Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Συνελήφθη στην Ολυμπία Οδό, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέφερε με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του πάνω από (53) κιλά κάνναβης


O οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει

Συνελήφθη, σήμερα (13-01-2019) νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ελέγχων με σκοπό την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας εντόπισαν τον 27χρονο δράστη σήμερα 
νωρίς το πρωί στην περιοχή του Κομποτίου Άρτας, να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, με σκοπό να διαφύγει.
Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε στην Ολυμπία Οδό (περιοχή Σελιανίτικα Αχαΐας), με τη συνδρομή αστυνομικών υπηρεσιών Τροχαίας, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, όπου και συνελήφθη ο 27χρονος οδηγός του οχήματος.



Σε έρευνα που ακολούθησε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών του καθώς και στην καμπίνα του οχήματος -38- ανισοβαρείς συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -53- κιλών και -257- γραμμαρίων.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
-53- κιλά και -257- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, ιδιοκτησίας του 27χρονου δράστη,
-2- κινητά τηλέφωνα
Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στο Πέραμα Ιωαννίνων


Το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, στο Πέραμα Ιωαννίνων, με συντονιστή τον Επ. Καθηγητή Καρδιολογίας, κ. Στέφανο Φούσα, και την ευλογία του Σεβασμιότατου κ.κ. Μάξιμου.

Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού: Ετήσια χοροεσπερίδα το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στο Κοσμικό Κέντρο «Ο Έλατος» στη ΧΑΣΙΑ

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καματερού διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα του, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στο Κοσμικό Κέντρο «Ο Έλατος» στη ΧΑΣΙΑ.

Συνάντηση επανενεργοποίησης της Ένωσης Νέων της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας
«ΟΜΟΝΟΙΑ»
Αγ. Σαράντα, 12 Ιανουαρίου 2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση επανενεργοποίησης της Ένωσης Νέων της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

Προσδίδοντας με ουσιαστικό τρόπο το μήνυμα της συνέχειας του οργανωμένου αγώνα και αυτόνομης πολιτικής έκφρασης δια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, για το σύνολο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, σε μια συμβολική ημέρα όπως αυτή της Επετείου ίδρυσης της Οργάνωσης, δεκάδες νέοι είχαν σήμερα, Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019 την δική τους πολιτική εκδήλωση.
Συγκεκριμένα, αφού συμμετείχαν στις υπόλοιπες δραστηριότητες, συνήλθαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου ώστε να κάνουν πραγματικότητα την εδώ και λίγους μήνες πρωτοβουλία τους για την επανενεργοποίηση-επανίδρυση της Δημοκρατικής Ένωσης Νέων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΟΜΟΝΟΙΑ.

Στην ουσία πρόκειται όχι μόνο για την  εκπλήρωση καταστατικής πρόβλεψης της Οργάνωσης και δέσμευσης της πρόσφατης Συνδιάσκεψης της αλλά και για τη διεύρυνση της δομής σε ομάδες που μπορούν ουσιαστικά να συμβάλουν στην ανανέωση των αποθεμάτων στελέχωσης και ενδυνάμωσης του αγώνα. Τούτο το δεύτερο μάλιστα με πιο σύγχρονους και αποδοτικούς τρόπους που μόνο οι νέοι γνωρίζουν και μπορούν.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε ώστε απ τη μια η Ένωση Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να ενισχύσουν τον προεκλογικό αγώνα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ στην άμεση εκλογική αναμέτρηση και απ την άλλη να προχωρήσουν εντατικά διαδικασίες δικής τους πρωτοβουλίας για τη σύγκλιση κανονικής Συνδιάσκεψης.
Στη συνάντηση των Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μίλησε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Βασίλης Κάγιος ευχαριστώντας για την συμμετοχή και την αφοσίωση των νέων στον αγώνα για καλύτερο αύριο. Επισήμανε την  ανάγκη που έχει η ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά και το σώμα της ΕΕΜ για την παρουσία των νέων στα κοινά πράγματα της ιδιαίτερης πατρίδας.
Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες τους υπενθύμισε τις προκλήσεις που έχει μπροστά της η ΕΕΜ για να συνεχίσει την ιστορική της παρουσία στα πάτρια εδάφη. Τους παρότρυνε ώστε εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες δυνατότητες που σήμερα παρέχει η τεχνολογία της επικοινωνίας να δικτυωθούν καλύτερα μεταξύ τους με περισσότερη εμπιστοσύνη, αλληλεγγύη και αγωνιστική διάθεση. Οι νέοι της ΕΕΜ είναι απ τα πλέον καταρτισμένα τμήματα της κοινωνίας της Αλβανίας και οφείλουν ώστε να συμβάλουν με τις ειδικές γνώσεις τους για την αναγέννηση του κοινοτικού βίου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Τη χαρά και συγκίνηση που σε πείσμα των καιρών οι νέοι της ΕΕΜ είναι παρόντες και με αίσθημα ευθύνης για τις τύχες του τόπου τους εξέφρασε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρος Κακκίσης.
Μετά και από συζητήσεις και παρεμβάσεις των ίδιων των νέων η Συνάντηση προχώρησε στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής με εκπροσώπηση απ όλα τα Παραρτήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και Πρόεδρος της εξελέγη ο κ. Σωτ. Κέντρος, φιλόλογος.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

ΕΜΥ: Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από τη Δευτέρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Σύμφωνα με την ΕΜΥ λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε στην Ήπειρο την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, οι οποίες από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά σταδιακά θα πυκνώσουν.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς στις πεδινές περιοχές, από 3 έως 11 στα παράκτια τμήματα, από -4 έως 8 στα ημιορεινά και από -7 έως 5 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοδυτικά έως 3 με 4 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές 5 μποφόρ.
Από τα ξημερώματα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου περιμένουμε σταδιακή αύξηση των νεφώσεων, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς.
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τις πρωινές ώρες, αρχικά στα δυτικά της περιφέρειας και έως το μεσημέρι θα επεκταθούν ανατολικότερα.
Στα νότια, παράκτια και πεδινά τμήματα ενδέχεται να εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και ίσως τις πρωινές  και βραδινές ώρες και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές.
Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα και από αργά το βράδυ της Δευτέρας ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.
Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά.

Γιάννενα: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον πολιούχο Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο


Τριήμερες οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τον πολιούχο των Ιωαννίνων, Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.
Την  Τετάρτη  16 Ιανουαρίου, το απόγευμα θα τελεστεί δέηση στον Οίκο του Αγίου, δέηση προ του εικονοστασίου και στις 5:00 μ.μ. Εσπερινός στο Παρεκλήσι του Αγίου στη Μητρόπολη και θα ακολουθήσουν Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία  στον Ιερό Ναό του Αγίου στην Πλατεία Πάργης.
Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου, λιτανεία, Ιερά Παράκληση στον Οίκο του Αγίου στις 5:00 μ.μ., ενώ στις 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Μητρόπολη Αρχιερατικός Εσπερινός.
Την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου  θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Μητρόπολη, ενώ το απόγευμα  θα πραγματοποιηθεί Εσπερινός και θα επιστραφούν τα ιερά Λείψανα στον Ναό του Αγ. Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης.

Δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, μετά το τέλος της τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο


Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ»  ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ - ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

Η δραστηριοποίηση της νεολαίας της Ομογένειας στις δεύτερες Πατρίδες της, αλλά και η επιχειρηματικότητα της Διασποράς, θα είναι οι δύο άξονες του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ» που συμφώνησαν Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, στην τριμερή τους συνάντηση στο Κάιρο (10.01.2018).
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο Προεδρικός Επίτροπος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Φώτης Φωτίου και η οικοδεσπότης της συνάντησης, Αιγύπτια Υπουργός Διασποράς κα Nabila Makram, επιβεβαίωσαν ως τόπο του «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ» την πόλη της Μελβούρνης, όπου Έλληνες Κύπριοι και Αιγυπτιώτες έχουν εντυπωσιακά μεγάλες Κοινότητες.
Υπενθυμίζεται ότι η Μελβούρνη, είναι η τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη στον κόσμο μετά την Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ως ημερομηνίες, καθορίστηκαν οι 25, 26, 27 Μαρτίου, ώστε οι κκ Κουίκ και Φωτίου να το συνδυάσουν με την παρουσία τους σε εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αυστραλία την ημέρα της Εθνικής Γιορτής της Επανάστασης του 1821.
Την προηγούμενη, 24 Μαρτίου, οι δύο ομόλογοι για θέματα Διασποράς, θα βρίσκονται στην Αδελαΐδα  για την Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνου και τις επετειακές εκδηλώσεις της Κοινότητας.
Οι τελευταίες λεπτομέρειες συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ, του Κύπριου Επιτρόπου και της Αιγύπτιας Υπουργού, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, με δεδομένο ότι όλες οι δράσεις του Προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ», θα γίνουν στο εντυπωσιακό κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης.
Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών:
«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μετά την Αλεξάνδρεια, παρουσία των Προέδρων των τριών χωρών μας, και το Λονδίνο τον περασμένο Οκτώβριο, το Πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ στην τρίτη του φάση, επιλέγει την πόλη της Μελβούρνης.
Και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ελληνική Κοινότητα της Μελβούρνης και τον Πρόεδρό της κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη που σε συνεννόηση με εμάς και τις διπλωματικές μας Αρχές, αποδέχθηκαν να φιλοξενήσουν τις επιμέρους ενότητες του «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ», στο Ελληνικό Σπίτι της Μελβούρνης.
Είμαι βέβαιος ότι όπως η Κυπριακή παροικία ανέλαβε τη διεκπεραίωση με τον πιο τέλειο τρόπο του «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙ» στο Λονδίνο, ότι το ίδιο θα συμβεί με τη μέγιστη συνδρομή της Ελληνικής παροικίας στη Μελβούρνη για το ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ.

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες»


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, απαγορεύεται η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», τη Δευτέρα (14-01-2019) και ώρα 19.30, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων «Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.» για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SUPER LEAGUE, αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, για εξαιρετικούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Εκδήλωση στη Δερβιτσάνη για την 28η Επέτειο Ίδρυσης της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ


Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας
«ΟΜΟΝΟΙΑ»
Αγ. Σαράντα, 12 Ιανουαρίου 2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Θέμα: Εκδήλωση στη Δερβιτσάνη για την 28η Επέτειο Ίδρυσης της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.           
Μήνυμα Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Χαιρετισμοί από πολιτικά κόμματα. Συνάντηση επανίδρυσης της Ένωσης Νέων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Σάββατο, 12 Ιανουαρίου οι προγραμματισμένες δραστηριότητες για την 28η Επέτειο Ίδρυσης της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ, υπό την αιγίδα του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.
Παρά τις δυσκολίες των καιρικών συνθηκών δεκάδες μέλη και στελέχη της Οργάνωσης απ όλο το χώρο που λειτουργούν δομές και τοπικές οργανώσεις, προσήλθαν στη Δερβιτσάνη. Ιδιαίτερα να επισημανθεί η συμμετοχή νέων και νεανίδων.
Συμμετείχε στις δραστηριότητες η Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κα. Ελένη Σουρανή με συνεργάτες της και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Λάμπρο Κακκίση.
Στον ι. Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Θεία Λειτουργία καθώς και Μνημόσυνο για στελέχη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που έχουν με τα χρόνια εκδημήσει εις Κύριον όπως και για όλους όσους μαρτύρησαν σε φυλακές κι εξορίες αγωνισάμενοι για τα δίκαια και τις ελευθερίες της ΕΕΜ. Επίσης κατά το έθιμο ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με τις ευχές για το Νέο Έτος, την πρόοδο και την ευημερία των μελών και κοινοτήτων της ΕΕΜ. Τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημήτριο εκπροσώ0ησε ο αρχιμ. Πορφύριος.
Στην γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του κοινοτικού Πολιτιστικού Κέντρου ακολούθησαν οι ομιλίες και χαιρετισμοί. 
Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ κ. Βασίλης Κάγιος αναφέρθηκε στους διαχρονικούς αγώνες της ΕΕΜ με την πτώση του κομουνισμού με την έμπνευση και το συντονισμό της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Πολλά απ τα προβλήματα που απ την αρχή αποτελούν τον πυρήνα του Προγράμματος της Οργάνωσης παραμένουν ζητούμενο και σήμερα ενώ προστίθενται νέα λόγω της δυσκαμψίας της Αλβανικής πολιτείας να εναρμονιστεί στα όσα επιτάσσουν διεθνείς συμβάσεις και πρακτικές.
Ο κ. Κάγιος ανάγνωσε επίσης ευχετήρια μηνύματα για την Επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο καθώς και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα. Τα μηνύματα αποτελούν όχι απλά ενίσχυση και παρότρυνση για τα στελέχη της Οργάνωσης αλλά κι έκκληση μεγαλύτερης συμμετοχής στον αγώνα περισσότερων μελών της ΕΕΜ.
Τα μηνύματα δημοσιεύονται συνημένα.
Χαιρέτησε εγκαρδίως την Εκδήλωση η Πρέσβνης της Ελλάδας στα Τίρανα κα. Ελένη Σουρανή, η οποία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσωπική αφοσίωση ζει όλη αυτή την περίοδο την αγωνία των μελών της ΕΕΜ για περισσότερη ασφάλεια, δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό, ισοπολιτεία στο περιουσιακό, δημογραφική δυσχέρεια κ.α.
Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,  την προσωπική του μέριμνα για την ΕΕΜ και της ΝΔ εν συνόλω μετέφερε με πατριωτική ομιλία ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης.
Διαβάστηκαν επίσης τα ευχετήρια μηνύματα του Αναπληρωτή Υπ Εξ κ Γεωργίου Κατρούγκαλου, του Προέδρου των ΑΝΕΛ και Υπουργού Αμύνης κ. Πάνο Καμμένου, της Προέδρου ΚινΑλ κα. Φώφη Γεννηματά καθώς και του ΚΚΕ και της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.
Ιδιαίτερης πολιτικής βαρύτητας ήταν η ομιλία του Προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε που έκανε πολιτική ανάλυση του έτους που πέρασε με έμφαση στη δολοφονία απ τις αρχές του Κων/νου Κατσίφα αλλά και την διαδικασία απογύμνωσης μέσω εκ νέου κρατικοποίησης των γαιών στην παράκτια ζώνη και τη Χιμάρα. Αναφέρθηκε επίσης στη ζοφερή εσωτερική κατάσταση στην  Αλβανία και τις συνέπειες που δύναται να έχει στο σύνολο της ΕΕΜ. Για άλλη μια φορά επανέλαβε την έκκληση του για περισσότερη συσσάστραυεση και συμμετοχή στις φακές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εκφράζοντας την μόνιμη ετοιμότητα της Οργάνωσης και του Κόμματος για όποιες κινήσεις διευκολύνουν την εξέλιξη. Κατηγόρησε την πολιτεία ότι δεν έχει ειλικρινή διάθεση να ασχοληθεί και προωθήσει λύσεις για την ΕΕΜ. Για ακόμη μια φορά επανέλαβε την ιδέα ώστε οι πολιτικοί φορείς απ την Ελλάδα δουν ουσιαστικά τα προβλήματα και ειδικά την προοπτική του Ελληνισμού εδώ, όπως και εξαντλήσουν τις δυνατότητες μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα για να συμβάλουν στην κατά το δυνατό μεγαλύτερη κι ουσιαστικότερη ενότητα στόχων και αγώνων.
Παρευρέθηκαν  επίσης οι Δήμαρχοι Φοινίκης και  Δερόπολης  κ Λεωνίδας Χρήστου και  Αχ. Ντέτσικας, Αντίστοιχα.
Στην εκδήλωση τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα καθώς και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.
Ακολούθησε δεξίωση για τους παρευρισκόμενους.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Έξαρση ρινοκολπίτιδας λόγω των εορτών


Έξαρση  ρινοκολπίτιδας  σε παιδιά και ενήλικες λόγω   των εορτών  Χριστουγέννων και   Πρωτοχρονιάς έχουμε   στην Ελλάδα!
Σύμφωνα με τους  ωτορινολαρυγγολόγους (Ω.Ρ.Λ), που συνιστούν ιδιαίτερη προσοχή, η έξαρση οφείλεται στις απότομες αλλαγές του καιρού, στη μεγάλη αυξομείωση της θερμοκρασίας αλλά και στις αλλεργίες που εμφανίζονται κατά την διάρκεια των εορτών!
«Το κρύωμα, η γρίπη, η  μούχλα, το αλκοόλ, τα τρόφιμα και τα τεχνητά αρώματα φαίνεται να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τις χειμερινές αλλεργίες που προκαλούν ρινοκολπίτιδα» αναφέρει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ»  και εξηγεί.
«Στην αρχή υπάρχει το κρύωμα ή  η γρίπη. Αυτό αναγκάζει το βλεννογόνο στο εσωτερικό της μύτης και των κόλπων να διογκωθεί. Τα ιγμόρεια και γενικά όλοι οι κόλποι δεν μπορούν να αεριστούν σωστά και η βλέννα αρχίζει να εγκλωβίζεται. Αυτή η παγιδευμένη βλέννα είναι το ιδανικό περιβάλλον για την αναπαραγωγή των βακτηρίων με αποτέλεσμα τη μόλυνση των κόλπων. Η χειμερινή ρινοκολπίτιδα μπορεί επίσης να οφείλεται  και σε ρινικούς πολύποδες»
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ   ΡΙΝΟΚΟΛΠΙΤΙΔΑΣ-ΜΕΤΡΑ  ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:
παχύρευστες βλεννοπυώδεις εκκρίσεις από τη μύτη,
μπούκωμα, πυρετό, βήχα και πονοκέφαλο.
Σύμφωνα με τον κ Αρτόπουλο  «πολλοί άνθρωποι βιώνουν τα ίδια συμπτώματα αλλεργίας όπως την άνοιξη και το καλοκαίρι. Η μούχλα, το αλκοόλ, τα τρόφιμα και τα τεχνητά αρώματα φαίνεται να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τις χειμερινές αλλεργίες. Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματα τους προκαλούνται από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν μούχλα που αναπτύσσεται πάνω τους, ενώ τεχνητά δέντρα και οι διακοσμήσεις τους μπορούν να συγκεντρώσουν μούχλα κατά τη φύλαξή τους για 11 μήνες».
Βασικά μέτρα για προφύλαξη από τις αλλεργίες των εορτών είναι:
Διατηρείτε τα επίπεδα υγρασίας χαμηλά - Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα σε υγρές περιοχές του σπιτιού σας,
Ξεφορτωθείτε τα χαλιά - Τα χαλιά μπορούν να φιλοξενήσουν αλλεργιογόνα και σκόνη. Μια εναλλακτική λύση είναι να κρατήσετε μικρά χαλιά που μπορούν να πλυθούν και να καθαριστούν σε όλο το σπίτι. Εάν δεν θέλετε να απαλλαγείτε από τα χαλιά σας, βεβαιωθείτε ότι καθαρίζονται τακτικά,
Καλύψτε τα κρεβάτια και τα μαξιλάρια σας - Καλύψτε το στρώμα και τα μαξιλάρια για να αποφύγετε την επαφή τους με αλλεργιογόνο υλικό,
Διαχειριστείτε τα κατοικίδια ζώα σας - Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα έξω από την κρεβατοκάμαρά σας και χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο αέρα για να βοηθήσετε στην κάθαρση της ατμόσφαιρας στο σπίτι,
Φαγητό και το ποτό με μετριοπάθεια,  Για να αποφύγετε τις αλλεργίες που προκαλούν.