Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Κώστας Χατζής τραγουδάει για το Χαμόγελο του Παιδιού, στις 12 Αυγούστου, στο Nicopolis Club

Μια συναυλία με φιλανθρωπικό περιεχόμενο στόχο θα δοθεί στις 12 Αυγούστου στο Nicopolis Club στη Πρέβεζα, με τον μεγάλο τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ολόκληρη τη χώρα. Μαζί του θα τραγουδήσουν οι Αντωνία Χατζίδη και Μαρία Αλεξίου, ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο Γιώργος Παγιάτης.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στην Πρέβεζα (Πλατεία Δικαστηρίων), στην Άρτα (πεζόδρομος Σκουφά στο ύψος του Αγ. Δημητρίου) και στα Γιάννενα (Πλατεία Νομαρχίας), ενώ στα ίδια σημεία συγκεντρώθηκαν παιδία και ζωγράφισαν σε καμβά.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα βρεθεί στην περιοχή η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα για την περίθαλψη παιδιών και ένα φορτηγό για την συγκέντρωση γραφική ύλης και ρουχισμού για τα παιδιά που βρίσκονται στο «Χαμόγελο του παιδιού».
Η μονάδα και το φορτηγό θα βρίσκονται στις 9 Αυγούστου στα Γιάννενα, στις 10 Αυγούστου στην Άρτα και στις 11 Αυγούστου στην Πρέβεζα. Στην εκδήλωση στο «Nicopolis Club», θα γίνει και βράβευση των παιδιών από Γιάννενα , Άρτα και Πρέβεζα που έλαβαν μέρος στα «Special Olympics».


Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η σύμπραξη εθελοντικής κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης ενεργών πολιτών Πρέβεζας «Ανθρώπολις» με την υποστήριξη των Ε&Β Μπατσούλη και Nicopolis Club, που μας καλούν να ενωθούμε για να δώσουμε ένα χαμόγελο στα παιδία, που τόσο το έχουν ανάγκη.


Η τιμή του εισιτηρίου για την συναυλία είναι 15 ευρώ, εκ των οποίων τα 9 ευρώ θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Διοργανώνει βραδιά χορευτικών συγκροτημάτων "Κάνοντας τη μουσική εικόνα" το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 8:15 μ.μ. στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ» διοργανώνει βραδιά χορευτικών συγκροτημάτων, το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 8:30 μ.μ., στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου.


Συμμετέχουν:
1. Νέο Σούλι Σερρών,
2. Μ.Σ. Ηλιόκαλης,
3. Ένωση Κεφαλοβρυσιτών Ιωαννίνων,
4. Σύλλογος Γυναικών Άνω Καλαμά, και
5. Τα 3 τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ».

Θα προηγηθεί παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων από Δημαρχιακό Κατάστημα Παρακαλάμου έως το Δημοτικό Σχολειό.
Με την αρωγή του Δήμου Πωγωνίου.

Μ0ΝΗ ΣΩΣΙΝΟΥ: Kαθημερινά παρακλήσεις για το Δεκαπενταύγουστο

Καθημερινά –πλην παραμονή της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα και τα Σάββατα- θα τελούνται στην Ιερά Μονή Σωσίνου στον Παρακάλαμο, με ώρα έναρξης 6.30 μ.μ. οι παρακλήσεις του Δεκαπενταύγουστου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Τηλεφωνικός αριθμός για "κάρφωμα" φοροφυγαδων

Με ένα τηλεφώνημα στο 11012 ή με ένα e-mail στο fpccu@hellenicpolice.gr μπορεί ο κάθε πολίτης να καταγγείλει φορολογικές παραβάσεις, παράνομες ενέργειες κρατικών λειτουργών αλλά και υποθέσεις διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το 11012 είναι ο τηλεφωνικός αριθμός της νεοσύστατης Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία θα πραγματοποιεί άμεσους ελέγχους και θα συντάσσει δικογραφίες σε βάρος των φοροφυγάδων ή άλλων παρανομούντων.

Όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ «οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας θα είναι στοχευμένοι. Δεν θα υπάρχουν τυχαίοι ή δειγματοληπτικοί έλεγχοι όπως πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ ή άλλες οικονομικές υπηρεσίες. Θα πραγματοποιούνται έρευνες μετά από συγκεκριμένες καταγγελίες πολιτών ή και ύστερα από παραγγελίες δικαστικών αρχών. Πολλοί από τους παρανομούντες θα οδηγούνται στο Αυτόφωρο».
Επιπλέον στο e-mail ccu@cybercrimeunit.gov.gr  θα συγκεντρώνονται καταγγελίες πολιτών για υποθέσεις απατών και παιδικής πορνογραφίας κι άλλων στο διαδίκτυο που θα χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .
Στη νεοσύστατη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ θα υπηρετούν περίπου 200 αστυνομικοί, γενικών κι ειδικών καθηκόντων .

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ., στο Καλπάκι

Ο Δήμος Πωγωνίου διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ., στο Καλπάκι, με την 50μελή ορχήστρα του Φιλαρμονικού Συλλόγου Σκριπερού Κέρκυρας.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο έργο του μεγάλου μουσικού Μάνου Χατζιδάκι, με είσοδο δωρεάν για το κοινό.
Ο Φιλαρμονικός Σύλλογος Σκριπερού ιδρύθηκε τις 3 Μαΐου 1909 στο χωριό Σκριπερό που βρίσκεται 18 χλμ. ΒΔ της πόλης της Κέρκυρας.


Είναι η τέταρτη κατά σειρά ίδρυσης μπάντα, από τις 20 συνολικά που δρουν στο νησί.
Ο σκοπός ίδρυσής της ήταν και είναι η παροχή δωρεάν μουσικής παιδείας στους νέους της περιοχής και η συμμετοχή τους με την φιλαρμονική σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ευρύτερου ενδιαφέροντος καθιστώντας τους ενεργούς πολίτες.


Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πλήθος κοινωνικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών και μορφωτικών εκδηλώσεων, ενώ πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 50 δημόσιες εμφανίσεις ετησίως με την μπάντα, την μπαντίνα (νεανική μπάντα) και τα σύνολα μουσικής δωματίου που λειτουργούν στη φιλαρμονική ενώ εκδίδει και εξαμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο με στόχο την προώθηση των δράσεών του.


Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο με δική του αίθουσα συναυλιών 285 τ.μ.
Έχει δώσει συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως και στην Ιταλία και την Αυστρία.


Αρχιμουσικός της φιλαρμονικής από το 2004 ο Σπύρος Ρουβάς.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σοβαρές ζημιές σε γραφεία βουλευτών

Καταδίκασε τα περιστατικά ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί.



Σοβαρές ζημιές στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Παντούλα και κ. Θανάση Οικονόμου, φέρονται να προκάλεσαν ιδιοκτήτες ταξί, αφού προηγουμένως εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στην κεντρική πλατεία και έκαναν πορεία πεζή.
Στα γραφεία δεν βρίσκονταν οι βουλευτές, αλλά μόνο οι γραμματείς τους, που κατήγγειλαν ότι οι αυτοκινητιστές έσπασαν υπολογιστές και προξένησαν διάφορες ακόμη ζημιές.


Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί κ. Ψήνας, καταδίκασε τα περιστατικά, κάνοντας λόγο για άτομα που κινούνται πλέον ανεξέλεγκτα.


ΔΕΗ: Θα καθιερώσει νέα διαδικασία διακανονισμών

Για να μειωθεί το φαινόμενο των καθυστερήσεων πληρωμών.



Την καθιέρωση Point system για τους καθυστερούμενους λογαριασμούς προωθεί η ΔΕΗ. Πρόκειται για διαδικασία που καθιερώνεται, με στόχο να διευκολυνθούν οι καταναλωτές οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης και της ανεργίας και να μειωθεί το φαινόμενο των καθυστερήσεων πληρωμών που διογκώνεται τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα λαμβάνεται μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, για τις οποίες προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να προστατεύονται από το ψύχος και τους καύσωνες.
Με τη νέα διαδικασία διακανονισμών, οι πελάτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών τους κατανέμονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έξι κατηγορίες, ανάλογα με τη συνέπειά τους στην εξόφληση λογαριασμών το προηγούμενο δωδεκάμηνο.
Για κάθε κατηγορία καταναλωτών προβλέπεται επακριβώς ποιες διευκολύνσεις (πληρωμές σε δόσεις) θα κάνει η ΔΕΗ αλλά και τι θα ισχύει στις περιπτώσεις της μη τήρησης του διακανονισμού.


Αναλυτικά, οι κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται οι καταναλωτές είναι:
1.Συνεπής χωρίς διακανονισμούς.
2.Συνεπής σε πληρωμές και διακανονισμούς.
3.Περισσότερες από μία ενσωματώσεις λογαριασμών σε επόμενους λογαριασμούς ή και μία αθέτηση διακανονισμού.
4.Πολλαπλή αθέτηση διακανονισμών.
5.Παραβίαση μετρητή μετά από αποκοπή λόγω χρέους.
6.Επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις μετρητή μετά από αποκοπή ή και ρευματοκλοπή.


Για τους οικιακούς καταναλωτές που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή ήταν απόλυτα συνεπείς το προηγούμενο δωδεκάμηνο στην εξόφληση των λογαριασμών τους, προβλέπεται δυνατότητα ρύθμισης του ληξιπρόθεσμου λογαριασμού έως και σε 4 διμηνιαίες δόσεις και ανάλογες κλιμακώσεις για τις υπόλοιπες κατηγορίες.


Ειδική κατηγορία αποτελούν οι πελάτες του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (άτομα με χαμηλά εισοδήματα, ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες κ.α.) Στις περιπτώσεις αυτές παρέχονται περισσότερες δόσεις και χαμηλότερες προκαταβολές, ενώ προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με μηχανική υποστήριξη.
Προβλέψεις διακανονισμών, υπό προϋποθέσεις, υπάρχουν και για τις λοιπές κατηγορίες πελατών της ΔΕΗ (επιχειρήσεις, δημόσιο, μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, κ.α.).

ΣΔΟΕ:Στο στόχαστρο τα «πειρατικά» τουριστικά γραφεία

Τέλος παίρνει αυτή η παράνομη δραστηριότητα χρόνων.



Υπό διωγμόν και στην Ήπειρο είναι οι παράνομες εκδρομές εσωτερικού και εξωτερικού που γίνονται από ιδιώτες. Μια «πειρατεία» που έχει λάβει διαστάσεις, προκαλώντας ζημιές τόσο στα επίσημα τουριστικά γραφεία, όσο και στο Δημόσιο.
 Όλα δείχνουν ότι αυτή η παράνομη δραστηριότητα χρόνων, παίρνει τέλος, καθώς καθημερινά εντοπίζονται οι «πειρατές», τους επιβάλλονται πρόστιμα και υποβάλλονται σε βάρος τους μηνύσεις.
Λειτουργούν πειρατικά σαν «τουριστικά γραφεία», διοργανώνοντας εκδρομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συνήθως με τιμές μεγαλύτερες των επίσημων τουριστικών γραφείων και με τεράστια φοροδιαφυγή αφού ποτέ δεν κόβουν αποδείξεις (δεν έχουν και το δικαίωμα άλλωστε αφού δεν κρατούν λογιστικά βιβλία), δεν ασφαλίζονται οι εκδρομείς σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία και τα χρήματα που εισπράττουν «μαύρα», πάνε όλα στις τσέπες τους.


Χρέη «πρακτόρων» εκτελούν διάφορες κυρίες κυρίως, δημόσιοι υπάλληλοι, ακόμη και αποκλειστικές νοσηλεύτριες. «Θύματά» τους κυρίως ηλικιωμένοι που ενημερώνονται τηλεφωνικά για να δηλώσουν συμμετοχή και οι αναχωρήσεις γίνονται ή πολύ πρωινές ώρες ή βραδινές για να μην εντοπίζονται.

Σε όλη την Ελλάδα τα κρούσματα είναι καθημερινά και μόνο στην περιοχή Μακεδονίας -Θράκης τους τελευταίους μήνες έχει επέμβει σε αρκετές περιπτώσεις η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας, το ΣΔΟΕ, η Τουριστική Αστυνομία και ο ΕΟΤ, απαγορεύοντας την πραγματοποίηση της εκδρομής, επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους «πειρατές - πράκτορες», ενώ υποβάλλονται και μηνύσεις εναντίον τους.
Έχει ξεκινήσει λοιπόν μια πανελλαδική εκστρατεία για να σταματήσει αυτή η μάστιγα που δεν θίγει μόνο τα επίσημα τουριστικά γραφεία, επιπλέον είναι τεράστια η απώλεια εσόδων για το δημόσιο. Στην περιοχή της Ηπείρου, δραστηριοποιούνται πολλοί «πειρατές» αλλά από προχθές είναι υπό διωγμό.


Το ΣΔΟΕ και η Τουριστική Αστυνομία, στην Πεδινή Ιωαννίνων μπλόκαραν την παράνομη αναχώρηση λεωφορείου με εκδρομείς για την Τήνο και στην «πράκτορα» επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο, ενώ της υποβλήθηκαν και μηνύσεις.
Ταυτόχρονα το ΣΔΟΕ ξεκινά έρευνα και για άλλες περιπτώσεις παράνομων εκδρομών, έχοντας ήδη τα στοιχεία αυτών που τις διοργάνωναν.

ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Μηχανάκι παρέσυρε και σκότωσε ανήλικο

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ο νεαρός πεζός.



Τραγικό τέλος είχε ένας 17χρονος πεζός στο Μεσοπόταμο της Πρέβεζας όταν παρασύρθηκε από μηχανάκι που οδηγούσε ένας 34χρονος ημεδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο 17χρονος να σκοτωθεί ενώ ο οδηγός του δικύκλου τραυματίστηκε σοβαρά.
Προανάκριση για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου Πρέβεζας.

ΠΛΑΤΥΣΤΑΦΥΛΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Στις 12 Αυγούστου το 3ο river party στον Αχέροντα, στη γέφυρα Μπακόλα



Στους έντονους ρυθμούς του river party στον Αχέροντα ποταμό και στην τοποθεσία Γέφυρα Μπακόλα στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας, θα κινηθεί και το φετινό καλοκαίρι η περιοχή της Λάκκας Σουλίου, αλλά κι όλη η ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Για 3η συνεχή χρονιά ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυσταφυλιτών θα διοργανώσει στις 12 Αυγούστου, το 3ο river party, μία εκδήλωση που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2009 και χρόνο με το χρόνο, γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.
Σε ένα τοπίο μαγευτικό το οποίο συνθέτουν ο μυθικός ποταμός Αχέροντας και τα πανύψηλα αιωνόβια πλατάνια που το περιβάλλουν, ανταμώνουν κάθε χρόνο οι νέοι της περιοχής αλλά και όλοι όσοι έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή ή εκδράμουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και δημιουργείται μία ατμόσφαιρα μοναδική με πάρα πολύ κέφι και χορό που κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Φέτος στο river party στις 12 Αυγούστου το βράδυ (ώρα προσέλευσης 10.00) θα μας διασκεδάσει ο γνωστός στα στέκια της Αθήνας και των Εξαρχείων DJ με το παρωνύμιο disconect, ο οποίος υπόσχεται μία βραδιά μαγική.
Εσείς δεν έχετε παρά να εντάξετε στο καλοκαιρινό σας πρόγραμμα το river party στις 12 Αυγούστου στον Αχέροντα και δεν θα χάσετε.

Το τοπίο, η μουσική και το κέφι θα σας αποζημιώσουν στο ακέραιο.

ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΡΤΑΣ: Διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα, από 10 μέχρι και 19 Αυγούστου 2011, για την διατήρηση της μνήμης των θυμάτων της Γερμανικής κατοχής και για την ανοικοδόμηση της Ειρήνης και της ιδιότητας του υπεύθυνου πολίτη

Το πρόγραμμα «Τόποι και λόγια της Μνήμης: χώρος και εργαλεία της ιδιότητας του πολίτη» (Places and words of Memory: yard and tools of citizenship) είναι ένα διεθνές πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Δράσης 4, Ενεργός Ευρωπαϊκή Μνήμη του Προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες» και υλοποιείται από την ΜΚΟ Ιnforma Giovanni από την Ιταλία σε συνεργασία με 9 οργανισμούς από 5 χώρες: την Est yes από την Εσθονία, την ADICE από την Γαλλία, την Περιφέρεια της Ανδαλουσίας από την Ισπανία, το Museo Storico della Liberazione από την Ιταλία και από την Ελλάδα συμμετέχουν οι Service Civil International- Αθήνα και η Culturepolis- Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας.


Στο πλαίσιο του προγράμματος η Culturepolis- Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας οργανώνει σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο του Κομμένου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κομμένου και τον Δήμο «Νικολάου Σκουφά» ένα το Διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα (workcamp) Κομμένου με τίτλο «Θυμήσου!Δράση –τέχνη» (‘Remember ! act- art’).

Το εννιάμερο workcamp «Θυμήσου!Δράση –τέχνη» θα πραγματοποιηθεί από τις 10 εως τις 19 Αυγούστου και επικεντρώνεται στην ιδέα της χρησιμοποίησης της τέχνης και της δημιουργικότητας, για την διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του Κομμένου, για την ανοικοδόμηση της ειρήνης και της ιδιότητας του υπεύθυνου πολίτη.


Στο workcamp συμμετέχουν 7 διεθνείς εθελοντές και τρεις Έλληνες, οι οποίοι θα διαμείνουν στο Κομμένο κατά την διάρκεια του workcamp με σκοπό την γνωριμία και την επαφή με τους επιζήσαντες της τραγωδίας του Κομμένου αλλά και των νεότερων μελών της κοινότητας και την μεταξύ τους δημιουργική αλληλεπίδραση .
Θα προσφέρουν την βοήθεια τους στην οργάνωση του φεστιβάλ του Κομμένου και θα οργανώσουν ανάλογα τις δεξιότητες τους δραστηριότητες όπως τα εργαστήρια ζωγραφικής σε τοίχο από τον Ισπανό εθελοντή, την παρουσίαση του βιβλίου ‘Για να συνεχίσουμε να ζούμε: μια παιδική ηλικία’ της συγγραφέως Ruth Klüger στα Ελληνικά από τον πολύγλωσσο Ούγγρο εθελοντή και άλλα. Θα συμμετέχουν στα εργαστήρια κρουστών που θα γίνονται καθημερινά στο Κομμένο.
Τέλος, θα οργανώσουν την παρουσίαση της έκθεσης που θα έρθει από την Γαλλία και συγκεκριμένα από το Roubaix, Nord Pas de Calais όπου πραγματοποιήθηκε μέρος του έργου «Τόποι και λόγια της Μνήμης: χώρος και εργαλεία της ιδιότητας του πολίτη» και στο οποίο οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να πάρουν συνεντεύξεις και φωτογραφίες από τους επιζήσαντες της πόλης Lille και του Roubaix.