Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

«Κούρσα» για 4 η εξαγορά της «Δωδώνης»

Οι δυο είναι ξένες εταιρείες για το 67,77% της ΑΤΕ


Η πώληση του 67,77% των μετοχών της ΑΤΕ στη «Δωδώνη» μέσα από τον εν εξελίξει διεθνή διαγωνισμό, μπήκε στην κρίσιμη φάση των δεσμευτικών προσφορών, μετά την κατάθεση 15 προτάσεων κατά το πρώτο στάδιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Οι Ενώσεις-μέτοχοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά χωρίς πολιτική λύση δεν έχουν τύχη στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda που επικαλείται το Agronews, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση των 15 εταιρειών που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον για τη γαλακτοβιομηχανία και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τέσσερις είναι οι εταιρείες που αποκτούν προβάδισμα.
Πρόκειται για τους ομίλους Ρέστη και Σαράντη από την Ελλάδα και τις Lactalis (Γαλλία) και Αrla (Σκανδιναβία) από το εξωτερικό οι οποίοι φαίνεται ότι είναι αυτοί θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη για να αποκτήσουν τον έλεγχο της ηπειρώτικης εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί το πολύ έντονο ενδιαφέρον της πλευράς Ρέστη που συνεχίζει την προσπάθεια να βρει άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με την πλευρά των κτηνοτρόφων αλλά και την τοπική κοινωνία.
Μάλιστα, ο επιχειρηματίας δε δίστασε να προχωρήσει και σε μια πρωτότυπη –αλλά και ενδεικτική του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει την περίπτωση «Δωδώνη» -κίνηση παραγγέλνοντας δημοσκόπηση μεταξύ των παραγωγών και των πολιτών με στόχο να πληροφορηθεί από «πρώτο χέρι» τις διαθέσεις και τις σκέψεις τους γύρω από το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Αgrenda, τα πρώτα ευρήματα της έρευνας,είναι άκρως αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα:
Σε ένα ποσοστό που «φλερτάρει» με το 70% οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν ότι προτιμούν ο έλεγχος της Δωδώνης να παραμείνει σε ελληνικά χέρια ενώ σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται και το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν να έχουν λόγο και σχέση με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Όσο για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί, πάντως, εμφανίζονται μοιρασμένοι: Ένα 30% δηλώνει μέσω της αυτοοργάνωσης των παραγωγών, ένα άλλο 30% σε συνεργασία με τις Ενώσεις ενώ φαίνεται ότι υπάρχει και ένα 30% που δεν εκφράζει συγκεκριμένη προτίμηση.



ΠΗΓΗ: http://www.neoiagones.gr/

Η Αγνή Σμπόνια ετεροπροτάθηκε για υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στην Πρέβεζα

Ένα νέο στην κυριολεξία πρόσωπο, με καταγωγή από την περιοχή Φαναρίου και συγκεκριμένα από την Κορυφούλα, είναι πρόταση στα Κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, αξιολογείται με την πρέπουσα προσοχή και σοβαρότητα, από το αρμόδιο όργανο του Κινήματος.
Πρόκειται για την Αγνή Σμπόνια, δασκάλα στο επάγγελμα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, το νεώτερο μάλιστα μέλος.
Δημοσιεύουμε βιογραφικό της Αγνής Σμπόνιας, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποτελέσει την γυναικεία υποψηφιότητα του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας.
Η Αγνή Σμπόνια γεννήθηκε στις 2 Απριλίου του 1986 και πέρασε τα παιδικά της και εφηβικά της χρόνια ανάμεσα στην Αθήνα και στη Πρέβεζα από όπου κατάγεται.
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Διδάσκει σε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο και ταυτόχρονα προσφέρει εθελοντικά, σε Ειδικό Σχολείο.
Από πολύ νωρίς ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα, συμμετέχοντας στο Συμβούλιο της Σχολής της και εκπροσωπώντας τους φοιτητές στα όργανα της Σχολής και στη σύγκλητο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σήμερα είναι η νεότερη Δημοτική Σύμβουλος στην ιστορία του Δήμου Βύρωνα και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, με ήδη μεγάλη εμπειρία και ενασχόληση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ταυτόχρονα, είναι το Νεότερο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και εκλεγμένη στην Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας του.
Η νεολαία, οι γυναίκες, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον είναι οι χώροι που με κάθε ευκαιρία προσφέρει και δραστηριοποιείται. Το οικολογικό της πνεύμα είναι γνωστό, αφού συμμετέχει ενεργά μαζί με Μη κυβερνητικές οργανώσεις σε αναδασώσεις εκτός και εντός Αττικής.
Περήφανη για την καταγωγή της, ασχολείται συνεχώς με τα δρώμενα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και είναι υπεύθυνη Πολιτισμού του Συλλόγου Φαναρίου (Πάργας).

ΑΡΤΑ: Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή από οικία ηλικιωμένης.

Συνελήφθησαν την 02-04-2012 το βράδυ στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τρείς ημεδαποί Ρομά (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 39, 44 και 46 ετών και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διάπραξη κλοπής κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι τρεις δράστες ενεργώντας από κοινού, εισήλθαν σε οικία 92χρονης ημεδαπής στη Σκουληκαριά Άρτας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ.
Για την ανεύρεση των δραστών, ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών συλληφθέντων υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Δεν φοβάμαι, θα την ξεπεράσουμε την κρίση»

Μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία των ΑΧΕΠΑ, υπό τον πρόεδρο της, κ. Τζων Γροσομανίδη.
«Με το θάρρος που έχει να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, είναι στο χέρι μας να την ξεπεράσουμε. Όλοι μας όμως, σαν μια οικογένεια, αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Όπου ο Ελληνισμός έδωσε τις μάχες σαν μια οικογένεια κέρδισε. Όπου ο Ελληνισμός είχε μέσα το σκουλήκι της διαίρεσης και της σύγκρουσης απέτυχε».
Ο κ. Παπούλιας, με γλαφυρό τρόπο πρόσθεσε την πίστη του στην «δύναμη ψυχής που έχουμε μέσα μας, μ' αυτό που έχει ο Έλληνας», και, όπως είπε, «αυτό το έχουμε λιγάκι, το έχουμε» και «είναι σαν το καλό μήλο που μέσα το σκουλήκι το τρώει».
«Αλλά δεν φοβάμαι, θα την ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί να θυμηθείτε τους παππούδες σας από πού ξεκίνησαν. Ήρθαν σε μια μεγάλη χώρα, μόνοι, σχεδόν ξυπόλητοι και δημιούργησαν, κοπίασαν και έφτιαξαν εσάς, τα εγγόνια τους. Είσαστε μια ευημερούσα ομάδα σε μια μεγάλη κοινωνία, όπως είναι η κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά και διαπρέπετε, όχι μονάχα στον επιχειρηματικό τομέα, όχι μονάχα στον τομέα της διανόησης. Αν σκεφθεί κανένας πόσες εκατοντάδες καθηγητές έχουμε στα αμερικανικά Πανεπιστήμια -τελευταία δέχθηκα και τους φίλους μας από τον Καναδά- και πόσους γιατρούς έχουμε και πόσους διαπρεπείς επιστήμονες και πόσους καλλιτέχνες και το όνομα της Ελλάδας ακούγεται σ' όλη αυτή τη μεγάλη χώρα».

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν χθες (03-04-2012) το βράδυ, στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) και παράνομη οπλοκατοχή. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 51χρονος με συνοδηγό τον 36χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:
*μία (1) χειροβομβίδα.
*μία (1) νάιλον συσκευασία (φιξάκι), που περιείχε ηρωίνη βάρους (0,5) γραμμαρίων.
*μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
*τρία (3) φυσίγγια διαμετρήματος 0.38 χιλιοστών.
*τρία (3) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΑΡΤΑΣ: Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για κατοχή πλαστών ψηφιακών δίσκων ( CD-DVD ) με σκοπό την πώληση

Συνελήφθη χθες (03.04.2012) στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Άρτας, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, για παράβαση του Νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Ειδικότερα, χθες το βράδυ στον Άγιο Σπυρίδωνα Άρτας, ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που έγινε στον 32χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του, με σκοπό την πώληση και κατασχέθηκαν:
*διακόσιοι εξήντα επτά (267) κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι ήχου (CD), Ελλήνων και Ξένων καλλιτεχνών και
*διακόσια επτά (207) κλεψίτυποι πολυμορφικοί ψηφιακοί δίσκοι εικόνας (DVD), διαφόρων Ελλήνων και Ξένων παραγωγών, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία ασφαλείας του Ελληνικού Δημοσίου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Στη δεύτερη φάση του Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση, το Γυμνάσιο Δολιανών

Στη δεύτερη φάση αξιολόγησης της εκστρατείας Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση προκρίθηκε, μαζί με άλλα 36 σχολεία, το Γυμνάσιο Δολιανών.

Στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αξιολόγηση των δημιουργικών εργασιών των μαθητών από όλες τις συμμετοχές, ανεξάρτητα αν έχουν προταθεί για το βραβείο εργασίας. Για τα τέσσερα βραβεία Δημιουργικότητας, εξετάζονται όλες οι δημιουργίες Ηλεκτρονικής Έκφρασης, Εικαστικής Έκφρασης, Δραματοποίησης και Τραγουδιού, ώστε να καταλήξουν στις 6 προτεινόμενες για κάθε κατηγορία.
Η τελική φάση της αξιολόγησης θα γίνει την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, πριν την εκδήλωση Τελετής απονομής των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Η διοργάνωση της Εκστρατείας γίνεται για ένατη συνεχόμενη χρονιά από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΗΓΗ: http://www.epirusonline.gr/

Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε αισθητή την παρουσία της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση BTM

Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε αισθητή την παρουσία της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση BTM (Borsa Mediterranea del Turismo), που πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας, από τις 30 Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Στην ανακοίνωση σμειώνεται ακόμα ότι είναι η πρώτη φορά που η Ήπειρος είχε το δικό της αποκλειστικό περίπτερο και μάλιστα φιλοξένησε τον ΕΟΤ του Μιλάνου. Η επιλογή αυτή καταδεικνύει την σημασία που δίδεται στην τουριστική αγορά της Ιταλίας, που αποτελεί μια ισχυρή δεξαμενή τουριστών για την περιοχή της Ηπείρου.
Κατά τις δύο πρώτες ημέρες τις έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις Ελλήνων επαγγελματιών του τουρισμού με Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν συστηματικές προσπάθειες προώθησης της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού από τα ιταλόφωνα στελέχη της Περιφέρειας και με έντυπα τα οποία είχαν εκδοθεί στην ιταλική γλώσσα.
Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, - και αρμόδιος για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Ηπείρου-, κ Στράτος Ιωάννου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης έκανε επαφές με παράγοντες του Ιταλικού τουρισμού, σε μια προσπάθεια να εντείνει το ενδιαφέρον της Ιταλικής αγοράς για την Ήπειρο. Στα πλαίσια των συναντήσεών του, έδωσε συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Ιταλίας (Napoli TV) και σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έγιναν επαφές με την Costa Crociere για κρουαζιέρες και την ακτοπλοϊκή εταιρία Grimaldi με αντικείμενο την προβολή της Ηπείρου στο περιοδικό τους που διανέμεται σε 60.000 επιβάτες.

Αλβανικό λεωφορείο εξετράπη της πορείας του, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας

Αλβανικό λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε βράχια, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας, λίγο μετά το Αβγό. Στο λεωφορείο που είχε προορισμό την Αθήνα επέβαιναν 12 επιβάτες, ο οδηγός και ο συνοδηγός.
Ελαφρά τραυματίας είναι μία από τους επιβάτες, ενώ ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του οδηγού, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.
Από τα πρώτα στοιχεία, πιθανολογείτε ότι ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Δασικά έργα ύψους 13,4 εκ. ευρώ για την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 4/4/2012

Η υπογραφή 14 αποφάσεων ένταξης αντίστοιχων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 13.456.184,09 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για την υλοποίηση απαραίτητων δασικών έργων την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, θα συμβάλει καταλυτικά στην προστασία του πολύτιμου φυσικού πόρου της περιοχής, που έχει μια ανεκτίμητη και πολυδιάστατη προσφορά, τόσο σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.
Πρόκειται για έργα βελτίωσης των συνθηκών πρόληψης και προστασίας των δασικών εκτάσεων και των δασών από τις πυρκαγιές και αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων, θωράκισης των περιοχών από πλημμυρικά φαινόμενα με αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, καθώς και διάνοιξης και βελτίωσης του δασικού οδικού δικτύου, τα οποία είχε έγκαιρα διεκδικήσει και πέτυχε να εξασφαλίσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.
Πιο συγκεκριμένα, με δικαιούχο τη Διεύθυνση Δασών Γρεβενών, εντάχθηκαν τα έργα:
«Αναδάσωση καμένης έκτασης στη δασική θέση Μπαϊτάνι, της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου του Δήμου Γρεβενών», προϋπολογισμού 3.013.430,80 ευρώ,
«Αναδάσωση καμένης έκτασης στην περιοχή Βάλια-Κύρνα της Τοπικής Κοινότητας Σαμαρίνας του Δήμου Γρεβενών», προϋπολογισμού 5.087.786,14 ευρώ,
«Βελτίωση καταστρώματος και κατασκευή τεχνικών έργων δασικής οδού Β’ κατηγορίας “Τίζα Κέδρα-Σταυρός Βάλια Κάλντα” δημοσίου δάσους Περιβολίου, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών», προϋπολογισμού 400.000 ευρώ,
«Βελτίωση δασικού δρόμου Β’ κατηγορίας “Σταυρός Βάλια Κάλντα-Αρκουδόρεμα-Βάλια Κάλντα” δημοσίου δάσους Περιβολίου, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών», προϋπολογισμού 267.000 ευρώ,
«Βελτίωση δασικού δρόμου Β’ κατηγορίας “Σαλατούρα Κρανιάς-Βάλια Κάλντα” δημοσίου δάσους Περιβολίου, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ,
«Βελτίωση καταστρώματος και κατασκευή τεχνικών έργων δασικής οδού Β’ κατηγορίας “Μαντήλα-Κέδρα” δημοσίου δάσους Περιβολίου, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών», προϋπολογισμού 190.000 ευρώ,
«Βελτίωση δασικού δρόμου Β’ κατηγορίας “ Βάλια Κάλντας-Σαλατούρα Μηλιάς” δημοσίου δάσους Περιβολίου, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ,
«Βελτίωση καταστρώματος και κατασκευή τεχνικών έργων δασικής οδού Β’ κατηγορίας “Σήμαντρο-Μπαλτσές” για τη βελτίωση διαχείρισης στο δημόσιο δάσος Κρανιάς, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών», προϋπολογισμού 350.000 ευρώ και
«Κατασκευή τεχνικών έργων και βελτίωση καταστρώματος δασοδρόμου Β’ κατηγορίας “Όρια Ζούζουλης-Παπαπούλια” δημοσίου δάσους Σαμαρίνας, της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών», προϋπολογισμού 215.000 ευρώ.
Αντίστοιχα, με δικαιούχο τη Διεύθυνση Δασών Άρτας, εντάχθηκαν τα έργα:
«Κατασκευή τεχνικών έργων και συμπληρωματικό φράγμα στο χείμαρρο Μουζάκι, της Τοπικής Κοινότητας Θεοδωριάνων, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας», προϋπολογισμού 480.789,73 ευρώ,
«Κατασκευή τεχνικών έργων στο χειμαρροπόταμο Σαραντάπορο και συμβάλλονες σε αυτόν χείμαρρους στις Κοινότητες Παλαιοκάτουνου και Κάτω Αθαμάνιου, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας», προϋπολογισμού 2.252.009,35 ευρώ και
«Δασοτεχνική διευθέτηση στους χείμαρρους (Κοφρύτο και Βρυσούλες), της Τοπικής Κοινότητας Αθαμανίου του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας», προϋπολογισμού 520.468,07 ευρώ.
Τέλος, με δικαιούχο το Δήμο Ζαγορίου, που υπάγεται στην αρμοδιότητα του Δασαρχείου Ιωαννίνων, εντάχθηκε το έργο:
«Αναδάσωση της συστάδας 5 στρεμμάτων του δημοτικού δάσους Λάϊστας, της Δημοτικής Ενότητας Τύμφης του Δήμου Ζαγορίου», προϋπολογισμού 365.000 ευρώ, ενώ με διακαιούχο το Δήμο Αρταίων, που υπάγεται στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δασών Άρτας, εντάχθηκε το έργο:
«Αναδάσωση καμένης αναδασωτέας έκτασης στη θέση Αγία Παρασκευή της Τοπικής Κοινότητας Αμμοτόπου του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 110.700 ευρώ.
Εκτός των ανωτέρω έργων που έχουν ήδη ενταχθεί, συνεχίζεται στην Ειδική Γραμματεία του ΥΠΕΚΑ, η διαδικασία εξέτασης για την ένταξή στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και άλλων προτάσεων που έχουν υποβληθεί, τόσο από τις δασικές υπηρεσίες όσο και από δήμους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας.

ΟΓΑ: Πληρωμές πολυτεκνικών επιδομάτων την Πέμπτη 5 Απριλίου

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε ότι τα οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του B’ Διμήνου 2012 θα καταβληθούν σε 417.036 οικογένειες, την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012.Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού Τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 113.518.388,97 ευρώ.

Απίστευτη νοθεία στα καύσιμα

Νοθευμένο ήταν ένα στα τρία δείγματα πετρελαίου κίνησης που εξέτασε το Γενικό Χημείο του Κράτους το 2010, την ώρα που συνολικά στην αγορά καυσίμων, το ποσοστό νοθείας φθάνει στο 17%.
Αναλυτικά, οι έλεγχοι του Γενικού Χημείου το 2010 έγιναν σε 1.838 δείγματα καυσίμων (πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης, ναυτιλίας και στους τρεις τύπους βενζίνης που κυκλοφορούν- αμόλυβδη, LRP και σούπερ αμόλυβδη) και νοθευμένα βρέθηκαν τα 308 (ποσοστό 16,7%).
Το μεγαλύτερο ποσοστό νοθείας εντοπίζεται στο πετρέλαιο κίνησης (29,9%, 287 μη κανονικά δείγματα σε σύνολο 960). Στο πετρέλαιο θέρμανσης το ποσοστό νοθείας ήταν 6,49% (5 στα 77 δείγματα), ενώ χαμηλότερα είναι τα ποσοστά παραβατικότητας στις βενζίνες: 0,46% στην αμόλυβδη (2 στα 436 δείγματα), 2,86% στην LRP (2 στα 70 δείγματα) και 3,06 % στη σούπερ αμόλυβδη (3,06%). Νοθευμένα βρέθηκαν ακόμη και δείγματα ναυτιλιακού πετρελαίου, που είναι αφορολόγητο (4 στα 34 δείγματα, 11,76%).
Βασική πηγή νοθείας αλλά και λαθρεμπορίου στην αγορά καυσίμων, η ανάμειξη ντίζελ κίνησης με θέρμανσης.
Η κυβέρνηση από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι προχωρά από τις 15 Οκτωβρίου σε εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο, με ταυτόχρονη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Παντελής Οικονόμου, ανακοίνωσε χθες ότι η εξίσωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης μεταξύ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα γίνει κατά ανώτατο όριο στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης.

Η ομιλία της Προέδρου της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσας Μπέγκα στην εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για την προσφορά και το έργο του Ιδρύματος

Η ομιλία της Προέδρου της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσας Μπέγκα στην εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για την προσφορά και το έργο του Ιδρύματος

Αγαπητοί Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες,

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, καλώς ανταμωθήκαμε.
Ευχαριστώ πάρα πολύ την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία που οργάνωσε τούτη την εκδήλωση.
Ευχαριστώ πάρα πολύ το Δ.Σ και τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής που μου δίνουν την ευκαιρία και την δυνατότητα να μιλήσω σε σας, σ’ένα δημιουργικό κομμάτι της κοινωνίας, για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών, της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.
Τον Φεβρουάριο του 2010, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία στην κοπή της Πίτας του Ηπειρώτη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μου έκανε την τιμή να με βραβεύσει. Τότε ακούστηκε για πρώτη η ΕΛΕΠΑΠ και το έργο της, δηλ. η αγάπη και η στήριξη των αναπήρων παιδιών και των οικογενειών τους.
Το 1980 έγινε στο Βασιλικό Πωγωνίου ένα Πανπωγωνισιακό Συνέδριο. Ήταν μια εποχή δημιουργική, θέλαμε τότε να αναπτύξουμε την Ήπειρο. Στο συνέδριο μίλησε και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Μάνα του Πωγωνίου», η αείμνηστη Λίτσα Δόβα. Ζήτησε να γίνει ένα Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών, ώστε να μην αναγκάζονται οι γονείς να πηγαίνουν στην Αθήνα για ιατρική παρακολούθηση. Κάποια κυρία από το ακροατήριο της υπέδειξε την ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, όπου και απευθύνθηκε.
Τότε είχε ιδρυθεί η Ιατρική Σχολή στα Γιάννενα και συζητιόταν η ίδρυση νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Μια ομάδα απόδημων Ηπειρωτών στήριξε αυτή την προσπάθεια , μεταξύ αυτών ο γιατρός Γιώργος Γύρας και ο Λευτέρης Μάντζικας.
Τότε η ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών πήρε την απόφαση να ιδρύσει και να λειτουργήσει Παράρτημα στα Γιάννενα. Ήταν αρχές του 1981 , τριάντα ένα χρόνια πριν. Πολλοί γιατροί που σήμερα είναι Καθηγητές Πανεπιστημίου βοήθησαν στο ξεκίνημα μας.
Ήμασταν όλοι άπειροι, με πάθος όμως να βοηθήσουμε το ανάπηρο παιδί, να βοηθήσουμε την οικογένεια που αγωνιούσε, τους γονείς που υπέφεραν. Σκοπός και στόχος μας πάντα, το καλό των παιδιών, η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Είχαμε την τύχη να εκλεγεί τότε Καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ο κ.Παναγιώτης Σουκάκος. Μαζί με ένα εκλεκτό επιτελείο ιατρών είχε εγκατασταθεί στα Γιάννενα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του 36χρονου

Τραγικός ήταν ο επίλογος που γράφτηκε στο θρίλερ της εξαφάνισης του 36χρονου οδηγού από τις Σέρρες.
Στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων Μετσόβου, κοντά στη γέφυρα Αράχθου και σε απόμερο σημείο βρέθηκε το πτώμα του 36χρονου άνδρα ύστερα από την εξονυχιστική έρευνα που έκανε μέρες τώρα η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Τον είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι και προσπάθησαν να εξαφανίσουν τα ίχνη του.