Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους»

Δήλωση του κ. Αντώνη Σαμαρά για την επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.



«Η 20η Ιουλίου είναι ημέρα μνήμης, τιμής και χρέους», αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσή του για τη σημερινή θλιβερή 37η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
«Ημέρα μνήμης για τη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στη νεότερη ιστορία μας. Αλλά και υπόμνησης σε ολόκληρο τον Κόσμο της πραγματικής διάστασης του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής, κατοχής και παράνομου εποικισμού των κατεχόμενων κυπριακών εδαφών.
Ημέρα τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες κατά την άνιση εκείνη μάχη της εισβολής του Αττίλα. Αλλά και ημέρα ανάδειξης του κοινού χρέους προς τη μαρτυρική Μεγαλόνησο και τους αδελφούς μας Κυπρίους», προσθέτει ο κ. Σαμαράς.
Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει την ανάγκη λύσης στο κυπριακό «λειτουργικής και βιώσιμης, ευρωπαϊκής και δημοκρατικής».
Στις δύσκολες αυτές ώρες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, οι Απανταχού Έλληνες συμπαρατασσόμαστε στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, για μια λύση στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Λύση που να βάζει τέλος στα τετελεσμένα της εισβολής και να οδηγεί σε μια επανενωμένη Κύπρο, χωρίς εποίκους και στρατεύματα κατοχής», σημειώνει ο κ. Σαμαράς.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκδηλώσεις στη φύση

Μία σειρά από εκδηλώσεις με στόχο τη γνωριμία με την απαράμιλλη φύση του Δήμου Πωγωνίου μέσα από τις πανέμορφες διαδρομές του, οργανώνεται από την Κυριακή 24 Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Αυτή την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ποδηλασία –Πεζοπορία- Ιππασία στο «Ντερβένι» και οι επόμενες εκδηλώσεις έχουν ως εξής:


Κυριακή 31 Ιουλίου: Πεζοπορία στα μονοπάτια χαράδρας και καταρράκτη Καλαμά (ΤΚ Καταρράκτης).


Τετάρτη 3 Αυγούστου: Πεζοπορία: Δελβινάκι- Κουτσόκρανο –Άγιος Χριστόφορος-Δολό-Χαράδρα Κουβαρά- Πωγωνιανή.


Παρασκευή 19 Αυγούστου: Ορειβασία: Δρυμάδες –Κορφή Νεμέρτσικας –Προφήτης Ηλίας Μερόπης- Παλαιόπυργος.


Κυριακή 28 Αυγούστου: Πεζοπορία: Χάνι Δελβινακίου- Παλιογκρίμπιανη.


Πληροφορίες στα ΚΕΠ  Δημοτικών Ενοτήτων
Καλπακίου: 2653 360116 , 2653 360116 ,
Άνω Καλαμά: 2653 032000, 2653 032000,
Άνω Πωγωνίου: 2657 041156, 2657 041156 ,
Δελβινακίου: 2657 022061, 2657 022061,
Λάβδανης: 2657 051683, 2657 051683 και
Πωγωνιανή: 2657 031410, 2657 031410.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Νέα εποχή για την κτηνοτροφία

Ενίσχυση του κτηνοτροφικού κλάδου προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.



Προσπάθεια να ενταχθεί το κόστος των ζωοτροφών στον ελάχιστο συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή στο 6%, που θα προβλέπεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καταβάλλει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως τόνισε ο υφυπουργός Γιάννης Δριβελέγκας, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.


Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων έθεσαν ζητήματα, που αφορούν το κόστος των ζωοτροφών, την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τους ελέγχους στην αγορά κτηνοτροφικών προϊόντων, την προστασία της φέτας από παράνομες ελληνοποιήσεις, τη δημιουργία ειδικού αναπτυξιακού ΤΕΜΠΜΕ για τους κτηνοτρόφους, κ.α.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για τις λύσεις, που προωθεί το υπουργείο, καθώς και για τα θέματα, που αφορούν τον κλάδο.
«Σχετικά με την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, είναι έτοιμο το νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ, που θα δίνει οριστική λύση στο θέμα», υπογράμμισε ο κ. Δριβελέγκας, ενώ ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων ότι στο νέο νομοσχέδιο του ΥΠΑΑΤ για την Πολιτική Γης προβλέπεται ότι θα δοθούν εκτάσεις για καλλιέργεια και σε κτηνοτρόφους, με σκοπό τη μείωση του κόστους των ζωοτροφών.
Επίσης, γνωστοποίησε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, θα ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση του κτηνοτροφικού κλάδου πέραν αυτών που προβλέπονται στο «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 - 2013 Αλέξανδρος Μπαλτατζής».


«Θα έχουμε τακτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για την προώθηση των θεμάτων της κτηνοτροφίας. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, μεταξύ άλλων, είναι η σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, στην οποία θα συμμετέχουν κτηνοτρόφοι και μεταποιητές, ενώ βασική επιδίωξή μας είναι και η συμβασιοποιημένη παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων», κατέληξε ο υφυπουργός.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ: Προκήρυξη πρόσληψης 1.200 ειδικών φρουρών

Προκήρυξη πρόσληψης 1.200 Ειδικών Φρουρών με πενταετή θητεία στην Ελληνική Αστυνομία θα εκδώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το προσεχές φθινόπωρο.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργέιου κ. Γρηγόρη Τασούλα, ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί το αργότερο έως τον Οκτώβριο του 2011, έτσι ώστε να κατατεθούν οι αιτήσεις των υποψηφίων και να ολοκληρωθούν οι υγειονομικές εξετάσεις και τα αθλήματα έως το τέλος του έτους.

Η πρόσληψη των επιτυχόντων θα γίνει από το νέο έτος, προκειμένου να μην εγγραφεί το σχετικό κονδύλι στον φετινό προϋπολογισμό.
Η προκήρυξη απέσπασε ήδη την έγκριση της Επιτροπής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου αρ. 33/2006 και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η κατάρτισή της.
Υπενθυμίζεται πως στην επίσπευση της προκήρυξης αλλά και στην αύξηση του αριθμού των θέσεων συνέβαλε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο αποτυπώνονταν οι τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στην Αστυνομία και γενικότερα στα Σώματα Ασφαλείας.

ΡΑΕ: «Τειρεσίας» και για τους κακοπληρωτές ρεύματος

Τη δημιουργία ενός “Τειρεσία”για όσους δεν πληρώνουν τον λογαριασμό του ηλεκτρισμού και μετακινούνται συχνά από τη μία εταιρία παροχής ρεύματος σε άλλη χωρίς να πληρώσουν την οφειλή τους, προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, μέσα από δημόσια διαβούλευση που θα ολοκληρωθεί στις 2 Σεπτεμβρίου.Το φαινόμενο των κακοπληρωτών έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες, τόσο σε σχέση με τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος, όσο και στη ΔΕΗ.

Μάλιστα, η ΔΕΗ στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της χρονιάς, αναγκάστηκε να αυξήσει κατά 30%, στα 45 εκατ. ευρώ τις προβλέψεις για επισφάλειες από ανεξόφλητους λογαριασμούς, κάτι που παραπέμπει σε “φέσια” της τάξης των 200 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρονιάς!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΡΑΕ προειδοποιεί πως το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών απειλεί ακόμα και την οικονομική βιωσιμότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να έχει επιπτώσεις στα τιμολόγια, αν οι συνεπείς καταναλωτές κληθούν να καλύψουν το κόστος των επισφαλειών.


Οι βασικές προτάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής για την αντιμετώπιση του προβλήματος προβλέπουν:
Tη δημιουργία ενεργειακού “Τειρεσία”, ενός μητρώου με το ιστορικό των ανεξόφλητων λογαριασμών, ώστε να προληφθεί η μεκίνηση των αφερέγγυων καταναλωτών από τη μία εταιρία στην άλλη. Ωστόσο τίθεται θέμα εμπλοκής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Δικαίωμα άρνησης προμήθειας ηλεκτρισμού σε πελάτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε άλλον προμηθευτή. Θέσπιση υποχρέωσης των καταναλωτών να επιδεικνύουν τη απόδειξη πληρωμής του τελευταίου λογαριασμού πριν συνάψουν σύμβαση με άλλη εταιρία.
Προπληρωμένες κάρες ρεύματος με τη χρήση ειδικών μετρητών, όπως ισχύει σε άλλες χώρες
Εκπτώσεις για όσους πληρώνουν τον λογαριασμό ρεύματος με πάγια τραπεζική εντολή, αν και η εντολή αυτή μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακληθεί.
Αύξηση των εγγυήσεων που ζητούν οι πάροχοι ως και στους 6 μήνες για τους πελάτες με ιστορικό ληξιπρόθεσμων οφειλών. Το μέτρο αυτό όμως θεωρείται ότι θα περιορίσει την κινητικότητα των καταναλωτών από τη μία εταιρία στην άλλη.
Δυνατότητα πληρωμής του λογαριασμού σε δόσεις
Παροχή συμβουλών για την εξοικονόμηση κατανάλωσης ρεύματος σε πελάτες με προβλήματα.
Σύμφωνα με τον Κώδικα Προμήθειας τριάντα ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής του λογαριασμού ρεύματος, ο προμηθευτής στέλνει ειδοποίηση στον πελάτη του και 14 ημέρες μετά μπορεί να καταγγείλει τη σύμβαση και να διακόψει την παροχή ρεύματος.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ: Στο στόχαστρο ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προς νεόκοπους Κυβερνητικούς
Αθήνα, 19 Ιουλίου 2011

Η Ελλάδα ζει στον αστερισμό της επιλεκτικής χρεοκοπίας και της γενικευμένης απελπισίας. Οι Ευρωπαίοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν το ελληνικό χρέος και φοβούνται την ενεργοποίηση εξελίξεων που δεν θα ελέγχουν. Η κυβέρνηση άβουλη και αδρανής και χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο δεν ξέρει πως να ενεργήσει. Οι λεκτικές της εξηγήσεις, επιμελημένα ατυχείς, μας προετοιμάζουν για το χειρότερο, ενώ η εικόνα της υπερβαίνει τα όρια της αποσυντονισμένης ορχήστρας και οι υπουργοί της συναγωνίζονται στην κακοφωνία με μοναδικό σκοπό να δηλώσουν την πολιτική τους παρουσία αδιαφορώντας για τις συνέπειες τόσο στην οικονομία όσο και στην επιδείνωση της καθημερινότητας του χειμαζόμενου Ελληνικού Λαού. Μιλούν για να υπάρχουν και υπάρχουν για να επιβάλλουν το χάος και την αποδιάρθρωση της κοινωνικής συνοχής. Επικαλούνται την συντονισμένη προσπάθεια για την λύση των προβλημάτων και συντονίζουν με τις ενέργειες τους την ακύρωση των πολιτικών τους ανταγωνιστών.
Την ώρα που η χώρα αναζητεί παυσίπονα για τον καρκίνο της, στους ευρωπαίους ηγέτες που παρουσιάζονται κατώτεροι των περιστάσεων, στο εσωτερικό της χώρας επικρατεί αλαλούμ μεταξύ των υπουργών της και ο νυν υπουργός μεταφορών αναιρεί το προεδρικό διάταγμα του τέως υπουργού χωρίς να υπολογίζει το κόστος για την οικονομική και κοινωνική ζωή.
Και το ερώτημα είναι, γνώριζε ο κ. Ραγκούσης ως νεαρός αναρριχώμενος πολιτικός, επειδή ήταν πάντοτε επιλεγμένος και ουδέποτε νομιμοποιημένος με την ψήφο του Ελληνικού Λαού, το περιεχόμενο του Π.Δ.; Ήταν ή δεν ήταν μέχρι πρότινος ένας εκ δυο – τριών βασικών σχεδιαστών της κυβερνητικής πολιτικής και της εφαρμογής της; Συμμετείχε ή όχι στο υπουργικό συμβούλιο μαζί με τον προκάτοχό του;


Οι αποφάσεις των υπουργών εκφράζουν την κυβέρνηση ή τις πεποιθήσεις του; Και τελικά τι προέχει η συλλογική κυβερνητική απόφαση ή το ατομικό γινάτι; Καιρός να καταλάβουν πλέον οι “άκαπνοι πολιτικοί” ότι το υπούργημα δεν κάνει τον υπουργό αλλά ο υπουργός υπηρετεί εκ της θέσεως του το δημόσιο συμφέρον. Άφησε ο κ. Ραγκούσης ένα διάτρητο «Καλλικράτη», με δεκάδες προβλήματα ενώ οι «εμπνεύσεις» για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη «διαύγεια» οδήγησαν σε τεράστιες καθυστερήσεις. Μπορεί σήμερα, υπό το άγχος, της θεωρούμενης «υποβάθμισης» του, να προχωρά σε ανεξήγητες κινήσεις, που όμως προκαλούν τεράστια προβλήματα όχι μόνο στην Κυβέρνηση αλλά στην ίδια τη χώρα.
Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε στον κ. Λοβέρδο αυτό που παρατηρήσαμε σε ανακοίνωση μας στις 31-01-2011:
“Το ΠΑΣΟΚ στάθηκε πολύ φιλόξενο για πολλούς, τους οποίους όχι μόνο φιλοξένησε στους κόλπους του αλλά τους εμπιστεύτηκε και υπουργικά αξιώματα. Άσχετα με το ότι το «θυμήθηκαν» αργά και εκ του ασφαλούς. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση τους να σέβονται και το κίνημα που τους ανέδειξε και την ιστορία του και κυρίως να διαθέτουν την πολιτική ταπεινότητα για να μην προσβάλλουν την ιστορία του, την κυβερνητική του προσφορά και τα στελέχη του. Η μόνη δικαιολογία για όσους ανακαλύπτουν ότι η αρχή της χρεοκοπίας της χώρας βρίσκεται στη δεκαετία του ’80, είναι ότι τότε δεν ασχολούταν με την πολιτική αλλά με την επαγγελματική τους ανέλιξη.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος, αφού «γνωμάτευσε» εκ των υστέρων για το «λεφτά υπάρχουν», απείλησε ότι η Κυβέρνηση μπορεί και να φύγει! Ξεχνώντας προφανώς ότι δεν είναι αυτός που αποφασίζει αλλά και αποδεικνύοντας ότι ελάχιστα λογαριάζει την ετυμηγορία και τη σαφή εντολή του Ελληνικού Λαού στις εκλογές του 2009. Τι δικαιολογία να αναζητήσει όμως κανείς για όσους ανακαλύπτουν σήμερα, προεκλογική δημαγωγία του ΠΑΣΟΚ; Ίσως η καθημερινή προσπάθεια για την καλλιέργεια του προσωπικού τους προφίλ να είναι σημαντικότερη προτεραιότητα από την προσφορά στον τόπο και την Κυβέρνηση. Τα μέλη όμως και τα στελέχη του κόμματος έχουν και μνήμη έχουν και κρίση!” Αφού συνέβαλλε εδώ και 18 μήνες στην αρνητική πορεία της Κυβέρνησης, προσπαθεί με κενά περιεχομένου φραστικά πυροτεχνήματα, να ευτελίσει, να προκαλέσει και να λοιδορήσει ένα ολόκληρο κίνημα, του οποίου την ιστορία του δεν γνωρίζει. Αλήθεια στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο τι εξυπηρετούν οι δηλώσεις του; Οι ανακοινώσεις της Ν.Δ. δίνουν από μόνες τους την απάντηση.


Υ.Γ. Εμείς κ. Λοβέρδο και μνήμη και κρίση έχουμε. Αλλά πάνω απ' όλα έχουμε αξίες και σταθερούς δεσμούς αλληλεγγύης. Και προπαντός σεβασμό στις αρχές που δηλώνουν ότι δεν μπορεί ο ενοικιαστής να καταλάβει την θέση του ιδιοκτήτη επειδή αυτός είναι φιλόξενος. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι κυρίως πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Το διακύβευμα αφορά το μέλλον του Λαού μας και τη δημοκρατία γιατί οι αποφάσεις που τον αφορούν λαμβάνονται ερήμην του. Αυτό που πλέον χρειάζεται ο Ελληνικός Λαός είναι ώριμους πολιτικούς και όχι έφηβους που ανακαλύπτουν τον ιδεολογικό μονόδρομο ως πορεία χειραφέτησης που όμως καθιστά θύμα ένα ολόκληρο Λαό. Ας καταλάβουν ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ το πολιτικό τους μέλλον είναι προδιαγεγραμμένο. Και το πολιτικό μέλλον του ΠΑΣΟΚ με αυτές τις πολιτικές και τις επιλογές είναι προδικασμένο. Τα προσωπικά τους παιχνίδια δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

ΥΓΕΙΑ: Απεργούν σήμερα γιατροί και νοσηλευτές

Απεργούν σήμερα, Τετάρτη, νοσηλευτές και γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα, με κύριο αίτημα την «άμεση απόσυρση του πρόχειρου και αποσπασματικού σχεδίου Συγχωνεύσεων και Καταργήσεων Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων». Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, οι Προνοιακές Δομές, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι φορείς νοσηλευτών και γιατρών, ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ.
Στις 12 το μεσημέρι, εξάλλου, οργανώνουν συγκέντρωση, μπροστά στο υπουργείο Υγείας.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: «Το σχέδιο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, επιγράφεται Λειτουργική Αναδιάταξη Μονάδων Υγείας ΕΣΥ, στη πραγματικότητα όμως συρρικνώνει, απαξιώνει, ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το σύστημα. Προαπαιτούμενο των αλλαγών του υγειονομικού χάρτη είναι η ανάπτυξη Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, κρεβατιών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αυτοτελών ΤΕΠ, σύγχρονων και αποτελεσματικών εργαστηριακών τομέων, Χειρουργικών κρεβατιών».
Γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Υγείας αρνείται να αναπτύξει πρωτίστως τις αναγκαίες προϋποθέσεις που αναβαθμίζουν το σύστημα και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια αποχώρησαν με συνταξιοδότηση τουλάχιστον 20.000 υπάλληλοι.
Τον κατηγορούν δε, ότι καταργεί εργασιακά δικαιώματα και προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες «με την κινητικότητα του ελλιπέστατου κουρασμένου, κακοπληρωμένου προσωπικού», μεταξύ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων.
«Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι πολίτες ζουν στη φτώχεια, την ανεργία, τον κοινωνικό αποκλεισμό στρέφονται, για υπηρεσίες στον Δημόσιο Τομέα Υγείας και Πρόνοιας κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι.
Ο υπουργός οφείλει να αναβαθμίζει το σύστημα και όχι να το απαξιώνει με ψευδή, πρόχειρα και αποσπασματικά», καταλήγουν.

ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ελικόπτερο θα κάνει ρίψεις νερού.



Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων όπου η πυρκαγιά μαίνεται από χθες. Δασική έκταση χαμηλής βλάστησης εξακολουθεί να καίγεται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται για να διαχειριστούν την κατάσταση.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 62 πυροσβέστες και 60 άτομα πεζοπόρο με 28 οχήματα ενώ από αέρος θα συνδράμει κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

ΤΑΞΙ: Σε απεργία «χωρίς ημερομηνία λήξης»

Επ' αόριστον απεργία προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ταξί σκληραίνοντας τη στάση τους και κλιμακώνοντας τη σύγκρουσή τους με την κυβέρνηση.

«Η 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ’ αόριστον, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο, κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λήξη της απεργίας την Παρασκευή είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», τονίζει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί σε ανακοίνωσή του.


«Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία οι αυτοκινητιστές ζητούν συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών: «ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από το επιβατικό κοινό που δεν θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις μεταφορικές του ανάγκες. Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας».
Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση σήμερα στις 10:00 στο υπουργείο Μεταφορών.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ετοιμάζονταν για «ταξιδάκι» με πλαστά έγγραφα

Και με κλεμμένο αυτοκίνητο.



Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, πριν την επιβίβασή τους σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και οι δύο αλλοδαποί συνεπιβάτες.
Κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, ενώ μετά από έρευνα προέκυψε ότι το χρησιμοποιηθέν όχημα είχε κλαπεί.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr