Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου οι συντάξεις του ΟΓΑ

Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ με τη συνολική δαπάνη να φτάνει τα 304.905.621,94 ευρώ.
Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 679.460 και η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Οδηγίες σωστής χρήσης αντηλιακού

Πως χρησιμοποιούμε σωστά το αντηλιακό

•Επιλέγουμε το σωστό αντηλιακό ανάλογα με το χρώμα και τον τύπο του δέρματός μας, την ηλικία μας, τις δραστηριότητές μας.
•Η εφαρμογή του αντηλιακού πρέπει να γίνεται 20 – 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, δηλαδή πρακτικά πριν ξεκινήσουμε από το σπίτι.
•Δεν ξεχνούμε να βάλουμε αντηλιακό σε όλα τα ηλιοεκτεθειμένα μέρη του σώματος, ακόμα και στο λαιμό, στ’ αυτιά κλπ.
•Έχουμε σωστή και ομοιόμορφη προστασία όταν κάνουμε καλή κι ομοιόμορφη επάλειψη.
•Αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12 πμ & 4 μμ.
•Επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες περίπου.
•Αν κολυμπήσουμε ή αν ιδρώσουμε (πχ. ρακέτες) εφαρμόζουμε ξανά αντηλιακό, κι ας μην έχουν περάσει 2 ώρες.
•Χρησιμοποιούμε αντηλιακό ακόμα και σε περιπτώσεις που πιστεύουμε ότι είμαστε προστατευμένοι (πχ μέσα στο αυτοκίνητο, κάτω από ομπρέλα θαλάσσης, κ.α.). Οι αντανακλάσεις σε κτήρια, θάλασσα, άμμο, κλπ, μας στέλνουν ηλιακή ακτινοβολία. 
•Το λευκό δέρμα έχει λιγότερη προστασία από τον ήλιο και χρειάζεται μεγαλύτερο δείκτη προστασίας.
•Προσέχουμε την ημερομηνία λήξης του αντηλιακού.
•Τα αντηλιακά αλλοιώνονται όταν είναι εκτεθειμένα στη ζέστη και στον ήλιο.

Πρέβεζα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (31-07-2015) το βράδυ στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε τη ναρκωτική ουσία MDMA (μεθαμφεταμίνη), βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Συνελήφθη 17χρονος ημεδαπός ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (31-07-2015) αργά το βράδυ, στη Σιδέρη Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 17χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά παράνομου μετανάστη.
Ειδικότερα, η σύλληψη του 17χρονου πραγματοποιήθηκε όταν αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε και διαπίστωσαν ότι μετάφερε προς το εσωτερικό της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το δίκυκλο μοτοποδήλατο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών. 

Ο συνδημότης πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Στέφανος Φούσας θα δωρίσει σε ακριτική περιοχή της Ελλάδας, έναν απινιδωτή

Ο συνδημότης   πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, Στέφανος Φούσας, θα δωρίσει έναν απινιδωτή σε μια ακριτική περιοχή της χώρας μας που τον έχει μεγάλη ανάγκη.
Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε δημόσιους χώρους σώζουν τις ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή και το συγκεκριμένο απινιδωτή δώρισαν στην Ε.Κ.Ε, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Οι εκπρόσωποι των φορέων επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της ΕΚΕ, Στέφανο Φούσα, και του παρέδωσαν τον απινιδωτή, ο οποίος αγοράστηκε με τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τη διεξαγωγή του αγώνα Ανοικτού Αγώνα Δρόμου, 3 & 8 χιλιομέτρων CARDIORUN, που συνδιοργάνωσαν πέρσι η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γυμναστηρίων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αττικής και η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Ο κ. Φούσας, αφού ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των συλλόγων για τη σημαντική προσφορά του απινιδωτή, δεσμεύτηκε ότι ο απινιδωτής θα παραδοθεί σε μια ακριτική περιοχή της χώρας μας που τον χρειάζεται άμεσα.

Συνάντηση του Αντώνη Φούσα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Μία μακρά και ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση είχε ο πρώην Υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων κ. Αντώνης Φούσας με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Ο κ. Φούσας, αφού συνεχάρη πρώτα τον κ. Μεϊμαράκη για τα νέα του καθήκοντα και για τη μέχρι τώρα άριστη και πατριωτική του στάση και ιδίως για τη στήριξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας, έκανε συγκεκριμένες, και μάλιστα γραπτές, προτάσεις, όπως για την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης όλων των οργανώσεων του κόμματος και ακόμη, ότι θα πρέπει η ΝΔ. και ο ίδιος να πάρουν άμεσες πρωτοβουλίες για τις απολύτως απαραίτητες θεσμικές αλλαγές της χώρας μας.
Επίσης, ο κ. Φούσας συμφώνησε απολύτως για την ορθή κατεύθυνση του κόμματος προς το μεσαίο και κεντρώο χώρο και πρότεινε στον κ. Μεϊμαράκη, εν όψει των μεγάλων δυσκολιών που περνά η χώρα μας κατά την περίοδο αυτή, να κάνει ο ίδιος γενικό προσκλητήριο φιλοευρωπαϊκών προσωπικοτήτων, που έχουν διακριθεί στον επιστημονικό και επαγγελματικό τους χώρο και να δώσει έτσι έναν αέρα ανανέωσης των στελεχών του κόμματος, κάτι που είναι, ιδίως σήμερα, απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.
Ο κ. Μεϊμαράκης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τον κ. Φούσα, και, αφού του είπε ότι συμφωνεί απολύτως με τις προτάσεις του, υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα θα κινήσει τις διαδικασίες, τόσο για την καλύτερη οργάνωση του κόμματος, όσο και για την ανανέωση των στελεχών του και επίσης, ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές του κράτους.

Δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων την εβδομάδα 3-08-8/08/2015

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (03-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
Τρίτη (04-08-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά - Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι - Αλεποχώρι.
Τετάρτη (05-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Πηγή - Ελεύθερο – Παλιοσέλλι - Πάδες – Άρματα – Δίστρατο.
Πέμπτη (06-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ : Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη.
Παρασκευή (07-08-2015) και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.

Σάββατο (08-08-2015) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο. 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθη, χθες (30.07.2015) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Θεσπρωτίας, για μεταφορά παράτυπων μεταναστών σε έδαφος κράτους – μέλους SCHENGEN κατ’ επάγγελμα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.