Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

VPRC: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ 2,5% στις ευρωεκλογές

Σε δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα 2,5% έναντι της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές.
Η δημοσκόπηση της VPRC έγινε στις 1 και 2 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.
Σημειώνεται ότι στην δημοσκόπηση δεν αποτυπώνεται η αντίδραση των ψηφοφόρων για την υπόθεση Μπαλτάκου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%
Ν.Δ. 25%
Χρυσή Αυγή: 11%
«Ποτάμι»: 7,5%
ΚΚΕ: 7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 6%
"Ελιά": 5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 2,5%
Άλλο κόμμα: 8,5%.

Στροφή στην καλλιέργεια λόγω αναδασμών

Ένα έργο τεράστιας σημασίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα συνεχίζει η Περιφέρεια Ηπείρου, που ολοκλήρωσε και συνεχίζει να υλοποιεί μία σειρά αναδασμών σε διάφορες περιοχές της
Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Παρά τα πολλά εμπόδια, κυρίως λόγω έλλειψης μηχανημάτων και χειριστών, έχει ολοκληρωθεί ο αναδασμός του Λίθινου σε έκταση περίπου 800 στρεμμάτων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται πολλές ακόμη παρεμβάσεις. «Με έναν μόνο χειριστή ολοκληρώσαμε πλήρως τον κάμπο του Λίθινου, έχει καθαριστεί πλήρως ο κάμπος του Σακκελαρικού και προχωρά η τοπογράφηση, ενώ εργασίες εκτελούνται στον κάμπο του Ριάχοβου και του Γκρίμποβου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για έργα Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, οδικές υποδομές, προϋπολογισμού άνω των 12 εκ. ευρώ

Εκτεταμένες παρεμβάσεις στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου, προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια, με αποφάσεις που έλαβε η Οικονομική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση.
Πρόκειται για έργα που μεταξύ άλλων, αφορούν βελτιώσεις και αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο, υποδομές περιβάλλοντος και πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ.
Αναλυτικά:
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα παρακάτω έργα:
«Συμπληρωματικά έργα εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πωγωνίου για τα Τ.Δ. Κουκλιών, Μαζαρακίου, Ριαχόβου, Καταρράκτη, Δελβινακίου», προϋπολογισμού 624.000 ευρώ
(Ανάδοχος: Ντούρος Ελευθέριος)
«Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Άρτας - Γαβριάς», προϋπολογισμού 298.000 ευρώ (Ανάδοχος: Θεόδωρος Αναστασόπουλος ΕΔΕ)

32η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αρμυρός Βουνοπλαγιάς-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 6-04-14/17:00), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πεντέλη 6-04-14/17:00), εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Ραφταναίοι-Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου 6-04-14/15:00), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με το Κουτσελιό (5-04-14/17:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ- Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΣΕΛΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΑΝΑΚΤΣΗΣ (Ε.Π.Σ.ΗΠ.)
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ε. ΡΑΦΤΑΝΑΙΩΝ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ- Π.Α.Ο.ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ
ΩΡΑ: 17:00 μ.μ.

ΑΛΜΥΡΟΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 5 Απριλίου 2014 
Ανάργυροι-Αγία Μαρίνα (17:00)    
Δαβάκης-Σταυράκι
Πρωτόπαπα-Περίβλεπτος
Κυριακή 6 Απριλίου 2014 
Ραφταναίοι-Κεφαλόβρυσο (15:00)    
ΠΑΟ Κόνιτσας-ΑΠΟΕΛ (17:00)    
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πεντέλη (17:00)    
Ασβεστοχώρι-Ζωοδόχος (17:00)    
Αμφιθέα-Αμπελόκηποι (17:00)    
Βουνοπλαγιά-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά (17:00)    

Το πρόγραμμα 32ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 5 Απριλίου 2014 
Θύελλα Ελεούσας-Ροδοτόπι(17:00)    
Πεδινή-Προοδευτική Περάματος (17:00)    
Χαροκόπι-Κάστρο (17:00)    
Α.Ε. Μικρασιατών-Θύελλα Κατσικά (17:00)     
Σερβιανά-Κόντσικα (17:00)    
Α.Σ. Καλπακίου-Κουτσελιό (17:00)    
Πίνδος Κόνιτσας-Κρύα (17:00)    
Α.Ο. Βελισσαρίου-Α.Ο. Ανατολής (17:00)    
Ατρόμητος '95-Λαψίστα (19:15)     

Σιταριά Πωγωνίου: Βρέθηκε καβάτζα με 107 κιλά χασίς

Χθες (3-04-14) στη Σιταριά Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στον προαύλιο χώρο Ιερού Ναού, τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν κάνναβη βάρους (107) κιλών και (400) γραμμάριων, καθώς και μία βολίδα πυροβόλου όπλου.
Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

«Λαϊκή Συσπείρωση»: Σχετικά με τις δύο απολύσεις στην εταιρεία εμφιαλώσεων νερών «ΒΙΚΟΣ»

Των επικεφαλής των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ  της «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Ηπείρου και στους Δήμους της Π.Ε. Ιωαννίνων

Καταδικάζουμε τις απολύσεις των δύο εργαζομένων στην εταιρεία εμφιαλώσεων νερών «ΒΙΚΟΣ» που βασίστηκαν σε ανύπαρκτες δικαιολογίες, την ίδια ώρα που οι εκβιασμοί της εργοδοσίας για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και οι υπόλοιπες πιέσεις, δίνουν και παίρνουν.
Η εταιρεία ΒΙΚΟΣ, έχοντας εκμεταλλευτεί το νομοθετικό οπλοστάσιο που της παρέχει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων και τις οδηγίες της για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων, με την πλήρη στήριξη Περιφερειάρχη και Δημάρχων, εκμεταλλεύεται ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι το νερό, για να αυγαταίνουν τα κέρδη της!
Πρόκειται για μια επιχείρηση που ακόμα και στη φάση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης που διανύουμε, μέτρησε αύξηση των κερδών της. Κέρδη βγαλμένα από την αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, από τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, από τις απαλλαγές και τις ελαφρύνσεις που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια. 
Κέρδη βγαλμένα από το τσάκισμα δικαιωμάτων και κατακτήσεων της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Οι απολύσεις αυτές έχουν καθαρά στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους όχι μόνο αυτής της εταιρείας, αλλά συνολικά.
Υιοθετώντας το αίτημα του ταξικού σωματείου Ιωαννίνων «Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών» απαιτούμε να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τη νεολαία, να δώσουν δυναμικό μαχητικό παρόν στην Απεργία στις 9 Απρίλη και το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 12 Απρίλη στις 11:00 π.μ. στην πρώην Νομαρχία Ιωαννίνων.
Κάνε την πείρα σου δύναμη οργάνωσης και ανατροπής. 
Με ΚΚΕ Ισχυρό Παντού, η Ελπίδα είναι του λαού.
Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου: Όλυ Τσουμάνη
Υπόψηφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων: Πρέντζας Γιώργος
Υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών: Τασιούλας Δημήτρης
Υποψήφιος Δήμαρχος Ζίτσας: Μανούσης Σωτήρης
Υποψήφια Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων: Κίτσου Τασία
Υποψήφιος Δήμαρχος Δωδώνης: Τόκας Τάσος
Υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου: Καραγιάννης Παναγιώτης
Yποψήφιος Δήμαρχος Κόνιτσας: Σδούκος Τάκης

Συνελήφθησαν δύο φυγόποινοι στην Κακαβιά Ιωαννίνων και στην Ηγουμενίτσα

Συνελήφθησαν χθες (03-04-2014), από αστυνομικούς των υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, δύο φυγόποινοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση και ένταλμα σύλληψης.
Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:
1. Χθες το μεσημέρι κοντά στα Κτίσματα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδος για κλοπή. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 30χρονος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα και ήταν καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών.
2. Χθες το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για ηθική αυτουργία σε υπόθεση λαθρομεταφοράς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε χωριό της Άρτας

Ο δράστης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον πατέρα του

Συνελήφθη, χθες (03-04-2014) το απόγευμα, σε χωριό της Άρτας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 48 ετών, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, σε αγρόκτημα σε χωριό της Άρτας, ο 48χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα), στα πόδια τον 80χρονο πατέρα του, προκαλώντας του σωματικές βλάβες. 
Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ ο παθών διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και νοσηλεύεται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.
Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Άρτας.

Δελτίο τύπου της ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ

Ιωάννινα 4/4/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατατέθηκε σήμερα από συμπολίτες και μέλη της ομάδα μας, η προαναγγελθείσα αίτηση προς τον ΟΑΕΕ (δια του τοπικού παραρτήματος Ιωαννίνων) με την οποία ζητείται κατ’ ουσίαν η αλλαγή πλεύσης του ΟΑΕΕ και η αντιμετώπιση των ελεύθερων επαγγελματιών ως «ασφαλισμένα μέλη» και όχι ως «εχθρούς» του. 
Το πλήρες κείμενο της αίτησης έχει ως εξής:
«Οι υπογράφοντες την παρούσα, ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και μόνιμοι κάτοικοι Ιωαννίνων αλλά και 416 άλλοι συμπολίτες μας (οι οποίοι συνεχώς αυξάνονται), έχουμε συμφωνήσει στα εξής τέσσερα βασικά σημεία εκ των οποίων (πλην του πρώτου) τα τρία σας αφορούν άμεσα:
1.Κατάργηση του άρθρου 101 παρ. 4δ του Ν. 4172/2013, περί μη δυνατότητας αναστολής των εις βάρος μας επερχόμενων πλειστηριασμών. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι κατάφωρα αντισυνταγματική και ως τέτοια πρέπει να προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να καταργηθεί.
2.Μείωση των πολύ υψηλών ασφαλιστικών μας εισφορών, τώρα που η οικονομική κρίση (για την οποία δεν ευθυνόμαστε) έχει επιφέρει δραματική μείωση του τζίρου μας (όσων έχουμε ακόμα ανοιχτές επιχειρήσεις). Και κυρίως τώρα που ο ΟΑΕΕ μας παρέχει ευτελέστατες υπηρεσίες Υγείας.
3.Μείωση/Κατάργηση των υπέρογκων έντοκων προσαυξήσεων όταν καταβάλλονται καθυστερημένα οι εισφορές.
4.Κατάργηση της συνέχισης της χρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών, στις περιπτώσεις όπου, λόγω μη καταβολής τους, ο ΟΑΕΕ παύει να παρέχει υπηρεσίες Υγείας (μη ανανέωση βιβλιαρίου υγείας). Δεν νοείται χρέωση ασφαλίστρου χωρίς παροχή ασφάλειας!
Επειδή μεταξύ ασφαλισμένων και του Οργανισμού τον οποίο εκπροσωπείτε (ΟΑΕΕ) υφίσταται αμφοτεροβαρής σχέση παροχής-αντιπαροχής και μάλιστα υποχρεωτικού τύπου, ήτοι ο ΟΑΕΕ έχει αναλάβει την παροχή υπηρεσιών Υγείας και απονομής συντάξεων και εμείς την υποχρέωση καταβολής του αναλογούντος ασφαλίστρου.
Επειδή, αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει επέλθει απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών σε ότι αφορά τις εισπράξεις των επιχειρήσεών μας με αποτέλεσμα η συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι πλέον ζημιογόνα (σχετικά στοιχεία αναζητήστε από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία) ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες Υγείας που μας παρέχετε έχουν υποβαθμιστεί σημαντικά.
Επειδή η ίδια απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών μείωσε και σ’ εμάς ατομικά τον τζίρο των επιχειρήσεών μας (σχετικά στοιχεία μπορείτε ν’ αναζητήσετε από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ., δυνάμει των Α.Φ.Μ. μας που έχετε στη διάθεσή σας) με αποτέλεσμα ν’ αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στη συμβατική μας υποχρέωση καταβολής του ασφαλίστρου.
Επειδή η ως άνω απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών, ουδόλως οφείλετε σε εμάς ατομικά, ούτε και στο σύνολο των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ αλλά πρωτίστως, κυρίως και αποκλειστικά στις αποφάσεις, λανθασμένες επιλογές και κρίσεις των κυβερνήσεων του Ελληνικού Κράτους, μέρος του οποίου αποτελείτε και εσείς, συνεπώς, κατά το μερίδιο που σας αναλογεί, ευθύνεστε εσείς.
Επειδή η καλή πιστή και τα συναλλακτικά ήθη αν μη τι άλλο, επιβάλλουν:
- Τη μείωση (τουλάχιστον κατά 50%) των ασφαλιστικών μας εισφορών δεδομένου ότι κατ’ αυτό το ποσοστό έχει μειωθεί η ικανότητα μας απόδοσης των εισφορών, ειδικά σε σχέση και με τις υπηρεσίες Υγείας που μας παρέχετε.
- Την κατάργηση των εντόκων προσαυξήσεων στις καθυστερημένα καταβαλλόμενες εισφορές.
- Την κατάργηση της συνεχούς χρέωσης ασφαλίστρων, ανεξάρτητα με την εκ μέρους σας αντιπαροχή των υπηρεσιών Υγείας.
Ζητούμε συνεπώς:
α) τ’ ανωτέρω, τα οποία αφενός μεν επιβάλλονται ως ελάχιστο δείγμα καλής θελήσεως για την κατάσταση στην οποία μας έχετε περιαγάγει (εσείς ως Οργανισμός δια της ανάλογης συμμετοχής σας στην γενικότερη ευθύνη του Ελληνικού Κράτους) αφετέρου δε, εκτός από οικονομικά δικαιολογημένα, είναι και συνταγματικά επιβεβλημένα (άρθρο 22 παρ. 4 και άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος) ενώ άπτονται της απολύτου ευχέρειάς σας, ιδιαίτερα η μείωση των ασφαλίστρων (άρθρο 5 παρ. 2 του Καταστατικού του ΟΑΕΕ).
β) ν’ αναστείλετε οποιοδήποτε καταδιωκτικό μέτρο εις βάρος μας είτε αυτό αφορά την περιουσία μας είτε την ποινική μας δίωξη μέχρις ότου μας δώσετε τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών μας ανάλογα με τις (συρρικνωμένες) οικονομικές μας δυνατότητες. Ουδείς εξ ημών και όπως φανταζόμαστε εκ της μεγάλης πλειοψηφίας των οφειλετών στον ΟΑΕΕ είναι απατεώνας ή θέλει να αποφύγει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του. Δεν έχετε όμως το δικαίωμα, αφού πρώτα μας καταρρακώσατε οικονομικά, τώρα να μας ζητάτε επιπλέον και… «τα ρέστα», ήτοι να κατάσχετε τα σπίτια μας και να μας διαπομπεύετε στα ποινικά δικαστήρια σαν εγκληματίες.
Επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματός μας, ανάλογα και με τις δικές σας ενέργειες.»

Μετά την κατάθεση της αιτήσεως ακολούθησε σύντομος αλλά χρήσιμος διάλογος με τον Προϊστάμενο του Τοπικού Παραρτήματος ΟΑΕΕ (Ιωαννίνων) στον οποίο εκτέθησαν και προφορικά τ’ ανωτέρω, ενώ παράλληλα μας δόθηκε η εντύπωση ότι θα διεκπεραιώσει το αίτημά μας, σύντομα, προς την κεντρική διοίκηση του Οργανισμού. 
Αναμένουμε την απάντηση.

Δήλωση των τόκων καταθέσεων από το πρώτο ευρώ!

Φέτος τα ποσά των τόκων καταθέσεων θα δηλωθούν στις φορολογικές δηλώσεις  από το πρώτο ευρώ.
Έτσι δεν θα ισχύσει το περσινό καθεστώς, με βάση το οποίο απαλλάσσονταν από την υποχρέωση αυτή όσοι φορολογούμενοι είχαν τόκους από καταθέσεις, έως 250 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι, οι τόκοι καταθέσεων φορολογούνται αυτοτελώς με παρακράτηση του φόρου 15% στην τράπεζα.
Λαμβάνονται όμως υπόψη στον υπολογισμό του συνολικού εισοδήματος για τον υπολογισμό της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, εφόσον το σύνολο του εισοδήματος υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ.

S.O.S. εκπέμπουν και τα ακριτικά χωριά Κόνιτσας- Οργανωμένες σπείρες διαρρηκτών αλωνίζουν την περιοχή…

Έκκληση για λήψη μέτρων από τον Πρόεδρο Μολυβδοσκεπάστου

SOS εκπέμπει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μολυβδοσκεπάστου κ. Χρήστος Δάφνης, μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα διαρρήξεων στην περιοχή του, που έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού, πανικού και ανασφάλειας τους ηλικιωμένους κυρίως κατοίκους.
Εκτός λοιπόν από τα παραμεθόρια χωριά του Πωγωνίου, τελευταία οργανωμένα κυκλώματα χτυπούν ανελέητα και τα χωριά της Κόνιτσας, λεηλατώντας εκκλησίες, σπίτια και καταστήματα. Οι διωκτικές αρχές κάνουν ότι μπορούν, αλλά αδυνατούν να θωρακίσουν την περιοχή, λόγω περιορισμένων δυνάμεων.
Οι λιγοστοί υπερήλικες κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το φως της ημέρας, ωστόσο πλέον η ανησυχία κορυφώνεται, καθώς την τελευταία φορά οι Αλβανοί διαρρήκτες δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμη και σε σπίτια που κατοικούνται και όχι μόνο σε αυτά που είναι κλειστά.