Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Με νέες αυξήσεις θα πωλούνται από σήμερα τα τσιγάρα

Στα 10 λεπτά η αύξηση στο πακέτο

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη για τον υπολογισμό από 31 Ιανουαρίου 2014 του ειδικού φόρου κατανάλωσης των τσιγάρων ορίσθηκε ως σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων το ποσό των 175,15 ευρώ η φορολογική μονάδα (1 Φ.Μ. = 1.000 τσιγάρα).
Η προηγούμενη σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης ήταν 162,27 ευρώ η φορολογική μονάδα.
Παρά το γεγονός ότι η σταθμισμένη μέση τιμή λιανικής πώλησης των τσιγάρων αυξήθηκε από σήμερα ήδη έχουν εμφανισθεί στην αγορά τσιγάρα με αυξημένο φόρο. Η αύξηση δεν περιορίστηκε στα 5 λεπτά όπως ανέμενε η Κυβέρνηση αλλά στα 10 λεπτά, λόγω της μεθόδου που εφαρμόζουν οι καπνοβιομηχανίες κατά την τιμολόγηση των προϊόντων τους (δεν επιτρέπει υποδιαιρέσεις τιμών μικρότερες των δέκα λεπτών).

Υπενθυμίζεται πως η αύξηση έρχεται μετά την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετηθεί το εν λόγω μέτρο ως ισοδύναμο για την κατάργηση του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: «Ουκ έστιν αριθμός» αξιόποινων πράξεων για την κατασκευή πίστας θαλασσίου σκι στην Λίμνη Παμβώτιδα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Τον τελευταίο χρόνο η τοπική κοινωνία παρακολουθεί εμβρόντητη ένα «σίριαλ» εγκληματικών πράξεων σε βάρος του περιβάλλοντος της Παμβώτιδας, με 5 διακοπές του έργου και 2 πρόστιμα από αρμόδιες Υπηρεσίες, που προκάλεσε η κατασκευή της πίστας θαλασσίου σκι, εντός του προστατευμένου και θεσμοθετημένου ενδιαιτήματος της Αμφιθέας.
  Δεν υπήρξε παρέμβαση που να μην αποτελούσε παραβίαση της λογικής, που να μην έθιγε και να μην προσέβαλλε την περιβαλλοντική αξία του λιμνιαίου οικοσυστήματος. Την αναγκαιότητα αποκατάστασης της αισθητικής βλάβης και όχι μόνο, αναλαμβάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση –δια του Δασαρχείου Ιωαννίνων– προασπιζόμενη το εγχώριο δίκαιο, την έννομη τάξη και το δημόσιο συμφέρον. Ωστόσο οι ευρωπαϊκές επιταγές (Αρχή της πρόληψης και της προφύλαξης) μετά και τις 2 επερωτήσεις του κ. Ν. Χρυσόγελου στο Ευρωκοινοβούλιο έναντι του πολύτιμου ευρωπαϊκού φυσικού κεφαλαίου αναμένουν κρίσιμες απαντήσεις από πλευράς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

22η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Φεβρουαρίου με αγώνες Β΄ ερασιτεχνικής, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Αμπελόκηποι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 2-02-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Ανάργυροι 2-02-14/15:00 μ.μ.), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου-Αμφιθέα 2-02-14/11:45 π.μ.), εντός έδρας ο Α.Σ. Καλπακίου με την Κόντσικα (1-02-14/15:00 μ.μ.), για την 23η αγωνιστική της Α΄ ερασιτεχνικής

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Σ. ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ-ΚΟΝΤΣΙΚΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014
ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΩΡΑ: 11:45 π.μ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-ΑΜΦΙΘΕΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ- ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Το πρόγραμμα 22ης αγωνιστικής (Α΄ όμιλος Β΄ Ερασιτεχνική) 
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 
Σταυράκι-Πρωτόπαπα
Πεντέλη-Δαβάκης
Περίβλεπτος-ΑΠΟΕΛ
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 
Ζωοδόχος-Βουνοπλαγιά
Αγία Μαρίνα-Ασβεστοχώρι
Κεφαλόβρυσο-Αμφιθέα
ΠΑΟ Κόνιτσας-Ραφταναίοι
Αμπελόκηποι-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά
Πωγωνάτος-Ανάργυροι

Το πρόγραμμα 23ης αγωνιστικής (Α΄ Ερασιτεχνική)
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 
Λαψίστα-Α.Ο. Ανατολής
Πίνδος Κόνιτσας-Κουτσελιό
Καλπάκι-Κόντσικα
Α.Ε. Μικρασιατών-Κάστρο
Πεδινή-Ροδοτόπι
Σερβιανά-Θύελλα Κατσικά
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 
Α.Ο. Βελισσαρίου-Κρύα
Θύελλα Ελεούσας-Ατρόμητος '95
Χαροκόπι-Προοδευτική Περάματος

Yπέγραψε o Κωνσταντίνος Καμπέρης στον ΠΑΣ Γιάννινα

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Κωνσταντίνο Καμπέρη.
Ο Κωνσταντίνος Καμπέρης υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών.
Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του δήλωσε στο pasgiannina.gr :
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο και όλους τους ανθρώπους της ομάδας,  που με εμπιστεύθηκαν δίνοντας μου την ευκαιρία να είμαι μέλος μιας τόσο ιστορικής ομάδας όπως είναι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να καταφέρω να καθιερωθώ και να μπορέσω κι εγώ να βοηθήσω να επιτευχθούν οι στόχοι μας».
Ο Κωνσταντίνος Καμπέρης γεννήθηκε στις 10-07-1996, έχει ύψος 1,81 και αγωνίζεται στην θέση του κεντρικού χαφ. Προηγούμενες ομάδες Λάρισα, Μαχητής Τερψιθέας.

ΟΓΑ: Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου θα καταβληθεί η σύνταξη Φεβρουαρίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Φεβρουαρίου σε 713.355 συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Φεβρουαρίου 2014 διαμορφώνεται στο ποσό των 323.112.063,24 ευρώ.

Η καταβολή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή στους λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.

Ε.Πα.Μ. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση-αύριο όλοι στο δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αύριο 31-01-2014 στις 11: 00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναγωνιστές του Ε.ΠΑ.Μ αλλά και ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μας που θέλουν να βοηθήσουν στον δίκαιο Αγώνα για την ανάκτηση της Πατρίδας μας να παραβρεθούμε συμπαραστάτες στην δίκη 100 συμπολιτών μας που δικάζονται για οφειλές στο ΤΕΒΕ.
Μια ληστρική και παράνομη Νομοθεσία που δεν ισχύει σε κανένα άλλο κράτος.
Δεν δικάζονται για δίκαιους λόγους 100 άτομα μαζεμένα, εκατό μικροεπιχειρήσεις της μικρής μας πόλης.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας διοργανώνει Ηπειρώτικο αντάμωμα και διασκέδαση, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 20:30 στην ταβέρνα «Η Ρόδα», Σαλαμίνος 50, Καλλιθέα

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ...» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:00 στα γραφεία της, Στ. Καλλάρη 2, Παραλία Θεσσαλονίκης