Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Ευχαριστήρια ανακοίνωση της Αναγέννησης Κεφαλοβρύσου

Αναστέλλεται η λειτουργία 22 Νηπιαγωγείων και 13 Δημοτικών στην Ήπειρο


Με απόφαση  της Περιφερειακής Διευύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαί́δευσης αναστέλλεται η  λειτουργία  22 Νηπιαγωγείων  και 13 Δημοτικών στην Ήπειρο για το σχολικό έτος 2019-20.
Τα σχολεία αυτά είναι τα ακόλουθα:
Στην Άρτα: 1ο ειδικό νηπιαγωγείο Άρτας, Νηπιαγωγείο Κεραμάτων, Νηπιαγωγείο Κλειδιού, Κυψέλης, Λουτροτόπου, Πέτρας, Ροδαυγής, και Χανόπουλου.
Στην Θεσπρωτία τα Νηπιαγωγεία Κεστρίνης και Μαζαρακιάς.
Στο Νομό Ιωαννίνων τα Νηπιαγωγεία Αβγού, Ασβεστοχωρίου, Επισκοπικού, Ηλιόκαλης, Μαρμάρων, Μηλιωτάδων, Νήσου, Περιβλέπτου, Μικρού Περιστερίου, Τσεπελόβο.
Στο Νομό Πρέβεζας τα Νηπιαγωγεία Χειμαδιού και Βαλανιδόραχης.
Τα Δημοτικά Σχολεία που αναστέλλουν την λειτουργία τους στο Νομό Άρτας είναι του Κομμένου και του Παλαιοκάτουνου.
Στην Θεσπρωτία τα Δημοτικά Γκρίκας- Ψάκας, Κεστρίνης και Μαζαρακιάς.
Στο Νομό Ιωαννίνων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, το 25ο Δημοτικό, της Βωβούσας, του Κεφαλοχωρίου, της Άνω Λαψίστας, του Ματσουκίου, της Περιβλέπτου και του Τσεπελόβου.

Ποιοι δικαιούνται πρόωρη σύνταξη το 2019


Τριάντα χιλιάδες ασφαλισμένοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα θα έχουν τη δυνατότητα να συνταξιοδοτηθούν φέτος με τις ειδικές διατάξεις για γονείς ανηλίκων, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».
Πρόκειται για 10 κατηγορίες ασφαλισμένων σε Ταμεία του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, του πρώην ΙΚΑ και του πρώην ΟΑΕΕ, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και συνεπώς μπορούν να λάβουν πλήρη η μειωμένη σύνταξη εντός του έτους.
Οι διατάξεις αναμένεται να ευνοήσουν κυρίως μητέρες και δευτερευόντως χήρους πατέρες.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει την 25ετία ασφάλισης έως το τέλος του 2012 και τα όρια ηλικίας που τους αναλογούν πριν τις 18 Αυγούστου του 2015. 
Αναλυτικά μπορούν να συνταξιοδοτηθούν:
-Μητέρες δημόσιοι υπάλληλοι και υπάλληλοι ΔΕΚΟ - τραπεζών που είχαν συμπληρώσεις το 2010 την απαραίτητη 25ετία μαζί με ανηλικότητα τέκνου και οι οποίες είχαν μέχρι 18/8/2015 συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας.
-Γονείς (άνδρες και γυναίκες) δημόσιοι υπάλληλοι και μόνο μητέρες υπάλληλοι ΔΕΚΟ - τραπεζών που είχαν συμπληρώσει το 2011 την απαραίτητη 25ετία και μαζί ανηλικότητα τέκνου και που είχαν μέχρι 18/8/2015 συμπληρώσει το 52ο έτος της ηλικίας.
-Γονείς (άνδρες και γυναίκες) δημόσιοι υπάλληλοι και μόνο μητέρες υπάλληλοι ΔΕΚΟ - τραπεζών που είχαν συμπληρώσει το 2012 την απαραίτητη 25ετία και υπήρχε παράλληλα ανηλικότητα τέκνου και οι οποίοι είχαν μέχρι 18/8/2015 συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας.
-Οι τρίτεκνοι (άνδρες και γυναίκες) δημόσιοι υπάλληλοι και οι μητέρες και οι χήροι πατέρες τρίτεκνοι ασφαλισμένοι στα Ταμεία των ΔΕΚΟ - τραπεζών θα πρέπει να είχαν συμπληρώσει 20 έτη στην ασφάλιση μέχρι 31/12/2012. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας πριν από την 18η Αυγούστου. 
Αναλυτικά:

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθησαν, χθες (22-08-2019) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 27 και 41 ετών και μία 40χρονη γυναίκα, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθησαν οι ανωτέρω, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 27χρονος προμήθευσε έναντι χρηματικής αμοιβής, τους άλλους δύο δράστες, με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (21,2) γραμμαρίων.
Στην κατοχή του 27χρονου καθώς και σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Ιωάννινα, που χρησιμοποιούσε ως χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
συσκευασία με ηρωίνη, βάρους (4,8) γραμμαρίων,
μεταλλικό κυτίο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (60,3) γραμμαρίων,
συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (7,3) γραμμαρίων,
συσκευασία με λευκή κρυσταλλική σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους (4,2) γραμμαρίων και
ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ποιοι το δικαιούνται το εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ


Tο εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ καταβάλλεται μετά το καλοκαίρι, συγκεκριμένα από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου και αποκλείονται όσοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.
Δικαιούχοι του εποχικού επιδόματος είναι όσοι ανήκουν στα επαγγέλματα του οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικης ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης, χείριστη και βοηθού χείριστη κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτού τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτη.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το ημερολογιακό έτος που προηγείται του έτους καταβολής του επιδόματος (εν προκειμένω το 2018).
Σε κάποια επαγγέλματα απαιτούνται περισσότερες ημέρες ασφάλισης, ωστόσο σε κάθε περίπτωση δε θα πρέπει να έχουν γίνει πάνω από 240 ημερομίσθια το προηγούμενο έτος.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαπές, για κλοπή ρούχων από εμπορικά καταστήματα στην Άρτα


Συνελήφθησαν, χθες (22-08-2019) το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Άρτας, τρείς ημεδαπές, ηλικίας 37, 39 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, οι τρεις γυναίκες, εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στην πόλη της Άρτας, έχοντας στην κατοχή τους είδη παιδικού ρουχισμού, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από δύο εμπορικά καταστήματα στην πόλη της Άρτας.
Τα κλεμμένα ρούχα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 10.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ


Ανοιχτό για αιτήσεις είναι πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, το οποίο απευθύνεται σε ανέργους μέχρι και την ηλικία των 66 ετών. Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων του προγράμματος «Προώθηση στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών» φτάνει τις 10.000. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης του Οργανισμού είναι η καταπολέμηση της ανεργίας μέσω της ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και ενίσχυσης της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων κατά την πρώτη φάση λειτουργίας τους.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι άνεργοι, ηλικίας 18-66 ετών, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού μέχρι και την ημερομηνία έναρξης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας στη ΔΟΥ.
Μάλιστα, σε περίπτωση που είχαν προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα πρέπει να την έχουν διακόψει έως και τις 31/12/2011.
Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, πρέπει να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ και το αργότερο εντός 12 μηνών από την έναρξη της δραστηριότητας αυτής. Διαφορετικά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής μαζί με επιχειρηματικό σχέδιο πριν από την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ, με την προϋπόθεση ότι θα προβούν σε έναρξη δραστηριότητας, το αργότερο εντός δύο μηνών από τη γνωστοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) της αίτησης - επιχειρηματικού τους σχεδίου από την Επιτροπή Αξιολόγησης.

Μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ δείτε πόσα ένσημα έχετε


Με την χρήση ΑΜΚΑ και τους κωδικούς Taxisnet μπορεί ο οποιοσδήποτε, μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ, να δει τα ένσημά του online https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/Home.aspx


Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας είναι να ενσωματωθεί στο πληροφοριακό Σύστημα ΑΤΛΑΣ ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.
Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.
Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. 
Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.
Στο επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.
Η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά με κατάλληλο μηχανισμό συνδυασμού κωδικού χρήστη και συνθηματικού (Username – Password), ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αξιοποιείται η υποδομή πιστοποίησης του συστήματος ΤΑXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Κατά την διαδικασία εισόδου ζητείται και ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου (μοναδικό αναγνωριστικό στοιχείο στο σύστημα Ασφάλισης). Εφόσον δεν το γνωρίζετε μπορείτε να μπείτε εδώ και να τον βρείτε μέσω της εφαρμογής της ΗΔΙΚΑ εισάγοντας τα στοιχεία σας.

Σεξ και καλοκαίρι: οδηγός επιβίωσης


Τους καλοκαιρινούς μήνες η ερωτική διάθεση αυξάνεται, όπως και η σεξουαλική διέγερση. Συχνά την περίοδο των διακοπών οι όροι του ερωτικού παιχνιδιού αλλάζουν και το σεξ αποκτά περισσότερο περιστασιακό χαρακτήρα. Αυτό, βέβαια, έχει και συνέπειες.
Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα πολλαπλασιάζονται, ειδικά μεταξύ των νέων, όπως και οι ανεπιθύμητες κυήσεις.
«Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι αναζωπυρώνει την ερωτική μας επιθυμία, είτε είμαστε μόνοι, είτε έχουμε μόνιμο σύντροφο. Υπάρχουν, όμως, αρκετοί απρόβλεπτοι κίνδυνοι, που μπορεί να απειλήσουν τη σεξουαλική μας υγεία και χρειάζεται περισσότερη προσοχή», τονίζει ο χειρουργός ουρολόγος - ανδρολόγος Κωνσταντίνος Ρόκκας (www.krokkas.gr).
«Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) «θερίζουν». Πρόκειται για ασθένειες ή μολύνσεις, οι οποίες οφείλονται σε ιούς, σε μύκητες και σε μικρόβια, που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής. Η σεξουαλική ευχαρίστηση πρέπει να είναι, πια, συνώνυμη της προφύλαξης».
Τα κυριότερα ΣΜΝ είναι οι ηπατίτιδες, το AIDS, τα κονδυλώματα, τα χλαμύδια, ο έρπης των γεννητικών οργάνων και οι μύκητες.
Καλός ο πειραματισμός, αλλά το ασφαλές σεξ με τη χρήση προφυλακτικού επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση, πολύ, δε, περισσότερο, αυτές τις μέρες, τονίζει ο ειδικός. Πέρα από τα ΣΜΝ, προφυλάσσει και από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, που, ειδικά, μεταξύ των εφήβων, μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω και να δημιουργήσει σωρεία (και) κοινωνικών προβλημάτων, διόλου αμελητέων.