Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Έρχεται τον επόμενο μήνα η ρύθμιση 250.000 «κόκκινων» στεγαστικών

Επιθετικές ρυθμίσεις με στόχο τη διευθέτηση 250.000 στεγαστικών δανείων, οι κάτοχοι των οποίων είτε βρίσκονται σε μόνιμη οικονομική αδυναμία, είτε έχουν υποστεί σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματός τους, είναι έτοιμες να ρίξουν στη μάχη της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων οι τράπεζες.
Η πρώτη λύση θα αφορά το «σπάσιμο» του δανείου σε δύο μέρη και η άλλη την εθελοντική παράδοση του ακινήτου. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε διαγραφή (σ.σ. κούρεμα) του χρέους υπό όρους και προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ειδήσεις», από τον επόμενο μήνα οι τράπεζες θα στείλουν στους κατόχους των 250.000 στεγαστικών δανείων ειδοποιητήρια στα οποία θα τους καλούν για οριστική διευθέτηση.
Από το σύνολο των 250.000 δανείων, τα 150.000 δεν εξυπηρετούνται πάνω από 8-12 μήνες και τα υπόλοιπα ανήκουν σε δανειολήπτες οι οποίοι ζουν στα όρια της φτώχειας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων

Συνελήφθη, χθες (23-06-2017) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το απόγευμα στην πόλη των Ιωαννίνων τον 29χρονο και μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους (0,8) γραμμαρίων.
Επίσης, σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
μία συσκευασία που περιείχε MDMA (μεθαμφεταμίνη), βάρους (0,2) γραμμαρίων
μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,9) γραμμαρίων
(160) ναρκωτικά χάπια, για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής
τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
ένας μεταλλικός τρίφτης
τρία μεταλλικά αναδιπλούμενα μαχαίρια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ο Ναθαναήλ Κωνσταντίνος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

Η διοίκηση της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ανακοίνωσε ότι την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο  πρώην ποδοσφαιριστής της, κ. Ναθαναήλ Κωνσταντίνος.

Η διοίκηση εύχεται στον νέο προπονητή καλή επιτυχία στο νέο του ξεκίνημα και θα  είναι κοντά του σε ότι χρειαστεί.

Τοποθέτηση της Μερόπης Τζούφη στις Επιτροπές της Βουλής για τις εξελίξεις του Ασφαλιστικού Συστήματος

H Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και η Ειδική Διαρκής Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση με σκοπό την ενημέρωση των μελών των Επιτροπών για θέματα που σχετίζονται με τις πρόσφατες εξελίξεις του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και για την πορεία των εργασιών λειτουργικής, οικονομικής, οργανωτικής και διοικητικής ενοποίησης των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης στον νέο ενιαίο Φορέα (Ε.Φ.Κ.Α.).
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αν. Πετρόπουλος, ο Διοικητής του Ε.Φ.Κ.Α., κ. Αθ. Μπακαλέξης, ο Πρόεδρος της Η.Δ.Ι.Κ.Α., κ. Αν. Τάγαρης, ο Πρόεδρος του Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π., κ. Αθ. Καποτάς, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ) και Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή της για το επίπεδο της συζήτησης κατά την οποία δεν αναπαράχθηκαν οι αντιπολιτευτικές κορόνες σχετικά με την «κατάρρευση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης», ενώ στη συνέχεια έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα προς συζήτηση. Όσον αφορά των Ε.Φ.Κ.Α. έθιξε το ζήτημα της επιτυχούς και εντός των στόχων εισπραξιμότητας των εσόδων του Οργανισμού, όπου κατά το Α' τρίμηνο 2017, ανέρχονται στα 750 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών έχουν εισπραχθεί 463 εκατ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 61,7%, το οποίο κινείται εντός του προϋπολογισμένου στόχου.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (26-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας-Μαλούνι- Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (27-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (28-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (29-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος -Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (30-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σάββατο (01-07-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή - Λεπτοκαρυά.

Αισθητικές επεμβάσεις για το καλοκαίρι

Χιλιάδες άνθρωποι ζητούν κάθε χρόνο τη συνδρομή της Αισθητικής Χειρουργικής επειδή αισθάνονται άβολα με την εμφάνισή τους και επιθυμούν να διορθώσουν τις ατέλειες που υπάρχουν στο σώμα τους.
Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στη χώρα μας περίπου 10.000 επεμβάσεις Αισθητικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής, ενώ άλλα 40.000 άτομα επισκέπτονται τους πλαστικούς χειρουργούς χωρίς ωστόσο να περάσουν τελικά την πόρτα του χειρουργείου. Το 15-20% των ατόμων αυτών είναι άνδρες.
Όπως τονίζει ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης, τα αποτελέσματα της Αισθητικής Χειρουργικής στη χώρα μας είναι πολύ καλά χάρη στις νέες βελτιωμένες μεθόδους, οι οποίες απαιτούν ελάχιστες χειρουργικές τομές, ενώ η διάρκεια αυτών των επεμβάσεων είναι μικρή και στις περισσότερες δεν χρειάζεται παραμονή των ασθενών στο νοσοκομείο.
Ωστόσο, μεγάλη σημασία έχει η επιλογή του σωστού γιατρού και η αποφυγή των μη ειδικών, οι οποίοι μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την υγεία του ασθενούς.
Στην Ελλάδα η Αισθητική Χειρουργική μπορεί επάξια να συναγωνιστεί πολλά προηγμένα κράτη, όπως τις ΗΠΑ. «Μέσα από την εμπειρία μου, πιστεύω ότι σε θέματα Αισθητικής Χειρουργικής είμαστε πολύ καλύτεροι από ευρωπαϊκά κράτη. Συχνά παρουσιάζεται το φαινόμενο να έρχονται άτομα από την Βρετανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο για να υποβληθούν σε επέμβαση στην Ελλάδα», τονίζει ο κ. Κοντογιάννης.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (26-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (27-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (28-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (29-06-2017) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (30-06-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (02-07-2017) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Γιάννης Καραγιάννης: Προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων

Τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του ζητήματος της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, χθες Πέμπτη 22 Ιουνίου:
· Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4039/2012, αρμόδιοι για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς είναι οι Δήμοι, θα πρέπει αυτοί να τύχουν μεγαλύτερης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ποσό των 600.000 ευρώ δεν επαρκεί, τόσο για την περισυλλογή και τη στείρωση, όσο και για τη δημιουργία καταφυγίων πολλών θέσεων σύμφωνα με τον Ν.604/1977 και το Π.Δ.463/1978. Είναι γνωστό ότι στα καταφύγια αδέσποτων ζώων παρέχεται προσωρινά άσυλο, καθώς και προληπτική και θεραπευτική αγωγή στα αδέσποτα, μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την υιοθεσία τους, ενώ  απαγορεύεται ρητά ο μόνιμος εγκλεισμός τους.
·  Άμεση πρόσληψη κτηνιάτρων σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τις στειρώσεις, όπως επιβάλλεται από το Ν.604/1977, το Π.Δ.463/1978 και το Ν.4039/2012. Δεν μπορεί να λειτουργήσει καταφύγιο αδέσποτων ζώων χωρίς την φυσική παρουσία κτηνιάτρου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και διοικητικός υπεύθυνος, σύμφωνα με το Ν.4039/2012 που ορίζει ένα κτηνίατρο ανά 50 ζώα.
·  Κατάργηση της διάταξης που επιφέρει ποινικές ευθύνες στα άτομα που διαχειρίζονται το πρόγραμμα. Η διόγκωση του προβλήματος που παρατηρείται σε πολλούς δήμους της χώρας, μεταξύ αυτών και ο Δήμος Ιωαννιτών, το επιβάλει.
·  Δημιουργία και λειτουργία πάρκου περίθαλψης και διαμονής αδέσποτων ζώων σύμφωνα με το Π.Δ.190/1981. Το Συγκεκριμένο Π.Δ. λύνει ένα μεγάλο πρόβλημα, κυρίως σε Δήμους που δεν διαθέτουν χώρους για καταφύγια.

Οριστικό τέλος στην κύστη κόκκυγα απλά κι ανώδυνα

Η κύστη κόκκυγα αναπτύσσεται στην κοινώς λεγόμενη «ουρίτσα», στο τελείωμα, δηλαδή, της σπονδυλικής στήλης και συχνά δεν γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον ασθενή, καθώς αναπτύσσεται αργά και ανώδυνα.
Όμως σε προχωρημένο στάδιο ο πόνος μπορεί να περιορίσει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντα.
Οι τέσσερις βασικοί παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της κύστης κόκκυγα είναι το φύλο (είναι συχνότερη στους άνδρες), το σκούρο χρώμα δέρματος με πλούσια τριχοφυΐα (μελαχρινοί και δασύτριχοι), τα παραπανίσια κιλά και η έλλειψη άσκησης. Πιο επιρρεπή είναι τα άτομα ηλικίας από 16 έως 20 ετών.
Σύμφωνα με τον Dr. Χριστόφορο Τζερμιά, δερματολόγο – αφροδισιολόγο, επιστημονικό διευθυντή των «Δερματολογικών Ιατρείων IQ - Intensive Quality», η κύστη κόκκυγα είναι από τις πιο συχνές πρωκτολογικές παθήσεις ατόμων που κάνουν καθιστική εργασία ή ζωή.
«Εμφανίζεται στο ανώτατο σημείο της μεσογλουτιαίας σχισμής και μπορεί να αποτελείται από μία ή περισσότερες οπές, τα συρίγγια, που επικοινωνούν κάτω από το δέρμα με την κύρια κύστη. Συνήθως τα συμπτώματα της κύστης κόκκυγα δεν είναι εμφανή, εκτός και αν έχει μολυνθεί.
Με την εμφάνιση της φλεγμονής, η κύστη κόκκυγα θα πρέπει να  αντιμετωπίζεται άμεσα και ριζικά, προτού υποτροπιάσει και επιδεινώσει την κατάσταση. Η θεραπεία μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ηρεμήσει η περιοχή από τη μόλυνση και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του εξειδικευμένου χειρουργού», εξήγησε ο κ. Τζερμιάς.