Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα στα Γιάννενα

 


Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας.

Πάντοτε σε αυτόν τον τόπο, τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα τα καθόριζαν οι νέες και οι νέοι που έμπαιναν μπροστά. Έτσι έγινε το `73, το `81, το `15. Έτσι θα γίνει και την Κυριακή

Μέτρησε τις απευθείας αναθέσεις που έκανε σε ημετέρους -πάνω από 10 δισ.- αλλά εκεί έβγαινε ο λογαριασμός.

Μέτρησε τις επιδοτήσεις που έδωσε στο καρτέλ της ενέργειας -πάνω από 10 δισ.- κι εκεί έβγαινε ο λογαριασμός.

Μέτρησε τα θαλασσοδάνεια της ΝΔ -πάνω από 400 εκατ.- κι εκεί έβγαινε ο λογαριασμός.

Μόνο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δε βγαίνει ο λογαριασμός.

Ο καγκελάριος Σολτς, που του το παρουσίασα, το βρήκε υλοποιήσιμο. Μόνο για τον κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφή.

Όχι, δεν είναι εμπόρευμα για μας η υγεία, η παιδεία.

Δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα το νερό, που χωρίς αυτό δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος - θέλει να το ιδιωτικοποιήσει κι αυτό ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα το ρεύμα. Εμείς 4,5 χρόνια κυβερνήσαμε στις πιο δύσκολες συνθήκες, αλλά ούτε 1 ευρώ δεν αυξήθηκε ο λογαριασμός του ρεύματος.

Μας λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι «οι Έλληνες θέλουν να πάνε μπροστά και όχι να γυρίσουν πίσω». Και ξέρετε κάτι; Συμφωνώ μαζί του. Έχει δίκιο.

Μόνο που αντί να τα λέει στους Έλληνες, πρέπει κάθε πρωί να τα λέει στον καθρέφτη του.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών σε περιοχή της Πρέβεζας

 


Κατασχέθηκε μεταξύ άλλων εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας

Στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών  και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του το απόγευμα της 12-05-2023, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ειδικός εξοπλισμός εσωτερικής καλλιέργειας, αποτελούμενος από μετασχηματιστή φωτός, λάμπες θερμότητας, ανεμιστήρα, ανακλαστικά φύλλα αλουμινίου, λίπασμα κλπ,

τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης ύψους περίπου πενήντα (50) εκατοστών, που καλλιεργούνταν σε ισάριθμες γλάστρες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός ντουλάπας,

τέσσερα (4) φυτά κάνναβης σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης,

-45- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και

-222- γραμμάρια μίγματος καπνού και ακατέργαστης κάνναβης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Επίσκεψη του Βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη στο Δήμαρχο Κόνιτσας

 


Επίσκεψη στο Δήμο Κόνιτσας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Νομού Ιωαννίνων Σταύρος Καλογιάννης, που πλέον δε θα συμμετάσχει στις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Δήμαρχος εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Βουλευτή Σταύρο Καλογιάννη για την επίσκεψή του και την πολυετή αρωγή του στην περιοχή.

Ο κ. Καλογιάννης ήταν πάντα δίπλα μας, βοηθώντας το Δήμο μας στα προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει. Έδωσε λύσεις και πρότεινε λύσεις. 

Αγαπητέ Σταύρο,

Σε ευχαριστούμε για ό,τι επί έτη πρόσφερες στην περιοχή μας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Εγγραφές και επανεγγραφές στο βρεφικό & τους παιδικούς σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ζίτσας

 


Σας ανακοινώνουμε ότι οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό  Ελεούσας, τον Παιδικό Σταθμό Βουνοπλαγιάς , τον Παιδικό Σταθμό Ροδοτοπίου και τον Παιδικό Σταθμό Ζίτσας για το σχολικό έτος 2023-2024 θα υποβάλλονται από Δευτέρα 15 Μαΐου έως και Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρες  9:00 π.μ. - 13:00 μ.μ.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν:

1.    Βρέφη που έχουν συμπληρώσει τους 18 μήνες στις 31-08-2023 δηλ. να έχουν γεννηθεί από 01-03-2022 έως και 28-02-2021.

2.    Για νήπια  που έχουν συμπληρώσει τους 30 μήνες στις 31-08-2023 δηλ. να έχουν γεννηθεί από 01-01-2020 έως και 28-02-2021.                                 

      Οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση καθώς και τα απαραίτητα έντυπα, από τους προαναφερθέντες Σταθμούς  και από την ιστοσελίδα του Δήμου Ζίτσας www.zitsa.gov.gr  

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος (Δευτέρα 15 Μαΐου)


 Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή της συνεδρίαση,  ανέβαλε τη συζήτηση επί του περιεχομένου των Μ.Π.Ε. για τα έργα «Μικρό υδροηλεκτρικό, ισχύος 1,78 KW επί του ποταμού Τύρια της Δ.Ε. Σελλών του Δήμου Δωδώνης, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου» και «Σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας- θερμότητας, με καύση βιοαερίου, που έχει παραχθεί από μονάδα αναερόβιας χώνευσης, εγκατεστημένης ισχύος 999 kWel, στην Τ.Κ. Νεοχωρίου, Δ.Ε. Πασσαρώνος, Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης,   ανέφερε πως η εκ μέρους του εισήγηση για την αναβολή της συζήτησης,  γίνεται μετά από αιτήματα ΟΤΑ και άλλων φορέων προκειμένου να γνωμοδοτήσουν και αυτοί επί των φακέλων των έργων.

Αρνητική γνωμοδότηση για Φωτοβολταϊκό σταθμό στη Ζωοδόχο

Η Επιτροπή γνωμοδότησε ομόφωνα αρνητικά επί του περιεχομένου της Μ.Π.Ε. για το έργο «Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος 26,42 MW, στη θέση «Ζωοδόχος» της Δ.Ε. Πασσαρώνος του Δήμου Ζίτσας, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Θετικές γνωμοδοτήσεις για αγροτικές μονάδες κ.α.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου και ώρα 13:00 το τελευταίο αντίο στον Πρόεδρο του Π.Α.Σ. Γιάννινα Γεώργιο Χριστοβασίλη

 


Η οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ θα αποχαιρετήσει τον πολυαγαπημένο σύζυγο, πατέρα, παππού, γιό, αδερφό και Πρόεδρο Γεώργιο Χριστοβασίλη την Τετάρτη 17 Μαΐου στη 1 το μεσημέρι.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας (τέρμα Μικράς Ασίας).

Επιθυμία του ιδίου του Γεώργιου Χριστοβασίλη ήταν, αντί στεφάνων, να κατατεθούν δωρεές υπέρ του Οικοτροφείου και των σχολείων Δουραχάνης.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Οικοτροφείου που εδώ και 32 χρόνια προσφέρει την ζεστασιά και την φροντίδα σε παιδιά, ηλικίας 6 έως 18 ετών, είναι οι κάτωθι:

Εθνική Τράπεζα – GR0401103590000035929619548

Τράπεζα Πειραιώς – GR5901724070005407007576472

ΠΗΓΗ: http://pasgiannina.gr/

Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλη την ελληνική επικράτεια από την Ελληνική Αστυνομία

 


Το 65% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από έως 7 έως 13 Μαΐου 2023, διενεργήθηκαν 117.615 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 27.981 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

• 6.485 στην Αττική,

• 4.261 στη Θεσσαλονίκη,

• 2.398 στη Δυτική Ελλάδα,

• 2.347 στην Κρήτη,

• 2.122 στη Θεσσαλία,

• 2.020 στην Κεντρική Μακεδονία,

• 1.530 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

• 1.471 στην Ήπειρο,

• 1.459 στη Στερεά Ελλάδα,

Παναγιώτης Κουρουμπλής: "Οι δημοσκόποι θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, το βράδυ των εκλογών, γιατί θα πέσουν έξω"

 


Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη, ήταν καλεσμένος ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποψήφιος βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υπουργός όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

Στην απαράδεκτη στάση της αλβανικής κυβέρνησης στο θέμα της σύλληψης και κράτησης του Φρέντυ Μπελέρη και στην ανιστόρητη δήλωση του κ. Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κυρίως όταν υπάρχει μία διαχρονική προσπάθεια όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων για να διατηρηθεί ανοιχτό το ζήτημα.

Στην ακρίβεια των διακοπών καθώς οι διακοπές είναι απαγορευτικές για την πλειοψηφία των Ελλήνων με χαμηλά εισοδήματα. Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός έχει προτεραιότητα να επιβιώσει και όχι να πάει διακοπές, γιατί η κυβέρνηση των κουπονιών τον μετέτρεψε σε έναν λαό που ζει με επιδόματα. Την ίδια στιγμή που καλπάζει η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζά τις οικονομικές δυνατότητες των πολιτών, προτεραιότητα είναι η αύξηση της αγοραστικής τους δύναμης.

Επίσκεψη της Μαρίας Κεφάλα σε Mουσιωτίτσα, Τέροβο, Επισκοπικό

 


Συνεχίζουμε σταθερά και τολμηρά", ανέφερε σε δήλωσή της η κα Κεφάλα.

Σε Mουσιωτίτσα,  Τέροβο, Επισκοπικό βρέθηκε η υποψήφια Βουλευτής

 Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. 

"Συνεχίζουμε για να κάνουμε πράξη όσα έχει ανάγκη η χώρα. 

Συνεχίζουμε για να πάμε μπροστά. 

Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της προοπτικής και της προόδου. 

Άρτα: Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της επικίνδυνης οδήγησης

 


Συνελήφθη επιπλέον ημεδαπή, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Συνελήφθησαν το Σάββατο (13-05-2023) το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφαλείας Άρτας δύο νεαροί ημεδαποί, κατηγορούμενοι  – κατά περίπτωση – για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και επικίνδυνη οδήγηση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους συλληφθέντες να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και ο οδηγός της δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης τους, προσπαθώντας με επικίνδυνους ελιγμούς να διαφύγει τον έλεγχο, ενώ ο συνεπιβάτης απέρριψε στο οδόστρωμα νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν, ενώ η μικροποσότητα ναρκωτικών περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε, όπως και η μοτοσικλέτα.

Επιπλέον, συνελήφθη η μητέρα ενός εκ των δύο, καθώς τυγχάνει ανήλικος, για παραμέληση της εποπτείας του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Σιταριά Πωγωνίου: Ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στο εξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, το Σάββατο 20 Μαΐου

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταριάς διοργανώνει ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι στο εξωκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023.

Άρτα: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία

 


Συνελήφθησαν χθες (14-05-2023) μετά τα μεσάνυχτα στην πόλη της Άρτας από αστυνομικούς  του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν ημεδαπό και με τη χρήση βίας αποπειράθηκαν ανεπιτυχώς να του αποσπάσουν χρήματα και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Ύστερα από επιστάμενες αναζητήσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν άμεσα στην ευρύτερη περιοχή και να τους συλλάβουν.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση ενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, τη Δευτέρα 15 Μαΐου

 


Τη Δευτέρα 15 Μαΐου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, Γ.Ν Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Παλαιό ΚΕΠ Πέρδικας, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, 09:00-14:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πάργας, Παραλία Πάργας, 09:00-12:00

Άγχος: Οι επιπτώσεις του στο νοσηλευτικό προσωπικό

 

Ιδιαίτερα στρεσογόνο και επιβαρυντικό για την ψυχική υγεία είναι το επάγγελμα των νοσηλευτών και αν το άγχος δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως και αποτελεσματικά μπορεί να οδηγήσει σε εξουθένωση ή και ψυχολογική κατάρρευση. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο «Indian Journal of Occupational and Environmental Medicine» έδειξε ότι το 50,8% των νοσηλευτών που συμμετείχαν σε αυτή βίωναν στρες και το 74% παρουσίαζαν αυξημένο άγχος.

Σύμφωνα με τη Διεπιστημονική Πρωτοβουλία Έρευνας για την Ποιότητα Νοσηλευτικής του Ιδρύματος Robert Wood Johnson, το 18% των νοσηλευτών εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης, διπλάσιο από το ποσοστό στον γενικό πληθυσμό.

«Οι νοσηλευτές φαίνεται πως πολύ συχνά βιώνουν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον προκλήσεις σε υψηλότερο επίπεδο από τα άτομα που εργάζονται εκτός του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης» επισημαίνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή όπως έχει οριστεί η 12η Μαΐου η κ.  Άννα Χατζηδημητρίου, ΒΑ, MSc Ψυχολόγος Υγείας, Ειδικευμένη στην Ψυχο-ογκολογία και στον Χρόνιο Πόνο, St Thomas & Guy's Hospital, UK, Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Ιδρύτρια Κέντρου Ψυχολογίας και Προαγωγής της Υγείας «Live Well – Be Well».

Μερικές από τις συγκεκριμένες αιτίες άγχους και κατάθλιψης στους νοσηλευτές περιλαμβάνουν:

·         Καταστάσεις υψηλού στρες