Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν πάνω από -159- κιλά ακατέργαστης κάνναβης και συνελήφθη ο 25χρονος οδηγός

Εντοπίστηκε, σήμερα (05-05-2014) το πρωί στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό έναν 25χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και συνελήφθη μετά από καταδίωξη.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί σήμερα το πρωί ακινητοποίησαν αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο 25χρονος, με σκοπό να το ελέγξουν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή πεζός.

Ο δράστης, αφού καταδιώχθηκε συνελήφθη σε κοντινή απόσταση, ενώ όπως διαπιστώθηκε, στο πορτ παγκάζ και στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, βρέθηκαν συνολικά (155) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (159.446) γραμμαρίων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
 Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι ο 25χρονος θα μετέφερε τα ναρκωτικά στην Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής.
 Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σχηματίζεται δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 25χρονου, ο οποίος με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων

Σήμερα (05-05-2014) και ώρα 07:25, στο 48ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων (περιοχή Άγιος Γεώργιος Πρέβεζας), έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 68χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε μετωπικά με Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 46χρονος ημεδαπός .
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο 68χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και σοβαρά η 59χρονη επιβάτιδα του ίδιου οχήματος.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας. 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο

Φωτό: Από την παρουσίαση  των υποψηφίων της
"Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου" την Κυριακή 4/5/2014
Κατά Εκλογική Περιφέρεια οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο είναι:
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΝΩ  ΚΑΛΑΜΑ
1. ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
2. ΓΙΟΥΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
3. ΓΚΟΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
4. ΔΟΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
5. ΚΑΓΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
6. ΜΠΙΛΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
7. ΝΤΟΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
8. ΤΣΙΑΝΟΥ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
9. ΦΩΤΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
10. ΧΑΤΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΖΗΣΗ-ΖΗΚΟΥ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014: Επιστημονική συνάντηση την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 – Ελληνικό Ιωαννίνων, Πνευματικό Κέντρο, ώρα έναρξης 10:30 π.μ.

Πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Καραγιάννη σε χωριά του Πωγωνίου

Παναγιώτης Καραγιάννης
υποψήφιος
Δήμαρχος Πωγωνίου
Πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Πωγωνίου» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Καραγιάννη σε χωριά του Πωγωνίου
 ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΜΑΪΟΥ
ΚΤΙΣΜΑΤΑ, ΧΑΡΑΥΓΗ, ΚΑΣΤΑΝΗ, ΛΑΒΔΑΝΗ, ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ
ΤΡΙΤΗ 6/ ΜΑΪΟΥ
ΚΕΡΑΣΟΒΟ, ΣΤΡΑΤΙΝΙΣΤΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, ΨΗΛΟΚΑΣΤΡΟ

ΚΑΚΟΣ Π. ΕΥΘΥΜΙΟΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πωγωνίου, με το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο


Tηλ. Επικοινωνίας:  6972025612-6947727089

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΟΛΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»

Με μόνο γνώμονα την αγάπη και την ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο μας, έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας και της σημασίας των επικείμενων εκλογών για το χωριό μας, αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στην ανοικτή πρόσκληση και τιμητική πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Γιάννη Ντόντη
Στο πλαίσιο μιας καθαρής και πολιτικά έντιμης συνεργασίας επιλέγουμε να είμαστε παρόντες στην αναμέτρηση του Μαΐου
Συμφωνώντας με τον Γιάννη Ντόντη ότι πάνω απ’ όλα βάζουμε το συμφέρον του χωριού μας, επιλέγουμε την συμμετοχή σε μια κρίσιμη για τον τόπο μας περίοδο, παραμένοντες ενεργοί και μάχιμοι στο χώρο της  Αυτοδιοίκησης,όπως κάναμε επί σειρά ετών.

Παρουσίαση του Ψηφοδελτίου της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» από τον υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Καψάλη Κωνσταντίνο

Μεγάλη η ανταπόκριση στο κάλεσμα της παράταξης και αισιοδοξία , ήταν το μήνυμα της χθεσινής συνάντησης των συνυποψήφιων της Ενωτικής πρωτοβουλίας Πωγωνίου.

Στα Γιάννενα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Χρήστος Ζώης

Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Συνωστισμός και ένταση για μια σακούλα τρόφιμα, αυτή είναι η Ελλάδα του πρωτογενούς πλεονάσματος» ..

Επίσκεψη Ψωμιάδη σε Καστοριά
Την Καστοριά και τα Ιωάννινα επισκέφθηκε σήμερα (Παρασκευή 02/05/2014) ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την “Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό” κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ομιλία του κ. Σηφιανού με θέμα: «Η μουσική συμφωνία της ζωφόρου του Παρθενώνα: Ανάλυση κίνησης μουσική δομή και δραματουργία στην ζωφόρο του Παρθενώνα», Κυριακή 11 Μαΐου 2014, ώρα 12 το μεσημέρι


Χρήστος Ζώης: Οι «εργολάβοι των δημοσκοπήσεων» στήνουν σκηνικό χειραγώγησης

Πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιάννη Ντόντη σε χωριά του Πωγωνίου

Ντόντης Ιωάννης
υποψήφιος
 Δήμαρχος Πωγωνίου
Πρόγραμμα επισκέψεων του κλιμακίου της Δημοτικής Παράταξης «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιάννη Ντόντη σε χωριά του Πωγωνίου
Δευτέρα 5 Μαΐου
17:00  Γεροπλάτανος
18:30  Ρουψιά
20:00  Ωραιόκαστρο
Τρίτη, 6 Μαΐου
19:00  Ζάβροχο
20:00  Μαυρόπουλο
21:00  Ορεινό-Ποντικάτες
Πέμπτη  8 Μαΐου
17:30  Κρυονέρι 
18:30  Σιταριά 
20:00  Κουκλιοί
Παρασκευή 9 Μαΐου
10:30 Ρεπετίστη 
11:30  Αρετή
13:00  Βροντισμένη
17:30  Κ. Ραβένια
18:00  Λίμνη
19:30  Βήσσανη
Σάββατο 10 Μαΐου
11:00  Κεράσοβο
12:00  Περιστέρι
13:00  Στρατίνιστα
17:30  Μαυροβούνι
18:00  Α. Ραβένια
19:30  Δολιανά 
Κυριακή 11 Μαΐου
11:00 Πωγωνιανή
13:00 Δρυμάδες- Σταυροσκιάδι
17:30  Κτίσματα
18:30  Χαραυγή
19:30  Καστάνιανη
21:00 Αγία Μαρίνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»

Τοπικό σχέδιο απασχόλησης ανέργων και αγροτών στην Πίνδο

Προσκαλούμε τους/τις ενδιαφερόμενους/ες που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στην Πράξη 
«ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΝΔΟ»
Προϋποθέσεις:
α) Άνεργοι/ες, εγγεγραμμένοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ και με κάρτα ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στην Πράξη ή
β) Ασφαλισμένοι/ες στον ΟΓΑ, με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τις 3.000,00 € για το οικονομικό έτος 2011, το δε ατομικό πραγματικό, ή αντικειμενικό εισόδημά τους από τις λοιπές πηγές δεν υπερβαίνει το ποσό των 9.000,00 €. 
Επισημαίνεται δε ότι δεν πρέπει να υπερβαίνουν ανά κατηγορία τα όρια του εισοδήματος.
Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί επίσης οι ενδιαφερόμενοι/ες να είναι κάτοικοι των Δήμων Βορείων Τζουμέρκων, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Τι αλλάζει με τις αστυνομικές ταυτότητες σε λίγες ημέρες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

 Η νέα πρωτοβουλία αφορά στην ηλεκτρονική επικοινωνία του πληροφοριακού συστήματος «Police Online» της ΕΛ.ΑΣ. με το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημοτολογίου» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Με στόχο να περιοριστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, καταργείται σε πρώτη φάση η χρήση πιστοποιητικών στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης, με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Με τις σημερινές συνθήκες απαιτούνται 3-5 ημέρες μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την έκδοση ταυτότητας.
Η διαδικασία κρίνεται χρονοβόρα και οφείλεται στην αυτεπάγγελτη αναζήτηση από τις αστυνομικές αρχές των στοιχείων που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος.

Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας: Σύλληψη αλλοδαπού, για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν (5.408) γραμμάρια κάνναβης

Χθες (03-05-2014) το μεσημέρι στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, συνέλαβαν έναν 38χρονο υπήκοο Αλβανίας, για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος και βρέθηκε στο πάτωμα της θέσης του συνοδηγού ένας σάκος που περιείχε έξι (6) δέματα με κάνναβη.
Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν:
κάνναβη, συνολικού βάρους 5 κιλών και 408 γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του συλληφθέντα,
ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM.
O συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.