Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 2-1

Με το δεξί ο Σάκης Τσιώλης στον πάγκο του  ΠΑΣ

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, αλλά για να δημιουργηθούν ευκαιρίες στις δύο εστίες χρειάστηκε να περιμένουμε το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. 
Στο 63', ο Λίλα σε ρόλο του δημιουργού, ο Ντε Βινσέντι βρήκε δίχτυα με το κεφάλι και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ.
Στο 73' ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η μπάλα έσκασε στη μικρή περιοχή και ο Τσουκαλάς δεν δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει με κεφαλιά στα δίχτυα.
Στο 83' ο Μακουκούλα από πλάγια θέση στην περιοχή μετά από ασίστ του Παπάζογλου μείωσε σε 2-1.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Ντάσιος (46' Τσάβες), Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Ντε Βινσέντι, Βίλα, Κοροβέσης (81' Στρούνα), Ίλιτς (87' Μπέριος)

ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Στάθης, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (81' Μακουκούλα), Ζε Εντουάρντο, Φραγκουλάκης (57' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (69' Νιμανί), Παπάζογλου

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους σε πλειστηριασμό

Τελικά την 1η Ιανουαρίου 
θα αρθεί η αναστολή 
των πλειστηριασμών  
Στόχος τα μεγάλα ψάρια, 
λέει η Κυβέρνηση

Στην άρση της αναστολής των πλειστηριασμών από 1/1/2014 κατέληξαν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και οι επικεφαλής της Τρόικας, κρίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα υποχρεώσουν όσους δανειολήπτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά δεν το κάνουν, να προσέλθουν στα γκισέ των τραπεζών.
Ωστόσο, πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η περίοδος απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση θα προβεί στη θέσπιση μιας ρύθμισης, βάσει της οποίας θα υπάρξει πρόνοια για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών που θα αποδεικνύεται ότι έχουν πραγματική αδυναμία να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, μετατρέποντας με αυτό τον τρόπο την άρση του προστατευτικού καθεστώτος σε «μερική απελευθέρωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό το καθεστώς προστασίας εξετάζεται να υπαχθούν και μικροεπιχειρηματίες που έχουν υποθηκεύσει την πρώτη κατοικία τους, λαμβάνοντας επιχειρηματικά δάνεια.

«Τσουνάμι» φόρων 24,7 δισ. ευρώ από το 2010 μέχρι σήμερα

Φόροι-ρεκόρ ύψους 24,7 δισ. ευρώ σάρωσαν την ελληνική κοινωνία από τον Ιανουάριο του 2010 ως σήμερα, εξαντλώντας τη φοροδοτική ικανότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πρωταθλητών φορολογικής επιβάρυνσης ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ.
Παράλληλα, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης της Κομισιόν, πέρυσι η φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 27 κρατών-μελών, κατά 3,9% όταν κατά μέσο όρο στην ΕΕ η αύξηση ήταν μόλις 0,3%.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τον Ιανουάριο του 2010 οι συντελεστές ΦΠΑ αυξήθηκαν δύο φορές, άλλες δύο φορές αυξήθηκαν τα τεκμήρια, δύο φορές αυξήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ, πέντε φορές αυξήθηκαν ή αναπροσαρμόστηκαν οι φόροι στα τσιγάρα, ενώ επιβλήθηκαν τρεις έκτακτες εισφορές και ένα έκτακτο χαράτσι ακινήτων.

Τα Εγκαίνια της έκθεσης «Αναδιπλώσεις της Μορφής και της Ύλης» της Ηπειρώτισσας Ρουμπίνας Σαρελάκου, στη GALLERY "7" , Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, έγιναν στις 5 Νοεμβρίου 2013, με διάρκεια μέχρι 30 του μηνός

Ρ Ο Υ Μ Π Ι Ν A  Σ Α Ρ Ε Λ Α Κ Ο Υ
«Αναδιπλώσεις της Μορφής και της Ύλης»
Ζωγραφική - Κόσμημα
ΕΓΚΑΙΝΙΑ:  Τρίτη  5 Νοεμβρίου 2013, 
ώρα 7-10 μ.μ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ  ΕΚΘΕΣΗΣ:  5 - 30 Νοεμβρίου  2013
GALLERY "7" , Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου

Δεν είναι η πρώτη φορά που το στοιχείο των πτυχώσεων υπάρχει στη ζωγραφική και τη χαρακτική της Ρουμπίνας Σαρελάκου. Οι πτυχώσεις είναι κάτι που πάντα μαγνητίζει τις αισθήσεις της. Είναι το στοιχείο που την κάνει να ταξιδεύει και με την διεισδυτική της ματιά να καταφέρνει να αγγίζει την ουσία και να οδηγήσει τον θεατή σε ατέλειωτες εσωτερικές αναδιπλώσεις.

Τώρα όμως υπάρχει μια διαφορά σημαντική. Είναι η συνειδητοποίηση που κάνει πως πτυχώσεις και μεταμορφώσεις συμβαίνουν πάντα και κάθε στιγμή, στο μέταλλο, στην πέτρα, στο έδαφος, στο ίδιο μας το σώμα. Ανακαλύπτει πως ο κόσμος μας πτυχώνεται και αναδιπλώνεται αδιάκοπα και έτσι η Ρουμπίνα Σαρελάκου ξεκινάει νέες εικαστικές αναζητήσεις πέρα από το τελάρο και το χαρτί. Μπαίνει στον χώρο του κοσμήματος βάζοντας στοιχεία ζωγραφικής, χαρακτικής και γλυπτικής στο κερί και στο μέταλλο, ταυτίζεται με την έννοια της λέξης "κοσμώ" και αναζητάει τον δικό της κόσμο που αποκαλύπτεται σιγά-σιγά μέσα από το πινέλο, το κερί, το ασήμι και τον χρυσό, τα υλικά που είναι απλωμένα στον πάγκο της και την καλούν να ξεδιπλώσει ότι έχει μέσα της εκείνη τι στιγμή.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών διοργανώνει την εκδήλωση ''100 χρονια Ελεύθερα Γιάννενα'', το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, ώρα 20.30' στο Δημαρχείο Αχαρνών


Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 4 ατόμων ύστερα από καταδίωξη

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί, στην πόλη της Ηγουμενίτσας, να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός

Κατασχέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια τύπου kalasnikov και ένα πιστόλι

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (08-11-2013) το πρωί  στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας  26, 20, 24 και 25 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, μεταφοράς μη νόμιμων αλλοδαπών και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, εντόπισαν σήμερα περίπου στις 9:50 το πρωί,  σε κεντρική οδό της πόλης της Ηγουμενίτσας, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τέσσερις επιβαίνοντες, στο οποίο έκαναν σήμα για διενέργεια ελέγχου.

Ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά για Καλαμά, τάφρο Λαψίστας και Παμβώτιδα

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Μαντάς, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση, με την οποία ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη, να πληροφορηθεί, εάν πρόκειται να εκδώσει Κ.Υ.Α. με την οποία να υλοποιείται η διαβούλευση της Β’ φάσης του Σχεδίου Διαχείρισης για τον ποταμό Καλαμά, με την οποία στον κατάλογο των ευαίσθητων περιοχών να προστεθούν η Τάφρος Λαψίστας και η Λίμνη Παμβώτιδα.