Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Έξτρα φόροι για 800.000 επαγγελματίες

ΣΤΑ 650 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

Περισσότερους φόρους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 περίπου 800.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες «κρύβει» η φετινή φορολογική δήλωση.
Η αύξηση του Τέλους Επιτηδεύματος, τα «ακριβά» τεκμήρια δαπανών διαβίωσης αλλά και η υποχρεωτική αναγραφή όλων ανεξαιρέτως των εισοδημάτων, όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, κέρδη από μετοχές, μερίσματα, ανεβάζουν τον φορολογικό «λογαριασμό» για τους φορολογούμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρων για τα εισοδήματα (τεκμαρτά ή δηλωθέντα) που απέκτησαν το 2012, ενώ μαζί με το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν θα καταβάλλουν και:
1. Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ με συντελεστές:
•1% για εισοδήματα από 12.000 - 20.000 ευρώ
•2% για εισοδήματα από 20.000 - 50.000 ευρώ
•3% για εισοδήματα από 50.000 - 100.000 ευρώ
•4% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ
Με την υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων, ακόμη και αυτών που έχουν φορολογηθεί αυτοτελώς κατά τη διάρκεια του 2012 (τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, μερίσματα εταιρειών κ.λπ.) ή έχουν απαλλαγεί από τη φορολογία εισοδήματος (ΕΚΑΣ, επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, αναπηρικές συντάξεις, κέρδη από μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, μετοχές κ.λπ.) οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερη εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2012.
Σημειώνεται ότι η αναγραφή των εισοδημάτων αυτών στις φορολογικές δηλώσεις δεν ήταν υποχρεωτική μέχρι πέρυσι, με συνέπεια πολλοί φορολογούμενοι που τα αποκτούσαν και, ταυτόχρονα είχαν εισοδήματα συνολικού ύψους άνω των 12.000 ευρώ, να μην πληρώνουν για τα ποσά αυτά ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Σώθηκαν τα Κέντρα Φροντίδας Ηλικιωμένων

Για τη λειτουργία τους θα διατεθούν από το ΕΣΠΑ 22 εκατ. ευρώ

Επιλύθηκε με τροπολογία που κατέθεσαν ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Εργασίας το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και αφορούσε τη συνέχιση της λειτουργίας των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Όπως είχαν δεσμευτεί οι κ.κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, η λειτουργία των δομών θα συνεχιστεί με πόρους του ΕΣΠΑ, από το οποίο θα διατεθούν 22.000.000 ευρώ.
Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών 70 Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας που εξυπηρετούν περίπου 1.521 ηλικιωμένους και απασχολούν 270 εργαζομένους.
Η λειτουργία διασφαλίζεται για το μεσοδιάστημα έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών από τον φορέα διαχείρισης (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης του ΕΣΠΑ.

Κυνηγετικός Σύλλογος Πωγωνίου: Ετήσια Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας γνωρίζουμε ότι την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 και ώρα 10:30 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση και θα ακολουθήσει η διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών θα επαναληφτεί η διαδικασία την επόμενη Κυριακή 21 Απριλίου 2013 την ιδία ώρα.
Αιτήσεις συμμετοχής υποψηφίων θα κατατίθενται στα γραφεία του συλλόγου μας μέχρι την Κυριακή  7 Απριλίου 2013.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
 2657022359-6945406649-6934246170

Προθεσμία 20 ημερών για τους υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλους να δηλώσουν φορείς μετάταξης

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνης Μανιτάκης απέστειλε ανακοίνωσή του στις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού με θέμα την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ, Διοικητικών καθηκόντων, για τους οποίους η υπηρεσιακή μεταβολή της διαθεσιμότητας γνωστοποιήθηκε στο Μητρώο Ανθρωπίνου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου εκπρόθεσμα (δηλαδή μετά την έκδοση της προηγούμενης ανακοίνωσης για την πρώτη φάση του Προγράμματος Κινητικότητας).
Εντός προθεσμίας είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της υπ’ αριθ. 2/2013 Ανακοίνωσης, οι προς μετακίνηση υπάλληλοι θα δηλώνουν τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους, όπως ακριβώς είχε διατυπωθεί και στην πρώτη φάση του Προγράμματος Κινητικότητας. Η διαδικασία μοριοδότησης θα γίνει με την εγγύηση της διαφάνειας και της αμεροληψίας του ΑΣΕΠ.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αναβολή στη δίκη του κυκλώματος που διακινούσε παράνομους μετανάστες

Αναβλήθηκε για τις 19 Νοεμβρίου η δίκη της υπόθεσης διαφθοράς, η οποία είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2008 στα Ιωάννινα, με περισσότερους από 20 κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ασχολούνταν με παράνομους μετανάστες, προώθηση στην Αλβανία κλεμμένων αυτοκινήτων από την Ελλάδα καθώς και κλοπές.
Η αναβολή του Δικαστηρίου έγινε λόγω της απουσίας δύο Αλβανών, βασικών κατηγορουμένων.
Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται πέντε εν ενεργεία τότε αστυνομικοί, εκ των οποίων 3 συνοριακοί φύλακες, 2 αστυφύλακες, ένας αξιωματικός της Αστυνομίας εν αποστρατεία, μια γυναίκα τελωνιακός και πολίτες από την Ελλάδα και την Αλβανία.
Η παράνομη δράση ,αποκαλύφθηκε ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν φτάσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, ότι λειτουργεί κύκλωμα που μεταφέρει παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα από την Αλβανία και αντίστροφα. Δηλαδή, ότι επιπλέον διακινεί Κούρδους και Αφγανούς από την χώρα μας προς την Αλβανία.

ΟΑΕΔ: Στους 855.286 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Φεβρουάριο


Νέα αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων

Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 3,07%, από τον Ιανουάριο του 2013 και κατά 11,02%, από τον Φεβρουάριο του 2012, καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Συνεχίζεται, επίσης, η αύξηση των μακροχρόνια ανέργων, η οποία είναι μεγαλύτερη κατά 1,69%, σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο, με το μεγαλύτερο ποσοστό να έχει καταγραφεί στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (7,28%) και κατά 15,97%, από τον Φεβρουάριο του 2012.

Παρατηρείται, παράλληλα, μικρή αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων κατά 2,65%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013, ενώ αισθητά μικρότερη από αυτό τον μήνα αλλά και από τον Φεβρουάριο του 2012, είναι η μείωση των θέσεων εργασίας.

Την πλειονότητα των εγγεγραμμένων ανέργων εξακολουθούν να αποτελούν οι παραγωγικές ηλικίες, οι γυναίκες, οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ ποσοστό μεγαλύτερο του 90% είναι Έλληνες υπήκοοι.
 Στους 855.286 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι
Αναλυτικότερα, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά τον μήνα Φεβρουάριο, ανέρχονται σε 855.286 άτομα. Από αυτά, 366.074 είναι άνδρες (ποσοστό 42,80%) και 489.212, γυναίκες (ποσοστό 57,20%) με τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ των περιφερειών να έχει καταγραφεί στην περιφέρεια Πελοποννήσου (6,17%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 3,07%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Το 63,71% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι ηλικίας 30- 54 ετών. Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 25,96% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,33%.
Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 47,89% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως Τρίτη Γυμνασίου) αναλογεί το 35,66%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το 15,33% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,12%.

Τα 12 μυστικά – παγίδες στη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Για ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες
Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες στη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων προκειμένου να μη χρειαστεί να πληρώσουν παραπάνω φόρους, αλλά και να καταθέσουν τα παραστατικά για τις δαπάνες που εκπίπτουν από το φόρο εισοδήματος.
Μάλιστα επειδή η υποβολή της δήλωσης, μέσω Taxinet είναι υποχρεωτική, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν όλα τα δικαιολογητικά στο σπίτι, προκειμένου να τα προσκομίσουν στην εφορία σε περίπτωση που ζητηθούν για να πραγματοποιηθεί έλεγχος.
Όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Ημερησία» θα πρέπει οι φορολογούμενοι να γνωρίζουν πως:
Τα τεκμήρια διαβίωσης απειλούν τους επιτηδευματίες που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα ή και ζημιές αφού θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για το τεκμαρτό και όχι το εισόδημα που θα δηλώσουν.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Συνελήφθησαν δύο διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθησαν, σήμερα (19-03-2013) τα ξημερώματα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 41χρονος και επέβαινε ως συνοδηγός ο 39χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν από κοινού, προς το εσωτερικό της χώρας, έναν 32χρονο ομοεθνή τους, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 41χρονου, κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη ένας 56χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν μη νόμιμο μετανάστη

Συνελήφθη, χθες (18-03-2013) το μεσημέρι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε έναν μη νόμιμο μετανάστη, προωθώντας τον στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 56χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έναν μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Αλβανίας (ηλικίας 31 ετών), έναντι χρηματικής αμοιβής.
Το αυτοκίνητο καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Bloomberg: Οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στο ευρώ

Στη μείωση του αριθμού των Ελλήνων που διάκεινται θετικά έναντι του ευρώ, όπως την ανέδειξε σημερινή δημοσκόπηση, στέκεται σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, ερμηνεύοντάς την ως την απάντηση των Ελλήνων στα νέα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η κυβέρνηση.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, επικαλούμενο τη δημοσκόπηση της Public Issue που πραγματοποιήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, το ποσοστό των Ελλήνων που στηρίζει το ενιαίο νόμισμα έπεσε κατά περισσότερο από 10% μέσα σε ένα μήνα «την ίδια στιγμή που τα μέτρα λιτότητας συνεισέφεραν σε μια έκτη χρονιά ύφεσης».