Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Διανομή φρούτων την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

 


Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί από την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών διανομή φρούτων σε ωφελούμενους που προκύπτουν από την Κ.Υ.Α. υπ΄αριθμ. 2339/77269/2017 (ΦΕΚ 2436/τ.Β΄/2017) και στους Συλλόγους Πολυτέκνων και Τριτέκνων Ν. Ιωαννίνων.

Η διανομή θα γίνει στα εξής σημεία:

• Δήμος Δωδώνης: Αγία Κυριακή, Δερβίζιανα

• Δήμος Β. Τζουμέρκων: Πράμαντα, Καλέντζι

• Δήμος Πωγωνίου: Καλπάκι, Δελβινάκι

• Δήμος Ζίτσας: Ελεούσα

• Δήμος Ζαγορίου: Μηλιωτάδες

• Δήμος Ιωαννιτών: Ι.Ν. Περιβλέπτου

Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

 

Συνεχίζουν αήττητοι οι Ηπειρώτες

Ιωνικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0, στην Νίκαια με τους γηπεδούχους να έχουν τις περισσότερες καλές ευκαιρίες.

Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 35'.

Εκτέλεση φάουλ απ' τον Γκαρντάφσκι, ο Κάργας σηκώθηκε, δεν έπιασε γεμάτη την κεφαλιά. Η μπάλα έφτασε στον Εραμούσπε στην μικρή περιοχή και από κοντά την έστειλε άουτ.

Στο 42' ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά στα όρια της μικρής περιοχής έπειτα απ' τη σέντρα απ' τα αριστερά, ωστόσο ήταν άστοχος.

Στο 57' ο Μιλιντσεάνου μοίρασε την μπάλα στον Πίρσμαν, πλάσαρε στην περιοχή, ο Χουτεσιώτης προσπάθησε να μπλοκάρει, ο Περέα επιχείρησε να "χωθεί" στη φάση, όμως έκανε το φάουλ στον γκολκίπερ του ΠΑΣ.

Μεγάλη ευκαιρία για τον Ιωνικό στο 67΄. Ο Ντάλσιο μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Λοντίγκιν, όμως πλάσαρε άουτ από δύσκολη γωνία.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός):

Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ρομαό, Ντάλσιο (Πογκοσιάν 93′), Ματσούκας (Κωνσταντινίδης 90’), Άοσμαν (Μάναλης 83’), Μπουένο (Κάνιας 46’), Τουράμ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς):

Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πέερσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (Μορέιρα 52’ λ.τρ.), Λώλης (Μιλιντσεάνου 46’), Περέα (Παντελάκης 92′).

ΕΟΔΥ: Τριάντα ένα θάνατοι σήμερα, 2.125 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τριάντα ένα θάνατοι σήμερα 2.125 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.125, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 641.022

(ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 137 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.502 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 31, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.606 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 331 (64.7% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 300 (90.63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 31 (9.37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.118 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 162 (ημερήσια μεταβολή -28.63%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 186 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΠΕΑΝΔ: Ημερίδα με θέμα «Διαβήτης τύπου 1- Οι προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας» το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 17:00-19:30

 


Δίαυλο επικοινωνίας ανοίγει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) ανάμεσα στους γονείς παιδιών με διαβήτη τύπου 1 και τους επιστήμονες για τα καίρια ζητήματα της σχολικής ζωής και της εφηβείας αλλά και για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στην αντιμετώπιση του ΣΔτ1.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. πραγματοποιεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 την 4η Επιστημονική Διαδικτυακή Ημερίδα της με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολικής ζωής και της εφηβείας», υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (peand.gr), η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο συμμετέχοντες ακροατές και θεατές (viewers) απ’ όλο τον κόσμο διατηρώντας άριστες συνθήκες τηλε-παρουσίασης και επικοινωνίας. 

Η συμμετοχή για την παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν απαιτείται εγγραφή.

Εξειδικευμένοι διαβητολόγοι, νοσηλευτές και παιδοψυχολόγοι, θα αναλύσουν και θα απαντήσουν μεταξύ άλλων σε ερωτήματα σχετικά με τη μεταβατική περίοδο της εφηβείας και τις αναταράξεις που προκαλεί στην οικογενειακή, σχολική και κοινωνική ζωή αλλά και στην αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 1», αναφέρει η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κα Σοφία Μανέα.

 Η ΠΕΑΝΔ δίνει τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθήσουν την Ημερίδα να διατυπώσουν από πριν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους, προκειμένου να λάβουν τις πλέον έγκυρες απαντήσεις από έγκριτους επιστήμονες αλλά και να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στη διαχείριση του διαβήτη.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει η κα Μανέα, οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα της Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τα υγιεινά σνακ και μικρογεύματα από τον γνωστό Pastry Chef κ. Χρήστο Βέργαδο,  ο οποίος έχει προετοιμάσει για λογαριασμό της ΠΕΑΝΔ εύκολες συνταγές για το κολατσιό του σχολείου, αλλά και ένα γλυκό που μπορούν όλοι να  δοκιμάσουν χωρίς ενοχές!

Ειδικότερα, στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, διακεκριμένοι ομιλητές θα μιλήσουν για ζητήματα που σχετίζονται με τη σχολική καθημερινότητα και την εφηβεία, όπως οι εφηβικοί πειρασμοί και πως μπορεί να επηρεάσουν τον διαβήτη, τον σχολικό εκφοβισμό και τους κινδύνους από το διαδίκτυο, αλλά και για τον καταλυτικό ρόλο του εξειδικευμένου στον διαβήτη τύπου 1 νοσηλευτή στην εκπαίδευση.

Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για το πως μπορούν να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο τη ρύθμιση του διαβήτη τους καθώς θα ανακοινωθούν και θα αναπτυχθούν όλες οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του ΣΔτ1, ενώ στο τρίτο μέρος ο κ. Βέργαδος θα απενοχοποιήσει με τις συνταγές του κάποιες γλυκές αμαρτίες.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους μία ημέρα πριν τη διεξαγωγή της Ημερίδας μέσω e-mail στο info@peand.gr, ενώ θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι οποίες θα προωθηθούν στους προσκεκλημένους ομιλητές από τον συντονιστή της Ημερίδας Ομότιμο Καθηγητή κ. Χρήστο Μπαρτσόκα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης Διαδικτυακής Ημερίδας της ΠΕΑΝΔ με θέμα: «ΣΔτ1: Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της σχολής ζωής και της εφηβείας»

Α΄ Μέρος

17:00–17:15 Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. Σοφία Μανέα, την Πρόεδρο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Δρα. Αναστασία Μαυρογιαννάκη, Παθολόγο – Διαβητολόγο, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθύντρια ΕΣΥ, Β’ Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Κέντρου ΓΝΑ «ΝΙΜΤΣ» και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. συντονιστή της ημερίδας και Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ Χρήστο Μπαρτσόκα.

17:15–17:30 Οι δυσκολίες στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη στους εφήβους - Ανδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού.

17:30–17:45 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Εφηβικοί πειρασμοί - Πώς επηρεάζουν και πώς επηρεάζονται από τον Σακχαρώδη Διαβήτη, (αλκοόλ, ναρκωτικά, κάπνισμα, σεξουαλική επαφή, tattoo/piercing, διατροφικές διαταραχές) - Αλεξία Βερνίκου, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια.

17:45–18:00 Εφηβεία και Σακχαρώδης Διαβήτης: Σχολικός Εκφοβισμός και η Αντιμετώπισή του - Μάγια Π. Αλιβιζάτου, Ph.D. Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος.

18:00–18:15 Κίνδυνοι του διαδικτύου - Τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισής τους από παιδιά και γονείς - Δρ. Γεώργιος Νάκος, Αστυνόμος Β’ [Υ.Γ.], Ψυχολόγος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

18:15–18:30 Ο ρόλος του νοσηλευτή στην εκπαίδευση και την ασφάλεια του παιδιού με ΣΔτ1 στο σχολείο - Βασιλική Μάτζιου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής , Τμήμα Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ.

B΄ Μέρος Οι τεχνολογικές εξελίξεις των εταιρειών 

18:45–19:00 Ψηφιακά εργαλεία υγείας για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη - Δημήτρης Kωνσταντακόπουλος, MBA, Product Manager στο τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη της Abbott.

19:00–19:15 Η νέα προσέγγιση στη Διαχείριση του Σακχαρώδους Διαβήτη Τύπου 1: Pod Therapy & Omnipod DASH® - Αγγελική Αναστασία Μανάρα, MBA, Brand Manager Τμήμα Σακχαρώδους Διαβήτη Hemoglobe Hellas.

19:15–19:30 Η εμπειρία της Ναταλίας με τη νέα MiniMedTM 780G στο σχολείο - Ηρώ Γουνιτσιώτη, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος M.SC. Therapy Specialist, Medtronic DIABETES SHOP.

19:30–19:45 Ο Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος ετοιμάζει από την κουζίνα του πρόχειρα μικρό - γεύματα για το σχολείο και ένα γλυκό χωρίς ενοχές. 

Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού. 

Η ΠΕΑΝΔ ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές και χορηγούς της εκδήλωσης Ascensia, Coffee Berry, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ Lilly, Abbott, Hemoglobe Hellas και Medtronic DIABETES.SHOP.

Νέες Δωρεάν Διαδικτυακές Ομάδες Γονέων: Από την Επιστημονική Ομάδα της Γραμμής 11525 & του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει νέες διαδικτυακές ομάδες γονέων:

Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά στην ΕΦΗΒΕΙΑ (12-18 ετών): Κάθε Πέμπτη, 11:00- 12:30. Έναρξη: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου | Εγγραφή ΕΔΩ

Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά ΣΧΟΛΙΚΗΣ ηλικίας (6-12 ετών): Κάθε Τετάρτη, 10:30-12:00. Έναρξη: Τετάρτη 6 Οκτωβρίου | Εγγραφή ΕΔΩ

Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ηλικίας (2-6 ετών): Κάθε Παρασκευή, 10:30-12:00. Έναρξη : Πέμπτη 8 Οκτωβρίου | Εγγραφή ΕΔΩ

Στόχος των Ομάδων είναι η εκπαίδευση και η καθοδήγηση των γονέων σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής συμπεριφοράς. Με τη βοήθεια των συντονιστών γίνεται διερεύνηση διάφορων εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς, έτσι ώστε να αποκτήσουν καταλληλότερα «εργαλεία» για την ενίσχυση του ρόλου τους καθώς και να επιτύχουν μία πιο αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας, εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση πρακτικών αλλά και συναισθηματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, μέσα από το μοίρασμα, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους. 

Γενικές σημειώσεις:

• Η κάθε ομάδα έχει χαρακτήρα ψυχοεκπαιδευτικό, συγκεκριμένη θεματολογία, διάρκεια 5 εβδομαδιαίων συναντήσεων και για 1,5 ώρα.

• Η συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου.

• Οι ομάδες έχουν κλειστό χαρακτήρα, δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές έπειτα από την 1η συνάντηση

• Η συμμετοχή στις ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πληροφορίες: Στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ  ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ.

Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM. Διευκρινήσεις και οδηγίες θα σταλούν στους τελικούς συμμετέχοντες έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής 115 25 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» απαντά στα ερωτήματα σας από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00 στο 115 25.

Τηλεοπτικό σποτ Γραμμής: https://youtu.be/6Vurai6rRF8



Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25& το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί»

 

Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

• Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών

• Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων

• Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο

• Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της

Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς  το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά  σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.).

Επίσης, λειτουργούν διαδυκτιακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.

Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.

Δέκα τέσσερις πέντε παραβάσεις στην Ήπειρο, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 92.282 έλεγχοι, από τους οποίους οι 53.105 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 280 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 1 σύλληψη, ως ακολούθως:

83 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 75 πρόστιμα των 300 ευρώ και 8 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

20 στη Θεσσαλονίκη,

14 στην Ήπειρο,

9 στο Βόρειο Αιγαίο,

8 στην Κρήτη,

7 στη Θεσσαλία,

6 στη Δυτική Μακεδονία,

6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

5 στη Δυτική Ελλάδα,

2 στην Πελοπόννησο,

2 στην Κεντρική Μακεδονία,

2 στα Ιόνια Νησιά,

1 στη Στερεά Ελλάδα και

1 στην Αττική.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 69.048 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 66.090 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.958 των 150 ευρώ.

9 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

2 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

2 στην Κεντρική Μακεδονία,

2 στην Ήπειρο,

2 στο Βόρειο Αιγαίο και

1 στην Πελοπόννησο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 195.232 ομοειδείς παραβάσεις.

188 παραβάσεις και 1 σύλληψη, για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και από 300 πρόστιμο σε 2 πελάτες,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και 300 πρόστιμο στον πελάτη,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε κομμωτήριο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 27 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, πελάτες και ιδιοκτήτη σε καταστήματα. Επιπλέον, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από επιβάτη λεωφορείου και Ι.Χ.Ε.

Στην Αττική,

- 500 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη μεζεδοπωλείου, για απασχόληση υπαλλήλου που δεν ήταν εμβολιασμένος και δεν είχε υποβληθεί σε rapid test ή self test και 300 ευρώ πρόστιμο στον υπάλληλο,

- 500 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, για απασχόληση υπαλλήλου που δεν ήταν εμβολιασμένος και δεν είχε υποβληθεί σε rapid test ή self test και 300 ευρώ πρόστιμο στον υπάλληλο,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε επιβάτη λεωφορείου, για στέρηση πιστοποιητικού εμβολιασμού,

- 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες σε καταστήματα,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 300 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα εμπορίας χαλιών, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων,

- 24 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 300 ευρώ πρόστιμο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα.

Επιπλέον, 4 παραβάσεις, για μη χρήση μάσκας σε εσωτερικό χώρο ΚΤΕΛ, 2 για μη χρήση μάσκας από επιβάτες λεωφορείου, 1 παράβαση για στέρηση πιστοποιητικού από επιβάτη λεωφορείου.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 άτομα, για παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδό τους στη χώρα,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη σε καταστήματα.

Στο Νότιο Αιγαίο, 15 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους σε καταστήματα.

Στην Πελοπόννησο, 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, σε καταστήματα.

Στη Θεσσαλονίκη , 21 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα. Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 6 παραβάσεις, για στέρηση πιστοποιητικών, από επιβάτες λεωφορείου.

Στην Ήπειρο,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες σε καταστήματα,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους, πελάτη και ιδιοκτήτη σε καταστήματα.

Στην Κρήτη,

- 300 ευρώ πρόστιμο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα,

- 14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους, σε καταστήματα. Επιπλέον, 8 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από οδηγό ταξί, οδηγούς και συνοδηγούς Ι.Χ.Φ, οδηγό λεωφορείου και επιβάτη οχήματος Ι.Χ.Ε.

Στη Θεσσαλία,

- 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτη σε καταστήματα,

- 300 ευρώ πρόστιμο, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα.

Στα Ιόνια Νησιά, 14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων, και 2 από επιβάτες ταξί.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 13.372 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.472 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη για απόπειρα αφαίρεσης τσάντας από σταθμευμένο αυτοκίνητο

 


Παραβίασε πόρτα αυτοκινήτου και έκλεψε χρήματα, κινητά και κοσμήματα

Συνελήφθη χθες (22-09-2021) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει τσάντα από σταθμευμένο αυτοκίνητο, εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία της οδηγού.

Σεισμική δόνηση 3,2 R, 21 χλμ Βορειοανατολικά της Πάργας

 


Σεισμική δόνηση έντασης 3,2 R σημειώθηκε στις 02:21 τα ξημερώματα της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021, με επίκεντρο 21 χλμ Βορειοανατολικά της Πάργας

Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 15 χλμ..

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου

 


Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα: Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 08:00-16:00

Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Άρτα, 09:00-13:00

Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», 09:00-17:00

Πλαταριά Θεσπρωτίας, δημαρχείο, 10:00-14:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00

Περιφέρεια Ηπείρου, Ιωάννινα, 09:00-14:00

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Σταύρου Νιάρχου, 11:00-14:00

Παραλία Πρέβεζας, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-17:00.

Ευέλικτη διατροφή: Πώς να χάσετε βάρος τρώγοντας τα πάντα

 


Εξαιρετικά αποτελεσματική αποδεικνύεται η ευέλικτη διατροφή στην απώλεια και συντήρηση του βάρους, χωρίς να υποβάλει τους διαιτώμενους σε κανενός είδους περιορισμό. Ο νέος αυτός τρόπος διατροφής, που επικεντρώνεται στα μακροθρεπτικά συστατικά και όχι τόσο στη μέτρηση θερμίδων ή στα τακτικά γεύματα, δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να χάσουν βάρος χωρίς να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες, απλώς να τις προσαρμόσουν στις επιταγές της. Με άλλα λόγια, επιτρέπουν κάθε είδους τροφίμου, ακόμα και γλυκά ή burger, αρκεί η επιθυμητή ποσότητα προσλαμβανόμενων πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων να ταιριάζει στις ατομικές ανάγκες για την επίτευξη του επιθυμητού στόχου.

«Η αλλαγή των συνηθειών αποτελεί τη βάση μιας επιτυχημένης διατροφής για την απώλεια των παραπανίσιων κιλών. Τα περισσότερα διατροφικά προγράμματα, ωστόσο, εστιάζουν στον αυστηρό περιορισμό των θερμίδων. Άλλα περιλαμβάνουν ακόμα και αποκλεισμό διατροφικών ομάδων. Η πλειονότητα των ανθρώπων που ακολουθούν τέτοιου είδους προγράμματα αποτυγχάνει να τα ακολουθήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να χάσει το πλεονάζον βάρος, αλλά και να συντηρήσει για πάντα το επιθυμητό», μας εξηγεί ο Ειδικός Εφαρμογών Διαιτολογίας κ. Δημήτρης Οικονομάκης, επικεφαλής μιας ομάδας διατροφολόγων και γυμναστών που αγαπούν την καλή διατροφή και την άσκηση.