Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Από την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου τα τέλη κυκλοφορίας

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας θα ανοίξει στις 4 Νοεμβρίου ενώ πιθανή είναι ολιγοήμερη παράταση προκειμένου να μπει στο σύστημα και ο φόρος πολυτελείας.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις επιβαρύνσεις ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών και αυτοκινήτων.
Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 με βάση τα κυβικά του κάθε ΙΧ έχουν ως εξής:
•Από 51 κ.ε. έως 300 κ.ε. 22 ευρώ
•Από 301 κ.ε έως 758 κ.ε. 55 ευρώ
•Από 786 κ.ε έως 1.071 κ.ε. 120 ευρώ
•Από 1.072 κ.ε έως 1.357 κ.ε. 135 ευρώ
•Από 1.358 κ.ε έως 1.548 κ.ε. 240 ευρώ
•Από 1.549 κ.ε έως 1.738 κ.ε. 265 ευρώ
•Από 1.739 κ.ε έως 1.928 κ.ε 300 ευρώ
•Από 1.929 κ.ε έως 2.357 κ.ε 660 ευρώ
•Από 2.358 κ.ε έως 3.000 κ.ε 880 ευρώ
•Από 3.001 κ.ε έως 4.000 κ.ε 1.000 ευρώ

•Από 4.001 κ.ε και άνω 1.320 ευρώ 

Σοκ για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων - Πέντε νέα "χαράτσια"

Τι είναι η ηλεκτρονική ταυτότητα που γίνεται υποχρεωτική για όλα τα ακίνητα

Σοκ θα πάθουν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με τα απίστευτα “χαράτσια” που σκαρφίζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες! 
Η εφημερίδα "ΤΟ ΕΘΝΟΣ" κάνει λόγο για πέντε “κεραμίδες” που θα πέσουν στα κεφάλια των ιδιοκτητών ακινήτων, εννοώντας την έμμεση επιβάρυνση με “κόλπα” νέου τύπου που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν περίμενε κανείς!
Αυτά είναι τα πέντε νέα απίστευτα "χαράτσια" για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
1. Νομιμοποιήσατε τα αυθαίρετά σας; Περάστε πάλι από το ταμείο
Οι ιδιοκτήτες που νομιμοποίησαν τα αυθαίρετά τους βάσει του νόμου 4014/2011 του Γ. Παπακωνσταντίνου καλούνται τώρα να ενταχθούν στον νέο νόμο ώστε να μην αντιμετωπίσουν προσφυγές στο μέλλον καθώς ο νόμος 4014/2011 έχει κριθεί αντισυνταγματικός. Και μπορεί μεν να μην είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, ωστόσο, πάντα θα υπάρχει ο φόβος να κριθεί παράνομη η διαδικασία με την οποία τα νομιμοποίησαν. Αν επιλέξουν να υπαχθούν στον νέο νόμο Καλαφάτη θα πρέπει να το κάνουν μέσω μηχανικού, οπότε θα καταβάλουν αμοιβή που ξεκινά από 50 ευρώ και μπορεί να ξεπεράσει τα 300 ευρώ.

Έναρξη μαθημάτων του Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Έναρξη μαθημάτων του Δ.Ε.Α.Π. !
Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 6 το απόγευμα, ανοίγει τις πύλες του το Δ.Ε.Α.Π. Δελβινακίου του Δήμου Πωγωνίου.

1) Υποδοχή των πρώτων φοιτητών  (όλων των ενοτήτων)

2) Α΄ Μάθημα, από τον ομότιμο καθηγητή κ. Απόστολο Γ. Παπαϊωάννου
    Με θέμα : Το Ε της Ελευθερίας. Για μία Πωγωνιακή (Εθνική) καταγραφή.



Εκ της Γραμματείας

Νεγράδες Πωγωνίου: Συνελήφθη ένας 26χρονος που μετέφερε 56 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 61.850 γραμμαρίων

O οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει

Συνελήφθη, χθες (27-10-13) το μεσημέρι στους Νεγράδες Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται άλλος ένας 26χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη).
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, εντόπισαν στο 30ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες και επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο και να το ακινητοποιήσουν.
Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή πεζή σε δασώδη περιοχή.
Μετά από αναζητήσεις αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 26χρονος ημεδαπός, οδηγός του οχήματος, ενώ ο συνοδηγός κατάφερε να διαφύγει τη σύλληψη και αναζητείται.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν (56) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (61.850) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το όχημα του 26χρονου ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.
Την προανάκριση της υπόθεσης και τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Δελβινάκι Πωγωνίου: Εκδηλώσεις για την επέτειο του "ΟΧΙ"

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του ΟΧΙ ξεκίνησαν από την περιοχή του Πωγωνίου, όπου γράφτηκαν ορισμένες από τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του Έπους του ’40.
Στο Χάνι Δελβινάκι το Σάββατο το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων.
Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο Δελβινακίου έγινε εκδήλωση στην οποία μετά τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, μίλησε ο κ. Νίκος Υφαντής (φιλόλογος- συγγραφέας) με θέμα «Η ιστορική σημασία του αγώνα του 1940».
O κ. Καχριμάνης τόνισε με έμφαση πως «οι αγώνες της φυλής μας ήταν επιτυχημένοι όταν όλοι μας αγωνιζόμασταν για ένα σκοπό και ο σκοπός αυτός δεν ήταν άλλος από την πατρίδα. Οι θυσίες των ηρώων του ΄40 μας προστάζουν να ομονοήσουμε και σήμερα, γιατί ξεχάσαμε τις αξίες μας».
Ο κ. Καψάλης σημείωσε πως «η εθνική ενότητα και ομοψυχία πάντοτε δικαιώνεται, όπως δικαιώνονται και οι αγώνες που συνοδεύονται από δίκιο και πείσμα».
Στην ομιλία του ο φιλόλογος-συγγραφέας, κ. Νίκος Υφαντής, τόνισε πως «ο αγώνας του 1940 είναι ορόσημο για τον ελληνικό λαό, που τότε βάδισε στη θυσία με τάξη, ομόνοια, σύνεση και τελικά μεγαλούργησε»!

Κάρολος Παπούλιας: «Ο ελληνικός λαός έδωσε ότι μπορούσε»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την 73η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Γιορτάζουμε σήμερα μια μεγάλη επέτειο, μια πολύ σημαντική επέτειο.
Τιμάμε τους νεκρούς αυτής της μεγάλης μάχης του ελληνικού λαού εναντίον της χολέρας του φασισμού, του ιταλικού φασισμού του 1940.
Ήταν η πρώτη αντιφασιστική νίκη της Ευρώπης που αφύπνισε την τότε Ευρώπη, που κοιμόταν μέσα στους συμβιβασμούς του Μονάχου του 1938.
Η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, όπως πάντοτε η Ελλάδα ήταν προμαχούσα, σε όλους τους αγώνες για την ελευθερία και τα ανθρώπινα ιδανικά.
Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάει η σημερινή Ευρώπη.
Ο ελληνικός λαός έδωσε τότε το αίμα του κι ότι μπορούσε να δώσει και σήμερα έδωσε αυτό που μπορούσε, για να ξεπεραστεί η κρίση. Κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί από την Ευρώπη.
Δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να δώσει κάτι περισσότερο.
Αυτό που έπρεπε να δώσει το έδωσε.
Αυτό είναι το μήνυμα μας.
Και μη νομίσουν ότι μπορεί να υποκύψουμε σε εκβιασμούς.
Ποτέ ο ελληνικός λαός δεν υπέκυψε σε εκβιασμούς».

«ΗΠΕΙΡΟΣ, από την απελευθέρωση στο έπος του 40»

H θεατρική παράσταση του Χρήστου Τούμπουρου, που παρουσίασε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης  που καταχειροκροτήθηκε και  που πρέπει, χάριν επιμόρφωσης,  να την παρουσιάσουν σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου.

 Γράφει ο Χάρης Ε. Ζάχος

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, με τον τίτλο: «ΗΠΕΙΡΟΣ, από την απελευθέρωση στο έπος του 40», που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2013 στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.
Το σενάριο του έργου έγραψε με μεράκι και σεβασμό στην Ήπειρο και στην ιστορία της ο Χρήστος Α. Τούμπουρος και –δεν είναι καθόλου υπερβολή αυτό που γράφω- όλοι οι θεατές εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για τις ικανότητες του συγγραφέα και για το εξαίρετο συνθετικό θεατρικό αποτέλεσμα.
Εξαιρετική ήταν η σκηνοθεσία της Μαργαρίτας Μαραζοπούλου που υλοποίησε στο ακέραιο το όλο νόημα του έργου.