Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ιωάννινα: Δύο συλλήψεις αναζητούμενων το τελευταίο 24ωρο

 


Δύο αναζητούμενοι συνελήφθησαν στα Ιωάννινα το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, πρόκειται για αλλοδαπό, ο οποίος κατά την είσοδό του στη χώρα μέσω του συνοριακού σημείου ελέγχου Κακαβιάς, διαπιστώθηκε κατά τον αστυνομικό έλεγχο ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Ανακριτή Αθηνών για ληστεία.

Ακόμη, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπή, η οποία είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δέκα  μηνών για τα αδικήματα της ληστείας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και ψευδούς καταμήνυσης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Από 1η Νοεμβρίου, το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος

 


Από 1η Νοεμβρίου 2023 το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο που προσφέρει μειωμένες χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Για τη χειμερινή περίοδο, από την 1η Νοεμβρίου 2013 έως και την 30η Απριλίου 2014, το τμηματικό ωράριο είναι:

15:00-17:00 & 02:00-08:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών.

15:30-17:30 & 02:00-08:00 για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών.

Ο πιο απλός τρόπος για να διαπιστώσετε αν έχετε νυχτερινό ρέυμα, είναι να ελέγξετε το λογαριασμό που λαμβάνετε.

Για παράδειγμα εάν ο πάροχός σας είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, αναφέρεται το είδος του τιμολογίου, όπως για παράδειγμα Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο.

Γιάννενα: Χωρίς ΚΟΜΥ τις Κυριακές των εκλογών

 


Δεν θα λειτουργήσει η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων την Κυριακή 8 Οκτωβρίου όπως και την Κυριακή 15 του μήνα.

Η ΚΟΜΥ θα μείνει κλειστή λόγω των εκλογών που διενεργούνται και έτσι δεν θα γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το κοινό.

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος 1-2 (κύπελλο)

 


Με Γκαρσία στους "16" ο Βόλος

Ο Βόλος πήρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος μετά τη νίκη του με 2-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες".

Στο 32' ο Βόλος έκανε το 0-1 με τον Γκαρσία ύστερα από σέντρα του Άλχο.

Στο 33' ο Άλχο διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του ύστερα από ασίστ του Κόμπα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μείωσε στο 87' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ:  

Κλέιμαν, Πανάγου, Τσαούσης (Κιάκος 46'), Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπιλμπάο (Γκάρο 46'), Καραχάλιος, Τζίνο, Ροσέρο (80' Λώλης), Παμλίδης (Τζίμας 62'), Κόντε (Μπάλαν 73').

ΒΟΛΟΣ:  

Σιαμπάνης, Aλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης (Ασλανίδης 80'), Λούνα, Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (Μεταξάς 63'), Κόμπα, Κορνέ (Μπερτόλιο 80'), Μαχαίρας (Ενγκίν 46'), Γκαρσία (Μωραΐτης 68').

Συνελήφθη σε χωριό της Άρτας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 


Συνελήφθη σε χωριό της Άρτας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γεωργίου Καραϊσκάκη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, που δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επιπλέον, προέκυψε ότι η εν λόγω μοτοσικλέτα είχε κλαπεί προ 8ετίας από περιοχή της Αττικής και κατασχέθηκε.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Ώρες λειτουργίας των γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων

 


Η ΕΛΑΣ ενημερώνει  για το ωράριο λειτουργίας των γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων, τα οποία λειτουργούν προκειμένου να επιδίδουν – καταχωρίζουν νέα δελτία ταυτότητας, ενώ, η εξυπηρέτηση των προγραμματισμένων ραντεβού πραγματοποιείται κανονικά.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών εν όψει των επικείμενων δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, λειτουργούν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων

Σάββατο 07 Οκτωβρίου, από τις 08:00 έως τις 20:00.

Κυριακή 08 Οκτωβρίου, από τις 07:00 έως τις 19:00.

Γραφεία Διαβατηρίων (για την παράδοση διαβατηρίων που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους)

Σάββατο 7 Οκτωβρίου, από τις 08:00 έως τις 15:00.

Κυριακή 8 Οκτωβρίου, από τις 07:00 έως τις 19:00.

Με καλές καιρικές συνθήκες θα πάμε στις κάλπες την Κυριακή

 


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα την Κυριακή 8  Οκτωβρίου 2023, ημέρα των αυτοδιοικητικών των εκλογών.

Αναλυτικά, κατά το τριήμερο από Σάββατο 7 Οκτωβρίου, έως τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου αναμένονται νεφώσεις που τοπικά κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες ενώ σποραδικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν αύριο στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης, την Κυριακή στη νότια Πελοπόννησο και τα ορεινά της Κρήτης και τη Δευτέρα στην Εύβοια και τα ορεινά της Κρήτης.

Στο Αιγαίο Σάββατο 7 Οκτωβρίου θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου θα παρουσιάσουν εξασθένηση και από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς έως 5 μποφόρ.

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου θα στραφούν και πάλι σε βόρειους έως 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ και μόνο από την αρχή έως το μεσημέρι της Δευτέρας θα στραφούν πρόσκαιρα σε ανατολικούς έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε ό,τι αφορά τις μέγιστες τιμές της ως την Κυριακή φτάνοντας κατά τόπους τους 28-30°C.

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Έρχονται τρεις «χρωματιστές» κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος

 


Από τις 31 Δεκεμβρίου 2023 επιστρέφει η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος καθώς λήγουν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Στο εξής, θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες τιμολογίων, τις οποίες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν οι πάροχοι ρεύματος στον καταναλωτή μέσα στον Νοέμβριο και μέσα σε 30 μέρες θα πρέπει ο καταναλωτής να αποφασίσει εάν θα δεχτεί ή όχι το νέο τιμολόγιο.

Τα τιμολόγια θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, και κάθε ένα θα έχει διαφορετικό χρώμα.

Αναλυτικά:

- Σταθερά καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης που θα επισημαίνονται με μπλε χρώμα.

- Κυμαινόμενα με ανακοίνωση της τιμής είτε πριν την εφαρμογή της (π.χ. η τιμή του Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί την 1η Ιανουαρίου), είτε απολογιστικά (στο ίδιο παράδειγμα η τιμή του Ιανουαρίου θα οριστικοποιείται έως δύο μήνες μετά το μήνα κατανάλωσης, δηλαδή έως το Μάρτιο) που θα επισημαίνονται με πράσινο χρώμα.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (9 – 15/10/2023)

 


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (9 έως 15 Οκτωβρίου 2023) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα είναι τα ακόλουθα:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

1Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  09/10/2023         

Βουτσαράς – Κούρεντα -Γιουργάνιστα – Χίνκα – Πολύγυρος – Ελευθεροχώρι – Ψήνα – Δραγοψά – Λύγγος – Κόντσικα -Ασβεστοχώρι.        18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ  10/10/2023         

Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα – Αλεποχώρι -Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα – Αρτοπούλα.  08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  11/10/2023

Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο -Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    12/10/2023         

Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά -Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο -Μηλιωτάδες. 08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10/2023     

Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ.Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.        18:00 – 01:00

ΚΥΡΙΑΚΗ   15/10/2023         

Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι– Βίτσα– Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι – Καλπάκι.      18:00 – 23:00

2Η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ  09/10/2023         

Γεροπλάτανος – Ρουψιά – Ωραιόκαστρο – Άγ. Κοσμάς – Κ. Μερόπη – Παλαιόπυργος – Μερόπη – Κακόλακκος – Δολό. 18:00 – 01:00

ΤΡΙΤΗ 10/10/2023      

Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσόδουλη – Αργυροχώρι- Ποντικάτες-Ξηρόβαλτος-Ορεινό-Σταυροσκιάδι-Δρυμάδες-Πωγωνιανή. 08:00 – 15:00

ΤΕΤΑΡΤΗ  11/10/2023         

Ελληνικό – Λάζαινα – Αετορράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι – Πάτερο – Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια – Κορύτιανη.  18:00 – 01:00

ΠΕΜΠΤΗ    12/10/2023         

Νεοχώρι – Κτίσματα – Χαραυγή – Καστανή – Αγ. Μαρίνα – Κ. Λάβδανη – Λάβδανη – Διμόκορη – Ψηλόκαστρο – Στρατινίστα – Περιστέρι – Κεράσοβο.       08:00 – 15:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  13/10/2023         

Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστής – Χουλιαράδες.      18:00 – 01:00

ΣΑΒΒΑΤΟ  14/10/2023

Σενίκο-Δομολεσσά-Μικροχώρι-Κερασέα-Λωζανά-Ραδoβίζι-Διχούνι.08:00 – 13:00

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου

 


Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Εθνικής Αντιστάσεως, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00.

Πόνος στον πρωκτό: Πού οφείλεται;

 


Μπορεί οι άνθρωποι να ντρέπονται να ρωτήσουν το γιατρό για  τον πόνο στον πρωκτό, αλλά η συγκεκριμένη μορφή πόνου, είναι ένα κοινό σύμπτωμα πολλών διαφορετικών ιατρικών καταστάσεων και συνήθως αντιμετωπίζεται εύκολα. Ο πόνος στον πρωκτό εμφανίζεται μέσα ή γύρω από την πρωκτική περιοχή και το ορθό, δηλαδή στο τελευταίο τμήμα του παχέος εντέρου που καταλήγει στον πρωκτό, πολύ συχνά συνοδευόμενος από πόνο και αιμορραγία από το ορθό.

«Συχνά, ο πόνος στον πρωκτό, συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως κνησμός, τσούξιμο, εκροή υγρού ή/και αιμορραγία και ευθύνονται πολλές και διαφορετικές καταστάσεις», τονίζει ο κ. Δημήτριος Μουσιώλης Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής της Ι΄ Χειρουργικής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής Ορθού και Πρωκτού Metropolitan General.
«
Τα περισσότερα συμπτώματα είναι ήπια και θα υποχωρήσουν γρήγορα με συντηρητική θεραπεία. Σε σπάνιες περιπτώσεις ωστόσο, ο πρωκτικός πόνος είναι σύμπτωμα μιας πιο σοβαρής πάθησης, και χρήζει άμεσης διερεύνησης», συνεχίζει επισημαίνοντας τα αίτια και τα συμπτώματα αυτού του πόνου.

Αιμορροΐδες

«Οι αιμορροΐδες, δηλαδή οι διογκωμένες φλέβες στον πρωκτό ή το ορθό, είναι μια πολύ κοινή αιτία πόνου στη συγκεκριμένη περιοχή. Τα συμπτώματα που εκδηλώνονται εξαρτώνται από το σημείο εντόπισης των αιμορροΐδων, δηλαδή από το αν είναι εσωτερικές ή εξωτερικές. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες συνήθως βρίσκονται μέσα στον πρωκτό και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν, καθώς δεν προκαλούν πόνο. Μερικές φορές μπορεί να εκδηλωθούν με ανώδυνη αιμορραγία από το ορθό, ειδικά μετά από κενώσεις.


Οι εξωτερικές αιμορροΐδες αποτελούν στην ουσία μικρά εξογκώματα, στο χρώμα του δέρματος, που προβάλλουν στον πρωκτό, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν πόνο σε περιπτώσεις αιμορραγίας ή δημιουργία θρόμβωσης. Αν σχηματιστεί ένας θρόμβος αίματος μέσα σε μια εξωτερική αιμορροΐδα, μπορεί να προκαλέσει ξαφνικό, έντονο πόνο στο ορθό ή στον πρωκτό. Επίσης, η συγκεκριμένη πάθηση μπορεί να προκαλέσει κνησμό ή ερεθισμό και πρήξιμο και στην περιπρωκτική περιοχή. Τα άτομα με αιμορροΐδες μπορεί επίσης να έχουν ενόχληση κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου ή όταν κάθονται» εξηγεί ο κ. Μουσιώλης.