Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση έως 100% των εισφορών για ανέργους

 
Έως και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζομένων θα καλύπτει ο ΟΑΕΔ για την πρόσληψη και απασχόληση ανέργων σε στοχευμένες δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα.
Για την υλοποίηση του προγράμματος εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προβλέποντας τη διάθεση 3 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2011, 60 εκατ. ευρώ το 2012 και 27 εκατ. ευρώ το 2013.
Η κάλυψη των ασφαλίστρων αφορά κάθε κατηγορία ασφαλισμένου, δηλ., όχι μόνο στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 16,5% το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο

Στους 4.140.007 ανήλθε ο αριθμός των απασχολουμένων, οι οικονομικά μη ενεργοί σε 4.382.901 άτομα, ενώ 820.276 άτομα ήταν άνεργοι, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.. Το ποσοστό ανεργίας τον Ιούλιο του 2011 ανήλθε σε 16,5%, έναντι 12,0% τον Ιούλιο του 2010 και 16,0% το Ιούνιο του 2011.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 299.289 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010 (μείωση 6,7%) και κατά 21.118 άτομα σε σχέση με το Ιούνιο του 2011 (μείωση 0,5%).
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 213.241 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2010 (αύξηση 35,1%) και κατά 26.591 άτομα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2011 (αύξηση 3,4%).

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πολιτική επιστράτευση για τα σκουπίδια


Η κυβέρνηση, με απόφαση του πρωθυπουργού, προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στην καθαριότητα.
Η απόφαση για την επιστράτευση των δημοτικών υπαλλήλων δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ με χθεσινή ημερομηνία (ΦΕΚ 2326/ 17-10-2011) και ισχύει από σήμερα το πρωί.
Η λύση που ήθελε τους εθελοντές του στρατού να αναλαμβάνουν την αποκομιδή των απορριμμάτων δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ενώ οι ιδιώτες δεν ήταν αρκετοί.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: «Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη», 2η Ποδηλατοδρομία, Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ώρα 10:00 π.μ., Κεντρική Πλατεία

«Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» είναι το μήνυμα με το οποίο η Βραδινή Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ Ιωαννίνων θα γιορτάσει τη δεύτερη ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιήσει στις 23 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ., με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:
«Στόχος είναι να γίνει γνωστό και στους υπόλοιπους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν για τον αγώνα της Ζωής, μέσα από τη Βραδινή Κοινότητα που λειτουργεί στα Γιάννενα για Φοιτητές και Εργαζόμενους.

Η διαδρομή έχει ως εξής:
Εκκίνηση από την Κεντρική Πλατεία, Κ. Φρόντζου, Ζωσιμάδων, Π. Μελά, Μαυρογιάννη Πέραμα, (ΣΤΑΣΗ), Αμφιθέα, Ντραμπάτοβα (ΣΤΑΣΗ), Λογγάδες, (ΣΤΑΣΗ - Διάλειμμα), Κατσικά, νέο Ποδηλατόδρομο (ΣΤΑΣΗ), Παραλίμνιο, Πλατεία Μαβίλη.
Σύνολο διαδρομής περίπου 30 χιλιόμετρα, διάρκεια διαδρομής περίπου 3 ώρες».

Ταλαίπωρη… Ελλάδα

Μη βυζαίνετε πια άλλο
της γελάδας τα μαστάρια
ήπιατε όλο το γάλα
τώρα βγαίνει σκέτο αίμα..ρε μοσχάρια!


Δεν τη βλέπετε δεμένη
νηστικιά και πληγωμένη;
Την χτυπάτε την τραβάτε..
που στο διάολο θα την πάτε;
Αφήστε λίγο να βοσκήσει
μοναχή της να πασχίσει,
για να φέρει λίγο γάλα
να μπορέσει από «μοσχάρια»

να σας κάνει πιο μεγάλα
για τα κέρατα που βγαίνουν
στ΄ αδειανά σας τα κεφάλια
γιατί όπως πάει το πράμα
αντί για ταύροι
θα βγείτε μοσχαρο-βουβάλια!


Αχ!! ταλαίπωρη Ελλάδα
πως αντέχεις τέτοια χάλια
να μας πίνουνε το αίμα


αντί για γάλα..τα «βουβάλια»
Δεν θα βγει ένας Δραγάτης
όλα αυτά να τα μαζέψει
να αποκόψει τις ζημιές σου
και σε «κάρο» να τα ζέψει!


Το ορκίστηκα Ελλάδα
και απόφαση το πήρα
να φωνάξω πάλι «Ζήτω»
αν μας βρεις έναν «Πλαστήρα»
Όχι έξι..μπάμ..και κάτω.
τα κλεμμένα να μας φέρουν
μήπως βρούμε λίγο πάτο
στο φαρμάκι που μας δίνουν
και το πίνουμε όλη μέρα
κι΄όπως πάν.. θα βάλουν φόρους
στο νερό και στον αέρα.
Ναι! γιατί έτσι όπως πάνε
όσα και να δανειστούμε
πάλι αυτοί θα μας τα φάνε.


Ύστερα να τους μαζέψει
όλους σ΄ ένα μοναστήρι
με Λαζόπουλο να φτιάχνει
πάντα νέο το Τσαντίρι.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΓΙΑΣ - ΜΑΖΑΡΑΚΙ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «Ο ΠΥΡΡΟΣ»: Προτείνει οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό του ΟΧΙ να γίνονται στο Καλπάκι και όχι στην Θεσσαλονίκη

Περιστέρι
17-10-2011

Προς τους Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων
1) κ. Ευάγγελον Αργύρην , Αντιπρόεδρον της Βουλής
2) κ. Σταύρον Καλογιάννην
3) κ. Αθανάσιον Οικονόμου
4) κ. Μιχαήλ Παντούλαν
5) κ. Κων)νον Τασούλαν , Γραμμ. Κοιν.Ομάδ. Ν. Δημοκρατίας


Κοινοποίηση :
1) Εξοχώτατον Πρόεδρον της Δημοκρατίας κ. Κάρολον Παπούλιαν
2) Περιφερειάρχην Ηπείρου κ. Αλέξανδρον Καχριμάνην
3) Μητροπολίτην Ιωαννίνων Σεβασμιώτατον κ.κ. Θεόκλητον
4) Δήμαρχον Ιωαννιτών κ. Φίλιππον Φίλιον
5) Δήμαρχον Πωγωνίου κ. Κων)νον Καψάλην
6) Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος


Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευταί
Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου, με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της επετείου του μεγαλειώδους ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, απεφάσισε ομόφωνα, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, να επαναφέρει την προ διετίας διατυπωθείσα πρότασή της, κατά την διάρκεια εκδηλώσεως για την επέτειο του ΟΧΙ, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε ο επίσημος εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ του 1940 να γίνεται στο ΚΑΛΠΑΚΙ, ή έστω στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ και όχι στη Θεσσαλονίκη.
Οι λόγοι για τους οποίους διατυπώνουμε την πρόταση αυτή είναι ότι, στην πράξη, το ΟΧΙ το πραγματοποίησε η ηρωική 8η Μεραρχία, της οποίας οι ηρωικοί μαχητές ήταν, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, Ηπειρώτες και ιδιαίτερα από το Νομό Ιωαννίνων, οι οποίοι, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του θρυλικού Διοικητού της Υποστρατήγου Χαραλάμπους Κατσιμήτρου, καθαγίασαν τα μαρτυρικά χώματα του Καλπακίου και του Πωγωνίου, αγωνιζόμενοι, στην κυριολεξία, υπέρ βωμών και εστιών και έγραψαν με το αίμα τους χρυσές σελίδες στην Ιστορία της Ελλάδος μαχόμενοι στο Καλπάκι, στην πρώτη γραμμή αμύνης και παραβλέποντας, ο θρυλικός Κατσιμήτρος, τη διαταγή του Γενικού Επιτελείου για οπισθοχώρηση στη δεύτερη γραμμή αμύνης.
Γι` αυτό, λοιπόν, θα πρέπει η επέτειος του ΟΧΙ να εορτάζεται στον τόπο που έλαβαν χώρα τα γεγονότα του πολέμου και να δοθεί, έτσι, μια μικρή ικανοποίηση στους Ηπειρώτες, οι οποίοι, από πολλά χρόνια, βιώνουν το αίσθημα της παντελούς εγκατάλειψης της Ηπείρου.


Κύριοι Βουλευτές
Απευθυνόμεθα σε σας, τους εκπροσώπους του λαού του Νομού Ιωαννίνων, με την παράκληση να ενστερνισθείτε το δίκαιο αίτημά μας και να κάνετε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί, ώστε να καθιερωθεί ο επίσημος εορτασμός του ΟΧΙ να πραγματοποιείται στο Καλπάκι, ή έστω στα Ιωάννινα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην προσπάθειά σας αυτή θα έχετε τη συμπαράσταση ολοκλήρου της Ηπείρου και των απανταχού της γης Ηπειρωτών, αλλά και ότι με την επίτευξη του σκοπού αυτού θα αποδοθεί, έστω και καθυστερημένα, δικαιοσύνη και πράξη τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους τους ηρωικούς αγωνιστές που πότισαν με το αίμα τους τον τόπο, στον οποίο προτείνουμε να γίνεται ο επίσημος εορτασμός.
Σε όσους, ενδεχομένως, ισχυρισθούν ότι στη σημερινή δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας η αναφορά σε πανηγυρισμούς και εορτασμούς είναι εκτός τόπου και χρόνου πολυτέλεια, αντιτείνουμε, ότι, ιδιαίτερα σήμερα, που η εθνική μας κυριαρχία, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια καταρρακώνονται, είναι, κατ` εξοχήν, επίκαιρο και επιβεβλημένο, να προβάλλονται οι αγώνες της Πατρίδος μας εναντίον κάθε επιβουλής και ιδιαίτερα το ΟΧΙ του 1940 θα πρέπει να μας καθοδηγεί και να μας εμπνέει στην τωρινή απόπειρα οικονομικής καθυπόταξης και όχι μόνον, της Πατρίδος μας.


Κύριοι Βουλευτές
Ευελπιστούντες ότι θα πράξετε ό,τι δει για την υλοποίηση του αιτήματός μας διατελούμε
Μετά της δεούσης τιμής και εκτιμήσεως.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματεύς
Βασίλειος Τζούμας                     Πέτρος Σιαμάντης

Στοιχεία επικοινωνίας:
Βασίλειος Τζούμας
τ.Δ/ντης Τ.Υ. Δήμου Περιστερίου
Δ/ντης Τ.Υ. Μητροπόλ.Περιστερίου
Προμηθέως 5 – 13451 – ΚΑΜΑΤΕΡΟ
τηλ. 2102312254 – 6944904807
fax: 2102382940
email: btzoumas@gmail.com

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Εκδήλωση για την ηρωίδα "ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ" το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό κέντρο "ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"

Στην εφεδρεία δάσκαλοι και καθηγητές από το καλοκαίρι του 2012

Προστίθεται διάταξη στο Πολυνομοσχέδιο.

Από το καλοκαίρι του 2012 η εφαρμογή του θεσμού και για τους εκπαιδευτικούς.
Αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα και να προστεθεί η διάταξη στο πολυνομοσχέδιο.
Θα εφαρμοστεί σε όσους είναι τουλάχιστον 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια υπηρεσίας.

Η «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα» θα εφαρμοστεί και στους δασκάλους και καθηγητές από το επόμενο έτος.

Την ένταξη των εκπαιδευτικών στην "προσυνταξιοδοτική" εφεδρεία από το καλοκαίρι του 2012 αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες -να αποφασίσει σήμερα η κυβέρνηση. Σε αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, συζητήθηκε το ενδεχόμενο να προβλεφθεί ρητά στο πολυνομοσχέδιο ότι ο θεσμός της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας θα ισχύσει και στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της ημέρας και θα αποτυπωθεί σε προσθήκη που θα γίνει στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την εφεδρεία.
Κυβερνητικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι από το μέτρο εξαιρούνται οι καθηγητές πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ για τους δάσκαλους και τους καθηγητές γυμνασίων και λυκείων θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο του 2012.
Η "προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα" θα εφαρμοστεί σε όσους εκπαιδευτικούς είναι τουλάχιστον 53 ετών και έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια προϋπηρεσίας, στα οποία θα συνυπολογιστεί και η υπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που έχουν εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση πριν από το 1983, θα έχουν τη δυνατότητα να "αναγνωρίσουν" την προϋπηρεσία τους καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό για την "εξαγορά" των ενσήμων. Αναμένεται να εξαιρεθούν όσοι κατέχουν θέσεις προϊσταμένων.
Η "εφεδρεία" στον χώρο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα επιφέρει σημαντικές ανακατατάξεις στα σχολεία της χώρας.
Η μαζική έξοδος από την εργασία χιλιάδων εκπαιδευτικών σε συνδυασμό με τις ελάχιστες έως μηδενικές προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της παιδείας το 2012, θα σημάνει νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων από τον Σεπτέμβριο.
Η μείωση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών (ωρομίσθιων και αναπληρωτών), που θεωρείται βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί τη χρονιά που έρχεται, θα έχει ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση "σαρωτικών" μετατάξεων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στις σχολικές μονάδες.

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/default.asp

ΠΡΕΒΕΖΑ:Ξεκινούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για την 99η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης

Τα 99 χρόνια ελευθερίας της γιορτάζει φέτος η πόλη της Πρέβεζας και ο Δήμος της Πρέβεζας διοργανώνει εκδηλώσεις για να τιμήσει την επέτειο αυτή.
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με την Επιμνημόσυνο Δέηση και την Κατάθεση Στεφάνων που θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους ενώ αμέσως μετά θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.
Στις 7.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (αίθουσα Νικόλαος Κονεμένος) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωσης τιμής για την 99η Επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
- Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστο Μπαΐλη.
- Ομιλία από τον κ. Ευάγγελο Αυδίκο Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο: «Η απελευθέρωση της Πρέβεζας 1912:Το παρελθόν στο μέλλον της Πρέβεζας
- Παρουσίαση χορών της Ηπείρου από το χορευτικό τμήμα εφήβων του Δήμου Πρέβεζας.


Οι εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Πρέβεζας θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με το Μνημόσυνο των Δωρητών του Δήμου το οποίο θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης καλεί όλους τους Δημότες να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 99η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης τονίζοντας ότι στους δύσκολους καιρούς που περνά η χώρα μας πρέπει όλοι μας να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να παραδειγματιστούμε από το θάρρος και την αυτοθυσία των προγόνων μας οι οποίοι έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.

ΟΑΕΔ: Στο 18,40% έφτασε η ανεργία για το μήνα Σεπτέμβριο

Στο 18,40% έφτασε η ανεργία για το μήνα Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ.
Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 695.259 άτομα, έναντι 590.009 τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Από όλους αυτούς τους ανέργους, μάλιστα, λιγότεροι από το 1/3, μόνο οι 213.335 από τους 695.259 λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας.
Αριθμός μεγαλύτερος κατά 15.413 σε σχέση με πέρυσι.
Αλλά και οι προσλήψεις ήταν λιγότερες από πέρυσι κατά 7,59% (83.778 έναντι 90.657 τον Σεπτέμβριο του 2010).
Τα άτομα που πλήττονται περισσότερό είναι από 30 έως 40 ετών και κυρίως οι απόφοιτοι Λυκείων.
Στην ηλικιακή ομάδα 30-54 ετών αναλογεί το 62,47% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,30% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,23%.

«Πόλεμος» για το κυνήγι στον Αμβρακικό

Άγρια διαμάχη έχει ξεσπάσει με αφορμή την απόφαση της περιφερειακής διοίκησης Ηπείρου να επιτρέψει το κυνήγι μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του Αμβρακικού, όπου βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες είδη πουλιών, δύο από τα οποία μάλιστα απειλούνται με εξαφάνιση από τη χώρα μας.
Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει από την πλευρά του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και δέκα περιβαλλοντικών οργανώσεων, οι οποίοι θεωρούν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό των υδρόβιων πουλιών.

«Στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού υπάρχουν περίπου 250 είδη πουλιών και μεταξύ αυτών δύο παγκοσμίως απειλούμενα είδη, η βαλτόπαπια και ο αργυροπελεκάνος, για τα οποία η συγκεκριμένη περιοχή είναι ο σημαντικότερος τόπος αναπαραγωγής.
Οι βαλτόπαπιες υπολογίζεται ότι είναι 50 -80, ενώ οι αργυροπελεκάνοι δεν ξεπερνούν τα 100-130 ζευγάρια.
Η άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους πληθυσμούς», εξηγεί η υπεύθυνη πολιτικής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Μαλάμω Κορμπέτη.
Το κυνήγι απαγορεύτηκε το 1990 στον πυρήνα και στη ζώνη Α του πάρκου, με στόχο την προστασία των σπάνιων ειδών, αλλά επιτρέπεται στις υπόλοιπες περιοχές.
Στις αρχές Σεπτέμβρη η περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισε να επιτρέψει τη θήρα στη ζώνη Α του πάρκου, όπου ζουν οι περισσότερες πάπιες.
«Είμαστε όλοι σύμφωνοι για να επιτραπεί το κυνήγι μέσα στον Αμβρακικό, οι κυνηγοί είναι σημαντικό κομμάτι της περιοχής μας.
Τα πράγματα δεν είναι τόσο ακραία όπως θέλουν να τα παρουσιάσουν κάποιοι», δηλώνει στη Real planet ο περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέκος Καχριμάνης.
«Η άρση της απαγόρευσης προωθείται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας επειδή στην περιοχή υπάρχουν χιλιάδες ψηφοφόροι κυνηγοί», καταγγέλλει από την πλευρά της η Μ. Κορμπέτη, ενώ ο περιβαλλοντολόγος και συντονιστής του φορέα διαχείρισης Αμβρακικού, Δημήτρης Μπαρέλος, επισημαίνει πως «Οι κυνηγοί ασκούν καθημερινά και συστηματικά πιέσεις προς όλους και προς τον φορέα διαχείρισης για επιτραπεί η θήρα .
Όπως είναι προφανές, οι αιρετοί άρχοντες είναι πιο ευάλωτοι».
«Αυτό που ζητούν είναι να μπουν με βάρκες με εξωλέμβιες μηχανές μέσα στην απαγορευμένη περιοχή. Με αυτό τον τρόπο δύο μόνο άτομα αρκούν για να σκοτώσουν 200-300 πουλιά σε λίγα λεπτά», λέει ο Δ. Μπαρέλος.
Οι κυνηγοί, οι οποίοι στην ευρύτερη περιοχή αριθμούν περίπου τους 6.000, απέστειλαν επιστολή στον υπουργό περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στην οποία χαρακτηρίζουν «υπερβολικές και ατεκμηρίωτες τις απαγορεύσεις θήρας» και υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι το νόμιμο κυνήγι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τη λαθροθηρία που έχει ρημάξει την περιοχή.
Όπως έχει αποκαλύψει η Real planet, τα περιστατικά εισβολής κουκουλοφόρων λαθροκυνηγών με εξωλέμβιες μηχανές μέσα στον πυρήνα του εθνικού πάρκου είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ενώ το πιο πρόσφατό κρούσμα συνέβη μόλις την περασμένη εβδομάδα.
Το επιχείρημά τους βασίζεται στο γεγονός ότι οι κυνηγετικές οργανώσεις διαθέτουν θηροφύλακες, οι οποίοι θα αναλάβουν τη φύλαξη της περιοχής και των θηρεύσιμων ειδών. «Θα βάλουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει, αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την πλευρά της πολιτείας», επισημαίνει ο Δημήτρης Μπαρέλος.
Επιπλέον, όπως δηλώνει η υπεύθυνη πολιτικής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, «τα στοιχεία που έχουμε από τα κέντρα περίθαλψης πτηνών δείχνουν ότι κατά τη διάρκεια της νόμιμης θήρας αυξάνεται η λαθροθηρία».
Οι κυνηγοί υποστηρίζουν ακόμη πως η θήρα λειτουργεί ως μέτρο διαχείρισης των υδρόβιων πληθυσμών, γεγονός που αναγνωρίζεται διεθνώς από την επιστημονική κοινότητα και τους περιβαλλοντολόγους.
«Αυτό ισχύει αλλά μόνο όταν υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός θηρεύσιμων ειδών σε μια περιοχή».
Στον Αμβρακικό υπάρχουν μεγάλοι πληθυσμοί πρασινοκέφαλης πάπιας και φαλαρίδες, τα οποία είναι θηρεύσιμα είδη, αλλά σύμφωνα με την ίδια:
«Οι κυνηγοί δεν ξεχωρίζουν τα απειλούμενα είδη με αποτέλεσμα να τα πυροβολούν όλα μαζί.Τα θηρεύματα καταλήγουν να πωλούνται παράνομα στις ταβέρνες της περιοχής σε υψηλές τιμές».


ΠΗΓΗ: www.real.gr

ΗΠΕΙΡΟΣ: Πρώτη στις κατασχέσεις χασίς

Περίπου το 60% των ποσοτήτων στη χώρα

Τη μερίδα του λέοντος από το κατασχεμένο χασίς σε όλη τη χώρα κατέχουν οι υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, από την αρχή του 2011 και αυτό είναι και λογικό, αφού η κύρια είσοδος του αλβανικού χασίς είναι η περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, όπως σημειώνεται σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και της ΓΑΔΠ Ηπείρου, από τους 7,5 τόνους χασίς που κατασχέθηκε στη χώρα οι 4 τόνοι και 349 κιλά αφορούν την Ήπειρο.
Από τις κατασχέσεις δεν λείπει η ηρωίνη, έστω σε μικρή ποσότητα, αλλά και οπιούχα παπαρούνα, καθώς και όπλα.
Από τις 227 υποθέσεις κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες μέχρι και τον Σεπτέμβριο, έχουν συλληφθεί στην Ήπειρο 338 άτομα και κατασχέθηκαν 4 τόνοι και 349, περίπου, κιλά κάνναβης, εκατόν είκοσι εννέα (129) δενδρύλλια υπνοφόρου μήκωνος (οπιούχα παπαρούνα με τη σύλληψη υπερήλικα στη Λευκοθέα του δήμου Ζίτσας), επίσης 1 κιλό και 370 περίπου γραμμάρια ηρωίνης, καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών.
Στις ίδιες υποθέσεις κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, είκοσι (20) χειροβομβίδες, είκοσι (20) πυροσωλήνες, τέσσερα (4) πιστόλια, ένα (1) περίστροφο, δύο (2) κυνηγετικά όπλα και ένα (1) όπλο taser.
Απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ το εννιάμηνο του 2011.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τα απολογιστικά στοιχεία για τους δείκτες εγκληματικότητας κατά το εννιάμηνο του έτους.
Συνελήφθησαν 132.407 άτομα, εκ των οποίων, 10.777 άτομα για κλοπές/διαρρήξεις, 9.780 για ναρκωτικά , 1.142 άτομα για ληστείες, 179 άτομα για ανθρωποκτονίες, 15.282 άτομα για αποφάσεις και 95.247 άτομα για λοιπά αδικήματα (και παράνομη μετανάστευση).
Εξιχνιάστηκαν 18.066 υποθέσεις που αφορούν σε όλο το φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, όπως εγκλήματα βίας, εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας, κλπ.
Εξαρθρώθηκαν 375 σπείρες, εκ των οποίων, 165 που διέπρατταν ληστείες - κλοπές, 95 σπείρες που διακινούσαν ναρκωτικά, 29 για απάτες και 13 σπείρες διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών.
Κατασχέθηκαν, 174 κιλά περίπου ηρωίνη, 20 κιλά περίπου κοκαΐνης, 7,5 τόνοι κάνναβη και 958 πιστόλια - περίστροφα, replica κλπ.

ΠΗΓΗ: www.neoiagones.gr

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: Νομιμοποίηση μετά την καταβολή του προστίμου


Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα το ΙΚΑ σε όλα τα υποκαταστήματά του, η μεταβίβαση ή η σύσταση δικαιώματος σε αυθαίρετο μπορεί να γίνει αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής του ενιαίου ειδικού προστίμου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο, τα σχετικά έγγραφα τα οποία προσκομίζονται από τις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων γίνονται δεκτά από τις υπηρεσίες του Ιδρύματος ως δικαιολογητικά για τον έλεγχο των καταβλητέων εισφορών.

Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

 Νεκρώνει η χώρα για τα μέτρα εξαθλίωσης!!!

Σε απεργιακό «κλοιό» βρίσκεται από χθες και για όλη την εβδομάδα η χώρα, με την ένταση των κινητοποιήσεων να κορυφώνεται αύριο Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Ήδη από χθες έχουν αρχίσει οι απεργίες, με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, την Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και την Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού, να συμμετέχουν σε 48ώρη απεργία που κρατά δεμένα τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας.
Σε 24ώρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν αύριο οι δημοσιογράφοι, καθώς κινητοποιήσεις έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.

48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο και μεθαύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με σκοπό να «νεκρώσει» ολόκληρη η χώρα. Πολλαπλές πορείες διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί μάλιστα για την Τετάρτη όπου αναμένεται να συγκεντρώσουν στους δρόμους χιλιάδες πολιτών.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα καταστήματα όλης της χώρας την Τετάρτη, καθώς ο εμπορικός κόσμος έχει λάβει απόφαση να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κλείνοντας για μία ημέρα, προκειμένου να μην «κλείσει για πάντα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι κινητοποιήσεις για Τετάρτη και Πέμπτη αναμένεται να επεκταθούν και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, με τους υπαλλήλους μάλιστα σε Δήμους όλης της χώρας και την καθαριότητα να έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, με καταλήψεις δημοτικών καταστημάτων και δημόσιων κτιρίων.
Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.
Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι τελωνειακοί, προσδοκώντας ότι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν «ασφυξία» στην τροφοδοσία καυσίμων.