Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση προμηθευτών γάλακτος και τροφίμων


Ο Δήμος μας θα προσφύγει στη διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση (άρθρο 32 παρ. 2 περιπτ. γ΄ του ν. 4412/2016) για εκτιμώμενη αξία σύμβασης εντός των ορίων του άρθρου 6 παρ. 10 του ν. 4412/2016 για την ανάθεση της προμήθειας που περιγράφεται στον παρακάτω πίνακα σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 126/2019 (ΑΔΑ: ΩΤΕΥΩ1Ω-ΜΗΩ) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  σε συνέχεια του συνοπτικού διαγωνισμού που απέβη άγονος, σύμφωνα με τους όρους της  υπ. αριθ  8441/26-11-2018 διακήρυξης που αφορά την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια γάλακτος εργατοτεχνικού προσωπικού Δήμου Πωγωνίου & Προμήθεια τροφίμων για τη λειτουργία Κοινωνικού Συσσιτίου – Παντοπωλείου και τροφίμων για το  ΝΠΔΔ του Δήμου Πωγωνίου  την προμήθεια ειδών αρτοποιείου ενδεικτικού προϋπολογισμού.


13ο Συνέδριο της ΝΔ θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στο Metropolitan Expo του Αεροδρομίου Αθηνών


Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Tην έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Συνεδρίασε την Τετάρτη η οργανωτική επιτροπή του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Αποφάσισε μεταξύ άλλων το επίσημο λογότυπο, το σύνθημα και το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, στο Metropolitan Expo του Αεροδρομίου Αθηνών.
Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Tην έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου οι εργασίες θα συνεχιστούν με τις ομιλίες των εκπροσώπων των κομμάτων. Αμέσως μετά, θα πραγματοποιηθούν οι εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών και οι τοποθετήσεις των συνέδρων στο πλαίσιο των δύο θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου:
Ι. «Με εθνική αυτοπεποίθηση κερδίζουμε τις μάχες απέναντι στον Λαϊκισμό».
ΙΙ. «Πολιτική για τους πολίτες: Δίνουμε απαντήσεις στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου που επηρεάζουν τη ζωή μας».
Στο τέλος της ημέρας, θα διεξαχθεί νυχτερινός συμβολικός αγώνας δρόμου 4km, προκειμένου να ενισχυθεί η μάχη εναντίον της κακοποίησης των γυναικών.
Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής 1η Δεκεμβρίου, με την τελική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τη Ν.Δ., τα πρόσωπα που έχουν προσκληθεί, οι παράλληλες δραστηριότητες και εν γένει η θεματολογία του συνεδρίου επιβεβαιώνουν ότι το κόμμα παραμένει ανοιχτό στην κοινωνία και τους πολίτες και αναδεικνύουν τη σύγχρονη φυσιογνωμία της.
Όλες οι πληροφορίες για το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://synedrio.nd.gr

Με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες στο Δήμου Πωγωνίου εν όψει του χειμώνα


Ο Αντιδημάρχος της Δημοτικής Ενότητας Άνω Καλαμά του Δήμου Πωγωνίου κ. Φωτίου Αθανάσιου σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Γαλίτση Νικόλαο εποπτεύουν τις εργασίες που υλοποιούνται στις Δημοτικές Ενότητες ενόψει του χειμώνα.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε η κοπή και η απομάκρυνση ξερών επικίνδυνων πλατάνων, ιτιών και κυπαρισσιών από την κεντρική είσοδο του Παρακαλάμου.
Ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός πηγής από κατολίσθηση και συνεχίζεται ο καθαρισμός δεξαμενών ύδρευσης.

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας


Σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης (60) ετών για σοβαρά ποινικά αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (12-11-2019) το πρωί στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας , από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε πολυετής ποινή κάθειρξης για σοβαρά ποινικά αδικήματα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο παραπάνω αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (60) ετών, για τα παρακάτω αδικήματα:
συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης,
ληστεία κατά συρροή,
παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση,
επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.
Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δήμος Πωγωνίου: Ξεκίνησε τη Δευτέρα διανομή επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους δημότες (TEBA)


Πακέτα τροφίμων διανέμει ο Δήμος Πωγωνίου σε άπορους δημότες του, μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA FEAD)».
Η διανομή τροφίμων, που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, αφορά 140 οικογένειες.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Ιωαννίνων με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ


Θέματα που αφορούν το πολιτιστικό γίγνεσθαι και τη διατήρηση της παράδοσης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στο Δημαρχείο Ιωαννίνων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με τον Πρόεδρο του Χ.Ο.Ι. κ. Παύλο Χήτα και την Ταμία κ. Νατάσα Παπαδοπούλου να ενημερώνουν τον κ. Ελισάφ για τις δραστηριότητες του Ομίλου καθώς και για τους επόμενους στόχους.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν χορευτές από πολλές χώρες και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές διοργανώσεις των Ιωαννίνων. «Το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ του Χ.Ο.Ι. φέρνει τα Γιάννενα στο επίκεντρο των αντίστοιχων μουσικοχορευτικών διοργανώσεων με πολλαπλά οφέλη τόσο για την ίδια την παράδοση και ιστορία όσο και για την τοπική οικονομία» σημείωσε ο κ. Χήτας ζητώντας την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Ιωαννιτών.
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ διαβεβαίωσε ότι στηρίζει όλες τις δραστηριότητες του Χ.Ο.Ι. και ιδιαίτερα το Φεστιβάλ το οποίο θα ενταχθεί στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και συνεχάρη τα μέλη του για το έργο που επιτελούν στην κατεύθυνση διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ερώτηση του Γιώργου Αμυρά για το φαινόμενο της παράνομης αποψίλωσης αρωματικών-θεραπευτικών φυτών στα βουνά της Ηπείρου

Ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Γιώργος Αμυράς με ερώτησή του φέρνει στη βουλή το φαινόμενο της παράνομης αποψίλωσης αρωματικών-θεραπευτικών φυτών στα βουνά της Ηπείρου που εξακολουθεί να υφίσταται.
Παράνομοι επισκέπτες της γειτονικής χώρας συνεχίζουν να αφανίζουν τις πλαγιές των ελληνικών βουνών τσουβαλιάζοντας τεράστιες ποσότητες από τσάι του βουνού, ριγάνη, θυμάρι, πρίμουλα και γεντιανή. Τα φυτά ξεριζώνονται και δεν ξαναφυτρώνουν ενώ ούτε λόγος για τήρηση κανόνων προφύλαξης της δημόσιας υγείας.
Με Ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ο βουλευτής Ιωαννίνων ζητά να δοθούν κίνητρα για την αξιοποίηση και κατ΄επέκταση προστασία του γνωστού αρωματικού φυτού «λουλούδι του Δαρβίνου»  που οι παράνομοι συλλέκτες του εμπορεύονται προς Γερμανία και άλλες χώρες με 50 χιλιάδες € το κιλό. 
Επισημαίνεται ότι λόγω της άτακτης και βίαιης συλλογής του φυτού το είδος έχει εξαφανιστεί κατά 30% από τις πλαγιές του Γράμμου.
Ο βουλευτής ζητά επίσης να μάθει από το αρμόδιο υπουργείο αν είναι στις προτεραιότητές του να καθοριστεί ένα ορισμένο πλαίσιο για τη συλλογή, πιλοτική αναπαραγωγή και αειφόρο αξιοποίηση της αυτοφυούς ή και ενδημικής χλωρίδας της χώρας που να απευθύνεται στον ντόπιο πληθυσμό, καθώς και αν εξετάζεται η δυνατότητα υλοποίησης τοπικών προγραμμάτων (ανά Περιφέρεια) για την προστασία και ανάδειξη τοπικών φυτογενετικών πόρων ή παραδοσιακών ποικιλιών.
«Στα βουνά της Ηπείρου κρύβεται ένας πράσινος θησαυρός, τα αρωματικά φυτά και τα βότανά της. Ας τα ανακαλύψουμε κι ας δώσουμε τη δυνατότητα στους ντόπιους ανθρώπους, νέους και παλιούς αγρότες, να αξιοποιήσουν τον πλούτο της ηπειρώτικης γης» δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Αμυράς.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Πυκραγιά σε μονοκατοικία στην Τ.Κ. Πολυλόφου, του δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στην Τ.Κ. Πολυλόφου, του δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, κατά τις μεσημβρινές ώρες σήμερα.
Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με έξι οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στην οικία.                                                                                                              
Για τo ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου


Από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019  ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:
Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019.
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019.
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019.
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019.
Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019.
Το ΕΤΕΑΕΠ (πρώην ΕΤΕΑ) θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η 14η Νοεμβρίου


H 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, είναι αφορμή αφύπνισης και υπενθύμισης για ένα θέμα υγείας που αφορά περισσότερους συμπολίτες μας απ’ όσους μπορεί κάποιος να φανταστεί.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» του Δήμου Ιωαννιτών  σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική Ένωση για τον Νεανικό Διαβήτη, θα διοργανώσει ενημερωτικές ομιλίες με θέμα τον «Σακχαρώδη Διαβήτη» στο 5ο ΚΑΠΗ την Τρίτη 19/11/2019 και ώρα 11.00 π.μ. και στο 10ο ΚΑΠΗ την Παρασκευή 22/11/2019 και ώρα 11.00 π.μ.
 Ταυτόχρονα, ο «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (ΕΨΕΠ) θα πραγματοποιήσει δυο ακόμα ενημερωτικές ομιλίες.
Η πρώτη θα αφορά την «Γνωριμία με την Γηριατρική Ευπάθεια και η συμβολή της διατροφής στην πρόληψή της» και θα πραγματοποιηθεί στο 2ο ΚΑΠΗ την Τρίτη 19/11/2019 και ώρα 11.00 π.μ. καθώς και στο 13ο ΚΑΠΗ την Πέμπτη 21/11/2019 και ώρα 11:00 π.μ.
Ενώ η δεύτερη θα αφορά «Την πρόληψη των πτώσεων και η φυσική άσκηση για την αντιμετώπιση της Γηριατρικής Ευπάθειας» και θα πραγματοποιηθεί στο 2ο ΚΑΠΗ την Δευτέρα 25/11/2019 και ώρα 11:00 π.μ. καθώς και  στο 13ο ΚΑΠΗ την Τετάρτη 27/11/2019 και ώρα 11:00 π.μ.

Σύλλογος Ηπειρωτών Πετρούπολης: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, ώρα 10:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης


Συμπατριώτισες-τες Ηπειρώτες σας καλούμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που θα γίνει την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 ώρα 10.00 έως 16.00
Η συνέλευση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Πετρούπολης Εθνικής Αντιστάσεως 61 λόγω ακαταλληλότητος από τον σεισμό του Ιουλίου των γραφείων του συλλόγου.
Η παρουσία σας είναι τιμή για μας και απαραίτητη για να ακουστούν οι απόψεις σας και να μας υποδείξετε τυχόν παραλείψεις και να διορθωθούν από το νέο Δ.Σ.
Όποια-ος επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα για το νέο ΔΣ παρακαλούμε να το δηλώσει με μήνυμα ή στο E-MAIL kwstaspapapanos@gmail.com  ή στο τηλ.6945595470 έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΙΝΑΛ: Έκτακτο συνέδριο στις 23 και 24 Νοεμβρίου


Το έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ που ανακοίνωσε η επικεφαλής του κόμματος κα Φώφη Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο  23 και 24 Νοεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ).
Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 17:00 με ομιλία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ κας Φώφης Γεννηματά και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στις 18:00.

Λεύκη: Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία και πόσο πρέπει να διαρκεί;


Το μονοχρωματικό φως στενού φάσματος είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης της λεύκης. Έχει μάλιστα αποδειχθεί ότι όσο μεγαλύτερο είναι το χρονικό διάστημα της θεραπείας τόσο περισσότερο βελτιώνεται η εμφάνιση του δέρματος, με το πρόσωπο και τον αυχένα να παρουσιάζουν τη σημαντικότερη απόκριση.
«Η λεύκη είναι μια κοινή, χρόνια, επίκτητη διαταραχή αποχρωματισμού του δέρματος που προκαλεί απώλεια των μελανοκυττάρων στο δέρμα και στον βλεννογόνο.  Επηρεάζει εξίσου και τα δύο φύλα όλων των φυλών. Το ποσοστό εμφάνισης της πάθησης στον πληθυσμό είναι 1% έως 2%, με τους μισούς να εμφανίζουν την ασθένεια πριν από τα 20 τους χρόνια», όπως μας εξηγεί η δερματολόγος Δρ. Τάνια Βλαδένη, Διευθύντρια ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός. «Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές αυτοάνοσες ασθένειες, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στα μελανοκύτταρα, τα οποία φαίνονται ανίκανα να αντιμετωπίσουν την ανισορροπία των αντιοξειδωτικών και των βλαβερών ελεύθερων ριζών στο σώμα, με αποτέλεσμα την κυτταρική βλάβη και το θάνατο. Παρότι δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα, δεν είναι μεταδοτική ούτε απειλητική για τη ζωή, οι επιπτώσεις της στην αυτοεκτίμηση, την κοινωνική ζωή και την ποιότητα ζωής είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι με λεύκη είναι κατά τ’ άλλα υγιείς, υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ της λεύκης και δυσλειτουργίας του θυρεοειδούς (υπερλειτουργία ή υπολειτουργία του). Λιγότερο συχνά, συνυπάρχει με άλλες αυτοάνοσες καταστάσεις, όπως ο διαβήτης τύπου 1 ή ο λύκος».
Η φωτοθεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας με psoralen-UV-A (PUVA) και του μονοχρωματικού φωτός στενού φάσματος (NBUVB), αποτελεί την κύρια μέθοδο θεραπείας για τη γενικευμένη λεύκη, ενώ το excimer laser και διάφοροι τοπικοί παράγοντες χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της εντοπισμένης ασθένειας.