Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, ώρα 11:30, στα γραφεία του, Εκάβης 83, Γαλάτσι

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΕΚΑΒΗΣ 83 ΓΑΛΑΤΣΙ ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 210-2933993 Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 (ώρα προσέλευσης 11:30 π.μ.), στα γραφεία του Συλλόγου (Εκάβης 83, Γαλάτσι). Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να ανταποκριθούν στο γιορτινό κάλεσμα του Συλλόγου μας. Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Σύλλογο η παρουσία όλων σας. ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΓΩΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΝΤΟΥ

"Καμπάνα" 22% για όσους δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις

Στο 22% θα ανέρχεται η «ποινή» φόρου η οποία θα επιβάλλεται στους φορολογούμενους που δεν θα συγκεντρώνουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013.
Ο συντελεστής αυτός θα επιβάλλεται επί της διαφοράς μεταξύ του απαιτούμενου ποσού αποδείξεων και του ποσού των αποδείξεων που θα συγκεντρώνει ο κάθε φορολογούμενος, εφόσον φυσικά υπάρχει τέτοια διαφορά.
Αυτό που προκύπτει είναι πως το καθεστώς αποδείξεων θα είναι πολλών ταχυτήτων, καθώς θα υπάρχει διάκριση μεταξύ μισθωτών και συνταξιούχων, οι οποίοι θα κληθούν να συγκεντρώνουν αποδείξεις προκειμένου να έχουν την έκπτωση φόρου.
Τα υψηλά εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ που δεν θα έχουν έκπτωση φόρου θα υποχρεωθούν και εκείνα με τη σειρά τους να συγκεντρώνουν αποδείξεις γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν “ποινή” που όπως φαίνεται κλειδώνει στο 22%.
υτό ουσιαστικά σημαίνει πως όποιος δεν μπορέσει να ξοδέψει περίπου το 1/4 του μισθού του θα τιμωρείται με υψηλότερη φορολογία.
Αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες δεν υποχρεούνται στη συλλογή αποδείξεων, ωστόσο εφόσον η φορολόγηση τους θα γίνεται με βάση το σύστημα εσόδων – εξοδων, θα μπορούν να συγκεντρώνουν παραστατικά προκειμένου να εκπίπτουν ως δαπάνες από το φορολογητέο εισόδημά τους.
Αυτό το ενδεχόμενο που εξετάζει το υπουργείο αποτελεί κατάφορη αδικία, καθώς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι εάν δεν συγκεντρώνουν αποδείξεις θα τιμωρούνται με υψηλότερη φορολογία, ενώ από την πλευρά τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες εάν δεν συγκεντρώσουν αποδείξεις δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά εάν συγκεντρώσουν τότε το ποσό αυτό θα εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημά τους.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε σήμερα στη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών, Ιωάννη Στουρνάρα, τη συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη, και άλλων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών ενόψει της ψήφισης στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου τις προσεχείς ημέρες.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να δοθούν κίνητρα για τη συγκέντρωση αποδείξεων από τους φορολογούμενους.
Υπενθυμίζεται ότι υπόχρεοι στη συγκέντρωση αποδείξεων για το 2013 θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους και με ανώτερο όριο το ποσό των 10.500 ευρώ.
Για το θέμα του γενικού γραμματέα εσόδων, οι ανακοινώσεις για το όνομά του αναμένονται να γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ όπως έγινε γνωστό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ήταν στα 1.052 δισ. ευρώ αυξημένα από πέρυσι το 2011 που ήταν 1.049 δισ. ευρώ.
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Τέλος για τη συνδικαλιστική σύνταξη

Η κατάργηση των «συνδικαλιστικών συντάξεων» προβλέπεται από το νόμο 4093 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016»

Διακόπτεται από την 1η Ιανουαρίου, με εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η καταβολή της σύνταξης στους εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων που συνταξιοδοτήθηκαν με τη συνδικαλιστική ιδιότητα από το πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων (ΤΕΑΕΥΕΕΟ).
Οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων εξαιρούνται από την πρώτη του χρόνου επίσης, και από την ασφάλιση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (πρώην ΕΤΕΑΜ), εφόσον απέκτησαν τη συνδικαλιστική ιδιότητα μέχρι τη συγχώνευση του τ. ΤΕΑΕΥΕΕΟ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ).
Η κατάργηση των «συνδικαλιστικών συντάξεων» προβλέπεται από το νόμο 4093 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016».
Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι δεν εργάζονται και δεν λαμβάνουν οποιαδήποτε σύνταξη από άλλο φορέα κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, καθώς και ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΑΕΥΕΕΟ, οι οποίοι ήταν υπάλληλοι των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
ΠΗΓΗ: www.iefimerida.gr

Έρχονται αλλαγές στους Δήμους

Με εγκύκλιο του ΥΠΕΣ οι δήμαρχοι μπορούν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των αντιδημάρχων και στην εκλογή νέων συλλογικών οργάνων, στα δημοτικά συμβούλια και δημοτικές επιτροπές.

Εβδομάδα αλλαγών στους δήμους της χώρας, καθώς οι δήμαρχοι μπορούν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των αντιδημάρχων και στην εκλογή νέων συλλογικών οργάνων, στα δημοτικά συμβούλια και δημοτικές επιτροπές.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, που είχε εκδοθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρεται και στον ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) η θητεία των συγκεκριμένων οργάνων, όπως το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, λήγει στις 31/12/2012 και μέχρι τις 6 του Ιανουαρίου θα πρέπει να εκλεγούν τα νέα όργανα, η θητεία των οποίων λήγει τον Αύγουστο του 2014.
Ήδη, σε πολλούς δήμους έχουν ξεκινήσει οι αλλαγές των αντιδημάρχων, με αποφάσεις των δημάρχων.
Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «ο δήμαρχος μπορεί να μεταβιβάσει οποιαδήποτε αρμοδιότητά του στους αντιδημάρχους, εκτός από την αρμοδιότητα που έχει ως πειθαρχικός προϊστάμενος των υπαλλήλων του δήμου, η οποία είναι αμεταβίβαστη. Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται πρέπει να αναγράφονται συγκεκριμένα προς αποφυγή σύγχυσης ως προς το εύρος αυτών».
Σημειώνεται δε ότι «η θητεία κάθε αντιδημάρχου αναφέρεται στην απόφαση του ορισμού. Κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014 δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο ετών και η δεύτερη θητεία λήγει στις 31 Αυγούστου 2014.
Όμως, επισημαίνεται, ότι «ο δήμαρχος μπορεί με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του να αντικαταστήσει τον αντιδήμαρχο και πριν τη λήξη της θητείας του, αν ο ορισθείς αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί από την παράταξή του»