Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Να μην επιτρέψουμε στο παρελθόν να επιστρέψει!

Άρθρο του Βασίλη Τσίρκα

          Η προσφυγή στις κάλπες ήταν ζήτημα ηθικής, δημοκρατικής και συνταγματικής τάξης. 
Με τη συμφωνία ξεπεράστηκαν τα όρια της λαϊκής εντολής του Γενάρη και μόνος αρμόδιος για να αποφανθεί την πορεία της χώρας είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός. 
Σε κάθε περίπτωση η στάση μιας ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε στην ανατροπή της κυβέρνησης. 
Οποιαδήποτε άλλη σκέψη για συγκυβέρνηση με το φθαρμένο πολιτικό κατεστημένο που ο λαός έδιωξε στις 25 Γενάρη θα ήταν εκτροπή.
          Μετά το δημοψήφισμα η κυβέρνηση βρέθηκε σε ένα πολιτικό ευρωπαϊκό τοπίο απολύτως εχθρικό και αντιμετώπισε μια διάθεση τιμωρητική εκ μέρους των δανειστών. Σε αυτόν τον ωμό εκβιασμό είχαμε να επιλέξουμε είτε μια τακτική υποχώρηση για να μην οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό είτε να χρεώσουμε ιστορικά την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς με το βάρος ότι μετέτρεψε τη χώρα σε κοινωνική έρημο. 
Ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σηκώσαμε το βάρος της ευθύνης που μας αναλογούσε απέναντι στην κοινωνία και τη χώρα.
          Η συμφωνία που υπογράφηκε με πραξικοπηματικούς όρους μετά από έναν άνευ προηγουμένου εκβιασμό απέχει από τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, αλλά εμπεριέχει αναπτυξιακές και άλλες δυνατότητες που σε συνδυασμό με τη ρητή δέσμευση για να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος μπορούν να δώσουν προοπτική στη χώρα και την κοινωνία. Στη συμφωνία αυτή αφήνονται αρκετά περιθώρια για διαπραγμάτευση, για αντισταθμιστικά μέτρα, για δικαιότερη κατανομή των βαρών. Εξάλλου, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπογράψει αυτή την κακή κατά τα άλλα συμφωνία, δηλώνοντας εξαρχής ότι τη θεωρεί κοινωνικά άδικη και υφεσιακή.

Το 31ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων, το τριήμερο 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λεκανοπέδιο Αττικής

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων διοργανώνει το 31ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων το τριήμερο 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
Το πρόγραμμα του ανταμώματος διαμορφώνεται ως εξής:
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015
ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου
20:00 μ.μ. Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
19:00 μ.μ Παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας μας με βάση την κοινή καταγωγή τους.
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015
ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
10:15 π.μ. «Ο Μεγάλος Χορός», «Κόρλου Μάρι» με την συμμετοχή όλων των Συλλόγων που συμμετέχουν στο Αντάμωμα.
Είσοδος ελεύθερη


Δείτε το trailer του ανταμώματος

Καλό μηνά σε όλους με υγεία, αγάπη και ενότητα

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για το κόμμα της ΝΔ. Η επίσημη εκκίνηση του προεκλογικού αγώνα από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης δείχνει περίτρανα την ανάγκη που είχε η παράταξη να ανακτήσει τους δεσμούς με το αξιακό, ιδεολογικό και καταστατικό της πλαίσιο. 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι αυτό που λέμε "ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή". Έχει διπλή δύσκολη αποστολή σε πολύ δύσκολη περίοδο. 
Καλείται ταυτόχρονα να ανασυντάξει την παράταξη των μεγάλων Εθνικών επιλογών και να δώσει όραμα για τον τόπο συνολικά, μέσα από ένα Εθνικό Σχέδιο που πρέπει να διαμορφωθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου. 
Έχει βαθειά γνώση των παραταξιακών δομών, έχει περπατήσει κάθε σκαλοπάτι της ιεραρχίας και ξέρει ότι είναι ώρα για βαθειά άροση. Με αυτά τα δεδομένα, θα ήθελα να υπενθυμίσω ένα κομβικό για μένα εδάφιο της ομιλίας της Μαριέττας Γιαννάκου στις 30/9/2007, στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης, στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις και την παραγωγή νέων ιδεών: 
"Μην αφήσετε να χαθεί αυτή η μεγάλη ευκαιρία γιατί μπορεί να είναι η τελευταία. Μόνο η παράταξή μας μπορεί να αναδείξει μέσα από όλους τους κομματικούς σχηματισμούς αυτές τις αξίες που περιέγραψα πριν.
 Όχι γιατί είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά γιατί ο φιλελευθερισμός των ιδεών είναι πιο ισχυρός και πιο έντονος στο χώρο της δικής μας παράταξης. Μην αφήσετε, λοιπόν, να χαθούν όλα αυτά. Και αυτά φυσικά να είστε βέβαιοι, κάθε φορά, ότι τα κάνετε για όλους. Όχι μόνο για την παράταξή μας, όχι μόνο για την ΟΝΝΕΔ αλλά για όλους τους νέους".
Τώρα είναι ώρα Εθνικού Συμφέροντος. Καλή προεκλογική περίοδο!

Παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη εντοπίσθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Καναλλάκι Πρέβεζας

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και εννέα (9) ακόμη άτομα για διενέργεια και συμμετοχή σε απαγορευμένα παίγνια

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα (1) τραπέζι για τη διενέργεια χαρτοπαιγνίων, (499) μάρκες και το χρηματικό ποσό των (2.837,20) ευρώ
Εντοπίστηκε, σήμερα (01-09-2015) μετά τα μεσάνυκτα στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) και συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και εννέα (9) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.
Ειδικότερα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) Πρέβεζας, σε καφενείο διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, 72χρονος ημεδαπός, είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκερ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas holdem, στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες ο ίδιος και άλλοι εννέα ημεδαποί, ηλικίας από 28 έως 55 ετών.
Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
το χρηματικό ποσό των (2.837,20) ευρώ
τετρακόσιες ενενήντα εννέα (499) μάρκες διαφόρων χρωμάτων
μία (1) μάρκα που έφερε την επιγραφή dealer
μία (1) τράπουλα και 52 φύλλα τράπουλας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Κατσικά Ιωαννίνων: Συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός δυνάμει εντάλματος σύλληψης, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (31.08.2015) το βράδυ στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, ο 21χρονος κατηγορείται για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και συγκεκριμένα για κατοχή, αποθήκευση, μεταφορά, διακίνηση και αγορά ακατέργαστης κάνναβης καθώς και για παραβίαση του περιοριστικού όρου ένταξής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου καθώς τις δυο τελευταίες ημέρες οι βρύσες στέρεψαν

Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, καθώς η ζέστη κάνει την κατάσταση ανυπόφορη, ενώ σε κάποια τμήματα του χωριού Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου οι βρύσες τις δυο τελευταίες ημέρες στέρεψαν.
Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό καθώς και στο παρελθόν έχουν σημειωθεί μεγάλες διακοπές νερού σε μεγάλο τμήμα του χωριού της Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου όσο και στην Άνω Λάβδανη.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας ότι πρόκειται για προσωρινή διακοπή και η υδροδότηση θα ξεκινούσε πάλι σήμερα το πρωί, δυστυχώς η διακοπή νερού συνεχίζεται.
Οι κάτοικοι του χωρίου καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει πολλές παράτυπες συνδέσεις στο δίκτυο και αδιαφορία από την πλευρά της δημοτικής αρχής στην αποκατάσταση της βλάβης.
Ράπτη Ματίνα

Κάτω Λάβδανη

Περιοδείες σε όλους του Δήμους του Νομού Ιωαννίνων έχει προγραμματίσει ο Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας

Έτσι την περασμένη Παρασκευή (28/08) επισκέφθηκε την Ανατολή και το Σάββατο (29/08) περιόδευσε στα Πεστά, τη Σκλίβανη και το Τέροβο του Δήμου Δωδώνης.
Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολλούς κατοίκους των διαμερισμάτων αυτών την πολιτική κατάσταση της χώρας και τους επισήμανε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα σε νέες εκλογές, μέσα στην ίδια χρονιά, λόγω των αδιεξόδων που η ίδια προκάλεσε, ενώ οι Τράπεζες παραμένουν κλειστές και η αγορά ασφυκτιά από έλλειψη ρευστότητας.
Χθές, (30/08) ο Σταύρος Καλογιάννης επισκέφθηκε διαμερίσματα των Μαστοροχωρίων και συζήτησε με τους κατοίκους τόσο την τρέχουσα πολιτική κατάσταση όσο και τοπικά θέματα, όπως η προστασία του δρόμου πρόσβασης προς το διαμέρισμα της Λαγκάδας, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές τον περασμένο χειμώνα. Επίσης συζήτησε με τους δασεργάτες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και με τους κτηνοτρόφους για τις οικονομικές επιπτώσεις από την καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων.

Δήλωση της Μερόπης Τζούφη για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ

Τις κρίσιμες τούτες ώρες σύσσωμος σχεδόν ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει παρών στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.
Παρά την υπερβολική προβολή κάποιων αποχωρήσεων συντρόφων και τη λαθεμένη αδρανοποίηση κάποιων άλλων, καταστάσεις βέβαια που μας πληγώνουν και μας θλίβουν, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον τιτάνιο αγώνα να ανορθώσει τη χώρα προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Η επιτυχία της προσπάθειας αυτής θα κριθεί από το κατά πόσο θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση, από την εξάλειψη της φοροδιαφυγής και του πελατειακού κράτους, από την γρήγορη παραγωγική ανασυγκρότηση, από τη δραστική αντιμετώπιση της ανεργίας και την σταδιακή ανακατανομή του πλούτου προς όφελος των ασθενέστερων.

Συλλήψεις από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή σε Κρύα και Κόνιτσα!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι περιπολίες και οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στα όρια αρμοδιότητας και ευθύνης της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.
Στους ελέγχους των τελευταίων ημερών, σημειώθηκαν τρεις επ’ αυτοφώρω συλλήψεις σε δύο διαφορετικά περιστατικά, το ένα στην περιοχή της Κόνιτσας και το δεύτερο στην Κρύα Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα στο πρώτο περιστατικό, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή μετά από καταγγελίες κυνηγών, για άσκηση θήρας με τη χρήση ηχομιμητικών συσκευών έθεσε υπό παρακολούθηση την περιοχή «Λιτοβούνι» στο Μάζι Κόνιτσας.

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις

Οι μεγάλοι χαμένοι σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες

Κλείνουν με τον νέο νόμο τα περισσότερα παράθυρα για πρόωρη συνταξιοδότηση και έτσι οι περισσότεροι θα δουν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται έως και 67 έτη.
Έτσι, μεγάλοι χαμένοι για το ασφαλιστικό θα είναι όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά πριν το 1992, ενώ οι μόνοι που «γλιτώνουν» από την νέα ρύθμιση είναι όσοι  το 2012 είχαν καταφέρει να πιάσουν και το όριο ηλικίας και τα απαιτούμενα ένσημα.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον νέο νόμο, η αύξηση σημαίνει μικρότερη σύνταξη μια και όσοι θα βγουν στη σύνταξη μετά το 2015 θα υπάγονται στο νέο καθεστώς υπολογισμού της σύνταξης με μειωμένους συντελεστές που αυτόματα οδηγούν και σε μείωση του ποσού της σύνταξης.