Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

Πρέβεζα: Θανάσιμος τραυματισμός 14χρονου ημεδαπού

 


Σήμερα (24-07-2021) το μεσημέρι στην πόλη της Πρέβεζας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός και στην οποία επέβαινε 14χρονος ημεδαπός, εκτράπηκε της πορείας της και προσέκρουσε σε τοιχίο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 14χρονου συνεπιβάτη.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

ΕΟΔΥ: Οκτώ θάνατοι σήμερα, 2.472 νέα κρούσματα

 


13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, οκτώ θάνατοι σήμερα, 2.472 νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.472 , εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 474.366 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 131 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.890 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 133 (60.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη.

To 88.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.785 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 178 (ημερήσια μεταβολή +22.76%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 152 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ιωάννινα: Σύλληψη φυγόποινου

 


Συνελήφθη χθες (23-07-2021) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός φυγόποινος.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πρέβεζας και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, συνολικής ποινής φυλάκισης -10- μηνών για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Δεν θα συμμετέχει στις φετινές διοργανώσεις η ΑΕΔ Πωγωνάτος

 


Με ανάρτηση του στο facebook  ο πρόεδρος Κώστας Τσαράωσης ενημερώνει πως η ομάδα του Δελβινακίου δεν θα συμμετέχει στις φετινές διοργανώσεις.

Η ανακοίνωση:

Σήμερα με τη μη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε για μένα μια 27ετια συνεχούς παρουσίας στα ερασιτεχνικά γήπεδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα προπονητές, ποδοσφαιριστές και τα παιδιά από τις εκάστοτε διοικήσεις. Τέλος να πω ένα μεγάλο συγνώμη σε όσους ανταλλάξαμε κάποιες κουβέντες και να πω ότι από την ενασχόληση μου  με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έκανα πάρα πολλούς και καλούς φίλους. Καλή συνέχεια σε όλες της ομάδες και τους παράγοντες που συνεχίζουν αυτόν τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης.

Ζηκόπουλος Σταύρος: Εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πωγωνίου (συνεδρίαση 28-7-021)

 


4ον θέμα  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ-ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

Φυσικά  το παρακάτω κείμενο εισήγησης είναι μικρή ΠΕΡΙΛΗΨΗ του επιχειρησιακού και επιχειρηματικού σχεδίου που δημοσιεύτηκε και σας έχει μοιραστεί σε όλους. Τον πρόεδρο, τον δήμαρχο ,στους επικεφαλείς των παρατάξεων, στους ανεξάρτητους Δ.Σ. και στα μέλη του Δ.Σ.

Με την ηθική τουλάχιστον υποχρέωση να το διαβάσετε ολόκληρο. Όχι μόνο εσείς φυσικά και  όλοι οι Πωγωνίσιοι                                                                                                                       ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ                              

1.      ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ  ΣΧΕΔΙΟ.                                                                                                 Αντικείμενο του παρόντος επιχειρηματικού σχεδίου είναι η ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία μιας δημοτικής εταιρείας δημοτικής δράσης με την επωνυμία ‘’ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ’’.

2.      ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ                                                Οραματίζεται την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην περιοχή του ΠΩΓΩΝΙΟΥ και  μέσω αυτής της επένδυσης θα προβληθούν  και  κατ΄ επέκταση θα προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα και η γαστρονομία του Πωγωνίου.                                                                                                                      Τι πρέπει να προωθεί ο Δήμος;

Α] Ότι αφορά  την καθημερινότητα των δημοτών.                                                  Β]Την παραγωγική βάση του Δήμου γεωργία ,κτηνοτροφία ,μελισσοκομία κ.λ.π. αλλά και την μικρή ή μεγάλη μεταποιητική μονάδα. Κυρίαρχα όμως τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.                                                                     

Γ]  Τις Α.Π.Ε Φυσικά με αυστηρούς κανόνες προστασίας του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  και σε καμία περίπτωση να μη ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

3.      ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ  ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ ΕΙΝΑΙ  Ο ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ                                                                                     Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΠΩΣ:

1 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.                                                                                                  2 ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.                                                                                                        3 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.                                                                    4ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ .                                                                                           5 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.                                                                           6ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.                                                                                                       7  ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.                                                                                                     8 ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.                                                                                                9 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.                                                                   10ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ                                                                                                       4.    Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.                                                                                       Τα τελευταία χρόνια η Ήπειρος μετά και τους δυο μεγάλους οδικούς άξονες, έχει κερδίσει μεγάλο τουριστικό κομμάτι τόσο στο θαλάσσιο τουρισμό με τα παράλιά της, όσο και στις άλλες μορφές τουρισμού, στο ΜΕΤΣΟΒΟ,  το ΖΑΓΟΡΙ, την ΚΟΝΙΤΣΑ, τα ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ.              Το ΠΩΓΩΝΙ φυσικά δεν μπόρεσε να ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.                                                                                                                                               

  5 . ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ και ΚΕΝΤΡΟΥ  ΠΒΟΒΟΛΗΣ  και ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ

1ον  Στην αίθουσα σε προθήκες ή σε στάντ, τοποθέτηση των προϊόντων  με τις αντίστοιχες πληροφορίες  των εκθετών.

2ον  Σε κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο Καταγραφή και παρουσία των ξενοδοχειακών μονάδων και των καταλυμάτων στο Πωγώνι.

3ον Καταγραφή και παρουσίαση των μονοπατιών πεζοπορίας και ορειβασίας στο Πωγώνι.

4ον Καταγραφή και παρουσίαση των μνημείων θρησκευτικού ενδιαφέροντος ,αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος , γεφυριών, νερόμυλων ,κ.λ.π.                                                             5ον Καταγραφή και παρουσίαση των λιμνών, των ποταμών και των χώρων φυσιολατρικού τουρισμού.

6ον Καταγραφή και παρουσίαση της παραδοσιακής γαστρονομίας του Πωγωνίου.

7ον Καταγραφή και παρουσίαση των επιχειρήσεων εστίασης. Καθώς και  όλων των μικρών  ή  μεγάλων  μεταποιητικών  μονάδων του Δήμου και του ΙΕΚ ΒΕΛΑΣ.

8ον Καταγραφή και παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομίας και φυσικά του Πωγωνίσιου τραγουδιού και καταγραφή του πολυφωνικού τραγουδιού.                                                               9ον  Το εκθεσιακό κέντρο με τους γύρω χώρους, το γήπεδο κ.λπ. θα γίνει σημείο αναφοράς για τη Νεολαία και κέντρο προβολής του Πωγωνίου με τη νέα τεχνολογία.

10ον  Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της λίμνης ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ  θα δημιουργούνται εκδηλώσεις καθώς και εκδήλωση γαστρονομίας και εκδήλωση πολυφωνικού τραγουδιού .                                                                                                  11ον  Στο χώρο θα υπάρχει κιλικίο με τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο του κέντρου.

12ον Υπάρχουν επαρκείς χώροι για την δραστηριότητα του κέντρου.

13ον Διαθέτει χώρους στάθμευσης εύκολα προσβάσιμους.

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ     είναι ότι βρίσκεται πάνω στον παλαιό δρόμο το ΔΕΡΒΕΝΙ, που ένωνε τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ με το ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ.

6.  Σκοπός του εν λόγω επιχειρηματικού σχεδίου είναι να παρουσιάσει τα συστατικά στοιχεία ενός πρότυπου Επιχειρηματικού πλάνου για την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία μιας ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  εταιρείας δημοτικής δράσης, με στόχο ΤΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ  ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ,  ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ.  

9.    ΑΥΤΟ ΜΠΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΤΑΙ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ   

10.Που θέλουμε να βρεθούμε?                                                                 Σε ένα Δήμο, σε μια χώρα, πρέπει να έρθει ξένο συνάλλαγμα από τις εξαγωγές και το τουρισμό και να υπάρχει νέο παραγωγικό ΔΥΝΑΜΙΚΟ που σημαίνει ΝΕΟΛΑΙΑ

11.     Κατεύθυνση για το ΠΩΓΩΝΙ.

Α) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ και στήριξη της ΝΕΟΛΑΙΑΣ.                                                                                                Β) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Οι όποιες παρεμβάσεις δε θα αλλοιώνουν το ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ, δε θα επιβαρύνουν και δε θα μολύνουν το περιβάλλον αλλά πρωτίστως  δε θα αντιστρατεύονται τη παραγωγική βάση [ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ-ΜΑΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ].

Γ) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ Οικοτουρισμός-Αγροτουρισμός και ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ.

Δ) ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ της παραγωγής .                                                           Ε} ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

ΣΤ} Για το Πωγώνι μέριμνα και προσπάθεια

 ΣΥΝΔΕΣΗΣ της δεύτερης και τρίτης γενιάς των απόδημων με τις ΡΙΖΕΣ τους.                                                                                                                   Ζ] ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ.

12. Πως θα τα καταφέρουμε να βρεθούμε εκεί;

ΤΟΝ  ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ ΕΧΕΙ  Ο ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ. 

Εκτός από τη μέριμνα  και την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών και τη λειτουργία των χωριών που είναι  απαραίτητα, θα στραφεί ο Δήμος στη παραπάνω κατεύθυνση,  μέσω του ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΒΟΛΗΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ όλων των στοιχείων που συνθέτουν  το Πωγώνι.                                                                                                                                      13.    Στον εκθεσιακό χώρο δημιουργείται                                                                                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΑΓΩΓΙΚΟΥ  ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ υψηλών προδιαγραφών τόσο σε υποδομή όσο και σε νέο ανθρώπινο δυναμικό Πανεπιστημιακού Επιπέδου με 2 τουλάχιστον γλώσσες και άριστη χρήση του διαδικτύου. Θα ανιχνεύει και θα κατεβάζει σε καθημερινή βάση τη παγκόσμια ζήτηση των αγορών και ταυτόχρονα θα προβάλει στην παγκόσμια αγορά τόσο τα παραγόμενα προϊόντα όσο και το τουριστικό προϊόν. Προβάλλοντας όλα  τα στοιχεία επισκεψιμότητας του Πωγωνίου.

14.  ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ.

Υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι το όλο εγχείρημα μπορεί να χρηματοδοτηθεί [εκτός φυσικά και από  το Δήμο]  από τα συναρμόδια υπουργεία ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΕΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ και  ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ.  Εντάσσοντάς το στην προώθηση για τον ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ. 

 

ΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ                                                              ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ                                                                                          Δημοτικός Σύμβουλος                                                                              Πληροφορίες  τηλ.2651036971/ κιν. 6979003515

E-mail: stauroszikopoulos@hotmail.gr

 

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση ποινής κάθειρξης -16- ετών και χρηματικής ποινής -100.000- ευρώ για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

 


Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν χθες (23-07-2021) μετά το μεσημέρι στην περιοχή της Ηγουμενίτσας και συνέλαβαν ημεδαπό φυγόποινο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Εφετείου Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -16- ετών και χρηματική ποινή -100.000- ευρώ, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών, πράξεις που έγιναν στην Κέρκυρα από τον Μάρτιο του 2018 και έπειτα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δέκα οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο, την Παρασκευή 23 Ιουλίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Παρασκευή 23 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 105.992 έλεγχοι, από τους οποίους οι 57.928 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 198 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν 5 συλλήψεις, ως ακολούθως

127 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 124 πρόστιμα των 300 ευρώ και 3 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

24 στη Στερεά Ελλάδα,

18 στη Θεσσαλονίκη,

18 στην Ήπειρο,

18 στο Βόρειο Αιγαίο,

14 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

  8 στη Πελοπόννησο,

  8 στα Ιόνια Νησιά,

  4 στο Νότιο Αιγαίο,

  4 στη Θεσσαλία,

  4 στην Κεντρική Μακεδονία,

  3 στη Δυτική Ελλάδα

  2 στη Δυτική Μακεδονία και

  2 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 61.770 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 59.541 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.229 των 150 ευρώ.

11 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, από τα οποία 10 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.937 ομοειδείς παραβάσεις.

60 παραβάσεις και 5 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη και από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 προσωρινά υπεύθυνους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 6 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

Στην Κρήτη,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για παραβίαση καραντίνας,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση επιτρεπόμενου ορίου ατόμων,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας στο καθένα, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για υπέρβαση επιτρεπόμενου ορίου ατόμων,

- 4 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στην Αττική,

- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Δυτική Μακεδονία,

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε άτομο, για μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά την είσοδο στη χώρα,

- παράβαση των 300 ευρώ, σε σούπερ- μάρκετ, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενο.

Στην Κεντρική Μακεδονία,

- 5.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για μη τοποθέτηση αντισηπτικών στα τραπέζια,

- 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη καφετέριας, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών και υπέρβαση επιτρεπόμενου ορίου ατόμων,

- 11 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους,

- 300 ευρώ πρόστιμο σε κατάστημα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Στα Ιόνια Νησιά, 14 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στη Δυτική Ελλάδα, 5 παραβάσεις των 300 ευρώ, σε καταστήματα, για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους.

Στην Ήπειρο, από 300 ευρώ πρόστιμο, σε 2 καταστήματα, για μη ανάρτηση μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 7.822 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.237 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ιερά Μονή Σωσίνου: Θεία Λειτουργία την Κυριακή 25 Ιουλίου, ώρα 7:30 π.μ.

 


Θεία Λειτουργία την  Ιερά Μονή Σωσίνου, την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021,  ώρα 7:30 π.μ..

Σιταριά Πωγωνίου: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, την Κυριακή 25 Ιουλίου, ώρα 7:30 π.μ.

 


Την Κυριακή 25 Ιουλίου εορτή Κοιμήσεως της Αγίας Άννης θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (07:30-10:00).

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (26/07-01/08/2021)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (26 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2021) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/07/2021

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγκος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 27/07/2021

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/07/2021

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 29/07/2021

Πηγή – Ελεύθερο – Παλιοσέλλι – Πάδες – Άρματα- Δίστρατο. 18:00 – 01 :00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/07/2021

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι. 18:00–01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/08/202 1

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι. 18:00 – 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/07/2021

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο– Άγ. Κοσμάς– Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος- Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 27/07/2021

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Σταυροσκιάδι – Δρυμάδες – Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/07/2021

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη. 18:00 –01:00

ΠΕΜΠΤΗ 29/07/2021

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/07/2021

K έδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες. 18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/07/2021

Σενίκο – Δομολεσσά – Μικροχώρι – Κερασέα – Λωζανά – Ραδ o βίζι – Διχούνι. 08:00 – 13:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/07/2021

Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Ελάτη – Καστανιά – Μηλιανά – Γρέβια – Πηγές. 18.00-01.00

ΤΡΙΤΗ 27/07/2021

Μεγάρχη – Φωτεινό – Άνω Πέτρα – Διάσελλο – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη–Πέτρα–Γιαννιώτι – Σκουληκαριά. 18.00-01 .00

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/07/2021

Λιμίνη – Σελλάδες – Κομπότι – Περάνθη – Κομμένο – Αγία Παρασκευή – Ανέζα – Κορωνησία – Πολύδροσο – Ράχη – Αγ. Σπυρίδωνας – Στρογγυλή. 18.00- 01.00

ΠΕΜΠΤΗ 29/07/2021

Γρίμποβο – Κορφοβούνι – Έλατος – Αμμότοπος – Πιστιανά – Ροδαυγή – Σκούπα – Δαφνωτή. 08.00-15.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/07/2021

Δίστρατο – Ανεμμοράχη – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κουκούλια – Κρυονέρι – Βαθύκαμπος. 08.00-15.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/07/2021

Πέτα – Κλειστό – Ζυγός – Μαρκινιάδα – Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο – Μεσούντα. 08.00-15.00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/07/2021

Ριζά - Χειμαδιό- Λυγιά - Βράχος – Λούτσα - Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη - Μεσοπόταμος - Αμμουδιά - Αγ. Κυριακή - Λιβαδάρι - Αγιά. 16:00-22:00

ΤΡΙΤΗ 27/07/2021

Καμαρίνα - Κρυοπηγή - Μυρσίνη- Μεγαδένδρο - Εκκλησιές - Δεσποτικά - Κορυφούλα - Βαλανιδούσα - Αϊδονιά. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/07/2021

Αρχάγγελος - Ν. Σινώπη - Ν. Σαμψούντα - Σφηνωτό - Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο - Άνω Ράχη - Βρυσούλα - Ρευματιά - Σκιαδάς - Κρανέα. 16.00-23.00

ΠΕΜΠΤΗ 29/07/2021

Νικολίτσι - Άσσος - Πολυστάφυλο - Μελιανά - Παπαδάτες - Γαλατάς - Ριζοβούνι - Τύρια - Στεφάνη.  16:00-22:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥH 30/07/2021

Γυμνότοπος - Γοργόμυλος - Τσαγκαρόπουλο - Κλεισούρα - Παναγιά - Γωνιά - Δρυμώνας - Κερασώνας - Αγ. Γεώργιος - Παντάνασσα - Πέτρα. 08:00-15:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/08/2021

Καστροσυκιά - Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας –Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς- Νεοχώρι.08:00-15:00

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/07/2021

Φοινίκι - Δάφνη - Άνω Ξέχωρο - Ριζό (Αράχωβα) - Κόκκινο Λιθάρι - Νεροχώρι-Κεραμίτσα - Αχουρία Κεραμίτσας - Μαλούνι - Αχουρία Μαλουνίου. 18:00-01:00

ΤΡΙΤΗ 27/07/2021

Φανερωμένη - Γηρομέρι - Μαυρονέρι - Κάτω Ξέχωρο - Κερασοχώρι - Παλαμπάς - Άγιος Νικόλαος - Άγιοι Πάντες - Κρυονέρι – Αμπελώνας. 08:00-15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/07/2021

Τσαμαντάς - Βαβούρι - Λιάς - Λίστα- Κουρεμάδι- Κεφαλοχώρι - Μηλέα - Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός. 18:00-01:00

ΠΕΜΠΤΗ 29/07/2021

Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια - Άγιος Αρσένιος - Σμπόκια - Κυπάρισσος -Παλαιοχώρι - Δονάτος - Γολά - Ροδοστίβα. 08:00-15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/07/2021

Αετός - Άνω Παλαιοκκλήσι - Κάτω Παλαιοκκλήσι - Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά. 18:00-01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/08/2021

Σαμονίβα-Τσαγκάρι-Φροσύνη -Αυλότοπος-Κουκλιοί-Γλυκή

 

08:00-15:00

Ορίζοντες Ηπείρου: Οι Ηπειρώτες δεν πρέπει να επιτρέψουν να υποθηκευτεί το μέλλον της Ηπείρου με ψέματα

 


Στη σημερινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη απαντούμε ως εξής:

«Στις 26 Μαΐου του 2019 η παράταξη του κ. Καχριμάνη έλαβε λαϊκή εντολή και υποσχέθηκε ότι τόσο η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, όσο και η συνέχισή της μέχρι την Κακαβιά θα ολοκληρωνόταν.

Πλέον είναι σαφές ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες, για τρίτη συνεχή θητεία, θα μείνουν τέτοιες μιας και η Περιφερειακή Αρχή έχει αποτύχει πλήρως γιατί κανένα από τα δύο αυτά έργα δεν θα ολοκληρωθούν στο τέλος της θητείας αυτής.

Κύριε Καχριμάνη, οποιαδήποτε άλλη διατύπωση πέραν της αλήθειας, ότι δηλαδή αποτύχατε, είναι απλός λαϊκισμός και δημαγωγία.

Ας ελπίσουμε ότι στην Ήπειρο κάποτε θα αντιληφθούμε ότι το μέλλον δεν μπορεί να χτίζεται με ψέματα.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Οι νέοι διαγωνισμοί οδοφωτισμού

 


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε επίσης στους νέους διαγωνισμούς για τον οδοφωτισμό στους Δήμους Πρέβεζας και Ιωαννίνων. «Και στην  Πρέβεζα η μελέτη είχε γίνει κατά την προηγούμενη θητεία της Περιφερειακής Αρχής και με τα ίδια πρότυπα είχε γίνει και η μελέτη για το Δήμο Ιωαννιτών» τόνισε ο Περιφερειάρχης για να προσθέσει ότι « τις νέες διακηρύξεις τις έχουμε δείξει στην Ανεξάρτητη Αρχή που εξέτασε τις εντάσεις, γιατί θεωρούμε ότι έπρεπε να διασφαλίσουμε τους δημότες και μετά το αποτέλεσμα. Οι πρώτες διακηρύξεις περιλάμβαναν σχεδόν  ο, τι ίσχυε σε όλη την Ελλάδα, σήμερα είναι πιο σφιχτές και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό για τους Δήμους».

Παράρτημα Βιοϊατρικών Ερευνών στα Ιωάννινα

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στην κατασκευή παραρτήματος στα Ιωάννινα του Ιδρύματος  Τεχνολογίας και Έρευνας που εδρεύει στην Κρήτη. «Έχω μια επαφή με το Ι.Τ.Ε. το οποίο έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης με 12 εκ. ευρώ την ίδρυση παραρτήματος Βιοιατρικών Ερευνών σε χώρο απέναντι από το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Βλέπω ευρύτερα ότι με το Πάρκο, με το Παράρτημα του ΙΤΕ και με άλλες πρωτοβουλίες μπορεί να γίνει μια Silikon Valley στην περιοχή, η οποία θα μπορεί να αναπτύξει κι άλλες πρωτοβουλίες και ενέργειες δημιουργώντας θέσεις εργασίας και σε αυτό βοηθάει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το επιστημονικό του δυναμικό».

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, το Σάββατο 24 Ιουλίου

 


Το Σάββατο 24 Ιουλίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Δημαρχείο Άρτας, Περιφερειακή Οδός & Αυξεντίου, 07:00-15:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνθεον», Εθνικής Αντίστασης, Ηγουμενίτσα, 09:00-17:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00-17:00.

Αλέξανδρος Καχριμάνης: Να σταματήσουν οι παράνομες χρηματοδοτήσεις μέσω ΟΣΔΕ

 


Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του σε σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη βράδυ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αντικείμενο την εκκαθάριση του ζητήματος που αναδεικνύεται με δηλώσεις εκτάσεων στο ΟΣΔΕ.

«Το Υπουργείο- ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης- άρχισε να βρίσκει δηλώσεις ΟΣΔΕ που δεν δικαιούνται να λάβουν χρήματα. Η διαδικασία αυτή στηρίζεται στο ΦΕΚ   1337/2 Ιουλίου 2015  (άρθρο 1, παράγραφοι Δ, Ε) διατάξεις του οποίου “βάζουν πολύ νερό”. Άνθρωποι ξένοι προς τη κτηνοτροφία και τη γεωργία έχουν σφετεριστεί το εθνικό απόθεμα. Αυτό φάνηκε από to 2017 μέχρι και το 2020. Κερδίζοντας στην Ήπειρο, τα επί πλέον 2,5 εκ στρέμματα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  στο οποίο ήμασταν από αυτούς που θέσαμε το ζήτημα ένταξης των ορεινών βοσκοτόπων - θεωρώ ότι όλες οι περιοχές της Ελλάδος είναι αυτάρκεις και από εκεί μπάζει η τεχνική λύση και δεν χρειάζεται ο τεχνικός σύμβουλος».

Συνεχίζοντας ο Περιφερειάρχης είπε ότι ανέπτυξε τις προτάσεις του στον Υπουργό και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο ΥΠΑΑ, όπως πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης, φάνηκε στην πράξη ότι «αυτοί οι κύριοι που ανέλαβαν εργολαβικά ως μελετητές να φτιάξουν τους δασικούς χάρτες, έχουν  εκτάσεις που πληρώνονται μέσω ΟΣΔΕ σε περιοχές όπως ο Γράμμος και μάλιστα ιδιωτικές. Είναι μέγα σκάνδαλο, που φαίνεται να έχει επωασθεί από το νόμο του 2015, από όσους εμπλέκονται με τους δασικούς χάρτες και τους τεχνικούς συμβούλους και ζήτησα από τον Υπουργό να σταματήσουν οι πληρωμές σύμφωνα με τις διατάξεις του ανωτέρω ΦΕΚ, κάτι το οποίο και έπραξε». Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης εκτίμησε ότι με «τέτοιες ενέργειες οι δασικοί χάρτες είναι στον αέρα» και συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά να ξεκινήσουν όλα από την αρχή.

Διασταυρώσεις για να προστατευθούν τα ΠΟΠ προϊόντα

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στο νέο περιστατικό παραπομπής επιχείρησης για παρατυπίες στην παραγωγή φέτας Π.Ο.Π. που ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επικεντρώνοντας στις δυσμενείς εξελίξεις που δρομολογήθηκαν στην αγορά γάλακτος με νομοθετικές πρωτοβουλίες της διετίας 2016-2017. Την περίοδο αυτή – όπως είπε- καταργήθηκε  το φρέσκο γάλα, θεσμοθετήθηκε η παραγωγή «ελληνικού» γιαουρτιού από σκόνη ή κρέμα γάλακτος και επετράπη η διακίνηση κίτρινων τυριών που εμφανίζονται ως ελληνικά, αλλά παράγονται σε χώρες του εξωτερικού. «Για τη φέτα έσκασε και δεύτερη επιχείρηση στα Τρίκαλα. Όπως μας είπε ο Υπουργός ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ έχει να εξετάσει 2.000 παλιότερες περιπτώσεις, με τα πρόστιμα σύμφωνα με την προηγούμενη νομοθεσία να είναι μέχρι 10.000 ευρώ. Για να λυθεί οριστικά το θέμα ζήτησα να γίνονται διασταυρώσεις και καταγραφή όλων των εισαγωγών και πωλήσεων στο μητρώο “Άρτεμις” του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ. Δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο για να αντιμετωπιστούν οι αλχημείες της πρώην ΚΥΑ», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ποια είναι τα ισχυρότερα “όπλα” ενάντια στην κυτταρίτιδα;

 


Βαρύ χτύπημα στην αυτοπεποίθηση των γυναικών μπορεί να αποτελέσει η ανησυχία για την εμφάνιση της επιδερμίδας των μηρών και των γλουτών τώρα το καλοκαίρι. Παρά την προσήλωση σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και στην αδιάλειπτη άσκηση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν καταφέρνει να απαλλαγεί από την αντιαισθητική κυτταρίτιδα. Αυτή η όψη φλοιού πορτοκαλιού στην εμφάνιση του δέρματος τελικά απογοητεύει σχεδόν όλες όσες εργάστηκαν σκληρά για να πετύχουν ένα λεπτό σώμα, με ομαλή και λαμπερή επιδερμίδα. Ακόμα όμως κι αν αποκτήσουν μια κομψή σιλουέτα, η εξάλειψη της κυτταρίτιδας δεν συνοδεύει πάντα τα επιτυχή αποτελέσματα.

«Η γυναικοειδής ή τοπική λιποδυστροφία, (κυτταρίτιδα) είναι μια εντοπισμένη μεταβολική διαταραχή του υποδόριου ιστού που αλλάζει το τοπικό σχήμα του σώματος και οδηγεί στη γνωστή όψη φλοιού πορτοκαλιού του δέρματος, λόγω της ανομοιογενούς κατανομής του λίπους. Σε άλλους είναι ορατή και σε άλλους χρειάζεται πίεση του δέρματος για να φανεί.

Η γένεσή της οφείλεται στον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών γύρω από τα λιποκύτταρα σε συνδυασμό με την περιφερειακή κυκλοφοριακή και μεταβολική ανεπάρκεια, που σταδιακά επιδεινώνεται. Το αισθητικό αυτό πρόβλημα επηρεάζει το 80-90% των έφηβων κοριτσιών και των ενήλικων γυναικών και εντοπίζεται κυρίως στους γλουτούς, τους μηρούς, την κοιλιά και τα μπράτσα. Οι άνδρες επηρεάζονται ελάχιστα, αφού μόνο το 10% εμφανίζει κυτταρίτιδα», μας εξηγεί ο Γεώργιος Βελημβασάκης, MD, FEBOPRAS, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός.