Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός 1-0 (κύπελλο)


Με πλασέ ο Παμλίδης "πάγωσε" τον ΠΑΟ

Ο πρωτοπόρος της Super League 2, ΠΑΣ Γιάννινα, επικράτησε του Παναθηναϊκού στο πρώτο παιχνίδι για το Κύπελλο Ελλάδας στους "Ζωσιμάδες" με σκορ 1-0.
Στο 28' ο Κάστρο έκανε το σουτ εκτός περιοχής η μπάλα κόντραρε, πέρασε και από τον Πούγγουρα και ο Παμλίδης έκανε την προβολή για να νικήσει τον Διούδη και να ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΣ.

ΠΑΣ Γιάννινα:
 Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης (Νάουμετς 74'), Ξυδάς (Λιάσος 85'), Παμλίδης, Κριζμάν (Λεό 69')
Παναθηναϊκός:
Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (λ.τ. Κουρμπέλης 29'), Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Δώνης, Νούνες, Χατζηγιοβάνης (Μπουζούκης 74'), Μπεκ (Περέα 46'), Ζαχίντ, Καμπετσής.

Πρέβεζα: Συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη διακίνηση μεταναστών


Συνελήφθη, σήμερα (08-01-2020) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, για παράνομη διακίνηση μεταναστών, πράξη που έγινε την 16/12/2019 στη Λυγιά Πρέβεζας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Σύλληψη φυγόποινου αλλοδαπού στο Δελβινάκι Πωγωνίου


Συνελήφθη χθες (07-01-2020) μετά τα μεσάνυχτα στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, ένας φυγόποινος αλλοδαπός.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση του Γ΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (18) μηνών, για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Δήμος Πωγωνίου: Πρόσκληση για την κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων, σύμφωνα με το άρθρο 118 του Ν.4412/2016


Ο Δήμος Πωγωνίου προκειμένου να καταρτίσει τους καταλόγους ενδιαφερομένων Εργοληπτών και Μελετητών Δημοσίων Έργων έτους 2020 της παρ.5 του άρθρου 118 του Ν.4412/2016, για την επιλογή αναδόχων μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής κλήρωσης δημοσίων συμβάσεων έργων, μελετών και παροχής τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών, καλεί τους ενδιαφερόμενους Εργολήπτες και Μελετητές να υποβάλουν τη σχετική αίτηση, η οποία θα συνοδεύεται από αντίγραφο του εργοληπτικού ή μελετητικού πτυχίου τους αντίστοιχα, το οποίο πρέπει να είναι σε ισχύ, εντός είκοσι (20) ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας πρόσκλησης, δηλαδή μέχρι και την 28/01/2020 και ώρα 15:00μ.μ. στο Πρωτόκολλο του Δήμου Πωγωνίου (Δ/νση: Καλπάκι Ιωαννίνων, Τ.Κ. 440 04, τηλ. 2653360115).
Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται αυτοπροσώπως στα Δημαρχιακά Καταστήματα του Δήμου Πωγωνίου ή να αποστέλλονται ταχυδρομικά στη Δ/νση: Καλπάκι Ιωαννίνων, Τ.Κ. 440 04 ή με τηλεομοιοτυπία στον αριθμό 2653360103 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση dimospogoniou@pogoni.gr  εντός της παραπάνω προθεσμίας. 
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται η αίτηση να φέρει υπογραφή του αιτούντος.

Φιλιππιάδα: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν, προχθές (06-01-2020) το πρωί στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 55 και 46 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους ανωτέρω, διότι όπως προέκυψε, ο 55χρονος κατείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό να τη διαθέσει έναντι χρηματικής αμοιβής στον 46χρονο.
Στην κατοχή του 55χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -8,2- γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα Ζηρού, οδηγήθηκαν αρμοδίως.

Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης: Κοπή βασιλόπιτας την Κυριακή 12 Ιανουαρίου

Κοπή της βασιλόπιτας της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης,  την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Κοπή Bασιλόπιτας στην ιστορική έδρα του Δήμου, το Δελβινάκι


Παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα και πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε την πρωτοχρονιά η κοπή της βασιλόπιτας στο Δελβινάκι, ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος Γαλίτσης που τους ευχαρίστησε για τη μαζική προσέλευση κι ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει μόνο καλά για τους δημότες και την περιοχή του Πωγωνίου.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης ευχήθηκε στους δημότες καλή και παραγωγική χρονιά και υπογράμμισε ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δελβινάκι αποτελεί πλέον θεσμό. 
«Η ιστορική έδρα του Δήμου κρατάει καλά την παράδοση της πρώτης εκδήλωσης του Δήμου Πωγωνίου.
Σας ευχαριστούμε όλους για την εξαιρετική συνεργασία γιατί οι τοπικοί φορείς και οι δημότες είναι βασικοί συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας για ανάπτυξη της παραμεθόριας περιοχής μας.  Εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά, με υγεία και προκοπή».
Σύντομο χαιρετισμό μέσα από τον οποίο ευχήθηκαν στους παρευρισκομένους απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Γιώργος Τσώνης και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Νικόπουλος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αρχιμ. Χερουβείμ Σουτόπουλος, ο ιερέας του χωριού Πάτερ Νικόλαος,  ο Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Γρηγόριος Μποτίνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κώστας Τσαραώσης και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πωγωνισίων κ. Γρηγόριος Άρμπιρος.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Κοπή Βασιλόπιτας και εκλογές της εταιρείας των φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.


Αγαπητοί Φίλοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 12/01/2020, ώρα 11.00 π.μ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων έχουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας και πραγματοποιούμε
εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας μας και εκλογές για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η συμμετοχή σας είναι εγγύηση για την πολιτιστική και εκπαιδευτική δράση της!
Σας στέλνουμε συνημμένη σχετική πρόκληση με την σημείωση ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 10/01/2020
Σας Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, και μια Καλή και αποδοτική Νέα Χρονιά!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΑΜΙ

Δρ. Γεώργιος Ζάχος
Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ.

Ικανοποιήθηκε το αίτημα της Βουλευτού Μαρίας Κεφάλα για στελέχωση των ΚΕΠΑ του ΕΦΚΑ Ιωαννίνων

Άμεση και ουσιαστική ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στο αίτημα της Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρίας-Αλεξάνδρας Κεφάλα, να στελεχωθεί περαιτέρω το τμήμα των  ΚΕΠΑ του ΕΦΚΑ  Ιωαννίνων.
     Η Βουλευτής Ιωαννίνων με ερώτησή της το Νοέμβριο του 2019 προς τον αρμόδιο Υπουργό είχε επισημάνει τη δυσλειτουργία του τμήματος με συνέπεια να καθυστερούν σοβαρά υποθέσεις πολιτών και ως εκ τούτω να δημιουργούνται προβλήματα σε πολλές αλληλοεξαρτώμενες διαδικασίες, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση....όπερ και εγένετο.
   Με σχετική απάντηση του Υπουργείου προς τη Βουλευτή ανακοινώθηκε η ανακατανομή προσωπικού και ήδη μια νέα υπάλληλος τοποθετήθηκε στο τμήμα των    Ιωαννίνων,    ενώ αναμένονται   προσλήψεις νέων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

Η πιο παγωμένη νύχτα του φετινού χειμώνα στον Άνω Καλαμά


Το πρωινό της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου 2020  ο υδράργυρος έκανε «βουτιά» στους -7ο Κελσίου στη Δημοτική Ενότητα Άνω Καλαμά.

Και μετά τις γιορτές..; Η αρνητική διάθεση που βιώνουμε μετά την παρέλευση των γιορτών


Η αρνητική διάθεση μετά την παρέλευση των γιορτών είναι ένα σύνηθες φαινόμενο και πολλές φορές αντικατοπτρίζει το συναισθηματικό κόστος της απόλαυσης για λίγες εβδομάδες διασκέδασης. Παρά την παροιμία, τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν είναι στην πραγματικότητα δωρεάν.


Συνήθως περιλαμβάνουν οικονομικούς, φυσικούς και συναισθηματικούς συμβιβασμούς. Κατά πάσα πιθανότητα οι διακοπές σας ήταν ευχάριστες και για αυτό θα προτιμούσατε να βρίσκεστε στις διακοπές σας παρά στη δουλειά. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όλοι δεν βιώνουν ένα αυξημένο επίπεδο ευχαρίστησης ή χαλάρωσης ενώ είναι σε διακοπές.
Για πολλούς, οι διακοπές περιλαμβάνουν απογοήτευση με καθυστερημένες πτήσεις, απογοήτευση σε δωμάτια ξενοδοχείων που δεν ταιριάζουν με τις φωτογραφίες που είδαν στο διαδίκτυο και αναποφασιστικότητα ή αβεβαιότητα σχετικά με το πού να φάνε ή τι να κάνουν.
Ακόμα κι αν οι διακοπές σας δεν είχαν την καλύτερη κατάληξη, ο εγκέφαλός μένει στο να θυμόσαστε δυσανάλογα τα μέρη των διακοπών που σας άρεσε. Είναι απλώς ένας τρόπος που ο εγκέφαλός μας ξεγελάει, πιστεύουμε, με τον ίδιο τρόπο που πιστεύουμε ότι τα κακά πράγματα είναι πιο πιθανό να συμβούν σε άλλους παρά σε εμάς.
Κάπως ειρωνικά, η ικανότητα αυτή αποτελεί ένδειξη καλής ψυχικής υγείας και ψυχολογικής λειτουργίας. Οι περιοχές του εγκεφάλου που ελέγχουν και αντικατοπτρίζουν τη διάθεση είναι πιθανό να επηρεαστούν και στην περίπτωση της κατάθλιψης αλλά και στην περίοδο της αρνητικής διάθεσης μετά τις γιορτές.


Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν πραγματικά να επιστρέψουν στην εργασία τους - καθώς προσφέρει ρουτίνα, προβλεψιμότητα και παραμονή σε ένα οικείο περιβάλλον. Έτσι, αν και επιθυμούμε την αλλαγή, ο εγκέφαλός μας προτιμά την συνέπεια και προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σταθερότητα όποτε απειλείται η συνηθισμένη ρουτίνα μας.
Επομένως, είτε είχαμε κάνει τις διακοπές μας είτε όχι, και αν προτιμούσαμε να κάνουμε διακοπές ή όχι, τότε ο εγκέφαλός μας είναι καλωδιωμένος για να μας κάνει να πιστεύουμε ότι το κάναμε ή θα το κάναμε. Με αυτόν τον τρόπο, πληρώνουμε το συναισθηματικό κόστος για ένα καλά απολαυστικό διάλειμμα και βιώνουμε μια επιστροφή προς το βασικό επίπεδο ευημερίας μας.
Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα για την αρνητική διάθεση μετά τις γιορτές, είναι ότι βιώνουμε μια μεθεόρτια επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι μια προσαρμογή σε μια κατάσταση που αλλάζει τη ρουτίνα της ζωής μας, όπως είναι οι γιορτές.
Ορισμένα «μυστικά» για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, είναι:
  • Οργανώστε το χρόνο σας και κάνετε διαχειρίσιμα πράγματα με την εξάλειψη περιττών ή υπερβολικών δραστηριοτήτων. Μπορείτε σταδιακά να αναλάβετε περισσότερες υποχρεώσεις.
  • Προσέξτε καλύτερα τον εαυτό σας, εστιάστε σε αυτόν. Κάντε πράγματα που σας αρέσουν και σας διασκεδάζουν.
  • Αποφύγετε πρόσωπα και καταστάσεις που μπορεί να σας προκαλέσουν συναισθηματική δυσφορία, περιορίστε το χρόνο που περνάτε μαζί τους σε λίγες ώρες ή το πολύ μια μέρα. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι πρέπει να περάσετε αρκετές ημέρες σε επισκέψεις με τοξικά μέλη της οικογένειας και γενικότερα με άτομα του κοντινού περιβάλλοντος.
  • Και να μην ξεχνάτε να είστε σε επαφή με τον εαυτό σας και τα συναισθήματα σας. Να αποδέχεστε τα συναισθήματα σας, είτε θετικά είτε αρνητικά.
Όμως πρέπει να σημειώσουμε, ότι αν η αρνητική διάθεση συνεχίζεται για αρκετό καιρό, καλό θα είναι να επισκεφτούμε ένα ψυχολόγο.

Πηγή: PsychologyNow.gr

Αγωγός EastMed: μία εφικτή και ρεαλιστική πρόταση των Οριζόντων Ηπείρου για να έρθει φυσικό αέριο στην Ήπειρο


Στο προεκλογικό πρόγραμμα των Οριζόντων Ηπείρου υπήρχε μια πρόταση ξεκάθαρα διατυπωμένη:
«Στρατηγικός μας στόχος είναι η δημιουργία εκτεταμένου δικτύου φυσικού αερίου και στους 4 νομούς για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με βάση την Ηγουμενίτσα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συσταθεί ειδικός περιφερειακός φορέας φυσικού αερίου που θα συνεργάζεται με τον ΔΕΣΦΑ. Παράλληλα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα μετατραπεί σε λιμάνι αποθήκευσης και διοχέτευσης φυσικού αερίου και προς την περιφέρεια συνδέοντας το με το δίκτυο φυσικού αερίου που θα κατασκευαστεί».
Σήμερα, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή για την κατασκευή του αγωγού EastMed που θα καταλήγει στην Θεσπρωτία, πριν ξεκινήσει το… ταξίδι του για την Ιταλία, εκτιμούμε ότι ήρθε η ώρα της μεγάλης διαπραγμάτευσης.
Η Ήπειρος έχασε μια ευκαιρία στη συμφωνία του αγωγού TAP καθώς ούτε η ίδια ούτε η και η Ελλάδα όμως ήταν έτοιμες για μια συμφωνία μεταξύ Περιφέρειας και Διακρατικής εταιρίας.
Εφόσον ο Περιφερειάρχης δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την πρότασή μας που συνδέεται με την κομβικότητα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, τον καλούμε να ξεκινήσει τις διαδικασίες, ώστε σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, να λυθεί οριστικά το ενεργειακό έλλειμμα της Ηπείρου και να αποκτήσουν οι Ηπειρώτες φθηνή ενέργεια για χρήση σε σπίτια, επιχειρήσεις και μονάδες.
Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι με τη συμφωνία για τον EastMEd υπεγράφη μια ακόμη κομβική συμφωνία μεταξύ της ΔΕΠΑ και της Energean του φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ο αγωγός. Προς επιπρόσθετη ενημέρωση, το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ, κατέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Είναι σαφές ότι οι δύο εταιρείες (ΕΛ.ΠΕ και Εnergean) που διεξάγουν έρευνες στην Ήπειρο για υδρογονάνθρακες εμπλέκονται με τη λειτουργία του αγωγού EastMed και μάλιστα με προσδοκίες υψηλής κερδοφορίας.
Αντιπροτείνουμε να κληθούν οι δυο εταιρίες, να διακόψουν άμεσα τις έρευνές τους στην Ήπειρο και να εισέλθουν στη δημιουργία εταιρικού σχήματος με την Περιφέρεια για τη κατασκευή δικτύου παροχής φυσικού αερίου και εμπορίας σε όλη την Ήπειρο με αφετηρία τον κόμβο του Eastmed.
Θεωρούμε ότι είναι συμφέρον και για τις ίδιες τις εταιρείες αντί να αναλώνονται σε αμφίβολης αποτελεσματικότητας γεωτρήσεις που παράλληλα καταστρέφουν και το φυσικό περιβάλλον να συμμετάσχουν σε μια επένδυση που θα προσφέρει στην Ήπειρο φθηνή ενέργεια για οικιακή και επαγγελματική χρήση, κέρδη στην Περιφέρεια και θέσεις εργασίας υψηλού επιστημονικού επιπέδου.
Καλούμε λοιπόν τον Περιφερειάρχη να αναλάβει άμεσα τις σχετικές πρωτοβουλίες με τις εταιρίες, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για την έναρξη των σχετικών συνομιλιών.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία, ίσως η τελευταία που μας παρουσιάζεται. Δεν πρέπει και αυτή να πάει χαμένη.

Αγιασμός των υδάτων στην Τ.Κ. Βροντισμένης

Με τσουχτερό κρύο και ήλιο με «δόντια» πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των υδάτων στην Τ.Κ. Βροντισμένης.
Ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας στο Κοινοτικό Κατάστημα.