Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες

Συνελήφθη, χθες (24-06-2015) στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Άνω Πωγωνίου, ένας 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δύο ομοεθνείς του λαθρομετανάστες.
Συγκεκριμένα, χθες το πρωί στη διασταύρωση Δολιανών, σε σήμα που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, εγκατέλειψε λίγο αργότερα το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.
Μετά από επισταμένες αναζητήσεις, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στο Καλπάκι Ιωαννίνων ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα προωθούσε στην ενδοχώρα δύο μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 38 και 28 ετών.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίοι αναζητούνται, κατασχέθηκε.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου ενώ οι συλληφθέντες (διακινητής και λαθρομετανάστες) θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.