωση  για πολλές ανήλικες και έφηβες κοπέλες, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες!
«Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς σε αρκετές περιπτώσεις οι κοπέλες στιγματίζονται 
(σωματικά και ψυχικά), αφού πολλές από τις συνέπειες τις ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους» αναφέρει ο Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ. Στέφανος Χανδακάς, με αφορμή πρόσφατη μελέτη πουκατατάσσει την Ελλάδα πρώτη χώρα σε εκτρώσεις στην Ευρώπη. 
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, που δημοσιοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, κάθε χρόνο στην Ελλάδα έχουμε 80.000 εκτρώσεις, εκ των οποίων οι 40.000 γίνονται από κοπέλες κάτω των 18χρόνων!
«Η σωστήσεξουαλική ενημέρωση των νέων, συνεχίζει ο Δρ Χανδακάς, τόσο από την Πολιτεία όσο και από την οικογένεια, για τους τρόπους αντισύλληψης, είναι το μόνο μέτρο που μπορεί να βάλει φρένο στην κατάσταση αυτή».