Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Προκαταβολή σύνταξης σε όσους έφυγαν από το Δημόσιο

Προκαταβολή σύνταξης αναμένεται να πάρουν 20 με 25 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποχώρησαν από τις υπηρεσίες τους.

Ξεκινάει από την επόμενη εβδομάδα η καταβολή της προκαταβολής σύνταξης σε όσους υπαλλήλους του Δημοσίου οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.
Όπως αναφέρεται σε υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ο Ιούνιος είναι ο πρώτος μήνας εφαρμογής του νέου θεσμού και η προκαταβολή της σύνταξης θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, δηλαδή την επόμενη Παρασκευή 28 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προκαταβολή σύνταξης αναμένεται να πάρουν 20 με 25 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποχώρησαν από τις υπηρεσίες τους. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως με το νέο καθεστώς, μέχρι να βγει η σύνταξη, οι υπάλληλοι που έχουν υποβάλει αιτήσεις θα λαμβάνουν ως το 50% του βασικού τους μισθού προσαυξημένου με το 50% τυχόν επιδόματος χρόνου υπηρεσίας.
Για υπαλλήλους αναπηρίας άνω του 67% ή για όσους είναι γονείς τέκνων με αναπηρία ή έχουν τρία και άνω τέκνα, το ποσοστό της προκαταβολής φτάνει το 60% του βασικού τους μισθού.
 Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το ποσό της προκαταβολής υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του μισθολογικού κλιμακίου της 31ης Οκτωβρίου 2011 και συμψηφίζεται με τα αναδρομικά ποσά της καταβαλλόμενης σύνταξης. Η προκαταβολή υπόκειται μόνο σε κρατήσεις φόρου εισοδήματος και υγειονομικής περίθαλψης.
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, καταβάλλεται στον δικαιούχο εντός 40 ημερών από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής αποστολής του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και μέχρι την έναρξη πληρωμής της σύνταξης.

Εντοπίστηκαν δύο φυτώρια δενδρυλλίων κάνναβης σε Θεσπρωτία και Άρτα

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα, ενώ κατασχέθηκαν 21 δενδρύλλια κάνναβης

Εντοπίστηκαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, δύο φυτώρια δενδρυλλίων κάνναβης στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας και στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας.
Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 40 και 48 ετών, οι οποίοι καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια κάνναβης ενώ αναζητείται μία 39χρονη ημεδαπή, εμπλεκόμενη στην υπόθεση.
*Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες (18-06-2013) το πρωί στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, εντοπίστηκαν σε αγροτοδασική περιοχή, ανάμεσα σε καλάμια, δεκαπέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0.10) έως (1.17) μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε ένας 40χρονος Έλληνας.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης:
μία συσκευασία με (555) σπόρους κάνναβης.
φύλλα κάνναβης, βάρους (1.36) γραμμαρίων.
*Στη δεύτερη περίπτωση, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, χθες το μεσημέρι, σε αστυνομική έρευνα του σπιτιού 48χρονου ημεδαπού, στον Άγιο Βλάσιο Θεσπρωτίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 (6) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1.10) έως (1.40) μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε στον προαύλιο χώρο του σπιτιού, φυτεμένα σε δύο μεγάλες γλάστρες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Εντοπίσθηκε κατάστημα στην Πρέβεζα στο οποίο διεξάγονταν παράνομα παίγνια

Κατασχέθηκαν πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό πρόγραμμα απαγορευμένων τυχερών παιγνίων

Χθες (18-6-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας εντόπισαν στην πόλη της Πρέβεζας κατάστημα «Ίντερνετ καφέ», μέσα στο οποίο είχαν εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές με λογισμικό πρόγραμμα τύπου «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», για τη διεξαγωγή απαγορευμένων τυχερών παιγνίων.
Συνελήφθη μία 42χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ενώ αναζητείται η ημεδαπή ιδιοκτήτρια.
Κατά την διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα απαγορευμένων ηλεκτρονικών παιγνίων.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω τρεις νεαροί για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων

Συνελήφθησαν χθες (18-06-2013) το μεσημέρι στην περιοχή «Κρύα» Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί Ρομά (ηλικίας 19, 21 και 18 ετών), για απόπειρα κλοπής μεταλλικών αντικειμένων από αποθήκες γαλακτοβιομηχανίας.
Ειδικότερα, οι δράστες κατελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς να έχουν εισέλθει, σπάζοντας παράθυρο, στις αποθήκες της γαλακτοβιομηχανίας και να έχουν αφαιρέσει μία μεταλλική σχάρα φρεατίου, την οποία είχαν τοποθετήσει πάνω σε χειροκίνητο μηχάνημα μεταφοράς (κλαρκ).
Έξω από τις αποθήκες οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν 12χρονο ανήλικο ημεδαπό να βρίσκεται μέσα σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, καθώς είχε το ρόλο του συνεργού «τσιλιαδόρου», επιτηρώντας την περιοχή και αναμένοντας τους τρεις άνδρες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης: Πανηγυρική η τελετή λήξης των χορευτικών τμημάτων


Φωτό από το www.kozan.gr

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης επέλεξε η τελετή λήξης των χορευτικών του τμημάτων για το σχολικό έτος 2012-13, να γίνει στο καταπράσινο χώρο του Πάρκου του.
Σε μια ζεστή, καλοκαιρινή βραδιά το απόγευμα της Κυριακής της 16ης Ιουνίου 2013, τα νεαρά μέλη των χορευτικών του τμημάτων όπως και οι γονείς τους, απελευθερωμένοι από την έννοια των μαθημάτων και τις σκοτούρες της ζωής ξεφάντωσαν με πολύ-πολύ παιχνίδι και χορό.
Οι ετοιμασίες του Συλλόγου και τα πλούσια εδέσματα που ετοίμασαν οι γονείς των παιδιών έδωσαν στην εκδήλωση ένα καθαρά οικογενειακό χαρακτήρα, το οποίο αποτελεί το βασικό μέλημα του Συλλόγου Ηπειρωτών.
Μάλιστα στο καλωσόρισμά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου , κ. Κωνσταντίνος Τσιάντας αφού αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα όσο ποτέ άλλοτε, της συνέχισης των χορευτικών τμημάτων και τη νέα σχολική χρονιά, ευχαρίστησε τους γονείς γιατί την εμπιστοσύνη που δείχνουν απέναντι στο Σύλλογο.
Το κέφι και η ζωντάνια της εκδήλωσης ήταν τέτοια που στο τέλος της βραδιάς μικροί φίλοι του Συλλόγου απελευθερωμένοι από την αγωνία που κρύβει η ηλικία τους, πήραν το μικρόφωνο και τραγούδησαν δημοτικά και σύγχρονα τραγούδια αφήνοντας άφωνους τους μεγαλύτερους της παρέας.
Η επόμενη, μεγάλη, προγραμματισμένη εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης έχει ορισθεί στις 24 Αυγούστου 2013 στο ίδιο χώρο, του Πάρκου Ηπειρωτών, με το «Ηπειρώτικο Πανηγύρι».

O Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρεωτικής παρουσιάζει Ηπειρώτες λογοτέχνες την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, διοργανώνει ένα γνήσιο Ηπειρώτικο πανηγύρι, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, ώρα 21:00 στο άλσος Αργυρούπολης, στο παλιό τραινάκι

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, διοργανώνει ένα γνήσιο Ηπειρώτικο πανηγύρι, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013, ώρα 21:00 στο άλσος Αργυρούπολης, στο παλιό τραινάκι.
Την μουσική μας ευόδωση, διασκέδαση και χορό έχει αναλάβει η γνήσια ηπειρώτικη μουσική κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή  Γεώργόπουλου, με τον  βυζαντινό,  καλλίφωνο και μελίρρυτο  Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και  το λαούτο και τον  θαυμάσιο Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου διοργανώνει Ηπειρώτικο πανηγύρι στον πάγο το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, ώρα 21:00 μέχρι πρωίας στο γήπεδο μπάσκετ της Ερμούπολης

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου διοργανώνει Ηπειρώτικο πανηγύρι στον πάγο το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, ώρα 21:00 μέχρι πρωίας στο γήπεδο μπάσκετ της Ερμούπολης.
Την διασκέδαση έχει αναλάβει η μουσική ηπειρώτικη κομπανία ''Οι λαλητάδες'' του εξαίρετου κλαρινίστα Δημήτρη Ρίζου.


Συγκροτήθηκε σε δώμα το Δ.Σ. του νεοϊδρυθέντος Σωματείου Πτυχιούχων Ανώτατων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου

1η Πανελλήνια Συνάντηση AIDS & Ηπατίτιδες από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Έχω την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσω στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες», όπου για πρώτη φορά διοργανώνεται, μεταξύ άλλων, από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Β’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», την Α’ Προπαιδευτική Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», την Δ’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών του Π.Γ.Ν. «Αττικόν», την Ε’ Παθολογική Κλινική & Μ.Ε.Λ. του Γ.Ν.A. «Ο Ευαγγελισμός» και την Παθολογική Κλινική - Τμήμα Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Πατρών του Γ.Ν. Πάτρας.
 Η επιστημονική αυτή Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.
 Σκοπός της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες» είναι η σφαιρική προσέγγιση του HIV/AIDS και των ιογενών ηπατιτίδων στη χώρα μας, αφιερώνοντας χρόνο για τα πραγματικά προβλήματα τα οποία απασχολούν επιστήμονες υγείας, ασθενείς, αρχές δημόσιας υγείας και κοινό.
 Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι συνάδελφοι θα αναπτύξουν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις στην επιδημιολογία, διάγνωση, θεραπεία και την ολιστική πρόληψη και αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, διαλέξεις και δορυφορικά συμπόσια.
 Με τη βεβαιότητα ότι η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σας αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία της Συνάντησής μας, θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση «AIDS & Ηπατίτιδες».
 Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Καθηγητής Άγγελος Χατζάκης
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης «AIDS & Ηπατίτιδες»

Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν! για το αποχετευτικό της Νήσου Παμβώτιδας

Γράφει ο Μίλτος Μπούκας

  Έχουν και τα Γιάννενα το δικό τους “Γεφύρι της Άρτας”. Πληροφορούμαστε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ πρόκειται να αποκαταστήσει … με καθυστέρηση 13 συναπτών ετών τα προβλήματα του αποχετευτικού δικτύου της νήσου της Παμβώτιδας! Και τούτο κατά την Επιχείρηση Ύδρευσης, για να καταστεί επιτέλους λειτουργική η διάθεση των λυμάτων με την μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού και να πάψουν να αποτελούν «ρυπαντικό φορτίο» και προϊόν εκτεταμένου ευτροφισμού για την μεγάλη σκουπιδοφάγο και λυματοφάγο «μάνα» Παμβώτιδα.
Καταγγέλλει η ΔΕΥΑΙ δια του προτεινόμενου έργου, ολιγωρία 13 ετών για ένα έργο που έχει παραλάβει μετά πολλών επαίνων η ελληνική πολιτεία και ο γιαννιώτικος λαός και σήμερα έργο με «μηδενική ζωή» λειτουργίας, που κόστισε στο Ελληνικό δημόσιο 1 δισεκατομμύριο δραχμές, αναζητά 3η χειρουργική παρέμβαση της τάξης των 280.000€!
Πέρασαν οι αποτυχημένες θητείες του Αλεξ. Καχριμάνη χωρίς τη λύση του ζητήματος, αφού μπαίνει και ο ίδιος στο «στόχαστρο επικρίσεων» της ΔΕΥΑΙ, των παλινωδιών και της αδιαφορίας.
Αλήθεια κουβέντας γενομένης, πόσο στοίχισε στην «Αειφόρο Ανάπτυξη» η αειφόρος προσπάθεια αποκατάσταση της ζημιάς;
Επειδή η διασύνδεση του αγωγού από τον οικισμό της νήσου, διαπερνάει το μήκος του αναχώματος της Αμφιθέας «υπολιμνίως» και έχει δομηθεί πάνω στον περιβαλλοντικό καταστροφική για την λίμνη ανάχωμα της χούντας, ζητούμε από την Ειδική Τεχνική Ομάδα της ΔΕΥΑΙ να δει το θέμα με περισσότερο σκεπτικισμό.
Η κατασκευή αυτού του έργου μηδενικής απόδοσης, θα παραμείνει και πάλι «έωλη» στο μέλλον, καθώς στο διαχειριστικό σχέδιο για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος της λίμνης, η απομάκρυνση του αναχώματος κατέχει κυρίαρχη θέση. Και τούτο γιατί διευκολύνεται η είσοδος στη μεγάλη της επιφάνεια των καθαρών υδάτων των πηγών του Μιτσικελίου, δίνοντας «αναπνοές» οξυγόνου στον μεγάλο ασθενή, τον υγροβιότοπο της Παμβώτιδας … την απόλυτη προστασία του οποίου κρίνει το ΣτΕ με την υπ’ αριθ. 1184/1996 απόφασή του .
Η εκτέλεση ενός επιπλέον τεχνικού εγχειρήματος, δημιουργεί κατασκευαστικά τετελεσμένα, υπέρ της επιζήμιας «φραγματοποίησης» και κατά του πολύπαθου οικοσυστήματος και της αξιοποίησης των φυσικών μας πόρων.
Πρέπει να υπάρξει μια άλλη φιλοσοφία στην διευθέτηση του χρόνιου αυτού ζητήματος, με την συμβολή του ΤΕΕ Ηπείρου και άλλων ειδικών, γιατί αυτή η εμμονή και «ύποπτη» είναι για όσα αναλύω πιο πάνω και δαπανηρή δίχως εγγυημένο αποτέλεσμα, αναλώθηκαν πλέον των τριών αυτοδιοικητικών θητειών χωρίς «λύματα» στο τούνελ του βιολογικού…!
Θα μπορούσε η εναλλακτική διαδρομή καταποντισμού του αγωγού των λυμάτων να ήταν αποχετευτικό σημείο διασύνδεσης των λυμάτων η πόλη των Ιωαννίνων, ένεκα της μισής απόστασης, όπερ σημαίνει και ελαχιστοποίηση του κόστους και των προϊόντων κατασκευής.
Οι κραυγαλέες παλινωδίες και τεχνικές ακροβασίες με σκοπό τα περιβαλλοντικά τετελεσμένα μόνο ανεπίστρεπτη βλάβη μπορούν να προκαλέσουν και κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος σε πολύ δύσκολους καιρούς για τον Δήμαρχο Ιωαννιτών και την μαύρη τρύπα του 1,3 εκατ. ευρώ.
Η αρχή της προφύλαξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, άλλα επιτάσσουν για τους «θεσμικούς» μας θεματοφύλακες.
Με δεδομένες τις επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα και στη δημόσια υγεία των πολιτών:
Ζητούμε να επανεξετασθεί το ζήτημα και με εναλλακτικές λύσεις, καθ’ όσον εκείνοι που ασκούν εφήμερη πολιτική διαχείρισης και με μυωπική αντίληψη δεν μπορούν να εγγυηθούν την οικολογική ισορροπία και προκαλούν υποβάθμιση σε βάρος μας τεράστιας φυσικής αξίας.
Οι περιβαλλοντικές «περγαμηνές» των αυτοδιοικητικών είναι γνωστές, πληρώνουμε από τα πιο ακριβά τέλη νερού στην Ελλάδα, σε μια περιοχή με τον πιο πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα στην Ευρώπη και έργα εντυπωσιασμού όπως ο παράνομος αγωνιστικός χώρος θαλασσίου σκι στην αναδυόμενη Αμφιθέα!

Μίλτος Μπούκας
19 Ιουνίου 2013

ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: "Κατευθυνόμενα δημοσιεύματα για να πλήξουν το κύρος της ομάδας"

Τη δικαστική οδό θα ακολουθήσει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφορικά με δημοσίευμα που εμφανίζεται ως εμπλεκόμενη σε υπόθεση διαφθοράς.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
"Σχετικά με δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι η ομάδα μας «εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς! και πιο συγκεκριμένα υπεξαίρεση μεγάλου ύψους», η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966 δηλώνει ότι όσοι έχουν αυτή την άποψη θα πρέπει να την αποδείξουν και στις αίθουσες πλέον των δικαστηρίων, καθότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να αντικρούσει τα όποια ψευδή και δυσφημιστικά σχόλια εναντίον της.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, για άλλη μια φορά γίνεται «στόχος» κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων που σκοπό έχουν να πλήξουν το κύρος της ομάδας για την εξυπηρέτηση «άλλων» συμφερόντων".