Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ιερά Μονή Σωσίνου: Θεία Λειτουργία για την εορτή της Αγίας Βαρβάρας, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

Θεία λειτουργία θα τελεστεί  στο παρεκκλήσι του Αγίου Παΐσιου της Ιεράς Μονής Σωσίνου για την εορτή της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Τρεις σημαντικές τροπολογίες ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής δίνουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα

Παρατείνονται οι συμβάσεις εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και το έργο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Τρεις σημαντικές παρεμβάσεις πραγματοποίησε η κυβέρνηση με τροπολογίες που κατατέθηκαν στη Βουλή και ψηφίστηκαν από την Ολομέλεια, στα πλαίσια του Σχεδίου Νόμου «Βοσκήσιμες γαίες της Ελλάδας και άλλες διατάξεις». Πρόκειται για παρεμβάσεις που δίνουν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που είχαν προκύψει και αφορούν ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.     
  
Αναλυτικά οι τροπολογίες:
•Παρατείνονται για έναν χρόνο οι συμβάσεις εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ. Με αυτή την τροπολογία παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και 30 ημέρες πριν από την έναρξη ισχύος του νόμου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του Κοινωνικού Τουρισμού

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και οι προσωρινοί Πίνακες Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επιδότηση Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων & των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015-16».
Οι Δικαιούχοι και οι Πάροχοι που κατέθεσαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα υποβολής μίας και μόνο ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων και Πινάκων από την Τετάρτη, 2/12 και ώρα 08:00, μέχρι την Παρασκευή, 4/12 και ώρα 23:59.
Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ).

Η Μερόπη Τζούφη στο πλευρό των ΑμεΑ

Σήμερα 3 Δεκεμβρίου με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων,  συναντήθηκε στη Βουλή και συνομίλησε με εκπροσώπους τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, οι οποίοι εξέθεσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου αλλά και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με παραπληγία.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογένειές τους, που σήμερα περισσότερο από άλλη φορά λόγω της εφαρμογής σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, έχουν οδηγήσει τους αναπήρους και τις οικογένειές τους στην ανεργία, στην περεταίρω φτωχοποίηση, στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, η παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Νιτσιάκου, "Πεκλάρι-Κοινωνική οικονομία μικρής κλίμακας", την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), Ομόνοια

Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Νιτσιάκου, "ΠΕΚΛΑΡΙ Κοινωνική οικονομία μικρής κλίμακας".
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Σωτήρης Δημητρίου, κοινωνικός ανθρωπολόγος
 Πάρης Ποτηρόπουλος, ερευνητής Ακαδημίας Αθηνών
 Γιώργος Σταματόπουλος, δημοσιογράφος
 Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015, στις 18:00'
Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος)

Διοργάνωση: Η Αδελφότητα Πηγιωτών-Νικανοριτών Κονίτσης και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Κόνιτσας με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Συντονιστής οικονομικών σχέσεων στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς ορίστηκε ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης

Ο Βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης ορίστηκε Συντονιστής για θέματα Οικονομίας - Επενδύσεων και Κινήτρων Επανεγκατάστασης,  στην Μόνιμη Επιτροπή του Ελληνισμού της Διασποράς, στην οποία συμμετέχει.

Η Επιτροπή δίνει στις παρούσες συνθήκες μεγάλη βαρύτητα στην προσέλκυση επενδύσεων από Ομογενείς, στην προώθηση Ελληνικών προϊόντων στο Εξωτερικό, στη δημιουργία κινήτρων Επανεγκατάστασης και στην ανάπτυξη διεθνών οικονομικών σχέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, την Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και τον Enterprise Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 9:30 π.μ.

Συνεδριάζει την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 κι ώρα 9:30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 26-11-2015 συνεδριάσεως.
Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΔΙΚΤΥΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΜΠΗΣ Δ.Ε. ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ» προϋπολογισμού € 4.002.000,00 με ΦΠΑ.
Συγκρότηση και ορισμός των μελών της Επιτροπής Διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΟΛΟΜΟΔΙΩΝ – ΑΝΘΟΤΟΠΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΚΟΥΦΑ», προϋπολογισμού € 3.571.574,00 με ΦΠΑ.
Έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού της από 19-11-2015 δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΟΥ ΣΤΟΝ Π. ΒΟΥΡΚΟΛΑΚΑ ΣΤΟ Τ.Δ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ», προϋπολογισμού € 25.000,00 με ΦΠΑ.

Γιάννενα: Βρέθηκε νεκρός στο ψυγείο του κρεοπωλείου του

Νεκρός στο ψυγείο του κρεοπωλείου του που διατηρούσε στο κέντρο των Ιωαννίνων στην περιοχή του Κουρμανιού, βρέθηκε ένας 46χρονος σήμερα το πρωί.
Τον άτυχο άνδρα, βρήκε αναίσθητο μέσα στο ψυγείο του καταστήματος, ο αδερφός του και αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του ψυγείου βρέθηκε μία φιάλη υγραερίου την οποία ο 46χρονος φέρεται να είχε ανοίξει με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί και να βρει τραγικό θάνατο.
Η είδηση προκάλεσε σοκ στους κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής.
Τα πρώτα στοιχεία παραπέμπουν σε αυτοκτονία, ωστόσο απαντήσεις θα δώσει η νεκροψία-νεκροτομή που θα διενεργήσει ο Καθηγητής Ιατροδικαστικής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.
***
Δηλητηρίαση από εισπνοή μεγάλης ποσότητας υγραερίου (μονοξειδίου του άνθρακα), είναι η αιτία θανάτου του 46χρονου  κρεοπώλη, που διατηρούσε κατάστημα στο Κουρμανιό Ιωαννίνων, σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής, κ. Θεόδωρο Βουγιουκλάκη, ο οποίος διενήργησε σήμερα το απόγευμα νεκροψία-νεκροτομή.

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, στα Ιωάννινα και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.
Ειδικότερα:
  • Συνελήφθη, χθες (02-12-2015) το βράδυ στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, με ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, για κλοπή.
  • Συνελήφθη, χθες (02-12-2015) το μεσημέρι στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ.
  • Συνελήφθη, σήμερα (03-12-2015) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, ένας 46χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για αδίκημα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας των Βουλγαρικών Άρχων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως. 

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στα Ιωάννινα, στην Ηγουμενίτσα και στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά, τέσσερα άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες ημεδαπούς, ηλικίας 53, 44, 32 και 40 ετών, οι συλλήψεις των οποίων πραγματοποιήθηκαν χθες (02-12-2015) το μεσημέρι και το βράδυ, στα Ιωάννινα , στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας και στην Πρέβεζα.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνελήφθη στα Ιωάννινα, ένας 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος είχε στην κατοχή του, δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (74) γραμμαρίων.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο χάρτινες συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους (1,3) γραμμαρίων.
Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ, στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ένας 32χρονος ημεδαπός, ο οποίος ως οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας, κατείχε μια νάιλον συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Στην τελευταία περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ένας 40χρονος ημεδαπός, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν οκτώ νάιλον συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (14,5) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. 

Γνώση του αντικειμένου, υπηρεσιακές σχέσεις-συμπεριφορά και αποτελεσματικότητα, κρίνουν τη βαθμολογία στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Με τρία κριτήρια θα γίνεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη. 
Γνώση του αντικειμένου, υπηρεσιακές σχέσεις-συμπεριφορά και αποτελεσματικότητα έρχονται στο προσκήνιο.
Παράλληλα εισάγεται η θέσπιση νέου Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης.
Το ΑΣΕΠ έχει την αρμοδιότητα να διαγράφει μέλη από το μητρώο σε περιπτώσεις διάπραξης πειθαρχικού αδικήματος που επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης κατ' εφαρμογή των διατάξεων του υπαλληλικού κώδικα, όπως ισχύει κάθε φορά, ή θέσης του εγγεγραμμένου μέλους σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας.

«Εκπλήξεις» με την ανακοίνωση για τα δικαιώματα για τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με μία ανακοίνωση που εγείρει ερωτηματικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει γνωστό ότι θα αναρτήσει σήμερα τα δικαιώματα για την ενιαία ενίσχυση του 2015 και τις αγροτικές επιδοτήσεις.
Συγκεκριμένα ο ΟΠΕΚΕΠΕ με ανακοίνωση του προσπαθεί να προλάβει αντιδράσεις σχετικά με την ανάρτηση των δικαιωμάτων αφού προβλέπεται ότι θα είναι ψαλιδισμένες σε αρκετές περιπτώσεις από τους 700.000 δικαιούχους παραγωγούς.
Να υπενθυμίσουμε ότι από την Παρασκευή θα ξεκινήσει και η πληρωμή για την προκαταβολή του 90% της ενίσχυσης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ που εγείρει τα σχετικά ερωτήματα με τη νέα μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) στην προγραμματική περίοδο 2015-2019, το καθεστώς της Ενιαίας Ενίσχυσης αντικαθίσταται από το έτος 2015 από:
1)    το καθεστώς Βασικής Ενίσχυσης ("Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης") και
2)    το καθεστώς της Ενίσχυσης για Γεωργικές Πρακτικές Επωφελείς για το Κλίμα και το Περιβάλλον ("Πράσινη Ενίσχυση").
1)    Περιφέρεια ΠΕ1, που περιλαμβάνει τις εκτάσεις βοσκότοπων
2)    Περιφέρεια ΠΕ2, που περιλαμβάνει τις αρόσιμες εκτάσεις

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση-πρόσκληση διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π. Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, για το σχολικό έτος 2015-16

  
Η Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου διενεργεί διαπραγμάτευση, με σφραγισμένες προσφορές και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή, για τη μίσθωση κατάλληλων μεταφορικών μέσων δημόσιας χρήσης, που πληρούν τους όρους ασφαλείας, για τη μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων, από τον τόπο κατοικίας τους στη σχολική τους μονάδα και αντίστροφα, όπως φαίνεται στα συνημμένα τμήματα (ομάδες) του παραρτήματος Α της παρούσας, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 25.085,28€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και δικαιώματος προαίρεσης 50%, σύμφωνα με την με αριθμ. 32/1755/26-11-2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.