Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός για καταδικαστική απόφαση και παραβίαση όρων διαμονής

Ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη, χθες (21-08-2016) το απόγευμα στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παραβίαση όρων διαμονής.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Επίσης, σε βάρος του ανωτέρω αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων

Συνελήφθη, χθες (21-08-2016) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο, ο 53χρονος κατείχε πλαστό δελτίο ταυτότητας ιταλικών αρχών και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Το γλέντησε η ομάδα ηλικιωμένων Κουκλιών Πωγωνίου

Τη ζωντάνια της τρίτης ηλικίας απέδειξε η Ομάδα Ηλικιωμένων Κουκλιών που διοργάνωσε την Παρασκευή 18 Ιουλίου ένα ξεχωριστό γλέντι. 
Οι ηλικιωμένοι, που μόνο απόμαχοι της ζωής φάνηκε ότι δεν είναι, διασκέδασαν με την ψυχή τους και χόρεψαν όπως μόνο αυτοί ξέρουν.
Ο πρόεδρος της Ομάδας Ηλικιωμένων Κουκλιών κ. Θανάσης Λάππας καλωσόρισε τα μέλη της ομάδας κι όχι μόνο κι ευχαρίστησε το Δήμο Πωγωνίου για τη στήριξη και βοήθεια στην υλοποίηση της πληθώρας δράσεων του συλλόγου.
Από την πλευρά του Δήμου Πωγωνίου απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδημαρχος κ. Χρηστος Γκογκος που συνεχάρη την δραστήρια ομάδα και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν.


Δήμος Πωγωνίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η καρδιολογική ημερίδα στη Βήσσανη

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαν οι κάτοικοι και επισκέπτες της Βήσσανης στην ιατρική ημερίδα πρόληψης που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Αρρεναγωγείο του ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος Πωγωνίου, όπως αποτυπώθηκε τόσο από την παρουσία τους εντός και εκτός της αίθουσας -που φιλοξένησε την επιστημονική εκδήλωση- όσο και από τον καταιγισμό ερωτήσεων που έθεσαν στους εισηγητές, στο κλείσιμο της ημερίδας, άνθρωποι όλων των ηλικιών.
Η Βήσσανη Πωγωνίου αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό στο συνεχιζόμενο οδοιπορικό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (Μελβούρνη, Σίδνευ, Κάλυμνος, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Ναύπλιο, Βριλήσσια, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κόνιτσα, Πράμαντα, Μέτσοβο, Ξάνθη κ.α.) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της κ. Στέφανο Φούσα, καταδεικνύοντας έμπρακτα το δικαίωμα στην ενημέρωση και στην υγεία των κατοίκων ακριτικών περιοχών.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Στέφανος Φούσας, συντόνισε την ημερίδα, στο πλαίσιο της στοχευμένης προσπάθειας που έχει αναλάβει επιτυχώς τα τελευταία χρόνια για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών σε θέματα πρόληψης υγείας, κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και άλλων τομέων ευρύτερου ενδιαφέροντος με στόχο τη μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας. «Υγιής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης» για τον κ. Στέφανο Φούσα, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Γρηγόρη Άρμπιρου, Προέδρου της Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας, και σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνο Καψάλη διοργάνωσαν από κοινού την ιατρική ημερίδα πρόληψης. Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της επιτυχημένης εκδήλωσης πραγματοποίησε ο κ. Κωνσταντίνος Νικολάου, Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Βήσσανης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους συμμετέχοντες. «Μας κάνει περήφανους η πρωτοβουλία του κ. Στέφανου Φούσα, που έχουμε την τιμή να είναι από την περιοχή μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου, υπερθεματίζοντας τη σημασία της πρόληψης για τους κατοίκους του Δήμου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μάτσιας, υπεύθυνος για θέματα Πολιτισμού.
Ο εμπνευστής της ιδέας για ένα οδοιπορικό αλληλεγγύης κ. Αντώνης Φούσας, πρώην Υπουργός, αναφέρθηκε στους λόγους που υπαγόρευσαν τη συγκεκριμένη εκστρατεία ενημέρωσης, στην υποχρέωση όλων να σκέφτονται ο ένας τον άλλον, αλλά και στη συνεργασία για το σχεδιασμό της προσπάθειας με άλλους επιστήμονες όπως ο κ. Ελευθέριος Γείτονας. Ειδικότερα, ο κ. Αντώνης Φούσας τόνισε: «Στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι και να ακολουθούμε το παράδειγμα των μεγάλων Εθνικών Ευεργετών που ενσάρκωσαν την έννοια της αλληλεγγύης». Ο κ. Γρηγόρης Άρμπιρος, Πρόεδρος της Πανπωγωνισιακής Ομοσπονδίας,  χαρακτήρισε πρωτόγνωρη για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή την προσπάθεια που έχει επωμιστεί ο κ. Φούσας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον «αγώνα του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ως Πωγωνήσιου για προσφορά» στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Από το πάνελ των ομιλητών, η κ. Ευθαλία Στεφανάκη, ιατρός αλλεργιολόγος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, αναφέρθηκε με αξιοσημείωτη ενάργεια, στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των νυγμάτων από υμενόπτερα (σφήκες, μέλισσες, κ.α.). Ο κ. Αποστόλης Μπίσας, Διευθυντής Ουρολογίας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, αναφέρθηκε στην πρόληψη της νεοπλασίας του προστάτη, στην καθοριστική σημασία της συνεκτίμησης των ποσοστών αναφοράς ανά ηλικιακή ομάδα, στην κρίσιμη ηλικία των 50-75 ετών, στις διαγνωστικές τεχνικές (κλινική εξέταση, PSA, υπέρηχος), καταλήγοντας ότι η νόσος διαγιγνώσκεται, προλαμβάνεται και θεραπεύεται. Σε κλινικές ουρολογικές περιπτώσεις των γυναικών αναφέρθηκε ο κ. Ηλίας Παππάς, Επιμελητής Ουρολογίας του ΠΓΝ Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι η συχνουρία στις γυναίκες δεν οφείλεται πάντα σε ουρολοιμώξεις και πρόπτωση μήτρας και υποδεικνύοντας την ανάγκη συχνά να πραγματοποιηθούν ειδικές εξετάσεις (γενική ούρων, ουροκαλλιέργεια, αντιβιόγραμμα).
Ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, χειρούργος οδοντίατρος-περιοδοντολόγος-εμφυτευματολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας επισήμανε τους κινδύνους που συνεπάγεται η αμέλεια για την υγιεινή της στοματικής κοιλότητας και υπέδειξε τρόπους πρόληψής τους, με την υιοθέτηση τριών απλών συνηθειών. Σε μία ασθένεια της εποχής μας, τον εθισμό στο διαδίκτυο που τείνει να εξελιχθεί σε μάστιγα, αναφέρθηκε ο κ. Σταύρος Σταύρου, μεταπτυχιακός ερευνητής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις δικλείδες ασφαλείας που μπορούν να εξασφαλίσουν οι γονείς για τα παιδιά τους πριν από την νηπιακή ηλικία αλλά και μετέπειτα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς.
Ο κ. Σπύρος Βασιλείου, οικονομολόγος, ανάλυσε τεχνικές αξιοποίησης της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωγραφικές αλλά και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του Δήμου Πωγωνίου. Η κ. Σοφία Καλανταρίδου, -μοναδική στη χώρα- καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας-Στείρωσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης των παραγόντων κινδύνου για τα καρδιαγγειακά νοσήματα στις γυναίκες, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι πλέον η πιο συχνή αιτία θανάτου στις γυναίκες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, επισήμανε τη σημασία της πρόληψης για τις νεοπλασίες του μαστού και της μήτρας.
Τη σκυτάλη των επιστημονικών τοποθετήσεων έδωσε ο κ. Φούσας στην κ. Έφη Μάρκου,  ιατρό δερματολόγο-αφροδισιολόγο, Διευθύντρια του Norsk Legesenter της Νορβηγίας, η οποία αναφέρθηκε στους τρόπους πρόληψης της νεοπλασίας του δέρματος, στην καταλυτική σημασία της ηλιοπραστασίας, στους κινδύνους του σολάριουμ και ιδιαίτερα στο επίκαιρο θέμα των τατουάζ, τα οποία εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τον ανθρώπινο οργανισμό και έχουν ήδη απαγορευτεί σε χώρες της Ε.Ε. Την κήρυξη της λήξης των εργασιών της εκδήλωσης έκανε ο κ. Στέφανος Φούσας, με την εισήγησή του για τους τρόπους πρόληψης του εμφράγματος του μυοκαρδίου και του Αγγειακού Εγγεφαλικού Επεισοδίου (ΑΕΕ).

Τέλος σημαντική είδηση αποτέλεσε η ανακοίνωση της επικείμενης επιστημονικής συνεργασίας του κ. Στέφανου Φούσα με την καθηγήτρια κ. Σοφία Καλανταρίδου, για την υλοποίηση ενός συνολικού προγράμματος ενημέρωσης με θέμα «Γυναίκα και Καρδιά».

Βασίλης Τσίρκας: Έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 για τον Νομό της Άρτας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Άρτα, ανακοινώθηκαν τα έργα που διεκδικήσαμε και καταφέραμε να ενταχτούν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 για τον Νομό της Άρτας. Μεταξύ άλλων θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των παρακάτω έργων.
α) Γεφύρωση του ποταμού Αράχθου στο ύψος του Τριγώνου με τις απαιτούμενες προσβάσεις (Προϋπολογισμός 6.000.000 €).
β) Επαρχιακή Οδός Μεσόπυργος – Όρια ΠΕ Άρτας & Αιτωλοακαρνανίας (Προϋπολογισμός 2.600.000 €).
γ) Οδός Καταρράκτης – Βουργαρέλι: Οδός δασοτουριστικής ανάπτυξης για τη σύνδεση Ανατολικών και Δυτικών Τζουμέρκων (Προϋπολογισμός 4.000.000 €).
δ) Βελτίωση οδού Αθαμάνιο – Θεοδώριανα με δύο υποέργα:
δ1. Βελτίωση της υπάρχουσας κοινοτικής οδού Θεοδώριανα – Αθαμάνιο και
δ2. Βελτίωση της παράκαμψης Αθαμανίου προς Θεοδώριανα 
(Συνολικός Προϋπολογισμός 3.500.000 €).
ε) Για το 1ο εξάμηνο του 2017 προγραμματίζονται οι νέες εργασίες για την ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία των αρδευτικών δικτύων Πέτα - Κομπότι και πεδιάδας Άρτας (προϋπολογισμός 12.000.000 €) και ταυτόχρονα προωθείται η χρηματοδότηση της βελτίωσης και αναβάθμισης του οδικού άξονα «Τετράκωμο – Καστανιά», εκτιμώμενου προϋπολογισμού 10.000.000 € (αφού ολοκληρωθεί και εγκριθεί η μελέτη που έχει αναλάβει να εκπονήσει η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας).
Επιπλέον, έχει ήδη εγκριθεί ποσό 500.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προς τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., για την ανακατασκευή του παλαιού Δικαστικού Κτιρίου Άρτας, ώστε στεγαστεί σε αυτό το Ειρηνοδικείο Άρτας.

Με τη συστηματική δουλειά και σε συνεργασία  με τους τοπικούς φορείς του Νομού της Άρτας συνεχίζουμε να διεκδικούμε με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ώστε το επόμενο διάστημα να ενταχθούν ακόμα περισσότερα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Τριπλό «μπλόκο» σε ΙΧ τον Σεπτέμβριο

Με σκοπό να εισπραχθούν 200 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να περάσει από «κόσκινο» τρεις κατηγορίες ιδιοκτητών ΙΧ.
Στο στόχαστρο μπαίνουν κατ’ αρχήν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που «ξέχασαν» να τα ασφαλίσουν αλλά και όσοι δεν τα πέρασαν από ΚΤΕΟ αρά τα κίνητρα που δόθηκαν στα τέλη του 2015. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επένδυση» σε αυτές τις δύο κατηγορίες ανήκουν περίπου ένα εκατομμύριο οδηγοί.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ετοιμάζει και τρίτη λίστα που περιλαμβάνει οδηγούς που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών.
Μετά τη σύνταξη της λίστας, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα αποσταλούν ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια ενώ τα τέλη και το πρόστιμο θα βεβαιωθούν ηλεκτρονικά στους ΑΦΜ των ιδιοκτητών.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας το Έργο eΤwinning των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ


Με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας βραβεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2016 το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ για το Έργο που υλοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ’ και της Ε’ τάξης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διασχολικού προγράμματος eTwinning με θέμα: “Multicultural monuments of our city”.
Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας, πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ για το υψηλό επίπεδο της eTwinning εργασίας τους.
Το Έργο εκπονήθηκε από το Νοέμβριο του 2015 ως τον Μάιο του 2016, υπό το συντονισμό της διευθύντριας του Σχολείου και δασκάλας της ΣΤ’ τάξης, Θεοφανής Ζήκου και σε αυτό συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας, με γλώσσα εργασίας την Αγγλική. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν, να καταγράψουν, να επισκεφτούν, να παρουσιάσουν και να προβάλλουν στο Σχολείο, την τοπική κοινωνία αλλά και τους συμμαθητές τους στα συνεργαζόμενα Δημοτικά Σχολεία στο εξωτερικό, το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης των Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του Έργου, οι μαθητές αποκόμισαν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη, καθώς επικοινώνησαν με ψηφιακό τρόπο με τους μαθητές των συνεργαζόμενων δημοτικών σχολείων. Επίσης, γνώρισαν αντίστοιχα τα δικά τους πολυπολιτισμικά μνημεία, έμαθαν την αξία σεβασμού της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, ανακάλυψαν τη γνώση μέσα από την ομαδική εργασία και εξάσκησαν τις γνώσεις τους στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Αγγλική Γλώσσα.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας διοργανώνει Ηπειρώτικο γλέντι, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 20:30, στo Πατητήρι, τέρμα Κων. Αθανάτου, Άνω Γλυφάδα



Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η ΠΙΝΔΟΣ» σας προσκαλεί να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση του Συλλόγου μας «ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2016», το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:30 στo Πατητήρι (Τέρμα Κων.Αθανάτου - Άνω Γλυφάδα).
Σας περιμένουμε σε μία αυθεντική Ηπειρώτικη βραδιά με παραδοσιακή μουσική και χορό για όλους με τον Χρήστο Τζιτζιμίκα και την Άννα Κάτση. Κλαρίνο: Κώστας Λιόντος, λαούτο: Βασίλης Τριάντης, βιολί: Κώστας Κίκιλης, ντέφι: Ανδρέας Δρακόπουλος.
Είσοδος ελεύθερη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Βραβεύτηκε με την Ετικέτα Ποιότητας το Έργο eΤwinning των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ




Με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας βραβεύτηκε στις 17 Αυγούστου 2016 το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ για το Έργο που υλοποίησαν οι μαθητές της ΣΤ’ και της Ε’ τάξης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διασχολικού προγράμματος eTwinning με θέμα: “Multicultural monuments of our city”.
Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται στα έργα eTwinning που κατάφεραν να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο ποιότητας, πληρώντας μια σειρά από κριτήρια που έχουν τεθεί από την Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της Δράσης. Η ετικέτα ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ για το υψηλό επίπεδο της eTwinning εργασίας τους.
Το Έργο εκπονήθηκε από το Νοέμβριο του 2015 ως τον Μάιο του 2016, υπό το συντονισμό της διευθύντριας του Σχολείου και δασκάλας της ΣΤ’ τάξης, Θεοφανής Ζήκου και σε αυτό συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία της Ελλάδας, της Ρουμανίας, της Τουρκίας και της Ισπανίας, με γλώσσα εργασίας την Αγγλική. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ερευνήσουν, να καταγράψουν, να επισκεφτούν, να παρουσιάσουν και να προβάλλουν στο Σχολείο, την τοπική κοινωνία αλλά και τους συμμαθητές τους στα συνεργαζόμενα Δημοτικά Σχολεία στο εξωτερικό, το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν της πόλης των Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του Έργου, οι μαθητές αποκόμισαν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη, καθώς επικοινώνησαν με ψηφιακό τρόπο με τους μαθητές των συνεργαζόμενων δημοτικών σχολείων. Επίσης, γνώρισαν αντίστοιχα τα δικά τους πολυπολιτισμικά μνημεία, έμαθαν την αξία σεβασμού της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας, ανακάλυψαν τη γνώση μέσα από την ομαδική εργασία και εξάσκησαν τις γνώσεις τους στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Αγγλική Γλώσσα.

ΟΑΕΔ: 846.000 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον μήνα Ιούλιο

Στα 846.000 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο του 2016, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι περισσότεροι κατά 18.867 (2,28%) σε σχέση με τον Ιούνιο.
Τα 440.584 άτομα (52,08%) είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα περισσότερο ή ίσο με 12 μήνες και 405.416 (47,92%) είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι για χρονικό διάστημα λιγότερο των 12 μηνών.
Συντριπτικά μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των άνεργων γυναικών (63,31%, έναντι 36,69% των ανδρών).
Με βάση την ηλικία, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 30-44 (52,14%), ενώ το 44,52% είναι απόφοιτοι λυκείου.
Όσον αφορά το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, για τον Ιούλιο του 2016 αυτοί ανέρχονται σε 113.394.


ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr