Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς μπορείτε να διορθώσετε τα λάθη στις εκκαθαριστικές δηλώσεις ΕΝΦΙΑ


Καταληκτική ημερομηνία πληρωμής της πρώτης από τις συνολικά πέντε δόσεις να έχει καθοριστεί η 30ή Σεπτεμβρίου.

Ο συνολικός φόρος που έχει προκύψει για εφέτος είναι 2,538 δισ. ευρώ και είναι μειωμένος κατά 575 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι. Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που διαπιστώνουν λάθη στον φόρο, αλλά κυρίως στα στοιχεία που προσδιορίζουν τον φόρο, δηλαδή στους συμπληρωμένους κωδικούς του εντύπου Ε9.
Επίσης, ιδιοκτήτες ακινήτων που πέρυσι είχαν λάβει έκπτωση φόρου 50% ή πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, φέτος διαπιστώνουν ότι στο εκκαθαριστικό δεν εμφανίζεται καμία έκπτωση.
Όσον αφορά στις εκπτώσεις και τις απαλλαγές, αυτές καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από το εισόδημα του ιδιοκτήτη. Έτσι, αν κάποιος το 2018 είχε υψηλότερα εισοδήματα σε σύγκριση με το 2017 (φορολογικές δηλώσεις 2018 και 2019 αντίστοιχα) και αυτά τα εισοδήματα ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια, τότε αυτόματα χάνει την έκπτωση του 50%.
Όσον αφορά στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις χαμηλές περιουσίες (αξίας έως 60.000 ευρώ) και κατά 10% για τις πολύ μεγάλες (αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ), αν κάποιος δεν είχε καμία μεταβολή στην περιουσιακή του κατάσταση θα πρέπει στο νέο εκκαθαριστικό σημείωμα του 2019 να διαπιστώσει τις εκπτώσεις που θεσπίστηκαν με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο.

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων: Ξεκινούν τα χειμερινά δρομολόγια, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου


Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων  ανακοινώνει ότι από την Τετάρτη  11 Σεπτεμβρίου 2019 τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό πρόγραμμα   δρομολογίων.

Κριτική του Νικόλα Κάτσιου στο νέο δήμαρχο Σουλίου για πρακτικές μη συνεργασίας


          «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως δυστυχώς κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρο είναι το ξεκίνημα της νέας δημοτικής αρχής στο δήμο Σουλίου, καθώς ο νέος δήμαρχος τρεις μήνες μετά τις εκλογές εμφανίζεται ανακόλουθος των προεκλογικών του εξαγγελιών στις οποίες δεσμευόταν για συναίνεση και συνεργασία ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις προς όφελος του δήμου. Ακόμη και ο τίτλος της παράταξής του κ. Γ. Καραγιάννη «Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας» αποτύπωνε την έκδηλη προεκλογική του βούληση για συνεργασία.
          Μετεκλογικά όμως η συνεργασία για τον ίδιο πήγε… «περίπατο», αφού στηριζόμενος επάνω στα αρνητικά και όχι στα θετικά του νέου νόμου για την αυτοδιοίκηση, επιδόθηκε σε μυστικές πρακτικές πολιτικής «συναλλαγής» με μία μόνο συγκεκριμένη δημοτική παράταξη και αποφάσισε μέσα από ένα απόρρητου περιεχομένου «σύμφωνο δημοτικής συμβίωσης» να διοικήσει το δήμο Σουλίου με ένα σχήμα δημοτικής μειοψηφίας και όχι πλειοψηφίας. Ο δήμαρχος Σουλίου επέλεξε να κλείσει μια εν κρυπτώ «συνεργασία κορυφής» πίσω από κλειστές πόρτες, με βάση όχι το καλό του τόπου αλλά τη διανομή καρεκλών εξουσίας. Γιατί άραγε δεν δημοσιοποίησε στους πολίτες το περιεχόμενο και τους όρους της συνεργασίας των δύο παρατάξεων; Γιατί δεν τολμά να πει δημόσια πού... συμφώνησαν και τί ήταν τελικά αυτό που τους… έφερε κοντά;
          Με δική του ευθύνη και για τους λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, ο κ. Γ. Καραγιάννης όλο το προηγούμενο διάστημα απέκλεισε από το δημοτικό διάλογο άλλες δημοτικές παρατάξεις και κυρίως την παράταξη «Τόπος Αξιών», την οποία η ετυμηγορία των πολιτών στο δήμο Σουλίου κατέταξε ως πρώτη, εκλέγοντας και τους περισσότερους σε αριθμό δημοτικούς συμβούλους. Πιο συγκεκριμένα, ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν απηύθυνε προς την παράταξή μας καμία πρόκληση για συνάντηση των δημοτικών ομάδων με στόχο το διάλογο και την εξέταση όρων σύγκλισης και εποικοδομητικής συνεργασίας, ώστε στην πράξη και όχι μέσα από υποσχέσεις και εξαγγελίες να αποδείξει ότι βάζει το καλό του τόπου πάνω από τα όποια μικροπαραταξιακά συμφέροντα.
          Γι’ αυτό και τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας δημοτικής αρχής, όπως αποτυπώθηκαν στη διάρκεια της Κυριακάτικης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκλογή των μελών του Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Σουλίου, ήταν αρνητικά και δυστυχώς αντιπροσωπευτικά των προθέσεων και των πρακτικών με τις οποίες θα πορευτεί ο νέος δήμαρχος στη διάρκεια της θητείας του. Απόρροια των επιλογών του ήταν η πολιτική καταψήφιση εκ μέρους της παράταξής μας της υποψηφιότητας του κ. Κων/νου Παππά για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ως παράταξη,  υποληπτόμαστε και σεβόμαστε τον εξαίρετο συμπολίτη μας κ. Κ. Παππά και είμαστε βέβαιοι ότι από την πλευρά του θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να συμβάλλει στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του κυρίαρχου οργάνου του δήμου μας. Δυστυχώς όμως πριν από αυτόν ο κ. Γ. Καραγιάννης αποφάσισε να χωρίσει το δήμο στα δύο και να δημιουργήσει όρους μη συνεργασίας στα δημοτικά μας πράγματα.
          Η παράταξή μας, ως η μεγαλύτερη παράταξη του δήμου μας θα είναι πάντοτε δυναμικά παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο, ταγμένη σταθερά υπέρ κάθε ειλικρινούς προσπάθειας για συνεννόηση και συνεργασία, επειδή πραγματικά πιστεύουμε ότι μπροστά στο καλό του δήμου μας είναι λιγότερα αυτά που μας χωρίζουν από όσα μας ενώνουν.

Περιφέρεια Ηπείρου: Δηλώσεις συμμετοχής για το "Κερνάμε Ήπειρο" στα Ιωάννινα


Η Περιφέρεια Ηπείρου,  σκοπεύει να πραγματοποιήσει  το διάστημα 20-22 Σεπτεμβρίου την έκθεση "Κερνάμε Ήπειρο" στα Ιωάννινα στην Πλατεία Πύρρου (Κεντρική Πλατεία).
Το διάστημα αυτό στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί ο Γύρος της Λίμνης,, γεγονός που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της πόλης.
Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από της 11 π.μ έως αργά το βράδυ.
 Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 16-9-2019 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα: Έναρξη συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Ελευθέριο Χουτεσιώτη


Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Ελευθέριο «Λευτέρη» Χουτεσιώτη.
Ο Χουτεσιώτης είναι γεννημένος στις 20 Ιουλίου 1994 και υπέγραψε στην ομάδα μας, ως ελεύθερος, από τον Ολυμπιακό. Έχει αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα και την Κ20 του Ολυμπιακού και έχει υπάρξει διεθνής με τις ομάδες Κ17-18-19-21 της Εθνικής μας.
Ο Λευτέρης μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε στο www.pasgiannina.gr :
«Ο ΠΑΣ φέτος θα αγωνιστεί στη νεοσύστατη κατηγορία της Super League 2 και όλοι μας πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό να την ανεβάσουμε εκεί που ανήκει. Ευχαριστώ την ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και τη διοίκηση της για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.»

Το θέατρο Actina ξεκινά τις εγγραφές


ΘΕΑΤΡΟ ACTINA
Το θέατρο στο εδώ και τώρα!
Το Θέατρο Actina με πυρήνα που εδράζει στην πόλη των Ιωαννίνων αρχίζει τους διακτινισμούς του μέσα στο σύμπαν της τέχνης. Με αφετηρία το θέατρο θα συμπλεύσουμε σε όλες τις μορφές των παραστατικών τεχνών ανακαλύπτοντας δρόμους άγνωστους αλλά βαθιά ριζωμένους μέσα μας. Θα σκαλίσουμε κάτω από την επιφάνεια να αποκαλύψουμε διαδρόμους που μας συνδέουν με το κέντρο και θα τους δώσουμε ζωή ξανά. Θα ερευνήσουμε πεδία και περιοχές της παγκόσμιας λογοτεχνίας και ειδικά το θέατρο με όχημα το σώμα και την φαντασία μας και εργαλεία όλες τις τεχνικές του θεάτρου.
Η πολιτιστική ταυτότητα του Θεάτρου Actina θα διακρίνεται από τις εξής κατευθύνσεις:
την καλλιτεχνική, την εκπαιδευτική και την κοινωνική. Με κινητήριο δύναμη τον άνθρωπο, δηλαδή ένα ουμανιστικό θέατρο και την ανάγκη να μοιραστούμε το μυστήριο, να γίνουμε μύστες της τέχνης του θεάτρου θέλουμε να οικοδομήσουμε ένα πολιτιστικό παρόν που αντλεί από τα γερά θεμέλια του παρελθόντος και είναι σε συνεχή έρευνα με κάθε τι νέο εντοπίζεται στο πολιτιστικό γίγνεσθαι καθώς και σε διαρκή επαφή με την κοινωνία. Στόχος μας να γίνει ένας ανήσυχος πολυπολιτιστικός χώρος ουσίας με σεβασμό στον θεατή και τον εκπαιδευόμενο, συνέπεια μέσα στα χρόνια, που θα συνενώσει αρκετές μορφές τέχνης κάτω όμως από μια κοινή φιλοσοφία και όραμα αγκαλιάζοντας καλλιτέχνες που έχουν αποδείξει την καλλιτεχνική τους αξία αλλά και νέους που η ανάγκη τους για αναζήτηση και δημιουργία δεν χωράει σε στενό και στεγνό πλαίσιο. Θέλουμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο τέχνης με ευδιάκριτο καλλιτεχνικό στίγμα, καθαρό, προσωπικό που ακούει, αφουγκράζεται την σύγχρονη κοινωνία, την ευαισθητοποιεί, την εξελίσσει πνευματικά, ταρακουνάει τα ήσυχα νερά, ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης και η ακτίνα του ξεκινάει από τα μύχια της ανθρώπινης συνείδησης προς κάθε κατεύθυνση, κάθε πολιτιστικό
γεγονός και κάθε τόπο στο διηνεκές.
Ένας πλουραλιστικός χώρος που θα γίνει καταφύγιο στις πνοές των καλλιτεχνών αλλά και όλων των δημιουργών που θέλουν να μοιραστούν τον πνευματικό τους κόσμο.
Ζωντανό κύτταρο του Θεάτρου Actina θα είναι τα εργαστήρια υποκριτικής που απευθύνονται σε όλες της ηλικίες από παιδιά, εφήβους καθώς και ενήλικες τα οποία στελεχώνονται από αξιόλογους επαγγελματίες αναγνωρισμένους ο καθένας στο αντικείμενο του.
Θα διδάσκουν η Αθηνά Τσικνιά υποκριτική η οποία έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση, η Χρυσάνθη Παπαγεωργίου σωματική έκφραση-αυτοσχεδιασμό, η Χάρις Μέγα μουσική, η Ειρήνη Δόβα θεατρικό τραγούδι κ.α. που θα συμπληρώσουν τον προγραμματισμό και θα προστίθενται στην πορεία μέσα από θεματικούς κύκλους και σεμινάρια.
Το Θέατρο Actina λοιπόν ανοίγει τον προβολέα και φωτίζει την θεατρική εκπαίδευση για όλους, μικρούς και μεγάλους!
Οι εγγραφές άρχισαν!
• ΜΟΥΣΙΚΟ - ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για παιδιά 4-8 και 9-12 ετών
• ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για εφήβους 13-15 και 16-18 ετών
• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για ενήλικες 18 και άνω
• ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ για ενήλικες
• ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΑΦΗΓΗΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ,
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΧΟΡΟΥ και άλλων τεχνών.
-ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για παιδιά 4-8 & 9-12 ετών
Με εργαλεία την μουσική και τις τεχνικές του θεάτρου και υλικό από μύθους, παραμύθια, λογοτεχνία, κινηματογράφο, θεατρικά έργα, πίνακες ζωγραφικής, τραγούδια, γνωστές ιστορίες αλλά και επινόησης των παιδιών, φωτογραφίες και άλλες πηγές έμπνευσης και ερεθίσματα θα  κάνουμε ένα ταξίδι στον παραμυθένιο κόσμο της τέχνης.
Το εργαστήριο μέσα από τον συνδυασμό μουσικής και θεάτρου έχει σαν στόχο τα παιδιά να μάθουν την έννοια της συνεργασίας και της ομαδικότητας, της επικοινωνίας, να ανακαλύψουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, να αναπτύξουν την φαντασία και την δημιουργικότητα, να γνωρίσουν και να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα. Να ανακαλύψουν τις δυνατότητες της
φωνής τους και των σωματικών ήχων.
Με οδηγό τον ρυθμό στοχεύουμε στην έκφραση, στον
συντονισμό του σώματος καθώς και στον χειρισμό ρυθμικών οργάνων.
-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ για εφήβους 13-15 & 16-18 ετών
Μια εισαγωγή στην υποκριτική που απευθύνεται σε εφήβους. Μια σειρά από μαθήματα, μέσα από τα οποία θα εξερευνήσουμε όλες τις πτυχές της θεατρικής πράξης και των βασικών
εργαλείων των ηθοποιών.
Θα εισαχθούμε στην υποκριτική μέσα από τον αυτοσχεδιασμό.
Στόχος
μας οι νέοι να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να γίνουν αφορμή για καλλιτεχνική δημιουργία με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν όλα τα γνωστά οφέλη της και να εξελιχθούν σε ενήλικες με κριτικό πνεύμα και ανοιχτούς ορίζοντες.
-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ για ενήλικες άνω των 18 ετών
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους εκείνους που αγαπούν το θέατρο και έχουν νοιώσει αυτό το ασίγαστο πάθος να το γνωρίσουν βιωματικά καθώς και εκείνους που το έχουν γνωρίσει και ψάχνουν κάτι διαφορετικό. Στόχος και μέλημα μας να καταφέρουν να εκφραστούν και να δημιουργήσουν, να γνωρίσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια, να οξύνουν την φαντασία τους, να γνωρίσουν και να ξεπεράσουν τα όρια τους, να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες χωρίς φόβο και να τις
μοιραστούν μπροστά σε κοινό, να γνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και να καταφέρουν να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και τους άλλους, να αναπτύξουν την συγκέντρωση, να εξασκήσουν την αυτοπειθαρχία, να γίνουν ευρηματικοί, να ανακαλύψουν το σώμα τους και τις δυνατότητες του, να απολαύσουν την ευχαρίστηση που δίνει η θεατρική πράξη και μέσα από την θεατρική πράξη να ακολουθήσουν ένα καινούριο μονοπάτι με απίστευτες εκπλήξεις.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Μέσα από το μάθημα του θεατρικού τραγουδιού, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ένα συναρπαστικό και διαφορετικό ταξίδι.
Θα προσπαθήσουμε να εκφράσουμε, να εμψυχώσουμε, να απελευθερώσουμε, να λυτρωθούμε, να ανακαλύψουμε την φωνή και τον εαυτό μας.
Να εκτιμήσουμε και να γευτούμε αυτό το δώρο Θεού!
Στην λήξη του εκπαιδευτικού έτους σε όλα τα εργαστήρια θα ακολουθεί παράσταση.
Για πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 11:30-14:30 & 18:30-21:30
Τηλ. επικοινωνίας: 6974865401
Διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8
Facebook: Θέατρο Actina
Instagram: theatroactina

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Επίσης, στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Τέλος, στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε παραποιημένο ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Προστατίτιδα: Υπάρχει κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη;


Την πιθανή συσχέτιση μεταξύ της προστατίτιδας και καρκίνου του προστάτη υποδηλώνουν στοιχεία μελετών που βλέπουν τα τελευταία χρόνια το φως της δημοσιότητας. Στην επιστημονική κοινότητα η προστατίτιδα αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο ως παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη του καρκίνου του προστάτη. Ωστόσο, αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η φλεγμονή των ιστών μπορεί να μειώσει την ικανότητα ανίχνευσης του καρκίνου του προστάτη σε μεταγενέστερες βιοψίες.
Όπως μας εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος Δρ. Νικόλαος Γ. Κατσένης, περίπου το 20% όλων των καρκίνων που αναπτύσσονται στους ενήλικες οφείλονται σε χρόνια φλεγμονή και/ή χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις που προκαλούνται από μολυσματικούς ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Η προστατίτιδα είναι μια πάθηση που συνδέεται με φλεγμονή του προστάτη ή/και με νευρική βλάβη. Στο 5-10% των περιπτώσεων η αιτία είναι μόλυνση του ουροποιητικού, λόγω βακτηρίων που εισέρχονται στον προστάτη (π.χ. μέσω της σεξουαλικής επαφής). Όποια κι αν είναι η αιτία, ο ασθενής βιώνει πόνο στον αδένα και την πυελική περιοχή, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων του ουροποιητικού συστήματος.
Περίπου το 6-8% των ανδρών παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με την προστατίτιδα και τουλάχιστον για το ένα τρίτο αυτών αποτελεί σοβαρό θέμα υγείας. Αποτελεί τη συνηθέστερη διάγνωση του ουροποιητικού σε άνδρες ηλικίας κάτω των 50 ετών και την τρίτη πιο συχνή διάγνωση σε άνδρες άνω των 50 ετών. Ο αντίκτυπος της πάθησης στην ποιότητα ζωής των ασθενών είναι σημαντικός, λόγω του συνεχούς χρόνιου πόνου και της επίδρασής του στην καθημερινότητα.