Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΟΝΝΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ.Ι. κ. Χάρης Α. Λαζάνης

ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων
Γραφείο Τύπου
Ιωάννινα, 4/11/2013

Ολοκληρώθηκε χθες (Κυριακή 3/11/2013) η διαδικασία ανάδειξης των νέων Προέδρων σε 63 Νομαρχιακές Επιτροπές της ΟΝΝΕΔ. Οι εκλογές διεξήχθησαν από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 σε εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με πάνω από 8.500 μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ να εκλέγουν τους νέους επικεφαλής της Οργάνωσης σε κάθε περιοχή.
Στη Ν.Ε. Ιωαννίνων νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ.Ι. Χάρης Α. Λαζάνης, υιός του αείμνηστου Αλκιβιάδη Λαζάνη πρώην Προέδρου ΝΟΔΕ.
Με το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Χάρης Α. Λαζάνης δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απερχόμενους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών και ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρο Ν.Ε. Ιωαννίνων, για την προσφορά τους στην Οργάνωση τα τελευταία χρονιά και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους νέους Προέδρους. Ως Πρόεδρος και ως ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, αναλαμβάνουμε ένα δύσκολο έργο και χρειάζεται σκληρή δουλειά και ενότητα ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην περιοχή των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής καθώς η στήριξη μας ιδιαίτερα στις μέρες αυτές είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.»

Σας ευχαριστώ θερμά,
Χάρης Α. Λαζάνης
Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ιωαννίνων

Εκτίμηση για τον "Καλλικράτη"

Γράφει ο Σταύρος Ζηκόπουλος

1. Γενικά
Ο "Καλλικράτης" ήρθε λίγο πριν την τρόικα. Η Τ.Α. είναι θύμα του "Καλλικράτη". Ο "Καλλικράτης" αποτέλεσε πείραμα για την Τ.Α.
2. Οικονομικά
Στον Α' βαθμό έχουμε μείωση των θεσμοθετημένων πόρων 60%, ενώ σχεδιάζεται νέα μείωση 29%. 
Στον Β' βαθμό έχουμε μείωση 60% στους λειτουργικούς ΚΑΠ και 90% στους επενδυτικούς.
Η Τ.Α. στην Ελλάδα διαχειρίζεται το 2,8% του ΑΕΠ και το 5,6% των Δημοσίων Επενδύσεων, όταν αντίστοιχα ο μέσος όρος της Ευρώπης των 27 είναι 17% και 33,1%.
Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2010 ήταν 10,2 δις και τώρα 6,65 δις.
Να σημειώσουμε ότι στην Τ.Α. έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες χωρίς τους αναγκαίους πόρους.
Επίσης, ο υπολογισμός των ΚΑΠ γίνεται με βάση τα εισπραχθέντα και όχι τα προϋπολογισθέντα.
Ο στραγγαλισμός συνεχίζεται με τη θέσπιση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.
Επίσης έχουν θέσει σε εφαρμογή την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η συρρίκνωση ή η κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών (βρεφονηπιακοί, "Βοήθεια στο σπίτι", συντήρηση σχολείων, μεταφορά μαθητών, δημοτικά ιατρεία, ΚΑΠΗ, πολιτισμός, αθλητισμός, συντήρηση δημόσιων και πράσινων χώρων).

Παρέμβαση εισαγγελέα για τους χρυσούς μισθούς

Tην παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», που αποκάλυψε ότι οι διοικήσεις στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας αλλά και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου συνεχίζουν να «μοιράζουν» λεφτά στους εργαζόμενους, όπως αποκαλύπτουν δύο πορίσματα - φωτιά οικονομικών επιθεωρητών.
 Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας κ. Φάκου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττονται αξιόποινες πράξεις, καθώς σύμφωνα με τα καταγγελόμενα οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι εξακολουθούν να εισπράττουν αμοιβές (μισθούς και επιδόματα), παρά το γεγονός ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν περικοπεί μετά την ψήφιση του νομικού πλαισίου για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Παρέμβαση εισαγγελέα για παράνομους διορισμούς και επιδόματα

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει σε τρεις περιπτώσεις ο Εισαγγελέας Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης

Προκαταρκτική εξέταση για μισθούς και επιδόματα στο δημόσιο πέραν του ενιαίου μισθολογίου, αλλά και για δήθεν επιδόματα υπερωριακής απασχόλησης στην ΕΛΑΣ διέταξε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 Αφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου εξακολουθούν να εισπράττουν αμοιβές (μισθούς και επιδόματα), παρά το γεγονός ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν περικοπεί. Οι καταγγελίες αφορούν και στην παράνομη είσπραξη επιδομάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα για δήθεν υπερωριακή απασχόλησή τους, από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.
Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει και στις τρεις περιπτώσεις ο Εισαγγελέας Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης.


ΠΗΓΗ: http://voria.gr

Ποιοι και γιατί έβαλαν στο στόχαστρο τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου;

Αλλοιώνοντας την σημερινή καλή εικόνα της…

Παντελώς ανακριβή χαρακτηρίζει επικριτικά δημοσιεύματα ο Πρόεδρος και  Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΙΝΑΛΕΞΗΣ μιλώντας χθες στον «Π.Λ.»

Στο στόχαστρο έβαλαν τελευταία κάποιοι την Μεταλλουργική Ηπείρου – η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο - επιχειρώντας να δώσουν την χαριστική βολή  στην βιομηχανία που για δεκαετίες έδωσε ζωή στην ακριτική επαρχία του Πωγωνίου.
Σε μια περίοδο που παίζεται το μέλλον της, αφού ως γνωστόν η Τρόικα πιέζει την Κυβέρνηση για κλείσιμο των εργοστασίων αμυντικών συστημάτων της Ελλάδας, θυγατρική των οποίων είναι και  η Μεταλλουργική, εγείρονται ερωτηματικά για τον τρόπο και τον χρόνο που επέλεξαν κάποιοι να εκφράσουν όψιμες ευαισθησίες, καταγγέλλοντας ότι δήθεν στην Μεταλλουργική γίνεται σπατάλη δημόσιου χρήματος.
Σε μερικά αθηναϊκά ΜΜΕ, διοχετεύτηκαν - σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρίας – αναληθή στοιχεία (τα οποία αναδημοσιεύτηκαν και σε γιαννιώτικες ιστοσελίδες) για την σημερινή διοίκηση και τους εργαζόμενους της βιομηχανίας, που ούτε λίγο ούτε πολύ τους παρουσίασαν ως golden boys, γράφοντας ότι παίρνουν υπέρογκους μισθούς!

Αποκαλύψεις για παράνομα επιδόματα της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, αλλά σε ύποπτη χρονικά στιγμή

Αντιδρά η διοίκηση της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου,
την ώρα που έγινε γνωστή η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών
Πλείστα όσα ερωτηματικά δημιουργούν οι αποκαλύψεις σχετικά με την καταβολή παράνομων επιδομάτων σε εργαζόμενους της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, καθώς τα σχετικά δημοσιεύματα έρχονται σε μία χρονική στιγμή που κρίνεται το μέλλον της.
Τα ρεπορτάζ στις εφημερίδες «Έθνος» και «Real News», σχετικά με περιπτώσεις παραβίασης των νόμων για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, προκάλεσαν τη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα σε Ηγουμενίτσα και Καναλλάκι Πρέβεζας

Συνελήφθησαν, χθες (04-11-2013) σε διαφορετικές περιπτώσεις, στα πλαίσια συστηματικών ελέγχων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, στην Ηγουμενίτσα και στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, έξι αλλοδαποί, με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν:
Δύο (2) υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 30 και 31 ετών, διότι κατείχαν δύο πλαστές ταυτότητες και μία πλαστή άδεια οδήγησης Δανίας, με σκοπό να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα έναντι του χρηματικού ποσού των (2.000) ευρώ, από περιοχή της Κωνσταντινούπολης.
Ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
Ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου.
Ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας. Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι είχε καταβάλει σε άγνωστο άτομο το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ, για την προμήθεια του πλαστού εγγράφου.
Ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατείχε διαβατήριο Αλβανίας, το οποίο έφερε πλαστά εντυπώματα σφραγίδων εισόδου και εξόδου, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, λόγω διοικητικής απέλασης.
Κατηγορούνται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Θανάσης Μποζιάρης: Επιστολή σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νερόμυλο Ρογοζίου


Δημοσιοποιώ (4-11-2013) μία από τις επιστολές (συμπληρωμένη και με στοιχεία των υπολοίπων) της αλληλογραφίας προς τον κ. Δήμαρχο Πωγωνίου σχετικές με το Νερόμυλο Ρογοζίου επισημαίνοντας το γεγονός ότι παρεμβαίνει στο πρόβλημα και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση:



Ιωάννινα 6-6-2013
κ. Δήμαρχε,
Επανέρχομαι στην από 3-12-2011 επιστολή μου προς εσάς την σχετική με το Νερόμυλο Ρογοζίου που και σ’ αυτήν απαξιώσατε να απαντήσετε…
Μετά την 1-1-2011 που αναλάβατε την ευθύνη του Δήμου, ο Νερόμυλος Ρογοζίου έχει εγκαταλειφθεί προκλητικά από τη δημοτική σας αρχή. 
Φώτο 1: Ο νερόμυλος την 16-05-2010
Φώτο 2: Ο νερόμυλος την 20-08-2013
Δεν κάνατε ούτε το ελάχιστο όχι μόνο για μια στοιχειώδη λειτουργία του αλλά ούτε καν για τη συντήρηση και τη φύλαξή του παρά τις συμβατικές υποχρεώσεις τις οποίες είχε αναλάβει ο Δήμος ως προαπαιτούμενο για την υλοποίηση του έργου (υπάρχει Κανονισμός Λειτουργίας του κοινά αποδεκτός και συμφωνημένος μεταξύ Δήμου και Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Αυτά, δυστυχώς για σας, σας ήταν και γνωστά αφού τα είχα επισημάνει και στην άνω επιστολή μου.
Και όμως ο Δήμος είχε τη δυνατότητα να τον διατηρεί σε καλή κατάσταση και μάλιστα με μηδαμινό κόστος.
Το έργο αξιοποιούμενο ως Μουσείο Υδροκίνησης (γι’ αυτό κατασκευάστηκε) θα μπορούσε να συμβάλει και στην επιζητούμενη ανάδειξη-ανάπτυξη όλης της περιοχής μας.
Να σημειωθεί ότι το έργο κατασκευαστικά ήταν ένα κόσμημα το οποίο μάλιστα βραβεύτηκε από την Ε.Ε. ως τουριστικός προορισμός αριστείας στην Ελλάδα με θέμα: «Υδάτινος Τουρισμός στην Ευρώπη». Τώρα όμως η εικόνα της εγκατάλειψης και της απαράδεκτης – αλήθεια, μήπως και σκόπιμης; - απαξίωσης του έργου είναι αποκρουστική πέραν του ότι έχουν ήδη καταστραφεί ή κλαπεί υλικά του.
Μετά, λοιπόν, εκείνο το γιατί η παρούσα δημ. αρχή κατάργησε την εκδήλωση της 9ης Μαΐου στο Χάνι Δελβινακίου έρχεται τώρα να προστεθεί ένα νέο γιατί να απαξιώνεται ένα τέτοιο έργο;
Επειδή δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί και άλλο αυτή η συμπεριφορά του Δήμου απέναντι στο έργο, σας γνωρίζω ότι, αν δεν ανταποκριθείτε σε εύλογο χρόνο στη συντήρηση, προστασία και την όποια λειτουργία του σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις σας, θα με κάνετε να απευθυνθώ στους 2 αρμόδιους φορείς που χρηματοδότησαν το έργο (Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Ε.Ε.) για να επιληφθούν εκείνοι και βεβαίως τότε εσείς θα φέρετε την ευθύνη για ό,τι αρνητικό προκύψει για το Δήμο μας (= στις συμβατικές υποχρεώσεις π.χ. αναφέρεται έως και επιστροφή των χρημάτων από το Δήμο!...).


Θανάσης  Μποζιάρης

πρώην Δήμαρχος πρώην Δήμου Δελβινακίου

Υ.Γ.: Οι 2 φωτογραφίες που συνοδεύουν το παραπάνω κείμενο δείχνουν ενδεικτικά η μεν πρώτη (φωτο 1) πώς ήταν πριν ο νερόμυλος, η δε δεύτερη (φωτο 2) πώς κατάντησε τώρα…(= το σημείο είναι η μικρή υδροκινούμενη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στον εξωτερικό χώρο – Κύριος οίδεν τι συμβαίνει στον εσωτερικό – η οποία, και όχι μόνον αυτή, είναι πια κατεστραμμένη).

«ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ευχαριστήριο στο κατάστημα του κ. ΣΑΒΒΑ ΙΩΑΝΝΟΥ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΚΟΗΣ»


«ΕΛΠΙΔΕΣ»  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το συνεργαζόμενο Αθλητικό Σωματείο «ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με την Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966
Ευχαριστεί θερμά
Το κατάστημα του κ. ΣΑΒΒΑ ΙΩΑΝΝΟΥ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΚΟΗΣ» που βρίσκεται στην Πλατεία Ομήρου 2 στα Ιωάννινα, τηλ.: 2651041122
Καθώς είναι ο ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ σε αθλητικό υλικό στην Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου «ΕΛΠΙΔΕΣ»  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Ε.Π.Ο. Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
Από το Δ.Σ.

«ΕΛΠΙΔΕΣ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στις επόμενες ημέρες άλλες 28.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας

Στις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας.
Σύμφωνα με το «Έθνος», μέσα στις επόμενες ημέρες οι άνεργοι πτυχιούχοι και απόφοιτοι λυκείου από 164 ειδικότητες θα κληθούν να υποβάλουν την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ.
Η κατάταξή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια στις θέσεις προτίμησης που θα δηλώσουν, εφόσον πληρούν τα προσόντα που ορίζονται από το ΑΣΕΠ.
Αναμένεται οι αιτήσεις να ξεπεράσουν τις 300.000, καθώς υπάρχει μεγάλη διασπορά ειδικοτήτων με πολυπληθέστερες τις διοικητικές και τεχνολογικές. Μεγάλος αριθμός θέσεων αφορά, επίσης, τις ειδικότητες πληροφορικής και ανθρωπιστικών επιστημών.
Οι θέσεις κατανέμονται σε δήμους, περιφέρειες, ιερές μητροπόλεις, δικαστήρια και μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου και καλύπτουν υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.
 Οι επιτυχόντες θα εργαστούν με πεντάμηνη σύμβαση με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.

Ο Σάκης Τσιώλης νέος προπονητής του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της  με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη.
Συνεργάτες του νέου μας προπονητή θα είναι οι Λάζαρος Κυριλίδης (βοηθός προπονητή), Βαγγέλης Τσιώλης (Βοηθός προπονητή, σκάουτερ- υπεύθυνος ανάλυσης αγώνων) και Κοσμάς Στράτος (γυμναστής).
Στην ομάδα παραμένουν, με την σύμφωνη γνώμη του προπονητή,  οι Γιώργος Γεωργουλόπουλος (βοηθός προπονητή)  και Χρήστος Τσελιόπουλος (προπονητής τερματοφυλάκων)

*Η παρουσίαση του νέου μας προπονητή θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στο Ε.Σ.Ι. «ΟΙ ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ», 18:00,  από τον πρόεδρο κ. Γιώργο Χριστοβασίλη.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για ραγδαία μεταβολή του καιρού από τα δυτικά

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο για ραγδαία μεταβολή του καιρού.
Το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει να αλλάζει τις επόμενες ώρες και κυρίως τα ξημερώματα της Τρίτης από τις δυτικές περιοχές της χώρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση των μετεωρολόγων, για τις επόμενες 48 ώρες (Τρίτη και Τετάρτη), έχει ως εξής:
Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.
Από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα Βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, ενώ στη Θράκη και την Ανατολική νησιωτική χώρα, κατά περιόδους, πιθανώς να είναι έντονες.

Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν (7-8 μποφόρ) ενώ σταδιακή εξασθένιση αναμένεται από το πρωί της Τετάρτης και τις δυτικές περιοχές της χώρας.

Άρτα: Εκδήλωση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, την Τρίτη 5 Νοεμβρίου

Η Τράπεζα Ηπείρου και το Επιμελητήριο Άρτας συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με αντικείμενο «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου παρατείνει για παλαιούς και νέους μετόχους την Αύξηση Συνεταιριστικού Κεφαλαίου» την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, στο συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας.
Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την αύξηση των συνεταιριστικών κεφαλαίων του συνόλου των συνεταιριστικών τραπεζών παρατάθηκε έως και 22 Νοεμβρίου 2013.

Φορείς και επιχειρηματίες της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα, εκτός των άλλων,  να ενημερωθούν για τις δυνατότητες τραπεζικού δανεισμού για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων του ΕΣΠΑ.