Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΕΠΣ Ηπείρου: Αναβολή εκ νέου των πρωταθλημάτων

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Ηπείρου λαμβάνοντας υπόψην τα δεδομένα στο νομό μας και αναλογιζόμενη την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας, έχοντας αίσθημα ευθύνης στην διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών, προπονητών, ερασιτεχνικών παραγόντων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα στο πλαίσιο προστασίας μετάδοσης του ιού Covid-19, αναβάλλει τους προσεχείς αγώνες της Ένωσης που είχαν ορισθεί για το Σαββατοκύριακο 17-18/10/2020.

ΕΟΔΥ: Οκτώ νέοι θάνατοι σήμερα, 508 νέα κρούσματα

 


12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οκτώ νέοι θάνατοι, 508νέα κρούσματα.   

«Σήμερα ανακοινώνουμε 508 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Ενημέρωση Περιφερειάρχη για το έργο αντιστήριξης στο «Σαρακήνικο» Πάργας

 


 Ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, απάντησε και σε ερωτήσεις για τη ζημιά που  προκλήθηκε σε τμήμα του  έργου  αντιστήριξης στο «Σαρακήνικο» της Πάργας, την οποία απέδωσε σε «κατασκευαστική αστοχία».

Πρόκειται για έργο με αρχικό προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, στο διαγωνισμό του οποίου συμμετείχαν επτά εταιρίες,  με την τελική ανάδοχο εργοληπτική εταιρία να καταθέτει έκπτωση 46% και ποσό 32.400 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι ήδη έχει ανατεθεί γεωλογική μελέτη, από την οποία θα προκύψει  αν τα αίτια της αστοχίας  οφείλονται ή όχι στα καιρικά φαινόμενα, αλλά και τι ενδεχομένως επιπλέον θα απαιτηθεί.  «Από τα 1.000 περίπου έργα που υλοποιήσαμε ή υλοποιούμε, υπήρξε και ένα τέτοιας φύσης πρόβλημα. Αυτό βρήκαν για να κάνουν μηδενιστική κριτική ορισμένοι;»  αναρωτήθηκε.

 ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Στέφανος Γρ. Φούσας: Παύλος Μελάς, Ο ήρωας με την ηπειρώτικη καταγωγή

 


Από τον Στέφανο Γρ. Φούσα

Συντονιστή τομέα καρδιάς

METROPOLITAN GENERAL

τ. Πρόεδρο Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Πριν λίγες ημέρες η Ελληνική Πολιτεία έκανε αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Αποκατέστησε και εγκαινίασε ως χώρο ιστορικής μνήμης το εγκαταλελειμμένο σπίτι του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά στην Κηφισιά. Έτσι πλέον οι νεότερες γενιές θα μπορούν να μάθουν μέσα από προσωπικά αντικείμενα και φωτογραφίες ποιος ήταν ο Παύλος Μελάς -ο άνθρωπος που άφησε τα πάντα πίσω του για να πάει να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.



Ο  Παύλος Μελάς υπήρξε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του Μακεδονικού Αγώνα. Γεννήθηκε στη Μασσαλία το 1870. Ήταν ένα από τα επτά παιδιά του ηπειρώτη έμπορου Μιχαήλ Μελά από την Πογδόριανη (σημερινός Παρακάλαμος-Ρεπετίστα). Ως ελάχιστο φόρο τιμής η τοπική κοινωνία του Παρακάλαμου, της Ρεπετίστας και της ευρύτερης περιοχής, τιμούν με σεβασμό κάθε χρόνο τον Παύλο Μελά με τιμητική τελετή.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, σε συνεργασία με το αδερφό της γυναίκας του, τον Ίωνα Δραγούμη, αποδείχτηκε από τους πρωτεργάτες του Μακεδονικού αγώνα.

Τον Φεβρουάριο του 1904, μαζί με άλλους τρεις αξιωματικούς, τους λογαχούς Αλέξανδρο Κοντούλη και Αναστάσιο Παπούλα και τον ανθυπολοχαγό Γεώργιο Κολοκοτρώνη, συμμετέχει σε μυστική αποστολή στη Μακεδονία με το ψευδώνυμο Μίκης Ζέζας.

Η ομάδα των τεσσάρων αξιωματικών, συνοδευόμενη από Μακεδόνες αγωνιστές, δραστηριοποιήθηκε στη δυτική Μακεδονία. Στη συνέχεια ο «Καπετάν Μίκης Ζέζας» περνά τα σύνορα, συνοδευόμενος από αρκετούς Μακεδόνες, Λάκωνες και Κρήτες και στρατοπέδευσε στην περιοχή της Καστοριάς.

Ο Μελάς υιοθέτησε την κλέφτικη στάση και επέλεξε ως μόνιμη ενδυμασία του το ντουλαμά, με αποτέλεσμα να κερδίσει το σεβασμό των αντρών του σώματός του.

Ακολούθησε ο αγώνας του κατά των Βούλγαρων και η απελευθέρωση πολλών χωριών της Μακεδονίας ώσπου επήλθε ο θάνατός του από οθωμανικό σώμα μετά από σκληρή μάχη.

Η ζωή, η προσφορά αλλά και ο θάνατός του Παύλου Μελά, καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα γεννά ήρωες με τη φλόγα της λευτεριάς και της ανιδιοτελούς αγάπης για την πατρίδα στη ψυχή τους.

Καταδεικνύει επίσης ότι η πατρίδα μας είναι μεγάλη σε Ιστορία καθώς έχει γεννήσει ήρωες στο διάβα των αιώνων, που όχι μόνο αγάπησαν την πατρίδα αλλά και δεν δίστασαν να πεθάνουν για αυτή.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος στο Forum #EURegionsWeek για τις συνέπειες της προσφυγικής κρίσης

 


Στη 18η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (European Week of Regions and Cities), που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG Regio) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών με συμμετοχή παραγόντων της αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη έλαβε μέλος ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου.

Σε χρήσιμα συμπεράσματα κατέληξε και αυτή η δεύτερη συνεδρίαση της Τρίτης 13/10 αναφορικά με τις εξελίξεις του μεταναστευτικού σε σχέση με τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετεί η αυτοδιοίκηση σε κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι σαφές ότι η ξενοφοβία αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό που αποδεικνύει ότι η Ε.Ε γενικώς δεν έχει την κουλτούρα αφομοίωσης. Εξαιρούνται μεγάλες χώρες, άκρως βιομηχανικές, όπως η Γερμανία εκεί που ουσιαστικά η μετανάστευση έχει μεταλλαχθεί σε τρόπο ανταπόκρισης στις ανάγκες της ίδιας της χώρας.

Η ξενοφοβία σε χώρες που δεν έχουν παράδοση ενσωμάτωσης -όπως για παράδειγμα η Ελλάδα- έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό: δεν έχει γίνει κατανοητό από τους τοπικούς άρχοντες το γεγονός ότι θα πρέπει να είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για την διαδικασία ενσωμάτωσης, γιατί ακόμα λειτουργούν με την ψευδαίσθηση ότι αυτό με κάποιο μαγικό τρόπο θα σταματήσει ή θα το διαχειριστεί το κράτος χωρίς δική τους εμπλοκή.

Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν πάρα πολλά χαρακτηριστικά τα οποία τα βιώσαμε και στην Ήπειρο όπως για παράδειγμα να διαφωνίες για την τοποθέτηση των δομών ή δυστοκία συνεννόησης μεταξύ δήμων και Περιφέρειας.

Το συγκεκριμένο συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι τοπικοί άρχοντες ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα και ειδικότερα σε περιοχές άκρως εσωστρεφείς όπως η Ήπειρος έχουν αντιληφθεί τις δομές ως μια θεσμική διαδικασία «παρκαρίσματος» των μεταναστών και των προσφύγων και όχι ως στάδιο για την περαιτέρω ενσωμάτωσή τους με οργανωμένα χρονοδιαγράμματα και υποστήριξη.

Συνεπώς εξελίσσεται ένα ιδιότυπο πινγκ πονγκ μεταξύ κεντρικών κυβερνήσεων και τοπικών αρχόντων που κατ’ επέκταση δημιουργεί το αδιέξοδο στο Μεταναστευτικό.

Συνελήφθησαν σε δασική περιοχή της Σίταινας Φιλιατών Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, -31- κιλά και -700- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθησαν, χθες (15-10-2020) το βράδυ, σε δασική περιοχή της Σίταινας Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών και τη συμμετοχή αστυνομικού σκύλου περιπολίας, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί τρεις σάκους, που περιείχαν (39) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -31- κιλών και -700- γραμμαρίων.

Επίσης, στην κατοχή του ενός συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (4,8) γραμμαρίων, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.

Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 21χρονης αλλοδαπής προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Δέκα έξι παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (13.006) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

·   (3) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα στη Θεσσαλονίκη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (858) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (71) άτομα.

· (243) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

o    (55) στη Στερεά Ελλάδα,

o    (46) στη Θεσσαλονίκη,

o    (25) στην Κεντρική Μακεδονία,

o    (23) στο Βόρειο Αιγαίο,

o    (18) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

o    (17) στα Ιόνια Νησιά,

o    (16) στην Ήπειρο,

o    (11) στη Θεσσαλία,

o      (8) στην Κρήτη,

o      (8) στη Δυτική Μακεδονία,

o      (6) στη Δυτική Ελλάδα,

o      (4) στην Αττική,

o      (4) στην Πελοπόννησο και

o      (2) στο Νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (20.948) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (20.932) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα αναδρομικά

Οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά θα καταβληθούν με βάση τον ΑΜΚΑ στις ακόλουθες ημερομηνίες:

Στις 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που  το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά είναι ανεκχώρητα και ακατάσχετα, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη και άλλες οφειλές και δεν υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου.

Στις ειδικές περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν, κατά την πρώτη απονομή της σύνταξης, αναδρομικά ποσά που αντιστοιχούσαν στο σύνολο ή τμήμα της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016, τα ποσά που παρακρατήθηκαν και κρίθηκαν αντισυνταγματικά θα επιστραφούν στο σύνολό τους, στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, στους δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθεί η νέα απλουστευμένη διαδικασία, χωρίς γραφειοκρατία και ταλαιπωρία -μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ-  για τη χορήγηση των αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει  στους δικαιούχους κληρονόμους τους.

5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Πασσαρώνα Ροδοτοπίου-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 17-10-20/16:30), εκτός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ο. Νεοχωρόπουλου-Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος 18-10-20/18:30)

 


ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2020

ΓΗΠΕΔΟ  ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ

ΩΡΑ: 16:30

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

        

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2020

ΓΗΠΕΔΟ  ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ

ΩΡΑ: 18:30

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στον Α΄ Όμιλο της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνικής          

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (16:00)           

Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (16:30)          

ΠΑΣΣΑΡΩΝΑ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ (16:30)                  

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020       

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (16:30)      

Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 - ΠΡΟΟΔ.ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (16:30)

Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΟΠΟΥΛΟΥ-Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ  ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ  (18:30)      

Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και δύο κλοπές δικύκλων που έγιναν σε περιοχές της Πρέβεζας

 

Ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία 

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Πρέβεζας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση διαρρήξεων – κλοπών εξοχικών κατοικιών καθώς και κλοπών δικύκλων που έγιναν σε περιοχές της Πρέβεζας.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και κλοπές τροχοφόρων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης των υποθέσεων και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 12-08-2020, διέπραξε τα παρακάτω αδικήματα:

·         βραδινές ώρες της 02-08-2020 στην Φραξύλα Πρέβεζας, διέρρηξε εξοχική κατοικία, χωρίς όμως να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο,

·         βραδινές ώρες της 03-08-2020 στην Φραξύλα Πρέβεζας, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε εξοχική κατοικία, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και κόσμημα,

·         βραδινές ώρες της 04-08-2020 στο Κανάλι Πρέβεζας, διέρρηξε εξοχική κατοικία, απ’ όπου αφαίρεσε τσάντα που περιείχε είδη ένδυσης και άλλα αντικείμενα,

·         βραδινές ώρες της 06-08-2020 στον Μύτικα Πρέβεζας, διέρρηξε εξοχική κατοικία, απ’ όπου αφαίρεσε κοσμήματα,

·         βραδινές ώρες της 07-08-2020 στον Μύτικα και στη Δροσιά Πρέβεζας, αφαίρεσε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες,

·         σε άγνωστο χρόνο της 11-08-2020 στην Πρέβεζα, διέρρηξε εξοχική κατοικία, όπου κατά την παραμονή του σε αυτή κατανάλωσε τρόφιμα και αλκοόλ,

·         κατά το χρονικό διάστημα από 08 έως 12-08-2020 στο Νεοχώρι Πρέβεζας, διέρρηξε εξοχική κατοικία καθώς και δύο αποθήκες αυτής, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσει κάποιο αντικείμενο.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν εγκαταλελειμμένες σε περιοχές της Πρέβεζας οι ανωτέρω κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Νέα ρύθμιση για τα δάνεια του τέως ΟΕΚ

 


Μέχρι 31 Μαρτίου οι αιτήσεις.

 

ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας προβλέπει αλλαγές στους δικαιούχους και στα ποσά έκπτωσης για τα δάνεια του τέως ΟΕΚ.

Αλλαγές στα πόσα έκπτωσης και περισσότεροι δικαιούχοι που μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ περιλαμβάνει Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Προβλέπεται:

Για πολύτεκνο έκπτωση 50% θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση και να ζητήσουν επανυπολογισμό της τιμής της κατοικίας τους.

Στους δικαιούχους κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟΕΚ με τρία προστατευόμενα μέλη, στις μονογονεικες οικογένειες, στις περιπτώσεις χηρείας με ένα τουλάχιστον προστατευόμενο μέλος, στις οικογένειες με προστατευόμενο μέλος ΑμεΑ, στις οικογένειες με μέλος με διαπιστωμένη αναπηρία 67% και άνω και στους συνταξιούχους προβλέπεται έκπτωση 20%.

Ειδικότερα οι δικαιούχοι είναι οι εξής:

5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Αναγέννηση (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Σ. Φλόγα Πετσαλίου 18-10-20/16:30)

 


ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2020

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 

ΩΡΑ: 16:30

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ

         

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Π.Α.Σ. ΑΛΜΥΡΟΣ-Α.Ο. ΖΙΤΣΑΣ (16:30)  

Π.Α.Ο. ΠΕΝΤΕΛΗΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (16:30)     

Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ (16:30)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (16:30)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Σ. ΦΛΟΓΑ ΠΕΤΣΑΛΙΟΥ (16:30)                   

Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  (16:30)                

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (20:30)

Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 59, 20 και 18 ετών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας λιμένα, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του φορτίου, τους δύο (02) έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, ενώ για τον 20χρονο υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο. 

Χαρτογράφηση σπίλων: Γιατί πρέπει να γίνεται το φθινόπωρο;


Το παρατεταμένο ελληνικό καλοκαίρι έχει φτάσει πια στο τέλος του, όπως και οι μέρες με έντονη ηλιοφάνεια. Για πολλούς το φθινόπωρο φέρνει μελαγχολία, αφού οι μέρες μικραίνουν και ο ήλιος κρύβεται γρήγορα, αλλά για το δέρμα αυτό αποτελεί μεγάλη ανακούφιση, αφού η πολύμηνη έκθεσή του στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να το έχει ταλαιπωρήσει ή να έχει προκαλέσει βλάβες. Για να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος της αμέριμνης παράδοσής μας στις ζεστές ακτίνες του ήλιου τους τελευταίους μήνες, τώρα είναι η πιο κατάλληλη εποχή να το ελέγξουμε προσεκτικά.

«Η έκθεση του δέρματος στην υπεριώδη ακτινοβολία προκαλεί σφάλματα στο DΝΑ, τα οποία το σώμα είναι ικανό να διορθώνει, όταν είναι υγιές. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο, αφού οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης δεν λειτουργούν πάντοτε άψογα, για ποικίλους λόγους. Η σχέση ποσότητας υπεριώδους ακτινοβολίας και ικανότητας αποκατάστασης της βλάβης του DNA είναι δοσοεξαρτώμενη και σε περίπτωση αποτυχίας είναι ορατός ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου», μας εξηγεί ο Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος δρ Χρήστος Στάμου.

Οι ακτίνες UVA και UVB αποτελούν παράγοντα κινδύνου σχηματισμού απλών και δυσπλαστικών σπίλων (ελιών), γι' αυτό και ο αριθμός εκείνων που εμφανίζονται μετά τη γέννηση είναι μεγαλύτερος σε περιοχές του σώματος που εκτίθενται περισσότερο σε αυτές.