Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Μήνυμα για τον εορτασμό της 37ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου


ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Μήνυμα για τον εορτασμό της 37ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας για τον εορτασμό της 37ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αναφέρει στο μήνυμά του:

«Πρώτα-πρώτα πόσα θα είναι τα πέτρινα χρόνια για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται, αλλά επίσης πότε και πώς η πολιτική θα ανακτήσει την κυριαρχία της επί των αγορών, πότε και πώς το πολιτικό σύστημα θα βρει τον τρόπο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών,
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας θυμίζει ότι στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανατροπών βρίσκεται πάντα η νέα γενιά.
Οι ανατροπές γίνονται με συμμετοχή και αγώνα, με αφοσίωση στο συλλογικό, με την πίστη σε κάτι που μπορεί να φαίνεται άπιαστο και με απομάκρυνση από το δρόμο της ιδιώτευσης.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου μας θυμίζει επίσης ότι το σύνθημα του τότε παραμένει, με κάποιον τρόπο, ζητούμενο σήμερα:

Θέλουμε ψωμί για όλους, παιδεία που παράγει κοινωνικό πολιτισμό και ενεργούς πολίτες, ελευθερία που δεν περιορίζεται από την δημοσιονομική αναγκαιότητα.

Κοιτάζοντας στο Πολυτεχνείο, βλέπουμε πιο καθαρά τον ορίζοντα και πιο ζωντανή την ελπίδα».

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης Αλεξανδρος, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

« Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ηπειρώτες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, για την τιμή που έκαναν στην παράταξή μας να την αναδείξουν με μεγάλη διαφορά ως την πρώτη αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου. Η νίκη της «ΑΞΙΟΒΙΩΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», είναι νίκη της Ηπείρου.
Υπόσχεσή μας: Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών. Απαράβατη αρχή: Η αιρετή Περιφέρεια θα έχει ανοικτές τις πόρτες της, θα είναι συμπαραστάτης όλων ανεξαιρέτως των πολιτών
Με τη συνεργασία των πολιτών, όλων των Φορέων, των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των πολιτικών δυνάμεων, των Απόδημων, ξεκινάμε άμεσα τον προγραμματισμό μας για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων και την προώθηση των μεγάλων παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Βασικοί μας συνεργάτες θα είναι οι αιρετοί της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης. Θέλω να συγχαρώ τις νέες δημοτικές αρχές και όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους που εξελέγησαν, γνωρίζοντάς τους ότι από την 1η Ιανουαρίου, η αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι δίπλα τους για τη βελτίωση των υποδομών, για την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των Δήμων, για την προώθηση των αναπτυξιακών τους δυνατοτήτων.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους Αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για το ήθος και την ευπρέπεια με την οποία διεξήγαγαν τον προεκλογικό αγώνα και τη συμβολή τους στη νίκη της παράταξής μας. Επίσης ευχαριστώ ιδιαίτερα τους εθελοντές, τους νέους και τις νέες που έδωσαν τη δική τους μάχη για την προώθηση του προγράμματός μας, καθώς επίσης και τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους που βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Από σήμερα ξεκινάμε την δύσκολη προσπάθεια της οργάνωσης της αιρετής Περιφέρειας, βάζουμε μπροστά το πρόγραμμά μας για την ενιαία, ισόρροπα ανεπτυγμένη, Αξιοβίωτη Ήπειρο».

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: ΤΟ «10» ΤΟ ΚΑΛΟ!


ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ: ΤΟ «10» ΤΟ ΚΑΛΟ!
Από τον «Κατάσκοπο»

Σε «τυχαία» συνάντηση (στου Valentino) που είχα τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής, με «κορυφαίο» παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Α. Ο. Παρακαλάμου και προπονητή σήμερα, κάναμε μια μικρή πολιτική κουβέντα για τις Δημοτικές εκλογές και για τα του Παρακαλάμου.

Η μεγάλη του, απορία ήταν, γιατί ο κ. Σκαρώνης δέχτηκε όλες αυτές τις μέρες, τόσο σκληρό «πόλεμο».
Του είπα ότι ως έμπειρος προπονητής που είναι, δεν έπρεπε να έχει αυτή την απορία.
Για να νικήσεις σε ένα «αγώνα» (ποδοσφαιρικό ή εκλογικό) πρέπει να εξουδετερώσεις τα ατού του αντιπάλου!
Ο κ. Σκαρώνης ήταν το «10» το καλό του κ. Στεργίου.
«ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» - ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ

ΑΡΓΥΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


ΑΡΓΥΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
« Οι Ηπειρώτισσες και οι Ηπειρώτες εξέλεξαν σήμερα την πρώτη Περιφερειακή Διοίκηση της Ηπείρου. Έκαναν την επιλογή τους. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες που εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους το συνδυασμό «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» και όλους τους συνεργάτες μου που δώσαμε μαζί έναν καθαρό πολιτικό αγώνα με όραμα και στόχο την ανάπτυξη και την πρόοδο της Ηπείρου.
Η εντολή και η εμπιστοσύνη τους μας δεσμεύει. Θέλω να συγχαρώ την πλειοψηφούσα παράταξη για τη νίκη της και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους. Δέσμευσή μου ο αγώνας για μία Ήπειρο ισχυρή. Για υπεράσπιση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της δημιουργίας. Η προάσπιση του προγράμματός μας και των δεσμεύσεων που λάβαμε θα είναι συνεχής και αδιαπραγμάτευτη.
Τις επόμενες ημέρες, μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του συνδυασμού μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να αποτιμήσουμε σε βάθος το αποτέλεσμα και το μήνυμα των πολιτών.
Σας ευχαριστώ».

"ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ κ. ΚΑΨΑΛΗ"


 ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ κ. ΚΑΨΑΛΗ
Από την «Ευτυχία Κοντογιάννη»

Τα Δολιανά με τον Συνδυασμό του κ. Καψάλη δεν τα εκπροσωπεί ΚΑΝΕΙΣ!!!
Και ξέρεις γιατί το λέω αυτό; Όσο ήταν ο κ. Λίτσας στον Δήμο τους πείραζε! (όντως κάτι έφταιγε).
Τώρα ποιος θα τους φταίει αν το χωριό πάει περίπατο;
«ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΤΥΧΙΑ»

ΚΑΛΠΑΚΙ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ


ΚΑΛΠΑΚΙ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Ο νεοεκλεγής Δήμαρχος Πωγωνίου, κ. Καψάλης Κωνσταντίνος δέχθηκε στο Δημαρχείο Καλπακίου τον Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρεά που του ευχήθηκε και συζήτησε μαζί του για θέματα της περιοχής.
Το νέο Δήμαρχο συνεχάρηκαν και οι ανθυποψήφιοί του κ. Ντόντης Ιωάννης και κ. Στεργίου Θεοφάνης.
Ο κ. Καψάλης ευχαρίστησε όλους τους δημότες, διαβεβαιώνοντας ότι η νέα Δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να δικαιώσει τις προσδοκίες τους και να καταστήσει το Δήμο Πωγωνίου έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό δήμο.
Ο κ. Καψάλης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Έγινε ένας αγώνας έντιμος, χωρίς να ακουστεί το παραμικρό και για αυτό θέλω να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους.
Στόχος μας είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό του Πωγωνίου. Κυριάρχησε το πρόγραμμα του κάθε συνδυασμού, η εμπειρία και η γνώση και οι πολίτες έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα με τα νέα δεδομένα που επιφέρει ο Καλλικράτης, η ευθύνη της νέας Δημοτικής αρχής είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Τα πράγματα είναι δύσκολα. Αυτό που θέλουμε είναι να σφυρηλατήσουμε την ενότητα όλων των δημοτών, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας με τους τοπικούς φορείς και τις παραγωγικές τάξεις για καλύτερα αποτελέσματα.
Πρέπει να ξεφύγουμε από το πρότυπο της κοινότητας και του δήμου όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα και ο Καλλικράτης δίνει αυτή την δυνατότητα.
Γνωρίζουμε τα προβλήματα και ξέρουμε τι χρειάζεται για να λυθούν και κυρίως έχουμε την δύναμη να τα καταφέρουμε σε αυτό το δύσκολο έργο».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πενήντα ένα μέλη θα έχει το νέο περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο θα αναλάβει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου.
Από τους 51, οι 24 σύμβουλοι εκλέγονται από το νομό Ιωαννίνων, 11 από την Άρτα, 7 από τη Θεσπρωτία και 9 από την Πρέβεζα.
Η παράταξη της πλειοψηφίας του περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη Αλέξανδρου, καταλαμβάνει τις 31 έδρες, ενώ η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας 16 έδρες. Οι υπόλοιπες τέσσερις μοιράζονται στις άλλες παρατάξεις. Δύο παίρνει η Λαϊκή Συσπείρωση –μία (1) στα Γιάννενα και μία (1) στην Πρέβεζα ή στην Άρτα. Ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης από τα Γιάννενα στο περιφερειακό συμβούλιο θα είναι ο κ. Κωτσαντής Κώστας. Άλλη μία έδρα από τον νομό Ιωαννίνων πηγαίνει στον επικεφαλής του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» Γιάννη Παπαδημητρίου και η τελευταία, από τον νομό Ιωαννίνων επίσης, στον επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση» Νίκο Ζήκο. Αυτό σημαίνει ότι στο νομό Ιωαννίνων απομένουν 21 έδρες για μοιρασιά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, 14 έδρες κερδίζει η παράταξη του κ. Καχριμάνη και 7 έδρες η παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη.Από την παράταξη του περιφερειάρχη εκλέγονται οι:
Γιάννης Καραμπίνας, Οδυσσέας Πότσης, Παντε¬λής Κολόκας, Γιώργος Παπα¬τσίμπας, Μιχάλης Πλιάκος, Κώστας Πέτσι¬ος, Νίκος Καττής, Γιάννης Γιαννα¬κάκης, Γιώργος Μπαλτογιάννης, Μαρία Τσουλάκη-Μπίστα, Κώστας Ντέτσικας, Σταύρος Παργανάς, Γιάννης Λάζος και Μαρία Παπαευ¬σταθίου-Τσάγκα. Η Τατιάνα Καλογιάννη ως αντιπεριφερειάρχης δεν μετράει ως περιφερειακός σύμβουλος επειδή ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή της νέας, αιρετής περιφέρειας.

Από την παράταξη του κ. Αργύρη, εκλέγονται οι:
Μάκης Χατζηεφραι¬μίδης, Μιχάλης Κασσής, Χαρά¬λαμπος Μπάτσης, Ρόη Ζηκίδου και Στέφανος Ζούμπας.
Οι δύο εναπομείνασες έδρες καταλαμβάνονται από τον μέχρι πρότινος υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων κ. Παπαβρανούση Χρίστο και τον ίδιο τον κ. Αργύρη, ο οποίος θα έχει θέση περιφερειακού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης.
Αυτό είναι τουλάχιστον το επικρατέστερο σενάριο. Απομένει να ξεκαθαρίσει βέβαια το πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες στους υπόλοιπους νομούς.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ-ΣΤΑΥΡΟΙ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ:ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ-ΣΤΑΥΡΟΙ

«Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου»

Γιάννης Καραμπίνας: 7.174
Οδυσσέας Πότσης: 6.698
Παντελής Κολόκας: 5.124
Γιώργος Παπατσίμπας: 5.120
Μιχάλης Πλιάκος: 4.951
Κώστας Πέτσιος: 4.882
Νίκος Καττής: 4.853
Γιάννης Γιαννακάκης: 4.847
Γιώργος Μπαλτογιάννης: 4.245
Μαρία Τσουλάκη-Μπίστα: 3.912
Κώστας Ντέτσικας: 3.735
Σταύρος Παργανάς: 3.534
Βασίλης Παπαχρήστου: 3.337
Βασίλης Χριστοφορίδης 3.247

«Ήπειρος, Τόπος να Ζεις»

Βαγγέλης Αργύρης Επικεφαλής
Χρίστος Παπαβρανούσης
Μάκης Χατζηεφραιμίδης: 8.066
Μιχάλης Κασσής: 7.267
Χαράλαμπος Μπάτσης: 6.783
Ρόη Ζηκίδου-Ντάσση: 5.346
Στέφανος Ζούμπας: 4.340

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Κώστας Κωτσαντής

«ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο»: Γιάννης Παπαδημητρίου

«Αριστερή Παρέμβαση»: Νίκος Ζήκος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

«Εκφράζω τις πιο θερμές μου ευχαριστίες προς όλες και όλους εσάς τους συνδημότες (μόνιμους κατοίκους και ετεροδημότες) του Νέου διευρυμένου Δήμου Πωγωνίου, γιατί με την ψήφο σας την πρώτη Κυριακή, αλλά και στις επαναληπτικές εκλογές, εμπιστευτήκατε εμένα και τους συνεργάτες μου να διοικήσουμε τον Δήμο για την νέα Δημοτική περίοδο 2011-2014.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις υψηλές σας προσδοκίες για δικαιοσύνη, διαφάνεια, νέο ήθος και ύφος της εξουσίας με ανθρώπινο πρόσωπο και αξιοπρεπή συμπεριφορά προς όλους ανεξαίρετα τους συνδημότες μας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Οι πόρτες των γραφείων (Δημάρχου και Αντιδημάρχων) μετά την ανάληψη των καθηκόντων θα είναι ανοιχτές για όλους τους συνδημότες.

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να εργαστούμε με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα, με ζήλο και υπευθυνότητα για να αναδείξουμε τον τόπο μας σε χώρο δημιουργικής έκφρασης και δράσης που θα δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους, να δώσουμε όραμα, ελπίδα και προοπτική στους νέους και τις νέες μας, να προβάλουμε και να αξιοποιήσουμε τον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο για να κερδίσουμε το στοίχημα της ισόρροπης και δυναμικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Στη προσπάθεια μας όμως αυτή σας θέλουμε όλους δίπλα μας, θέλουμε τη δική σας ενεργό συμμετοχή και συμβολή, τις δημιουργικές σας προτάσεις και θέσεις, την καλόπιστη κριτική σας για να χτίσουμε όλοι μαζί ένα αύριο καλύτερο και ελπιδοφόρο για μας και τα παιδιά μας.

Η πλατιά κινητοποίηση και στήριξη του Συνδυασμού μας «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου» από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη αλλά και μας γεμίζει με περισσότερες ευθύνες να προχωρήσουμε ανυποχώρητα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας και τις δεσμεύσεις μας για έναν Δήμο σύγχρονο και δημιουργικό κοντά στις ανάγκες και τα προβλήματα των συνδημοτών μας.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω όλες και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας και ιδιαίτερα αυτούς που δεν εκλέχθηκαν για την σημαντική συμβολή τους στη μεγάλη νίκη, καθώς και τους στενούς μου συνεργάτες.

Τα προβλήματα του νέου Δήμου Πωγωνίου είναι πολλά και δεν μπορούν να περιμένουν.
Όλοι εσείς μου δίνετε δύναμη και αισιοδοξία για να ανταποκριθώ με επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνω.
Όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.»
ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ (Δύο Κυριακές)


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ (ΔΥΟ ΚΥΡΙΑΚΕΣ)

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: 58 / 58 (100,00 %)
ΨΗΦΙΣΑΝ: 6936 / 18106 (38,31 %) ΕΓΚΥΡΑ: 6585 ΑΚΥΡΑ: 216 ΛΕΥΚΑ: 135(Δεύτερης Κυριακής)
Α' Κυριακή Β' Κυριακή
Υποψήφιος / Συνδυασμός Ποσοστό Ψήφοι Εδρες Ποσοστό Ψήφοι Εδρες

Καψάλης Κωνσταντίνος του Γεωργίου / ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 44,00 % 3.591 6 52,21 % 3.438 10
Ντόντης Ιωάννης του Ευαγγέλου / ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ 30,57 % 2.495 4 47,79 % 3.147 3
Στεργίου Θεοφάνης του Βασιλείου / ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ 17,74 % 1.448 3
Μεντής Χρήστος του Θωμά / ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 7,68% 627 1

ΠΗΓΗ:www.ypes.gr

ΑΠΟ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ


ΑΠΟ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Η ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Από τις 9 Ιανουαρίου 2011 τίθεται σε εφαρμογή η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτήρια που πωλούνται ή ενοικιάζονται. Σημειώνεται πάντως πως το υπουργείο Περιβάλλοντος δέχεται από φορείς της αγοράς σειρά αιτημάτων για αναβολή.
Το ελάχιστο κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών διαμορφώνεται από 185 ως 369 ευρώ, ανάλογα με τη χρήση του κτιρίου (μονοκατοικία, διαμέρισμα, πολυκατοικία, επαγγελματικές χρήσεις) και κλιμακώνεται προς τα πάνω, ανάλογα με το εμβαδόν του.
Η αποφυγή της έκδοσής του είναι αδύνατη, καθώς από την ημερομηνία αυτή οι συμβολαιογράφοι θα πρέπει να αναγράφουν στα συμβόλαια αγοραπωλησίας τον αριθμό πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης και να επισυνάπτουν ένα επίσημο αντίγραφό του.
Στις μισθώσεις, αντίστοιχα, ο αριθμός πρωτοκόλλου του πιστοποιητικού πρέπει να αναφέρεται στο συμφωνητικό, ενώ η εφορία δεν θα θεωρεί τα συμβόλαια αν ο ιδιοκτήτης δεν προσκομίζει αντίγραφο του πιστοποιητικού.
Υπενθυμίζεται ότι το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών είναι:
α) Για κτίρια όλων των χρήσεων εκτός της κατοικίας:
- έως 1000 τ. μ., 2,5 ευρώ ανά τ. μ. με ελάχιστο τα 300 ευρώ.
- άνω των 1000 τ.μ., 2,5 ευρώ ανά τ. μ., για τα πρώτα 1000 τ. μ. και για τα επόμενα 1,5 ευρώ ανά τ. μ.
β) Κατοικίες:
-Για πολυκατοικίες 1 ευρώ ανά τ. μ. με ελάχιστο τα 200 ευρώ.
-Για διαμερίσματα 2 ευρώ ανά τ. μ. με ελάχιστο τα 150 ευρώ.
-Για μονοκατοικίες 1,5 ευρώ ανά τ. μ. με ελάχιστο τα 200 ευρώ.
Μαζί με το ΦΠΑ (23 %), οι ελάχιστες χρεώσεις δηλαδή είναι από 185 ως 369 ευρώ και ανά τετραγωνικό από 1,23 μέχρι 3,08 ευρώ.
Με το ενεργειακό πιστοποιητικό θα υπολογίζεται η κατανάλωση ενέργειας, σε κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό ανά έτος και το κτίριο θα κατατάσσεται στην αντίστοιχη ενεργειακή βαθμίδα (όπως ισχύει ήδη για τις ηλεκτρικές συσκευές που πωλούνται στο εμπόριο).
Το πιστοποιητικό θα έχει δεκαετή ισχύ, θα αναφέρει αναλυτικά την εκτιμώμενη κατανάλωση για θέρμανση, ψύξη, φωτισμό, αερισμό, κλπ. του κτιρίου και θα περιλαμβάνει επίσης συστάσεις για βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης.

ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ 5 ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΕ 5 ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τους πρώτους τους Δημάρχους έχουν από το βράδυ της Κυριακής, οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι του Νομού Ιωαννίνων. Με εξαίρεση το Δήμο Ιωαννιτών, που επικράτησε ο κ. Φίλιος Φίλιππος και τη νίκη από την πρώτη Κυριακή των κ. κ. Τσομπίκου Νίκου και Σεντελέ Γιάννη σε Μέτσοβο και Βόρεια Τζουμέρκα αντίστοιχα, το σκηνικό ξεκαθάρισε στο δεύτερο γύρο και στους υπόλοιπους πέντε Δήμους.

Στο Πωγώνι ο κ. Καψάλης Κώστας (δήμαρχος Καλπακίου) είναι ο νέος δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Πωγωνίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 52,21%, ενώ ο κ. Ντόντης Γιάννης (δήμαρχος Άνω Πωγωνίου) έμεινε δεύτερος με 47,79%. Η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου», του κ. Καψάλη Κώστα, θα εκπροσωπείται με 16 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, η «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» του κ. Ντόντη με 7, η παράταξη «Όλοι Μαζί» του κ. Στεργίου με 3 και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με του κ. Μεντή με μια.

Στη Ζίτσα, παρά τη νίκη του Σάκη Βλέτσα στον πρώτο γύρο, νέος Δήμαρχος είναι ο κ. Ρογκότης Δημήτρης, με ποσοστό 50,45%. Ο νυν Δήμαρχος Πασσαρώνος, κ. Βλέτσας Σάκης μένει δεύτερος με 49,55%. Έτσι, στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Ζίτσας 16 έδρες θα έχει η παράταξη «Δήμος Ζίτσας- Αυτοδιοικητική Πορεία» του κ. Ρογκότη, 6 η «Ώρα της Ζίτσας» του κ. Βλέτσα, 3 η παράταξη του κ. Βούζα «Συμμαχία Πολιτών», που έμεινε εκτός δευτέρου γύρου και 2 του κ. Τζίμα από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Στη Δωδώνη, νέος Δήμαρχος είναι ο κ. Κατσανάκης Κώστας, που επικράτησε του κ. Μπάρκα Γιάννη συγκεντρώνοντας ποσοστό 50,60% έναντι 49,40% του αντιπάλου του. Η παράταξη του κ. Κατσανάκη «Πρωτοβουλία Πολιτών» θα έχει 16 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, του κ. Μπάρκα «Όραμα Δημιουργίας» 5, ενώ από 3 έδρες θα έχουν οι συνδυασμοί του κ. Ντακαλέτση και του κ. Μπούκα νυν Δήμαρχοι Λάκκας Σουλίου και Δωδώνης αντίστοιχα.

Στην Κόνιτσα νικητής της εκλογικής αναμέτρησης είναι ο κ. Γαργάλας Παναγιώτης, με ποσοστό 55,44%. Στη δεύτερη θέση έμεινε ο κ. Παπασπύρου Ανδρέας με 44,56%. Έτσι, 13 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει ο συνδυασμός «Δήμος Κόνιτσας- Δημιουργικός και Ανθρώπινος» του κ. Γαργάλα, 5 ο «Τόπος μας Μπροστά» του κ. Παπασπύρου, 2 η «Ανασυγκρότηση- Αναγέννηση του κ. Εξάρχου και μια ο κ. Μουζάκης –Μοτζάκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τέλος, στο Ζαγόρι, ο νυν δήμαρχος Κεντρικού Ζαγορίου κ. Παπαναστασίου Γαβριήλ είναι ο νέος Δήμαρχος του ενιαίου Ζαγορίου συγκεντρώνοντας ποσοστό 53,09%. Δεύτερος αναδείχθηκε ο δήμαρχος Ανατολικού Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου με ποσοστό 46,91%. Η παράταξη «Ζαγόρι με συνέχεια» του κ. Παπαναστασίου θα έχει 13 έδρες στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, 5 η «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου» του κ. Σπύρου και 3 το «Ζαγόρι» του κ. Σουκουβέλου που έμεινε εκτός του πρώτου γύρου.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ.....ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ!


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ.....ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΡΕΑΤΩΝ!

Στα σφαγεία θα ελέγχονται τα κρέατα που αγοράζουμε!

ΘΑΝ. ΝΙΤΑΣ: Ανύπαρκτος ο έλεγχος στα σημεία λιανικής πώλησης.
Ηλεκτρονική διασύνδεση και των σφαγείων της Ηπείρου, με τα υπόλοιπα της χώρας μελετά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να αποφευχθούν τα φαινόμενα παράνομων ελληνοποιήσεων ζώων, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων, που η ζήτηση αυξάνεται. Με το σχέδιο αυτό θα ελέγχεται από ποιο σφαγείο προέρχεται το κάθε ζώο, αν ήταν εισαγόμενο κ.λπ, ενώ τα στοιχεία θα μεταφέρονται σε βάσεις δεδομένων, που θα επεξεργάζεται ο ΕΛΟΓΑΚ.
«Ναι, πράγματα ο ΕΛΟΓΑΚ έχει ένα ενιαίο σύστημα, μέσω του οποίου μπορεί να ελέγχει τις ποσότητες κρεάτων, ακόμη όμως είναι ανύπαρκτος ο έλεγχος στα σημεία λιανικής πώλησης» ανέφερε στον «Π.Λ.» ο έμπορος κρεάτων που διατηρεί και κρεοπωλείο στα Γιάννινα κ. Θανάσης Νίτας. Και υπογράμμισε, πως «αν και θεσμοθετημένος, ουσιαστικά δεν γίνεται έλεγχος, για το αν τηρείται η νομοθεσία που προβλέπει την ανάρτηση πινακίδων στο σφάγιο, αν είναι δηλαδή ελληνικό, εισαγόμενο κτλ».
Ο κ. Νίτας, που μεταξύ άλλων, προ 4ετίας είχε διατελέσει και Δήμαρχος Άνω Πωγωνίου, τόνισε, ότι τα σφαγεία στο Νομό Ιωαννίνων, μετά και το κλείσιμο της ΣΒΕΚΗ, είναι υπερπλήρη. «Είναι μεγάλο πλήγμα το κλείσιμο της ΣΒΕΚΗ. Γι’ αυτό και κάποιοι παραγωγοί πηγαίνουν σε Θεσπρωτία ή Φιλιππιάδα».

Έτσι, σήμερα στο Νομό λειτουργούν τρία σφαγεία. Αυτό του Κεφαλοβρύσου, (που έγινε επί δημαρχίας Νίτα), της ΚΡΕΚΑ (πρώην «Δέλλας - Τσακανίκας») και του Παρακαλάμου, το οποίο όμως έχει μόλις μια γραμμή και αυτή για αμνοερίφια.

Από τα παραπάνω τρία σφαγεία κανένα δεν είναι βιολογικό. Ωστόσο, σε αυτό του Κεφαλοβρύσου, οι πρώτες κινήσεις για τη συγκεκριμένη μετατροπή είχαν γίνει, επί Δημαρχίας του κ. Νίτα. «Είχαμε ξεκινήσει μια διαδικασία μαζί με τον μακαρίτη Βασίλη Ηλιάδη. Φτιάξαμε κάποιες υποδομές, αλλά όταν τέλειωσε η θητεία μου έμεινε ημιτελές το έργο» είπε.

Στο μεταξύ, πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και οι Ηπειρώτες, παρά την οικονομική κρίση, αναμένεται να προμηθευτούν κρέας, έστω και σε μικρότερες ποσότητες. Στο Νομό Ιωαννίνων υπάρχει υπερεπάρκεια, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που – όπως είπε ο κ. Νίτας - γίνεται και εξαγωγή αμνοεριφίων στην Ιταλία.