Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

1,3εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας στο Δήμο Ζίτσας


Χρηματοδότηση που ξεπερνά το 1,3εκ. ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας εξασφάλισε ο  Δήμος Ζίτσας  από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Είναι η πέμπτη (05η) ένταξη για  έργα αγροτικής οδοποιίας στα τελευταία τρία χρόνια. Ο Δήμος Ζίτσας ήδη έχει ασφαλτοστρώσει από το 2018 αγροτικούς δρόμους συνολικού μήκους 20 περίπου χιλιομέτρων  με πιστώσεις 2 εκατ. ευρώ από τα Προγράμματα, «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», Αγροτικής Ανάπτυξης, «LEADER»,  με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής.

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε καταφέρει να ασφαλτοστρώσουμε πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων καλύπτοντας τα κενά των προηγούμενων ετών που δεν είχε γίνει το παραμικρό στον τομέα αυτό. 

Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους οι οποίοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα εξασφαλίζοντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις καλλιέργειές τους και τις κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες τους», επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την απόφαση ένταξης στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» της πρότασης του Δήμου. 

Ταυτόχρονα εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους υπαλλήλους του Τμήματος Μελετών και του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου για την προσπάθεια που κατέβαλαν μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση. 

«Θεωρούμε πως με την ολοκλήρωση τέτοιων έργων δεν ενισχύουμε μόνο την αγροτική οικονομία αλλά δίνουμε και κίνητρα σε νέους ανθρώπους να παραμείνουν ή να επιστρέψουν σε αγροτικές περιοχές και να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να προχωρήσουν σε γενναία μέτρα στήριξης για να αναστραφεί η φθίνουσα πορεία του αγροτικού τομέα», καταλήγει ο Δήμαρχος Ζίτσας.

EΟΔΥ: Πενήντα έξι θάνατοι σήμερα, 16.060 νέα κρούσματα

 


31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, πενήντα έξι θάνατοι σήμερα 16.060, νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 16.060, εκ των οποίων 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.486.262 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 255 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.077 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.092 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 389 (64.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 89.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 273 (70.18%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 116 (29.82%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.296 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 296 (ημερήσια μεταβολή +1.37%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 289 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΕΜΥ: Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές

 


Σύμφωνα με το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός από το Σάββατο 5 Μαρτίου κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις τις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά:

Α. Σάββατο 5 Μαρτίου

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και από το βράδυ στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θεσσαλίας.

Β. Κυριακή 6 Μαρτίου

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα έντονες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική Ελλάδα, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στα ορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το βράδυ στα ορεινά και ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Ιωάννινα: Δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης

 


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, που εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ημεδαπός κατέθεσε χρηματικό ποσό -200- ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του κατηγορούμενου, ως προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτου, για το οποίο είχε αναρτηθεί αγγελία στο διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Νέο μεγάλο έργο ύδρευσης στο Δήμο Πωγωνίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα "Τρίτσης"

 


Ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης υποδομών ύδρευσης Δήμου Πωγωνίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Τρίτσης» αποτελώντας ένα ακόμη κομμάτι στο μεγάλο παζλ των έργων ύδρευσης  που υλοποιούνται στο Δήμο.

Το έργο με τίτλο «Υποδομές Ύδρευσης Δήμου Πωγωνίου» είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.599.503,11€ και το φυσικό αντικείμενο της πρότασης περιλαμβάνει τέσσερα κύρια υποέργα που στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και στον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας ελέγχου του δικτύου.

Τα τέσσερα υποέργα είναι:

1. “Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κοινότητας Βασιλικού”, προϋπολογισμού 1.338.587,10€.

2. “Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και μείωσης διαρροών του συστήματος ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου”, προϋπολογισμού 2.214.354,80€.

3. “Δαπάνη υπηρεσίας σύνταξης φακέλου αίτησης χρηματοδότησης”, προϋπολογισμού 6.076,00€.

4. “Δαπάνη σύνδεσης με Ο.Κ.Ω.”, προϋπολογισμού 40.485,21€.

Άρτα: Συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

 


Συνελήφθησαν χθες (3-03-2022) το μεσημέρι σε περιοχή της Άρτας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις δύο αλλοδαποί, που κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις αστυνομικές έρευνες, οι συλληφθέντες καλλιεργούσαν εξωτερικά του χώρου όπου διαμένουν δύο και τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης κατά περίπτωση, ενώ επιπλέον στην κατοχή ενός εξ αυτών βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Διαγνωστικά Κέντρα HealthSpot: Ειδικά πακέτα εξετάσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

 


Τα διαγνωστικά κέντρα HealthSpot του Ομίλου HHG γιορτάζουν μαζί με όλες τις γυναίκες προσφέροντας προληπτικούς ελέγχους υγείας και θεραπείες αντιγήρανσης σε ειδικές, προνομιακές τιμές.

Συγκεκριμένα, παρέχεται:

Πλήρης Έλεγχος Μαστού 1  • 69 €  

        Ψηφιακή Μαστογραφία

        Υπέρηχος Μαστού

        Κλινική εκτίμηση από εξειδικευμένο Μαστολόγο - Χειρουργό Μαστού

Πλήρης Έλεγχος Μαστού 2  • 45 €  

        Υπέρηχος Μαστού

        Κλινική εκτίμηση από εξειδικευμένο Μαστολόγο - Χειρουργό Μαστού

Check Up για Οστεοπόρωση • 65 €

        Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας (DEXA)

        Φώσφορο

        Ασβέστιο

        Βιταμίνη D3

Θεραπεία και πρόληψη ρυτίδων 1+1 • 525 €

Έλα με τη φίλη σου!

        Botox (Dysport) + Υαλουρονικό (Restylane)

Οι προσφορές ισχύουν για όσες καλέσουν έως 31 Μαρτίου 2022 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους στο τηλέφωνο 212 8086000.

Παχυσαρκία: Οι αιτίες, οι δίαιτες και τα αίτια της αποτυχίας - Webinar για το κοινό


Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία  

                                                 4 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η παχυσαρκία είναι απλώς ένα αισθητικό πρόβλημα, που οφείλεται στην κακή διατροφή και τη λαιμαργία και δυσκολεύει την καθημερινότητα των πασχόντων. Η άποψη αυτή στιγματίζει αδίκως τους πάσχοντες, διότι η παχυσαρκία είναι στην πραγματικότητα μία σοβαρή, πολύπλοκη ασθένεια, στην ανάπτυξη της οποίας εμπλέκονται ετερόκλητοι παράγοντες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η παχυσαρκία ορίζεται ως «η παθολογική συσσώρευση σωματικού λίπους που απειλεί την υγεία». Προκαλείται από πλήθος παραγόντων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται γενετικά αίτια, ορμονικοί και μεταβολικοί παράγοντες, η ψυχική υγεία, το περιβάλλον, η πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και η πρόσβαση σε υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα. Αντιθέτως, στους παράγοντες αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται η λαιμαργία ούτε η έλλειψη αυτοελέγχου.

Όπως εξηγούν ειδικοί από την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, η παχυσαρκία συχνά άγεται από δυνάμεις που δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο του πάσχοντος. Βιολογικοί, ορμονικοί, μεταβολικοί και γενετικοί παράγοντες θέτουν πολλά άτομα σε κίνδυνο, ενώ ο κοινωνικός περίγυρος και το περιβάλλον όπου μεγαλώνει το άτομο διαμορφώνουν τις συνήθειες του τρόπου ζωής οι οποίες επηρεάζουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Δεκαεπτά παραβάσεις στην Ήπειρο, την Πέμπτη 3 Μαρτίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Συνεχίστηκαν και χθες οι εντατικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Πέμπτη 3 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 63.839 έλεγχοι, από τους οποίους οι 30.628 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 270 παραβάσεις, 4 αναστολές λειτουργίας καταστημάτων και πραγματοποιήθηκαν 3 συλλήψεις. Παράλληλα, επιβλήθηκαν και 16 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

199 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 198 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 πρόστιμο των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

69 στη Θεσσαλονίκη,

28 στα Ιόνια Νησιά,

20 στο Βόρειο Αιγαίο,

17 στην Ήπειρο,

13 στην Κρήτη,

11 στην Κεντρική Μακεδονία,

  9 στην Αττική,

  6 στην Πελοπόννησο,

  6 στη Δυτική Ελλάδα,

  5 στο Νότιο Αιγαίο,

  5 στη Θεσσαλία,

  4 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  4 στη Στερεά Ελλάδα και

  2 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 104.115 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 100.557 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.558 των 150 ευρώ.

68 παραβάσεις και 3 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Πελοπόννησο,

- Σύλληψη ιδιοκτήτη και πελάτη καταστήματος και 5.000 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον ανωτέρω πελάτη,

- 3 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους και πελάτη καταστήματος.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους ανωτέρω πελάτες

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε άτομο για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους καταστημάτων.

Στη Στερεά Ελλάδα,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση πελάτη χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 1 παράβαση στον ανωτέρω πελάτη,

- 10 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση 2 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις στους ανωτέρω πελάτες,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλονίκη,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτη καταστημάτων,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ σε καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Ελλάδα,

- 7 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη και εργαζόμενους καταστημάτων,

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στην Κρήτη, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο και πελάτες καταστημάτων.

Στην Ήπειρο, 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από πελάτες καταστημάτων.

Στη Θεσσαλία,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστήματος

- 1 παράβαση των 300 ευρώ σε κατάστημα, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στη Δυτική Μακεδονία, 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτη καταστημάτων.

Στο Βόρειο Αιγαίο, 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο καταστήματος.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 32.526 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.020 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 609 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Metropolitan General: Έλεγχος ακοής σε προνομιακή τιμή έως 31/03/22

 


Η Παγκόσμια Ημέρα Ακοής καθιερώθηκε με πρωτοβουλία τoυ Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα πρόληψης για την προστασία της ακοής. Η ημερομηνία, μάλιστα, επελέγη επειδή το σχήμα των αριθμών 3.3 μοιάζει με τα δύο αυτιά του ανθρώπου!

Με το μήνυμα «Για να ακούς για μια ζωή, να ακούς με προσοχή», η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ακοής επικεντρώνεται στη σημασία της ασφαλούς ακοής ως μέσου διατήρησης της καλής ακοής σε όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου.

Το Metropolitan General, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής, προσφέρει έλεγχο ακοής στην προνομιακή τιμή των 40 ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει ακουόγραμμα και ωτoριvoλαρυγγoλoγική εκτίμηση.

H προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν για προγραμματισμό ραντεβού από την Πέμπτη 3 Μαρτίου έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 στο τηλέφωνο 210 650 2662 (Δευτ. – Παρ. 08.00-20.00).

Έχτρα μπόνους έως και 2.200 ευρώ για αποδείξεις από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες

 


Οι φορολογούμενους,  που θα συγκεντρώσουν αποδείξεις από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες όπως δικηγόροι, αρχιτέκτονες, κομμώτριες, κουρείς, ταξί, καθαριστήρια, φωτογράφους, γυμναστήρια, σχολές χορού και άλλοι επαγγελματίες θα έχουν μείωση του φόρου που μπορεί να φτάσει έως τις 2.200 ευρώ για όσους το εισόδημα υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ, ενώ για όσους το εισόδημα δεν ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, η έκπτωση φόρου θα είναι περί τα 450 ευρώ.

Προϋπόθεση η πληρωμή να γίνει με ηλεκτρονικό χρήμα (πιστωτική, χρεωστική κάρτα ή ebanking).

Η ολοκληρωμένη λίστα με τα επαγγέλματα που θα δίνουν έξτρα έκπτωση φόρου έως 2.200 ευρώ στους φορολογούμενους που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές είναι πλέον θέμα ημερών. Το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν έτοιμη τη σχετική υπουργική απόφαση με τις αλλαγές στο καθεστώς των ηλεκτρονικών αποδείξεων που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 4 Μαρτίου

 


Την Παρασκευή  4 Μαρτίου οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο υγείας Άρτας, 08:30-15:30

Άρτα, Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, 08:30-15:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-17:00

Θεσπρωτία, Περιφερειακό Ιατρείο Συβότων, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-17:00

Ιωάννινα, Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Παλαιό Δημαρχείο) Ελεούσας, 10:00-13:00

Πιερία, Αστική Σχολή Κατερίνης, 08:30-15:30

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ.Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, Φιλιππιάδα, 09:00-13:00.

Αντιμετώπιση της οσφυοϊσχιαλγίας με laser

 


Η δισκεκτομή με laser είναι μια σύγχρονη ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης της έντονης οσφυοϊσχιαλγίας που προκαλείται από την κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου (δισκοκήλη). Είναι μια μέθοδος χωρίς υψηλό ρίσκο, καθώς δεν επέρχεται ιατρογενής κάκωση των ιστών ούτε είναι δυνατόν να προκληθεί βλάβη. Ο σκοπός αυτής της θεραπείας είναι η συρρίκνωση της προβολής ή αλλιώς της κήλης του δίσκου και η απελευθέρωση των νευρικών δομών στις οποίες ασκείται μηχανική πίεση από το δισκικό υλικό.

Πότε χρειάζεται ο ασθενής να υποβληθεί σε δισκεκτομή;

Όταν τα συμπτώματα γίνονται ανυπόφορα και παρεμποδίζουν τη λειτουργική καθημερινότητα του ασθενούς, τότε θα πρέπει να αναζητηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα. Ο έντονος πόνος και η δυσκολία στη βάδιση, είναι αυτά που σηματοδοτούν ότι ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό. Επίσης, στη λύση της δισκεκτομής θα πρέπει να οδηγηθούν όσοι ασθενείς δεν είδαν βελτίωση στον πόνο μετά από συμβατικές θεραπείες ή φυσιοθεραπείες.

Η διαδικασία της επέμβασης

«Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, η οποία γίνεται με τοπική νάρκωση, εισάγεται μια λεπτή βελόνα στο μεσοσπονδύλιο δίσκο, είτε με την καθοδήγηση ενός ειδικού ακτινοσκοπικού μηχανήματος C arm είτε με το O arm (που χρησιμοποιείται στη ρομποτική χειρουργική). Όταν τοποθετηθεί η βελόνα στον πάσχοντα δίσκο, εξαχνώνεται με λέιζερ ο πυρήνας του και εξαφανίζεται η κήλη», εξηγεί ο κ. Αντώνιος Ανδρουλής, Νευροχειρουργός, Διευθυντής Γ΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Μetropolitan General.

Η εξάχνωση του δισκικού υλικού της κήλης οδηγεί σε μείωση του μεγέθους και σε μείωση της ενδοδισκικής πίεσης, επομένως στην απελευθέρωση των νευρικών ριζών και ανακούφιση του ασθενούς από τον πόνο. Ο πόνος μειώνεται άμεσα, ενώ η επέμβαση διαρκεί από 45 λεπτά έως και μία ώρα. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στην καθημερινή τους ρουτίνα άμεσα.

Μετά την επέμβαση

Αμέσως μετά το τέλος της επέμβασης, οι ασθενείς παραμένουν για περίπου 2 ώρες στο νοσοκομείο προληπτικά για παρακολούθηση και λαμβάνουν αυθημερόν εξιτήριο. Επιπλέον, θα λάβουν οδηγίες με ήπια αναλγητική αγωγή και επιστροφή στην δραστηριότητα.