Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Κατακυρώθηκαν οι ανάδοχοι για έρευνες υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές

Την κατακύρωση των διαγωνισμών για τις έρευνες υδρογονανθράκων στις τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ύστερα από τον διεθνή διαγωνισμό που προηγήθηκε.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε σήμερα τις αποφάσεις με τις οποίες οι εταιρίες που επιλέγονται είναι:
Για την Περιοχή Άρτα-Πρέβεζα, τα Ελληνικά Πετρέλαια, για την Αιτωλοακαρνανία, η εταιρεία ENERGEAN OIL & GAS SA και για την Βορειοδυτική Πελοπόννησο επίσης τα ΕΛΠΕ.
Όπως σημειώνει το υπουργείο, η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης θα καλέσει τις εταιρείες προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι συμβάσεις.
Είχε προηγηθεί η παραχώρηση των περιοχών Ιωαννίνων και Κατάκολου στην ENERGEAN (η οποία εκμεταλλεύεται και τα κοιτάσματα της περιοχής Πρίνου - Καβάλας) και του Πατραϊκού Κόλπου στα ΕΛΠΕ.
Εκκρεμεί η αποσφράγιση και αξιολόγηση των προσφορών που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις 20 θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και το Νότιο Κρητικό Πέλαγος.

ΠΗΓΗ: www.skai.gr

Πρέβεζα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη, σήμερα (04-02-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο σπίτι του 55χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα (1) πιστόλι με ενσωματωμένο γεμιστήρα, διαμετρήματος 8 mm.
είκοσι έξι (26) φυσίγγια, διαμετρήματος 6,35 mm.
δύο (2) φυσίγγια, διαμετρήματος 7,65 mm.
μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους (5,8) γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου διοργανώνει στα γραφεία της συζήτηση-ενημέρωση από το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλη και τους Αντιδημάρχους, το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00

Αθήνα, 04/02/2016

Αγαπητά μέλη,
 Σε συνέχεια της επιθυμίας εκπροσώπων των Αδελφοτήτων μας για λεπτομερή ενημέρωση επί θεμάτων που αφορούν τα δημοτικά διαμερίσματα στα οποία ανήκουν, καλούνται οι Πρόεδροι των Αδελφοτήτων και όποια μέλη των Διοικητικών τους Συμβουλίων το επιθυμούν, να προσέλθουν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18:00, προκειμένου να ενημερωθούν από το Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κ. Καψάλη και τους Αντιδημάρχους.
Παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε μαζί μας, προκειμένου να μας γνωρίσετε τα θέματα που επιθυμείτε να θέσετε υπόψη τους ή να προσέλθετε την ημέρα της συνάντησης με τα αιτήματα που επιθυμείτε να θέσετε.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας

Γρηγόρης Άρμπυρος   Χρήστος Οικονομόπουλος

Επιστολή του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη προς τον Υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη για τον οδικό άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόβλεψη Ε.Μ.Υ. για επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Πέμπτης

Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται ότι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) εξέδωσε έκτακτο δελτίο με το οποίο προβλέπει, ότι από σήμερα Πέμπτη (4 Φεβρουαρίου) το απόγευμα μέχρι και αύριο Παρασκευή, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση με χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά, ενώ θα σημειωθούν και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
 Για το λόγο αυτό εφιστάται η προσοχή των Δήμων και των πολιτών.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις στα Γιάννενα

Μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες, πραγματοποιήθηκαν από τις 10:00 το πρωί σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου, ενώ στα μπλόκα των αγροτών προστέθηκε ακόμη ένα, στην παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Ιωαννίνων στο ύψος του Βουτσαρά.
Φωτό: Κώστας Τσιατούρας
Παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις, χιλιάδες διαδηλωτές από όλους τους επαγγελματικού χώρους, συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα, τρακτέρ, φορτηγά, ταξί και λεωφορεία, έχουν μπλοκάρει το κέντρο των Ιωαννίνων από τις 11:00 το πρωί, ενώ όλες οι επιχειρήσεις ακόμη και οι καφετέριες είναι κλειστές.
Στα Γιάννενα πραγματοποιήθηκαν δυο συγκεντρώσεις (του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου) με μεγάλη συμμετοχή.

Δήμος Πωγωνίου: Ανακοίνωση για θεματικά σεμινάρια


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
 
 Σας ενημερώνουμε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από τους δημότες, επιμορφωτικά σεμινάρια – προγράμματα (μη χρηματοδοτούμενα).
Παρακαλούμε για τη δήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων που θα χρησιμοποιείται για την επιλογή των θεματικών σεμιναρίων.
Μπορείτε να υποβάλετε μια απλή αίτηση ενδιαφέροντος, έως τις 4 Μαρτίου, στους κατά τόπους Προέδρους των Τ.Κ. και στους Αντιδημάρχους.
Πληροφορίες στο τηλ. 2653360112 (Σοφία Τσέπα, Δημήτρης Γκαρτζονίκας).

Εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής από φορτηγό στην Πρέβεζα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας εξιχνιάστηκε απόπειρα κλοπής από φορτηγό αυτοκίνητο, που έλαβε χώρα χθες (02-02-2016) το μεσημέρι στην Πρέβεζα.
Για την υπόθεση, συνελήφθη σήμερα (03-02-2016) το πρωί, ένας 16χρονος ημεδαπός Ρομά ενώ την ίδια κατηγορία, αντιμετωπίζουν δυο ακόμα ημεδαποί Ρομά, ηλικίας 31 και 24 ετών, τα πλήρη στοιχεία των όποιων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Συγκεκριμένα, οι δράστες χθες (02-02-2016) το μεσημέρι, αναρριχήθηκαν στην καμπίνα φορτηγού αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην Εθνική Οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας), με σκοπό να κλέψουν, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον οδηγό του φορτηγού και τράπηκαν σε φυγή.

Το προανακριτικό έργο ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 

Αποχή από υποβολή φορολογικών δηλώσεων αποφάσισαν οι λογιστές

Σε κοινή σύσκεψη των φορέων των λογιστών - φοροτεχνικών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου του 2016, στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος υπό την προεδρία του κ. Κωνσταντίνου Κόλλια, προέδρου του ΟΕΕ, αποφασίστηκαν τα εξής:

«Απορρίπτουμε το προσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο έχει φορολογικό και δημοσιονομικό χαρακτήρα, και σε καμία περίπτωση ασφαλιστικό.
Ζητούμε την απόσυρση όλων των διατάξεων και την έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο από μηδενική βάση.
Προχωράμε σε αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, από την ημέρα, που θα ανοίξει το σύστημα. Η αποχή θα είναι κυλιόμενη, δηλαδή η απόφαση για συνέχισή της θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Καλούμε τους λογιστές – φοροτεχνικούς να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση και στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων».

Κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΟΜΑΔΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ 

Σας καλούμε όλους.
Κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα ειδικότητας και κλάδου, μισθωτό και ελεύθερο επαγγελματία, τους συνταξιούχους, τη νεολαία μας, κάθε ενεργό πολίτη, να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης, να πρωτοστατήσει σε κάθε κινητοποίηση που λαμβάνει και θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα.
Σημείο συνάντησης  στις 10:30 π.μ. στο ύψος του εργατικού κέντρου επί της οδού Αβέρωφ. Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.
 Ήρθε η ώρα! Όλοι μαζί στον αγώνα.
Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση που δέχεται η χώρα μας, απέναντι στο δοσιλογικό πολιτικό καθεστώς που ξεπερνάει σε υποτέλεια ακόμα και τους δοσίλογους της παλιάς κατοχής, η μόνη βιώσιμη λύση είναι η μαζική κινητοποίηση όλων των κλάδων, όλων των εργαζομένων, όλων των πολιτών που βιώνουν στο πετσί τους την προδοσία που συντελείται εις βάρος τους και την μετατροπή της πατρίδας σε μια τεράστια Ειδική Οικονομική Ζώνη, προς όφελος των πιο αδίστακτων οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων.
Πρέπει να κατανοηθεί, ότι αν δεν ενωθούμε όλοι μαζί σε πανστρατιά αγώνα ενάντια στα σχέδια υποδούλωσης της πατρίδας, δεν μπορούμε να προσδοκούμε θετικά αποτελέσματα.
Πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουμε ότι όσο δεν έχουμε ούτε καν το δικαίωμα να αποφασίζουμε εμείς για το τι θα γίνει στον τόπο μας. Όσο οι αποφάσεις παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες σε διαβούλια του εξωτερικού με τα συμφέροντα των δανειστών να πρυτανεύουν έναντι της ανθρώπινης ζωής κι επιβίωσης ενός ολόκληρου λαού, τότε δεν έχουμε μέλλον, ούτε καν παρόν.
Το καθήκον μας δεν είναι ούτε της διαμαρτυρίας απέναντι σε μια κυβέρνηση, ούτε συνδικαλιστικό, ούτε απλά πολιτικό.
Είναι κορυφαία πατριωτικό και μόνο ως τέτοιο μπορεί να ενώσει τον λαό εναντίον του καθεστώτος των μνημονίων και της αποικιοκρατικής κατοχής.

Περιφέρεια Ηπείρου: Παράταση έκδοσης και θεώρησης δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έως 12 Φεβρουαρίου

Η Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:
Η έκδοση και η θεώρηση των Δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ παρατείνεται έως την 12η Φεβρουαρίου 2016.
[Γραφείο 131, στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου (πρώην Νομαρχίας) τηλέφωνο για πληροφορίες 26510 87131]
Ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 8.00 π.μ. με 13.00 μ.μ..

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr