Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Τα τερτίπια του κ. Καψάλη!

Γράφει ο Τσούνης Παναγιώτης (Βοστινιώτης)

Σ΄ αυτό το σημείωμα, όπως είχαμε υποσχεθεί στους αναγνώστες μας, θα μιλήσουμε για τα προεκλογικά τερτίπια του κ. Καψάλη, έτσι όπως διατυπώθηκαν  στην ομιλία του στο Τεριάχι. 
Αρχίζουμε  με το απόσπασμα εκείνο,  όπου εξηγεί, γιατί δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα, να κάνει τίποτα στο Πωγώνι. 
(Απομαγνητοφωνούμε κατά λέξει): (38:30)
Μιλάει ο κ. Καψάλης και λέει :
«-Αλλά όχι μόνο αυτό ! Έχουμε όμως μια κατάντια θα έλεγα, μια μιζέρια. Αν πάει να γίνει κάτι καλό στον τόπο μας, αμέσως υπάρχουν οι άλλες φωνές: Ω! γιατί, γίνεται αυτό, το κάνει ο Καχριμάνης. Να (τα παρατήσουμε) γιατί το κάνει ο Καχριμάνης, το κάνει ο Καψάλης ή ο Πάπας οποιοσδήποτε.  
Έχουμε αυτήν την κακοδαιμονία.
Εδώ ο στόχος είναι να αξιοποιήσουμε αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή μας, το Πωγώνι μας. Και είναι αυτά που ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης, στον τομέα της κτηνοτροφίας, στον τομέα τον ενεργειακό, άλλα, τα φωτοβολτακά, ανεμογεννήτριες. Πάει να γίνουν ανεμογεννήτριες, έρχεται η εταιρία στον Κασιδιάρη, βγαίνουν κάποιοι φωνάζουν , γιατί δεν θα μπορούν να δώσουν τα μελίσσια, τα ζώα, τα πρόβατα, άλλοι λένε για τα πουλιά,»!

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-0

Γκολ με κεφαλιά από τον Κίτσου στο 94΄!

Τρίτη του συνεχόμενη νίκη με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του για τον ΠΑΣ και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς, αφήνοντας τον Παναιτωλικό στους 31.
Σε πολύ μέτριο έως κακό παιχνίδι ο ΠΑΣ, ήταν ο τυχερός και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα πήρε τη νίκη.
Στο 25΄ο Γιάκος για την ομάδα του ΠΑΣ έκανε το σουτ το οποίο ήταν άστοχο, ενώ στο 35' ο Μπακάκης ήταν αυτός που δοκίμασε το πόδι του με τον Βελλίδη να είναι στην σωστή θέση και να διώχνει την μπάλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βελλίδης απέκρουσε το σουτ του Μπακάκη στο 47', ενώ στο 69' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή για χέρι του Μπικέι μέσα στην περιοχή, με τον Βοσκάκη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα τελείωσε χωρίς τέρματα στο 94' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ακόστα, ο Κίτσου που βρέθηκε στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 1-0 για τους Ηπειρώτες.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Ακόστα, Λίλα, Κοροβέσης (73' Κίτσου), Γιάκος (61' Βίλα), Ίλιτς.
Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Κούσας, Μπικέ, Ανέν, Ζούνιορ, Σφακιανάκης, Μπακάκης (67' Μπόγιοβιτς), Θεοδωρίδης (15' λ.τρ. Νταλμά), Γοδόι (83' Παπουτσογιαννόπουλος), Καμαρά.

Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, Συριακής καταγωγής, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ιταλία

Οι λαθρομετανάστες ήταν κρυμμένοι μέσα σε Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ελκυστήρα), ανάμεσα σε προϊόντα βαμβακιού

Συνελήφθη χθες (08-02-2014) αργά το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 61χρονος ημεδαπός, μέλος κυκλώματος, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και οκτώ (8) αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 22 έως 38 ετών.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένες έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν έξω από το Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας ένα Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (ελκυστήρα), με οδηγό τον 61χρονο και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στο επικαθήμενο του οχήματος, κρυμμένοι ανάμεσα σε προϊόντα βαμβακιού, οκτώ (8) παράνομοι μετανάστες.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 61χρονος είχε παραλάβει, χθες το απόγευμα, τους μη νόμιμους μετανάστες από περιοχή των Ιωαννίνων, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του φορτηγού, στην Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού.
Επίσης, εξακριβώθηκε ότι οι Σύριοι, μη νόμιμοι μετανάστες, είχαν έρθει σε επαφή με υπήκοο Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, ο οποίος είχε οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της λαθρομεταφοράς.
Κατασχέθηκαν:
το Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών
το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
ένα κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη του συνεργού του 61χρονου και τον εντοπισμό τυχών άλλων εμπλεκομένων.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Διπλό "χρυσάφι" για τον Α.Σ. Καλπακίου και ανώμαλη προσγείωση για την Κρύα

Φώτο: Apostolos Merkouriadis
*Σπουδαίο διπλό και ένα ακόμα βήμα για την παραμονή στην κατηγορία έκανε ο Α.Σ. Καλπακίου, αφού επικράτησε μέσα στο γήπεδο της Κρύας της φιλόδοξης τοπικής ομάδας με 1-0.
Τα αποτελέσματα τις 24ης αγωνιστικής:
Α.Ο. Βελισσαρίου-Λαψίστα 7-0
Α.Ο. Ανατολής-Πίνδος Κόνιτσας 3-1
Κουτσελιό-Σερβιανά 0-0
Κόντσικα-Α.Ε. Μικρασιατών 2-0
Κάστρο-Πεδινή 2-1
Προοδευτική Περάματος-Θύελλα Ελεούσας 0-2
Ροδοτόπι-Ατρόμητος '95 2-2
Κρύα-Καλπάκι 0-1
Θύελλα Κατσικά-Χαροκόπι 1-3


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (24η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 50 
2. Α.Ο. Ανατολής: 49
3. Θύελλα Ελεούσας: 47
4. ΠΑΟ Κρύας: 45  
5. Α.Ο. Βελισσαρίου: 44 
6. Προοδευτική Περάματος: 41
7. Χαροκόπι: 37
8. ΠΑΣ Κάστρο: 34
9. Πίνδος Κόνιτσας: 34   
10. Α.Ε. Μικρασιατών: 33 
11. Κουτσελιό: 32  
12. Θύελλα Κατσικά: 32     
13. Α.Σ. Καλπακίου: 32 
14. Ροδοτόπι: 31
15. Κόντσικα: 24
16. Ατρόμητος '95: 15
17. Λαψίστα: 8
18. Πεδινή: 7

-Έμειναν στο «μηδέν» ο ΑΠΟΕΛ με τον Αγροτικό Αστέρα-«Καθάρισε» με τεσσάρα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και φουλ για άνοδο-Διπλό σωτηρίας με αγγλικό σκορ για την Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-

*Αγροτικός Αστέρας και ΑΠΟΕΛ πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση έμειναν στο μηδέν στο ακατάλληλο για ποδόσφαιρο γήπεδο της Ε.Π.Σ.ΗΠ..
Έγινε ένα δυνατό παιχνίδι από δυο ισοδύναμες ομάδες και χάθηκαν πολλές ευκαιρίες και από τις δυο πλευρές να πετύχουν κάποιο τέρμα.
Οι φιλοξενούμενοι  αναγκάστηκαν να αλλάξουν λόγω τραυματισμού το Δρίβα και να περάσει στη θέση του ο Αποστόλου στο 46΄.
Ο Αστέρας για ένα ακόμα παιχνίδι αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα λόγω τραυματισμών και απουσιών.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας (Αποστόλου 46΄), Μήτσης, Χαλντούπης, Τασιούλας, Ζότα, Ντρουμπάλης, Σκόρδος Κ. (Τσιώλης 70΄),  Χαρίσης Θ., Χαρίσης Αλ. (Ντάρας 85΄)
*Η Α.ΕΔ. Πωγωνάτος ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 23ης αγωνιστικής στον Α' όμιλο της Β' κατηγορίας, όπου μετά τη νίκη της με 4-1 στον αγώνα με τον ΠΑΟ Κόνιτσας πέρασε μόνη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα.

Τα αποτελέσματα τις 23ης αγωνιστικής:
Βουνοπλαγιά-Περίβλεπτος 0-3
Ανάργυροι-Πεντέλη 1-1
Αμφιθέα-Ζωοδόχος 2-1
Πρωτόπαπα-Αμπελόκηποι 1-0
Ραφταναίοι-Αγία Μαρίνα 0-4
Ασβεστοχώρι-Σταυράκι 0-2
ΑΠΟΕΛ-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 0-0
Πωγωνάτος-ΠΑΟ Κόνιτσας 4-1
Δαβάκης-Κεφαλόβρυσο 3-5


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (23η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 62
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 47 
3. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 45
4. Αστήρ Αμφιθέας: 44 
5. Ζωοδόχος: 44
6. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 41   
7. Σταυράκι: 41 
8. ΑΠΟΕΛ: 40
9. Περίβλεπτος: 36 
10. ΠΑΟ Κόνιτσας: 35 
11. Αετός Πρωτόπαππας: 29
12. Κεφαλόβρυσο: 26
13. Πεντέλη: 22 
14. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 20
15. Δόξα Αναργύρων: 19  
16. Δαβάκης: 13 
17. Αμπελόκηποι: 13 
18. Ραφταναίοι: 11

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερομνήμης διοργανώνει αποκριάτικο ξεφάντωμα την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:30

Κατασχέθηκαν 805 κιλά χασίς στην παραλία Βάλτος της Πάργας

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος, που μετέφεραν με σκάφος μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας 35χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται
Κατασχέθηκαν περίπου (805) κιλά κάνναβης

Σημαντικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, με την σύλληψη μελών κυκλώματος, που σχεδίασε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κάνναβης από την Αλβανία σε παραλία του Βάλτου Πρέβεζας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στο εσωτερικό της χώρας.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε χθες (08-02-2014) τα ξημερώματα στο Βάλτο Πρέβεζας, συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, κατά την οποία συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 58 ετών και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 40 και 45 ετών.
 Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, αποτελεί τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος και αναζητείται από τις Αρχές .
 Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομική έρευνας εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα σκάφος να προσαράζει σε παραλία του Βάλτου Πρέβεζας. Από το σκάφος αποβιβάστηκαν δύο άτομα και με την βοήθεια άλλων δύο ατόμων που ανέμεναν στην παραλία, μετέφεραν από αυτό, σάκους με ναρκωτικά σε παρακείμενο κτίσμα.
Οι ανωτέρω δράστες συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς που είχαν «στήσει» ενέδρα στο σημείο ενώ διαπιστώθηκε ότι οι σάκοι, περιείχαν (804) κιλά και (690) γραμμάρια κάνναβης.
Κατασχέθηκαν συνολικά:
επτακόσια δέκα (710) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (804.690) γραμμαρίων
ένα φουσκωτό σκάφος, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.
ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας του 43χρονου δράστη.
πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Θεσπρωτίας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για να διαλευκανθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης, να διακριβωθεί η τυχόν σύνδεση με άλλες εγκληματικές ενέργειες και να εξακριβωθούν όλα τα επιμέρους στοιχεία της δράσης της. 

Στο μικροσκόπιο 35.000 διορισμοί στο Δημόσιο

Επανεξέταση σε όσους έκαναν χρήση του διατάγματος Παυλόπουλου

Στο μικροσκόπιο βάζει η κυβέρνηση τους περίπου 35.000 δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν κάνει χρήση του προεδρικού διατάγματος 64/2004 (γνωστού και ως "διάταγμα Παυλόπουλου"), προκειμένου να μονιμοποιηθούν.
Πρόκειται για έναν έλεγχο-μαμούθ, που ήδη είχε ξεκινήσει και θα επεκταθεί στο σύνολο του δημοσίου τομέα, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι όσοι μονιμοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο, είχαν πράγματι τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά και πληρούσαν τις προϋποθέσεις για το χρόνο προϋπηρεσίας που προέβλεπε το διάταγμα. Η απόφαση ελήφθη, όπως αποκαλύπτει το «Έθνος της Κυριακής», σε κυβερνητική σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χρυσή τομή για το εφάπαξ στο Δημόσιο

Η υπουργική απόφαση για το νέο τρόπο υπολογισμού

Την απόφαση του υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση για τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ στους φορείς πρόνοιας παρουσιάζει το «Έθνος». 
Από τις μειώσεις διασώζονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που έκαναν αίτηση μέχρι και τον Αύγουστο του 2013. 
Οι υπόλοιποι θα έχουν μείωση που δεν θα ξεπερνά το 15%.
Με νέο «μαθηματικό» τύπο θα υπολογίζεται πλέον το εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας, με τις αλλαγές να αγγίζουν κατά κύριο λόγο τους δημοσίους υπαλλήλους.
Εξαιρούνται από τις αλλαγές όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους μέχρι τις 31 Αυγούστου 2013, των οποίων το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το παλαιό σύστημα και χωρίς νέα μείωση.

Το νέο σύστημα προβλέπει τη δημιουργία «ατομικών μερίδων» για όλους τους ασφαλισμένους, ενώ για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού θα λαμβάνονται υπόψη και τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου. 
Για να μην υπάρξουν δραματικές ανατροπές στο εφάπαξ, όπου καταγράφονται ληξιπρόθεσμες οφειλές -για παράδειγμα στο ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων- αυτές θα «μοιραστούν» σε βάθος 15ετίας.

«Κόκκινη κάρτα» στη συμμετοχή ομογενών και νόμιμων αλλοδαπών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Με τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης  δεν έχουν πια το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαποί τρίτων χωρών.
Συγκεκριμένα, καταργούνται οι διατάξεις του «νόμου Ραγκούση» που αφορούν τη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών, περιλαμβανομένων πολιτών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλου διαμονής, στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.